Let op! Geld lenen kost geld

Snel 500 euro lenen?

Daniel B.

Geschreven door Daniel B. op 4 oktober 2021. Laatst gecontroleerd door Anna de Vries op 16 november 2021.

Het lenen van 500 euro kan uitkomst bieden. Wanneer het financieel tegenzit, omdat je een periode zonder baan moet overbruggen bijvoorbeeld. Of wanneer je dubbele vasten lasten hebt voor een maand, die je eigenlijk niet allemaal kunt betalen. Een lening van 500 euro kun je snel regelen en kan je zo ook snel uit de brand helpen. Je hoeft met een lening niet eerst te sparen om iets te kunnen betalen. Maar het kan je ook helpen voorkomen dat je andere schulden opbouwt. Een lening van 500 euro kun je gemakkelijk en snel zelf regelen.

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Vergelijk 500 euro lening


AanbiederRenteLooptijdAanvragen
Saldodipje 500 euro lenen
6,17%30 dagenGa naar Saldodipje
Saldodipje voor 500 lening
6,17%45 dagenGa naar Saldodipje

> Vergelijk alle minileningen

Waarom 500 euro lenen?

Het lenen van 500 euro kan soms handig zijn. Misschien wissel je van baan, waardoor je even geen inkomen hebt. Of zit je in een verhuizing waarbij je voor twee woningen rekeningen moet betalen. Je kunt ook 500 euro lenen om boetes direct af te kunnen betalen. Of je leent 500 euro om een kapotte wasmachine of ander groot apparaat te kunnen vervangen. Dat is toch een noodzakelijk apparaat. Daar wil je niet eerst een maand voor moeten sparen. Dan is 500 euro lenen wel zo handig. Je moet het geld natuurlijk wel terug kunnen betalen met rente.  

Direct 500 Euro Lenen?

Bij Saldodipje is het mogelijk om 500 euro te lenen zonder voorwaarden.

Voorwaarden

Om een lening aan te kunnen vragen voor € 500 zul je aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Dit zijn geen heel ingewikkelde of strenge voorwaarden. De kans is groot dat je hier dan ook aan voldoet. De voorwaarden voor het aanvragen van een lening van 500 euro zijn:

 • Je woont in Nederland
 • Je hebt een Nederlands rekeningnummer op jouw naam
 • Je hebt een Nederlands telefoonnummer
 • Je bent minimaal 18 en maximaal 75 jaar oud
 • Je hebt een geldig identiteitsbewijs.

Je moet aan alle voorwaarden voldoen om een lening aan te kunnen vragen voor een klein bedrag.

Dat betekent nog niet dat je een lening kunt krijgen. Er kan bijvoorbeeld ook een bepaald inkomen verwacht worden of gevraagd worden om een garantsteller. Het minimale inkomen is meestal € 1000.

Garantsteller

Een garantsteller is iemand die garant kan staan voor de kosten. De kosten zijn het leenbedrag en de rente. Wanneer jij die niet terugbetaalt aan het einde van de looptijd van de lening, wordt dit geld gevraagd aan de garantsteller. Dit is iemand die wel voldoende inkomen moet hebben. Vaak staan ouders bijvoorbeeld garant voor hun kinderen, bijvoorbeeld wanneer een student geld leent om studieboeken aan te kunnen schaffen. De student heeft niet een inkomen dat het aannemelijk maakt dat hij of zij de lening kan terugbetalen, de ouders hebben dat dan weer wel.

Snel 500 euro lenen

Een lening van een bedrag van € 500 wordt ook wel een minilening genoemd. Dat is omdat het om een klein bedrag gaat. Minileningen zijn er voor bedragen van € 100 tot en met € 1000. Het proces van aanvraag tot geld ontvangen duurt niet zo lang als bij grotere leningen. Als je echt snel je geld nodig hebt, het liefst diezelfde dag nog, kun je al binnen 20 minuten je geld ontvangen. Daarvoor heb je wel een account nodig. Als je dat niet hebt, zal het langer duren voordat je je leenbedrag ontvangt.

Stappenplan

Een account maak je aan zodra je een lening aanvraagt. Nadat je een keer geleend hebt, kan de volgende lening dus sneller geregeld worden wanneer dat nodig is. Om een lening van 500 euro aan te vragen, volg je een viertal stappen. Daarbij maak je dus direct een account aan bij de verstrekker van de minilening. Voor een volgende lening, zul je niet iedere stap weer hoeven volgen. Dan bestaat het proces enkel nog uit de eerste en de laatste stap. Dat zijn het bepalen van het leenbedrag en de looptijd, en het accepteren van de offerte.

Stap 1: Bepalen leenbedrag en looptijd

bepalen van de looptijd en het leenbedrag

De aanvraag begint met het bepalen van welk bedrag je wil lenen. Dit kun je online doen. Je verschuift de balk om op het juiste bedrag te komen. Je kunt niet minder dan € 100 lenen. Als je het bedrag op € 500 zet, zul je zien dat er een looptijd van 30 dagen bij staat. Dit geeft aan wanneer je het leenbedrag met rente terug moet betalen: na 30 dagen. Ieder bedrag heeft een eigen bijpassende looptijd. Dit is voor leningen tot en met 500 euro altijd 30 dagen. Hogere bedragen hebben een langere looptijd.


