Zakelijke lening voor auto

Een bedrijfsauto financieren is een populaire optie onder ondernemers. Veel ondernemers hebben een auto nodig om hun werkzaamheden uit te voeren. Een zakelijke auto biedt voor deze bedrijven meer mogelijkheden om te groeien, maar kan op de korte termijn vooral om een flinke investering vragen. Wat zijn de mogelijkheden voor grote of kleine bedrijven om een bedrijfswagen te financieren en hoe vind je de beste optie voor jouw situatie?

Zakelijke lening voor auto

BridgeFund zakelijke lening

 • Group 16 tot €250.000 lenen
 • 24 maanden looptijd

Yeaz! zakelijke lening

 • Group 16 tot €50.000 lenen
 • onbeperkte looptijd

CapitalBox zakelijke lening

 • Group 16 tot €325.000 lenen
 • 36 maanden looptijd

SwishFund zakelijke lening

 • Group 16 tot €1.000.000 lenen
 • 24 maanden looptijd

KredietVooruit zakelijke lening

 • Group 16 tot €250.000 lenen
 • 6 maanden looptijd

Qeld zakelijke lening

 • Group 16 tot €100.000 lenen
 • 18 maanden looptijd

Rentes zijn voor het laatst bijgewerkt door Mike van den Broek op 6 oktober 2023

Bedrijfsauto financieren: wat zijn de mogelijkheden?

Wil je een bedrijfsauto financieren? Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Bedrijfsauto kopen van je eigen geld
 • Bedrijfsauto leasen via financial lease
 • Bedrijfsauto leasen via operational lease
 • Zakelijke lening voor auto afsluiten

Auto kopen van eigen middelen

Je auto financieren van je eigen geld is de goedkoopste optie. Je betaalt geen rente of extra kosten, maar profiteert wel van fiscale voordelen omdat je economisch eigenaar van de auto bent. Zo kan je de auto afschrijven en de btw terugvragen. De aanschaf van een auto van je eigen geld kan een goede optie zijn als je voldoende geld beschikbaar hebt, maar dit is niet voor iedereen de beste keuze.

Is de investering bijvoorbeeld een flinke hap uit je liquide middelen en kan je het geld niet voor langere tijd missen? Bekijk dan ook de andere financieringsmogelijkheden voor een zakelijke auto.

Auto leasen via financial lease

Een auto financieren via financial lease is een andere optie. Financial lease is een soort lening voor een zakelijke auto of bestelbus. Het voertuig is van jou, maar de kredietverstrekker heeft het pandrecht. Omdat je eigenaar bent van de auto, profiteer je van de belastingvoordelen. 

Je betaalt de aanschafwaarde van de auto in maandelijkse termijnen in plaats van in één keer. Voor veel ondernemers is dit ideaal, omdat ze zo meer financiële ruimte overhouden voor andere doeleinden en investeringen.

Houd er wel rekening mee dat je bij financial lease rente betaalt en dat extra of eerder aflossen niet altijd boetevrij is. Denk daarom goed na over de gewenste looptijd voordat je het leasecontract tekent.

Auto financieren via operational lease

zakelijke lening voor auto

Een andere optie is de auto leasen via operational lease. Bij deze leasevorm is de auto niet van jou, maar je huurt de auto voor een bepaalde periode. Er zijn twee soorten operational lease: 

 • Netto operational lease
 • Full operational lease

Een operational lease contract is de duurste leasevorm, zeker als je kiest voor een full service leasecontract. Daarnaast kan je geen gebruikmaken van de belastingvoordelen, omdat de auto niet op jouw naam staat.

Auto via zakelijke lening financieren

Een zakelijke lening voor een auto is populair onder zzp’ers en andere kleine bedrijven. Deze leningen kun je afsluiten bij banken, maar online profiteer je doorgaans van scherpere rentes. Je kunt gebruikmaken van de belastingvoordelen, omdat je economisch eigenaar van het voertuig wordt en de auto op de balans staat.

Bij een zakelijke lening voor auto’s heb je soms de mogelijkheid om het voertuig als onderpand te gebruiken. Zo kan je de lening afsluiten tegen een lagere rente dan bij een lening zonder onderpand.

Voordelen lening voor zakelijk auto financieren

 • Scherpere rente omdat je voertuig als onderpand gebruikt
 • Zelf leenbedrag en looptijd bepalen
 • Rente staat hele looptijd vast
 • Geld staat snel op je rekening
 • Bedrijfsauto staat op eigen naam
 • Je profiteert van belastingvoordelen

Hoe werkt een zakelijke lening voor auto’s?

Als je jouw zakelijke auto wilt financieren, kan je hier een lening voor gebruiken. Je beslist zelf hoeveel geld je wilt lenen en wat de looptijd van de lening is. Gedurende de looptijd betaal je een bedrag per maand. Dit bedrag bestaat voor een deel uit rente en voor een deel uit aflossing. 

Is een zakelijke lening voor een bedrijfsauto iets voor mij?

