Let op! Geld lenen kost geld

Kort zakelijk krediet

Wil je toegang tot een zakelijk krediet, maar heb je geen langlopend zakelijk krediet nodig? Dan is een kortlopend zakelijk krediet wellicht een goede optie voor jouw bedrijf. Op sommige momenten kan een klein zakelijk krediet je net voldoende op weg helpen. Bijvoorbeeld om een tijdelijk tekort aan liquide middelen te overbruggen of om een aantal verschillende investeringen te doen. 

Mike van den Broek

Geschreven door: Mike van den Broek

Laatst bijgewerkt op: 27 september 2022 | Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Wat is een kortlopend zakelijk krediet?

Een kortlopend zakelijk krediet is, zoals de naam al zegt, een zakelijk krediet met een korte looptijd. Het belangrijkste verschil met een zakelijke lening is dat je het geld niet in één keer op je rekening ontvangt, maar zelf bepaalt hoeveel je opneemt en wanneer. Deze leenvorm wordt daarom ook wel een kortlopend, flexibel zakelijk krediet genoemd.

Zakelijke kredieten hebben overeenkomsten met een rekening courant krediet, maar hebben in tegenstelling tot een rekening courant geen koppeling met je bankrekening.

Geleende bedrag aflossen en opnieuw opnemen

Tijdens de looptijd van het krediet kun je onbeperkt geldbedragen opnemen zolang je onder het afgesproken kredietlimiet blijft. Elke maand betaal je een vast, afgesproken rentepercentage en je lost een deel van het opgenomen geld af. Voor het periodieke aflossen is ook een minimum percentage vastgelegd in de overeenkomst. Wil je meer aflossen, dan is dit ook mogelijk. Afgeloste bedragen kan je vervolgens weer opnieuw opnemen. 

kort zakelijk krediet

Voordelen klein zakelijk krediet bij Lenary

  • Eenvoudig aanvraagproces
  • Lening is snel geregeld
  • Ruime keuze aan kredietverstrekkers
  • Afgeloste bedragen weer opnieuw op te nemen
  • Je zit niet voor lange tijd aan dit bedrijfskrediet vast

Risico’s bij een klein flexibel krediet voor bedrijven

Zakelijk geld lenen met een kortlopend krediet heeft voordelen, maar brengt ook een aantal risico’s met zich mee. Zo kunnen de rentekosten flink oplopen, omdat je afgeloste bedragen steeds opnieuw kunt opnemen en hier vervolgens ook weer opnieuw rente over betaalt. 

Daarnaast kan het ook een nadeel zijn dat je zo makkelijk geld opneemt. Op deze manier geld opnemen klinkt aantrekkelijk, maar geld lenen kost altijd geld. Het gemak van flexibel geld lenen kan ervoor zorgen dat je duurder uit bent dan verwacht. 

Waarom een kort zakelijk krediet aanvragen?

Waarom sluiten ondernemers kleine zakelijke kredieten af? Een klein zakelijk krediet is een goede optie als je flexibel maar kortlopend geld wilt lenen. Denk bijvoorbeeld aan het inkopen van voorraden voor een eenmalig evenement of het investeren in personeel of marketing over een bepaalde periode. Een kort krediet kan ook helpen bij het overbruggen van kas- of liquiditeitstekorten en werkkapitaal financieren op de korte termijn.

Is een kort zakelijk krediet geschikt voor mij?

Wil je een kort zakelijk krediet afsluiten en ben je benieuwd of dit krediet geschikt is voor jou? De exacte voorwaarden van een klein zakelijk krediet verschillen per aanbieder en we raden dus altijd aan om meerdere kredietverstrekkers te vergelijken voordat je er een kiest.

Een microkrediet is vooral geschikt voor ondernemers die flexibel geldbedragen willen opnemen over een relatief korte looptijd. Heb je eenmalig een specifiek geldbedrag nodig, bekijk dan deze zakelijke leningen. Wil je geen zakelijke leningen aanvragen, maar een flexibel zakelijk krediet afsluiten met een langere looptijd? Kies dan voor een doorlopend zakelijk krediet.

Kort zakelijk krediet aanvragen in 5 stappen

Wil je een kort zakelijk krediet afsluiten? Bij Lenary.nl vergelijk je eenvoudig de beste kredietverstrekkers en je vraagt het krediet vervolgens in een handomdraai aan.

Stap 1: bepaal de voorwaarden

Voordat je kredieten en aanbieders gaat vergelijken, is het belangrijk om de voorwaarden te bepalen. Wat is het maximale leenbedrag voor je krediet en voor welke termijn wil je het krediet afsluiten? De exacte looptijd van een klein zakelijk krediet verschilt per aanbieder. Heb je een specifieke looptijd in gedachten, zoals 3 maanden, 6 maanden of een jaar? Bekijk dan welke aanbieder bij jouw wensen aansluit. 

Door van tevoren na te denken over deze voorwaarden, weet je zeker dat je op een financieel verantwoorde manier geld leent.

Stap 2: vergelijk aanbieders

Nu je de voorwaarden weet, kan je bij Lenary.nl eenvoudig aanbieders vergelijken. Bekijk welke kredietverstrekker bij jouw wensen pas en vergelijk verschillende opties met elkaar op basis van het rentepercentage, de beschikbare looptijden en eventuele extra kosten. 

Stap 3: vraag het krediet aan

Heb je een aanbieder gevonden die bij jou past? Dan is het tijd om het krediet aan te vragen. Vul de gegevens in en lever de benodigde documenten aan. Wat je precies moet aanleveren, verschilt per kredietverstrekker.

Check ook altijd of je een kort zakelijk krediet zonder BKR-check aanvraagt of dat er wel een BKR-toetsing plaatsvindt. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Stap 4: bekijk de offerte

De kredietverstrekker beoordeelt je aanvraag en beslist of je in aanmerking komt voor het kleine zakelijke krediet. Is dit het geval? Dan ontvang je een vrijblijvende offerte waarin alle voorwaarden duidelijk staan vermeld.

Neem de offerte goed door. Zodra je dit document ondertekent, sluit je het krediet officieel af. Zijn er dingen niet duidelijk of heb je vragen? Neem dan contact op met de kredietverstrekker voor uitleg of advies.

Stap 5: gebruik het krediet

Zodra je het krediet officieel afsluit, zet de aanbieder het afgesproken leenbedrag klaar. Vervolgens bepaal je zelf tijdens de looptijd wanneer en hoeveel geld je opneemt. 

Vind de beste deal voor jou

Wil je een kortlopend bedrijfskrediet afsluiten en ben je op zoek naar de beste deal? Bij Lenary.nl vind je alles wat je moet weten over korte zakelijke kredieten en we zetten alle mogelijkheden voor je op een rij. Zo kun je eenvoudig alle beschikbare aanbieders vergelijken en de kredietverstrekker kiezen die het beste bij jou past.

Veelgestelde vragen over kort zakelijk krediet