Stap 2: Invullen en verifiëren gegevens

verificatie van de gegevens

Daarna vul je je gegevens in en verifieer je deze. Je vult bijvoorbeeld contactgegevens in. Dit zijn je telefoonnummer en je mailadres. Je telefoonnummer moet wel Nederlands zijn. Je vult ook je persoonsgegevens in. Dit zijn je naam en geboortedatum. Daarnaast vul je je adres in. Deze gegevens zijn allemaal belangrijk voor de verstrekker van de lening. Een foto of scan van je identiteitsbewijs moet daarna geüpload worden. Daarmee kunnen je gegevens geverifieerd worden. Dit kan je paspoort, ID-kaart of rijbewijs zijn.


Stap 3: Verifiëren bankrekening

Je vult ook je IBAN bankrekeningnummer in. Net als je persoonlijke gegevens, wil de verstrekker van de lening dat je dit bankrekeningnummer verifieert. Het moet een Nederlandse bankrekening zijn die op jouw eigen naam staat. Dus niet van je partner of een familielid. Je verifieert je bankrekeningnummer met een app of apparaatje van je bank. Daar ben je waarschijnlijk al bekend mee, je gebruikt namelijk dezelfde methode als bij internetbankieren. Hoe dit precies in zijn werk gaat, hangt af van bij welke bank jij een bankrekening hebt. Iedere bank heeft namelijk een eigen manier hiervoor.


Stap 4: Accepteren offerte

Offerte Accepteren

Hierna is het wachten op een offerte. Deze krijg je als al je gegevens kloppen en je voldoet aan de voorwaarden. Dat zijn niet alleen die uit het eerdergenoemde lijstje, maar ook eventuele aanvullende factoren waar de verstrekker van de lening naar kijkt. Als de verstrekker akkoord gaat, krijg je een offerte. Hier zie je het geldbedrag dat je krijgt en ook het bedrag dat je moet terugbetalen. En wanneer je dat moet terugbetalen. Als je de offerte accepteert, ontvang je binnen 24 uur het geleende bedrag op je bankrekening. Je bent niet verplicht de offerte te accepteren.


Direct 500 Euro Lenen?

Bij Saldodipje is het mogelijk om 500 euro te lenen zonder voorwaarden.

Voor- en nadelen

Hieronder zijn de voor- en nadelen opgesomd voor het lenen van 500 euro.

Voordelen

Voordelen van een minilening van € 500 zijn:

 • Korte looptijd
 • Snelle lening
 • Geen toetsing van BKR registratie

Nadelen

Nadelen van een minilening van € 500 zijn:

 • Korte looptijd
 • Relatief dure lening
 • Garantsteller kan soms nodig zijn

Of de korte looptijd een voordeel of nadeel is van de lening, is afhankelijk van jouw situatie. Wanneer je zeker weet dat je de volgende maand dit geld wel hebt, dan is het fijn dat je direct je schuld kunt betalen. Wanneer je na een maand toch het geld niet terug kunt betalen, is het vervelend dat je zo snel het geld weer terug moet betalen.

Rente en looptijd

Voor een lening van € 500 of minder geldt een looptijd van 30 dagen. Dit is niet bij ieder leenbedrag. Ook het rentepercentage verschilt afhankelijk van je leenbedrag. Onderstaand overzicht geeft die verschillen weer.

LeenbedragRentepercentageLooptijd
€ 1006,17%30 dagen
€ 2006,17%30 dagen
€ 3006,17%30 dagen
€ 4006,17%30 dagen
€ 5006,17%30 dagen
€ 6009,86%45 dagen
€ 7009,78%45 dagen
€ 8009,83%45 dagen
€ 9009, 18%45 dagen
€ 10009,72%45 dagen

BKR registratie

Een BKR registratie krijg je wanneer je geld leent. Dan heb je dus schulden die je moet terugbetalen. Je kunt ook een registratie hebben, omdat je een telefoonabonnement hebt waarbij je maandelijks betaalt voor je toestel. Het BKR, Bureau Krediet Registratie, geeft je een negatieve registratie wanneer je niet op tijd je schuld aflost. Dit gebeurt al bij één keer te laat betalen. Daar kijken banken naar wanneer je een lening wil afsluiten. Voor een lening van € 500 wordt hier niet naar gekeken. Je kunt dus een negatieve registratie hebben, zonder dat dit je kansen beïnvloedt om een lening te krijgen.

Voordat je een aanvraag doet

Geld lenen kost geld. Ook als het om een klein bedrag gaat is het goed om daar bij stil te staan. Ga dus goed bij jezelf te rade of het verstandig is om een lening aan te vragen. Bedenk of je over een maand dit bedrag wel kunt betalen. Als je twijfelt, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een lening van een kleiner bedrag aan te vragen. Leen vooral niet meer dan echt noodzakelijk. En bedenk heel goed of je het geleende bedrag en de bijbehorende rente terug kunt betalen aan het eind van de looptijd.

Wat je nodig hebt voor de aanvraag

Besluit je een aanvraag te doen, verzamel dan eerst alle nodige informatie. Dit zijn:

 • Een duidelijke foto of scan van je identiteitsbewijs, van beide kanten
 • Je bruto maandinkomen
 • Je arbeidssituatie, dus of je fulltime of parttime werkt
 • De startdatum van je dienstverband
 • Maandelijkse kosten die je hebt, zoals vaste lasten en betalen van leningen
 • Je IBAN rekeningnummer
 • Je pinpas en digitale controle van je bank.

Eventueel is het dus ook nodig om gegevens van je garantsteller te hebben, inclusief een geldig identiteitsbewijs.