Back to overview

Bij Directa kun je leningen afsluiten met een redelijke rente en met goede voorwaarden. De persoonlijke lening is de populairste leenvorm. Een doorlopend krediet afsluiten kan ook nog steeds bij Directa, maar de lening heeft wel een andere naam. Waarom kies je voor een Directa lening en is een lening oversluiten naar Directa een goede optie?

Direct aanvragen Via Kredietspotter

Klik op de knop hieronder en vraag een persoonlijke lening aan!

Persoonlijke lening aanvragen

Over Directa

Directa is een onderdeel van Chenavari Investment Partners. Directa heeft geen vestigingen waar je heen kunt voor het afsluiten van een lening. Een lening aanvragen verloopt volledig online. De Directa persoonlijke lening afsluiten is binnen een paar dagen te regelen. Ben je bij Directa afgewezen voor een lening? Laat je niet uit het veld slaan. Bij een van de andere kredietverstrekkers kun je mogelijk nog steeds lenen. Mogelijk zelfs tegen een lagere rente en met betere voorwaarden.

Welke leningen biedt Directa aan?

Ze bieden twee soorten leningen aan die je voor verschillende doeleinden kunt afsluiten. Je kunt een nieuwe lening afsluiten voor het kopen van de inrichting van je woning, maar ook voor het financieren van een verbouwing kun je bij Directa terecht. Je kiest één van de volgende twee soorten leningen:

  • Persoonlijke lening (vast bedrag lenen met een vastgestelde looptijd en een vaste rente)
  • Flex en Zeker lening (heeft eigenschappen van een doorlopend krediet)

Wanneer kiezen voor een persoonlijke lening?

Het voordeel van de persoonlijke lening van Directa is een vaste looptijd en de rente staat vast tijdens de looptijd van de lening. Een lening bij Directa kies je bijvoorbeeld voor het kopen van een camper, een boot of voor spullen in jouw huis. Voor deze uitgaven moet je niet kiezen voor het flexibel krediet. De schuld moet namelijk zo snel mogelijk afbetaald worden.

Een persoonlijke lening kun je ook afsluiten om een bestaande lening over te sluiten naar Directa. Je hebt bijvoorbeeld vorig jaar een lening afgesloten die duurder is dan de lening van Directa. De lening bij de andere kredietverstrekker kun je aflossen door het afsluiten van een nieuwe lening.

Wanneer kiezen voor de Flex en Zeker lening?

Als je een lening aanvraagt zonder een precies bestedingsdoel, kun je beter kiezen voor de flexibele lening. Na de leningaanvraag stelt de kredietverstrekker een maximaal leenbedrag vast. Tot dit bedrag kun je geld opnemen. Iedere maand betaal je een maandlast waarvan de hoogte van het bedrag afhankelijk is van de kredietlimiet. Je kunt kiezen tussen 1,5% of 2% van de kredietlimiet. In een voorbeeld leggen we de werking uit.

Voorbeeld

Je sluit een flexibele lening af voor een bedrag van 10.000 euro. In eerste instantie neem je een bedrag op van 5.000 euro. Je kunt kiezen voor een maandbedrag van 150 euro (1,5% van het maximale leenbedrag) of je kiest voor 200 euro (2%). Kiezen voor het hogere bedrag zorgt ervoor dat je de lening sneller weer afbetaalt. Door een snelle aflossing betaal je minder rente berekend over de gehele looptijd.

Voordelen van de persoonlijke lening in vergelijking met de flexibele lening

Er zijn twee grote voordelen van de persoonlijke lening van Directa in vergelijking met de flexibele variant. Het gaat om de volgende twee voordelen:

  • De rente voor de persoonlijke lening is lager dan de lening voor de Flex en Zeker.
  • Tijdens de looptijd kun je niet weer geld opnemen in de persoonlijke lening. Met de flexibele lening kun je tussentijds bedragen opnemen als je extra financiële ruimte hebt. Deze flexibiliteit is een nadeel, omdat het verleidelijk is om extra bedragen te lenen. In een persoonlijke lening heb je deze verleiding niet.

Hoe lang duurt het aanvragen van een lening bij Directa?

Online kun je een offerte voor een lening aanvragen. De kredietverstrekker zal nog de nodige gegevens bij je opvragen. Dit doen ze om jouw identiteit vast te stellen en om te beoordelen of jij voldoende kredietwaardig bent. Je moet in staat zijn om de lening terug te betalen, en uiteraard moet je ook de verschuldigde rente kunnen dragen. Na het aanleveren van de benodigde documenten gaan de acceptanten van Directa de gegevens beoordelen. Nadat jouw financiële situatie is goedgekeurd, krijg je binnen een paar dagen het aangevraagde bedrag uitgekeerd. Het aanvragen, beoordelen en uitkeren kan binnen één week. Het kan snel geregeld zijn en natuurlijk snel worden overgemaakt.

Je hebt de lening aangevraagd en Directa wil je geen lening geven

Het kiezen van de beste lening doe je door het vergelijken van verschillende kredietverstrekkers. Als Directa de verstandigste keuze is, start je het aanvraagtraject. Door omstandigheden kun je geweigerd worden bij Directa. Ga er nog niet vanuit dat het afsluiten van een lening ook niet gaat lukken bij andere banken. Bij een andere kredietaanbieder kun je mogelijk wel een lagere rente krijgen met ook gunstige voorwaarden.

Een oude lening oversluiten?

Bestaande leningen oversluiten kan zeer aantrekkelijk zijn. Een andere kredietverstrekker kan goedkoper zijn en ook nog voorwaarden bieden die het beste aansluiten bij jouw wensen. Een lening waarbij de rentekosten zo laag mogelijk zijn, is voor jou de beste lening. Door het oversluiten kun je de maandlasten verlagen of je gaat de looptijd van de lening inkorten. Na het oversluiten heb jij het goed geregeld en kun je genieten van de voordelen van de nieuwe lening.

Veelgestelde vragen

Directa is een onderdeel van Qander Consumer Finance B.V. De laatstgenoemde is weer een onderdeel van moederbedrijf Chenavari Investment Partners. Het is een betrouwbare financiële partij die tegen een eerlijke rente leningen aanbiedt.

Directa kan je maximaal 60.000 euro lenen in de flexibele lening. Ook voor de persoonlijke lening bedraagt de maximale lening 60.000 euro. De hoogte van de maximale lening hangt af van je inkomen en van bepaalde vaste lasten. 

Contactgegevens van Directa

Directa
Larenweg 78
5234 KC ‘s-Hertogenbosch

Tel. 073 645 9939

0 reacties

Beoordeel Directa

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice