Let op! Geld lenen kost geld

Eenvoudig en snel 600 euro lenen

Heb je op de korte termijn 600 euro nodig? Met een minilening kun je eenvoudig en snel 600 euro lenen, zonder gedoe en zonder BKR-toetsing. Je vraagt de minilening in een paar simpele stappen aan en na goedkeuring vind je binnen mum van tijd het geld op je rekening.

Mike van den Broek

Geschreven door: Mike van den Broek

Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2023 | Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Waarom 600 euro lenen?

600 euro lenen

Welke redenen heeft iemand om een lening van 600 euro af te sluiten? In sommige situaties is een relatief klein bedrag lenen een goede optie. Een minilening is geen manier om maanden financiële problemen te overbruggen, maar het kan helpen als je onverwachtse kosten hebt en niet kunt wachten tot je volgende salaris of inkomen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Studiematerialen aanschaffen
 • Dubbele lasten dekken
 • Kapot witgoed direct vervangen
 • Boetes of schulden afbetalen

Dit zijn slechts enkele veelvoorkomende voorbeelden. Als je 600 euro wilt lenen met een minilening, is het geheel aan jou hoe je dit bedrag gebruikt. Bedenk wel dat je het geleende bedrag inclusief een rentepercentage moet terugbetalen binnen de gestelde looptijd.

Voordelen om 600 euro te lenen

 • Snel geregeld: binnen 10 minuten online aangevraagd
 • Geen BKR-toetsing of loonstrook nodig
 • Snel het geld op je rekening

Waar moet ik op letten?

Wil je 600 euro lenen? Een minilening heeft veel voordelen. Deze leenvorm wordt niet voor niets ook wel een flitslening of flitskrediet genoemd: de aanvraag gaat snel en het geld staat ook binnen 24 uur op je rekening. 

Maar net als bij iedere andere leenvorm, brengt een minilening ook risico’s met zich mee. Geld lenen kost geld. Houd rekening met de volgende zaken, om te voorkomen dat je met hogere kosten te maken krijgt of meer leent dan je financiële situatie toestaat:

 • De looptijd is 45 dagen. Zorg dat je het bedrag + rente op tijd terugbetaalt.
 • Een garantsteller is verplicht.
 • Je moet voldoen aan de gestelde voorwaarden.

Stappenplan voor het lenen van 600 euro

Je wilt snel geld lenen zonder BKR en zonder gedoe? Er zijn verschillende online verstrekkers van deze minileningen en Saldodipje is in Nederland de meest bekende aanbieder. Op Lenary.nl vergelijk je alle beschikbare aanbiedingen in een oogopslag, waardoor je altijd de beste deal vindt met rente, looptijd en voorwaarden die bij jouw wensen aansluiten. Maar hoe vraag je een minilening van 600 euro aan? Dit regel je in een aantal stappen.

Stap 1: kies het bedrag

stap 1 bedrag invoeren

Voordat je gaat lenen, is het belangrijk om te bepalen hoeveel geld je gaat lenen. Welk bedrag heb je echt nodig? Bij Saldodipje sluit je minileningen af tussen de 100 en 1500 euro. Heb je meer geld nodig? Dan kun je een persoonlijke lening aanvragen, maar bij deze leenvorm gelden andere voorwaarden.

Houd er rekening mee dat je naast het geleende bedrag ook een rentepercentage moet terugbetalen. We raden daarom aan om niet meer te lenen dan je nodig hebt, om te voorkomen dat je in de financiële problemen komt. 

Stap 2: kies de looptijd

stap 2 looptijd kiezen

Heb je het bedrag gekozen en ga je 600 euro lenen? Als je leent met een minilening geldt een korte looptijd. Bij een flitslening van 600 euro is de maximale looptijd 45 dagen. Dit betekent dat je het geleende bedrag en de rente binnen 1,5 maand moet aflossen. Bij bedragen onder de 600 euro geldt een looptijd van 30 dagen. Bij bedragen boven de 1000 euro krijg je te maken met een langere looptijd van 2 maanden (60 of 62 dagen).

Check van tevoren of je de lening op tijd kunt terugbetalen. Als het niet lukt om het geleende bedrag en de rente af te lossen binnen de looptijd, dan worden er extra kosten in rekening gebracht. Zorg daarom dat je alleen leent als het financieel verantwoord is. 

Stap 3: vraag de lening online aan

stap 3 gegevens invullen

Zodra je het bedrag en de looptijd hebt bepaald, kan je de beschikbare aanbiedingen vergelijken. Heb je een keuze gemaakt voor een flitskrediet? Je vraagt de lening eenvoudig online aan, zonder BKR en zonder al te veel gedoe. 

Een minilening wordt soms neergezet als snel geld lenen zonder papierwerk, maar dit klopt niet helemaal. Ook bij een minilening heeft de kredietverstrekker gegevens van je nodig. Zo weet hij wie je bent en of het verstandig is om je een lening te verstrekken.

Stap 4: controleer & accepteer de offerte

stap 4 accepteren

Als je het flitskrediet van 600 euro hebt aangevraagd, gaat de aanbieder je aanvraag beoordelen. Een voordeel van een minilening is dat er geen BKR-check nodig is, waardoor het proces sneller gaat.

Is alles in orde? Dan ontvang je een offerte met het leenbedrag en rentepercentage, de looptijd en de totale kosten. Je zit nog nergens aan vast totdat je de offerte accepteert. Pas zodra je akkoord geeft op de offerte, sluit je het krediet officieel af.

Stap 5: ontvang het bedrag op je rekening

Na het afsluiten van de flitslening, ontvang je het bedrag binnen 24 uur op je rekening. De 600 euro kun je direct gebruiken zoals jij wilt. Houd de looptijd van de lening in de gaten, zodat je het leenbedrag en de rente binnen de afgesproken termijn terugbetaalt.

Direct een lening aanvragen van 600 euro?

Vraag je lening van 600 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Direct geld lenen zonder BKR

Als je een officiële lening of krediet afsluit, krijg je in Nederland te maken met het BKR (Bureau Krediet Registratie). Deze instelling controleert of het financieel verantwoord is om een lening te verstrekken. Dit gebeurt aan de hand van een register en je komt in dit register als je een lening of krediet hebt die je moet aflossen. Het gaat niet alleen om leningen, zoals een minilening of persoonlijke lening. Je krijgt bijvoorbeeld ook een BKR-notering als je maandelijkse kosten hebt met een telefoonabonnement of meer dan 250 euro rood mag staan op je bankrekening.

Zolang je geen negatieve BKR-notering hebt, is er niets aan de hand. Maar heb je een betalingsachterstand of gebeurt er iets anders tijdens de looptijd van een krediet? Dan krijg je een negatieve registratie en wordt het een stuk lastiger om nieuwe leningen af te sluiten.

Kan ik snel 600 euro lenen zonder BKR-registratie?

Het komt steeds vaker voor dat mensen een negatieve BKR-registratie hebben en hierdoor geen nieuwe lening krijgen. Voor die groep is een minilening een optie: met deze leenvorm kun je 600 euro lenen zonder BKR-toetsing. Het maakt dan niet uit of je negatief geregistreerd staat.

Ga je 600 euro lenen zonder BKR-toetsing? Bedenk of je het geld echt nodig hebt én of je in staat bent de flitslening terug te betalen. Zo voorkom je dat je in (grotere) problemen komt wanneer je niet op tijd kunt aflossen.

Wat heb je nodig bij een aanvraag?

Welke gegevens en documenten heb je nodig voor een flitslening van 600 euro? De aanvraag is snel geregeld, maar de kredietverstrekker heeft wel wat informatie van je nodig. Hij wil weten wie je bent en hoe je financiële situatie is. Zo kan hij goed beoordelen of je de lening inclusief het rentepercentage kunt terugbetalen binnen de looptijd. Ga je geld lenen met een minilening? Houd de volgende zaken bij de hand:

 • Duidelijke scan of foto van de voor- en achterkant van een geldig identiteitsbewijs
 • Bruto maandinkomen
 • Arbeidssituatie (of je fulltime of parttime werkt)
 • Startdatum van je dienstverband
 • Maandelijkse uitgaven (bv. vaste lasten en betalen van leningen)
 • Je bankrekening nummer (IBAN)
 • Je pinpas en digitale controle van je bank

Voorwaarden

Voor het aanvragen van een minilening gelden minder voorwaarden en eisen dan bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Maar je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Je woont in Nederland
 • Je hebt een geldig identiteitsbewijs
 • Je hebt een Nederlands telefoonnummer
 • Je bent minimaal 18 jaar oud
 • Je hebt een Nederlandse rekening op je eigen naam
 • Je kunt aantonen dat je een maandelijks inkomen hebt

Garantsteller vereist

Naast de bovengenoemde voorwaarden is er ook nog een andere vereiste voor een minilening: je moet een garantsteller aanwijzen. Met een garantsteller is de kredietverstrekker ervan verzekerd dat het leenbedrag en de rente terug wordt betaald, ook als jou dat niet lukt.

Lees de voorwaarden goed door, zodat je de garantsteller op tijd aanwijst. Doe je dit niet, dan kan de aanbieder extra kosten in rekening brengen. Je hebt de optie om een persoonlijke garantsteller aan te wijzen (iemand die je kent) of een externe garantsteller. Die laatste optie brengt kosten met zich mee.

Snel geld lenen: 600 euro direct op rekening

Leef je van loonstrook naar loonstrook en heb je een probleem als er onverwachtse kosten zijn? Een flitslening is een handige oplossing als je direct geld nodig hebt en geen tijd hebt om te wachten tot je volgende salaris wordt gestort. Je kunt snel 600 euro lenen en het geld direct gebruiken zoals jij wilt. Maar hoe snel is snel eigenlijk? Zodra je de offerte accepteert, staat het geld binnen 24 uur op je rekening. Vandaag aanvragen kan dus betekenen dat je morgen het geld al op je rekening hebt. 

600 euro lenen met spoed

Wil je 600 euro lenen met spoed en ontvang je het geld liever gisteren dan vandaag? Er zijn een paar tips die kunnen helpen bij een snelle aanvraag, beoordeling en uitbetaling:

 • Zorg dat je alle gegevens en documenten bij de hand hebt. 
 • Vul de aanvraag volledig in. Dit zorgt voor een snellere beoordeling.
 • Is dit niet je eerste aanvraag, maar heb je al vaker geld geleend bij dezelfde kredietverstrekker? Dan gaat de beoordeling nog sneller.

Korte looptijd: 45 dagen om af te lossen

Ga je 600 euro lenen? Dan heb je geen BKR-toetsing of BKR-registratie nodig. Dit komt door het relatief kleine bedrag en de korte looptijd. Sluit je een flitskrediet van 600 euro af? Dan is de looptijd 45 dagen, wat inhoudt dat je het geleende bedrag inclusief de rente binnen 1,5 maand moet aflossen. Eerder aflossen is mogelijk, maar dit heeft geen invloed op de rente. 

Kun je meer dan 600 euro lenen?

Snel geld lenen zonder BKR-toetsing? Minileningen sluit je af voor bedragen tussen de 100 en 1500 euro. Maar hoeveel wil je lenen: 600 euro of een ander bedrag?

Bedenk goed hoeveel geld je wilt lenen, voordat je een flitslening afsluit. Heb je 600 euro nodig of wil je een ander bedrag lenen? Houd er rekening mee dat er voor andere bedragen ook een andere looptijd geldt. Bedragen onder de 600 euro hebben een looptijd van 30 dagen, terwijl bedragen tussen de 1000 en 1500 euro een looptijd van 62 dagen hebben.

Online aanbieders vergelijken

Direct 600 euro lenen? Het aanvragen van een flitskrediet is zo geregeld. Vul je gewenste leenbedrag en de bijbehorende looptijd in en ontdek de beste aanbiedingen van kredietverstrekkers zoals Saldodipje.

Bekijk alle deals in een handig overzicht en vergelijk de voorwaarden, rente en totale kosten met elkaar. Kies de deal die het beste bij je past en vraag de flitslening in een handomdraai aan. Na het accepteren van de offerte wordt het geld binnen 24 uur op je rekening gestort.

Veelgestelde vragen over 600 euro lenen