Let op! Geld lenen kost geld

Direct 500 euro lenen

Zit je in een lastige financiële situatie en heb je snel 500 euro nodig? Wanneer het financieel tegenzit kan een minilening helpen om een kleine periode zonder saldo op je rekening te overbruggen. Met een minilening leen je eenvoudig 500 euro, zonder BKR-toetsing en gedoe. Je vraagt de lening gemakkelijk aan en het geld staat binnen 24 uur op je rekening.

gemiddelde leestijd: 5 minuten | geschreven door: Anna de Vries | laatst bijgewerkt op: 13 mei 2022

Waarom 500 euro lenen?

500 euro lenen

Soms kan het lenen van 500 euro goed uitkomen. Een minilening is niet bedoeld om je inkomen maanden achter elkaar structureel te verhogen, maar het is een handige manier om lastige financiële situaties op de korte termijn te overbruggen. Misschien wissel je van baan, waardoor je even geen inkomen hebt. Of je zit in een verhuizing en hebt dubbele maandlasten. 

Leef je van loonstrook naar loonstrook en houd je aan het einde van je salaris vaak een stukje maand over? Met een flitslening kun je 500 euro lenen zonder loonstrook te laten zien. Zo kun je onverwachtse kosten betalen, zoals een nieuwe vaatwasser of een openstaande boete.

Voordelen van 500 euro lenen

  • Voordelen van 500 euro lenenBinnen 5 minuten online aangevraagd
  • Geen BKR-toetsing nodig
  • Geen loonstrook nodig
  • Geld snel op je bankrekening

Waar moet ik rekening mee houden?

Een minilening heeft veel voordelen en is snel geregeld. Maar iedere manier van geld lenen kost geld en ons advies is om alleen een lening af te sluiten als het echt nodig is. Ga je een flitskrediet aanvragen? Houd dan rekening met de volgende zaken:

  • Zorg dat je in staat bent de flitslening binnen de korte looptijd van 30 dagen terug te betalen. 
  • Je hebt een garantstelling nodig.
  • Je moet voldoen aan de gestelde voorwaarden.

500 euro lenen in 5 stappen

Wil je snel 500 euro lenen? Een flitslening is ideaal als je direct geld nodig hebt en snel geregeld. Flitsleningen worden verstrekt door diverse online aanbieders, zoals Saldodipje. Bij Lenary.nl vergelijk je gemakkelijk de beschikbare minileningen voor jou. Bekijk hoe je de juiste minilening afsluit in 5 stappen.

Stap 1: kies het leenbedrag

stap 1 bedrag invoeren

Voordat je een minilening gaat aanvragen, wil je eerst bepalen hoeveel geld je nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld 500 euro lenen of heb je een ander bedrag nodig? Je kunt via ons een minilening afsluiten voor bedragen tussen de 100 en 1500 euro en kunt leningen aanvragen in stapjes van 50 euro. Heb je meer dan 1500 euro nodig? Dan kun je een persoonlijk krediet afsluiten, maar let op: er gelden dan andere voorwaarden dan bij een flitslening.

Bedenk van tevoren hoeveel je wilt lenen en leen niet meer dan je nodig hebt of kunt terugbetalen binnen de looptijd. Zo voorkom je dat je meer leent dan financieel verantwoord is en in de problemen komt met het aflossen.

Stap 2: bepaal de looptijd

stap 2 looptijd kiezen

Ga je 500 euro lenen? Houd dan, net als bij andere minileningen, rekening met een korte looptijd. De maximale looptijd van een minilening verschilt per leenbedrag. Bij een lening van 500 euro geldt meestal een looptijd van 30 dagen. Dit houdt in dat je de 500 euro plus de rente binnen 30 dagen moet terugbetalen. Bij hogere bedragen is de looptijd langer, bijvoorbeeld 45 dagen of 60/62 dagen.

Lukt het niet om binnen de looptijd van 30 dagen af te lossen? Dan krijg je te maken met extra kosten. Controleer daarom van tevoren goed of het financieel verantwoord is om een lening af te sluiten, zodat je niet in de problemen komt.

Stap 3: vul je gegevens in

stap 3 gegevens invullen

Heb je het leenbedrag en de looptijd ingevuld op Lenary.nl? Je kunt nu de beschikbare leningen bekijken en vergelijken. Saldodipje is de meest bekende aanbieder van flitsleningen en je vindt alle beschikbare deals van deze kredietverstrekker in een handig overzicht. Zodra je jouw keuze hebt gemaakt, is het tijd om de flitslening aan te vragen. 

Bij de online aanvraag is het nodig om een aantal gegevens in te vullen. De kredietverstrekker (bijvoorbeeld Saldodipje) wil weten wie je bent en hoe je financiële situatie is. Zo weet hij of je aan de voorwaarden voldoet en of het slim is om je een lening te verstrekken.

Stap 4: accepteer de offerte

stap 4 accepteren

De volgende stap is dat de aanbieder je aanvraag beoordeelt. Als alles in orde is, ontvang je een offerte. In deze offerte staat hoeveel geld je gaat lenen, wat het rentepercentage en de looptijd zijn en wat de totale kosten zijn. Totdat je de offerte accepteert, zit je nog nergens aan vast. Ga je akkoord met de offerte? Dan sluit je de flitslening officieel af.

Stap 5: ontvang het geld op je rekening

Na het accepteren van de offerte kan je het leenbedrag snel op je bankrekening verwachten. In de meeste gevallen staat de 500 euro binnen 24 uur op je rekening, soms zelfs nog sneller. Je kunt het geld vervolgens direct gebruiken zoals jij wilt.

Direct een lening aanvragen van 500 euro?

Vraag je lening van 500 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Veelgestelde vragen over 500 euro lenen

Kan ik 500 euro lenen zonder BKR-toetsing?

Snel 500 euro lenen zonder BKR-check? Het kan met een flitslening. Met een flitskrediet kun je eenvoudig geld lenen: 500 euro of een ander bedrag tot 1500 euro. Er is geen BKR-check nodig. Ideaal als je geld wilt lenen met een negatieve registratie of het afsluiten van een doorlopend krediet of persoonlijke lening te lang duurt. 

Zorg wel dat je alleen een minilening afsluit als je weet dat je het te betalen bedrag (leenbedrag + rente) binnen de looptijd kunt aflossen.

Kan ik eventueel ook meer lenen dan 500 euro?

Wil je geld lenen, maar heb je niet genoeg aan 500 euro? Met een minilening is het niet alleen mogelijk 500 euro te lenen. Je kunt ook een hoger bedrag lenen, tot een maximum van 1500 euro. Houd er rekening mee dat je bij hogere bedragen meer tijd hebt om de lening terug te betalen, meestal is de looptijd 45 of 60 dagen.