Wil je een auto zakelijk financieren en denk je aan een lening? Een lening gebruiken voor een bedrijfsauto is een populaire keuze onder zzp’ers en mkb’ers. Voor deze ondernemers en speciaal voor startende ondernemers is een bedrijfsauto een grote investering. 

De auto is nodig om de cashflow op gang te krijgen, maar om een auto aan te schaffen is eerst werkkapitaal nodig. Als je geld leent via een zakelijke lening, kan je jouw bedrijf net dat extra zetje in de goede richting geven.

Direct een zakelijke lening aanvragen?

Vraag je lening aan. Hieronder verwijzen we je door.

Lenen voor een bedrijfsauto: hoe zit het met mijn BKR-registratie?

Bij een persoonlijke lening is een BKR-check verplicht, zodat kredietverstrekkers weten wat het risico is op betaalproblemen. Maar hoe zit dit met zakelijke leningen? Bij een zakelijke lening vindt er soms een BKR-check plaats, maar niet altijd. Of het gebeurt, hangt af van de aanbieder en van jouw eigen situatie. 

Het BKR registreert leningen en kredieten van personen, niet van bedrijven. Ben je hoofdelijk aansprakelijk voor je onderneming, bijvoorbeeld omdat je een zzp’er bent of omdat je een vof of eenmanszaak hebt? Dan kan een BKR-check nodig zijn als je een lening aanvraagt. 

Naast de BKR-check kan een kredietverstrekker ook om jaarcijfers en banktransacties vragen. Of dit nodig is, hangt ook weer af van het soort onderneming en de kredietverstrekker.

Geld lenen voor bedrijfsauto in 5 stappen

 1. Bepaal de voorwaarden van je zakelijke lening, zoals het leenbedrag en de looptijd.
 2. Bekijk de beschikbare aanbieders in ons overzicht en vergelijk de opties met elkaar.
 3. Kies de beste deal en vraag de lening aan.
 4. De aanbieder beoordeelt je aanvraag en stuurt een offerte als alles in orde is.
 5. Ga je akkoord met de offerte? Dan ontvang je het leenbedrag binnen een aantal werkdagen op je rekening.

Vergelijk kredietverstrekkers & vind de beste deal

Ben je op zoek naar een aantrekkelijke en betrouwbare zakelijke financiering voor je auto? Je kunt een lening afsluiten en dit geld gebruiken om je zakelijke voertuig te financieren. Bij Lenary.nl zetten we alle onafhankelijk informatie voor je op een rij over zakelijke autoleningen en andere financiering mogelijkheden. Dit geeft je de kans om goed geïnformeerd een keuze te maken.

Bekijk het overzicht met beschikbare aanbieders van zakelijke leningen voor auto’s en vergelijk de opties die bij jou passen met elkaar. Zo vind je altijd de deal die het beste bij jou en je wensen past.

Veelgestelde vragen

Wil je profiteren van de belastingvoordelen van een bedrijfsauto? Dit kan alleen als de auto op je eigen naam staat. Bij een zakelijke lening is dit het geval en je profiteert dus van de fiscale voordelen. Zo is de auto aftrekbaar en kan je de btw terugvorderen.

Als je een bedrijfsauto wilt aanschaffen, zijn er verschillende financieringsmogelijkheden. De goedkoopste mogelijkheid is de auto betalen uit eigen middelen, maar dit is een flinke investering. Je betaalt geen rente, maar gebruikt een (groot) deel van je liquide middelen in één keer.

Andere mogelijkheden voor het financieren van je bedrijfsauto zijn leasen (operational of financial) of het afsluiten van een bedrijfslening.

Ben je een zzp’er en wil je een auto kopen? Je kunt ervoor kiezen om de auto privé te kopen en vervolgens ook zakelijk te gebruiken. Of je zet de auto op naam van je zaak. In dat laatste geval kun je gebruikmaken van aantrekkelijke belastingvoordelen. Heb je niet voldoende eigen middelen om een auto te financieren? Dan kun je een zakelijke lening voor je auto aanvragen.

Let op: omdat je als zzp’er hoofdelijk aansprakelijk bent voor je bedrijf, wordt er altijd een BKR-check uitgevoerd om te beoordelen of het verantwoord is jou de lening te verstrekken.

Denk je erover om een doorlopend krediet af te sluiten voor een nieuwe auto? Dit krediet is minder geschikt voor een autofinanciering. Er is namelijk geen afgesproken looptijd en je kunt afgeloste bedragen steeds weer opnieuw opnemen. Dit klinkt aantrekkelijk, maar kan voor flinke problemen zorgen. Ongemerkt kan je namelijk voor een lange periode geld lenen, waardoor de rentekosten enorm kunnen oplopen.

Voor de financiering van een auto is een persoonlijke lening beter geschikt en vaak ook de goedkoopste optie met de laagste rente en aantrekkelijkste rentekosten.

Op zoek naar een zakelijke lening voor een auto?

Bij lenary.nl vergelijken we 19 bekende persoonlijke en zakelijke kredietverstrekkers.

alle zakelijke verstrekkers
Naar boven