Let op! Geld lenen kost geld

Snel 600 euro lenen?

anna de vries

Geschreven door Anna de Vries op 3 oktober 2021. Laatst gecontroleerd door Michael Schaap op 4 oktober 2021.

Het kan een oplossing zijn voor je financiële tegenslag om 600 euro te lenen. Je kunt met een minilening van € 600 bijvoorbeeld een periode overbruggen waar je even minder inkomen hebt. Of een periode waarin je hetzelfde inkomen hebt, maar je tijdelijk meer kosten hebt. Het is natuurlijk ook mogelijk om 600 euro te lenen zodat je iets kunt betalen dat je anders niet kan betalen. Een lening van 600 euro is vrij klein en snel te krijgen. Je vraagt zo’n minilening aan bij Saldodipje. Daar kun je kleine bedragen lenen.

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Vergelijk 600 euro lening


AanbiederRenteLooptijdAanvragen
Saldodipje 600 euro lenen
6,17%30 dagenGa naar Saldodipje
Saldodipje voor 600 lening
6,17%45 dagenGa naar Saldodipje

> Vergelijk alle minileningen

Waarom 600 euro lenen?

Er zijn verschillende redenen te benoemen om 600 euro te lenen. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Studiematerialen aanschaffen
  • Dubbele lasten dekken
  • Kapot witgoed direct vervangen
  • Boetes of schulden direct afbetalen.

Dit zijn enkele veelvoorkomende voorbeelden. Waar jij 600 euro voor nodig zou kunnen hebben die je zelf niet beschikbaar hebt, is natuurlijk geheel aan jou. Wel is het goed om te bedenken dat je dit bedrag, maar ook een rentepercentage van dat bedrag, later terug moet betalen. Dit moet je dus ook kunnen aan het eind van de looptijd van de lening.

Voordelen

Er zijn een aantal voordelen aan het lenen van € 600. Omdat het om een klein bedrag gaat, kun je dit aardig snel op je rekening krijgen. Tussen het accepteren van de aanvraag en het geld ontvangen zit meestal niet meer dan 24 uur. Ook is de looptijd van de lening behoorlijk kort. Je moet na 45 dagen het geleende bedrag en de rente hierover terugbetalen. Je zit dus niet vast aan een lange periode van schulden aflossen. Een ander voordeel is dat er geen toetsing van de BKR registratie plaatsvindt om te bepalen of je de lening kunt krijgen.

BKR registratie

Een BKR registratie wil zeggen dat je naam staat in het register van Bureau Krediet Registratie. Daar staan mensen in die schulden af te lossen hebben. Bijvoorbeeld van een lening bij een bank, maar het kan ook gaan om de maandelijkse kosten voor je smartphone bij een telefoonabonnement. Wanneer je een keer te laat bent met het betalen van zo’n schuldbedrag, krijg je een kruisje bij je naam. Banken controleren dit om te bepalen of je een lening kunt krijgen. Bij een minilening wordt hier niet naar gekeken. Je kunt dus ook met een negatieve BKR registratie nog een kleine lening krijgen.

Rente per leenbedrag

De rente die je over een leenbedrag betaalt, is afhankelijk van hoe veel geld je leent. Dit wordt aangegeven met een percentage. Onderstaande tabel laat zien welke percentages gelden bij welke leenbedragen. Ook zie je wat dat voor de bedragen zelf betekent.

LeenbedragRentepercentageRentebedrag
€ 1006,17%€ 0,49
€ 2506,17%€ 1,23
€ 5006,17%€ 2,47
€ 6009,86%€ 7,00
€ 7009,78%€ 8,10
€ 8009,83%€ 9,30
€ 10009,72%€ 11,50

Stappenplan

Om een lening van € 600 aan te vragen moet je voldoen aan voorwaarden. Daarna kun je de aanvraag beginnen. We bespreken eerst het stappenplan. Daarna kun je meer lezen over de voorwaarden. Het stappenplan is eigenlijk heel simpel. Je bepaalt welk bedrag je wil lenen. Daar hoort een looptijd bij. Daarna vul je je gegevens in en verifieer je deze met een scan of foto van je identiteitsbewijs. Je verifieert je bankrekeningnummer en tot slot accepteer je de offerte van de lening. Als je deze stappen eenmaal gevolgd hebt, heb je ook een account bij Saldodipje.

Stap 1: Bepaling leenbedrag en looptijd

Allereerst bepaal je dus wat je wil lenen. Het minimale leenbedrag dat je kunt aanvragen is € 100. Je schuift de balk om op het juiste bedrag terecht te komen. Bij een leenbedrag van € 600 zie je dan ook de looptijd verspringen naar 45 dagen. De looptijd van een lening is afhankelijk van het leenbedrag. Voor bedragen onder de € 600 is dit bijvoorbeeld 30 dagen. Voor leenbedragen boven de € 1000 is dit 2 maanden. Bij hogere bedragen kun je ook kiezen voor een langere looptijd. Bij bedragen tot en met € 1000 geldt een vaste looptijd.

Stap 2: Verificatie gegevens

Als tweede ga je aan de slag met je gegevens. Dit hoef je alleen bij je eerste aanvraag te doen. Je gegevens worden namelijk opgeslagen in je account, dat je direct aanmaakt bij je aanvraag. Je vult verschillende gegevens in. Bijvoorbeeld je naam en geboortedatum. Maar ook je adres en contactgegevens. Je contactgegevens zijn een mailadres en telefoonnummer. Je persoonsgegevens moeten geverifieerd worden. Dat wordt gedaan door een foto of scan te uploaden van je identiteitsbewijs. Zorg dat je beide kanten van je ID-kaart, paspoort of rijbewijs scant of fotografeert.

Stap 3: Verificatie bankrekening

Het is verplicht dat je een Nederlandse bankrekening hebt die op jouw eigen naam staat. Deze bankrekening moet je ook verifiëren. Iedere bank heeft daar een eigen methode voor, die voor de meeste mensen bekend is van hun internetbankzaken. Je kunt dus geen lening aanvragen om geld op de rekening van iemand anders te laten storten. Dat zou namelijk ook betekenen dat de aflossing wordt afgeschreven van een rekening die niet van jou is. Daarom is het van belang dat je gegevens en bankrekening geverifieerd worden en de rekening ook op jouw naam staat.

Stap 4: Accepteren offerte

Als Saldodipje akkoord gaat met het verstrekken van de lening van € 600 aan jou, dan krijg je van hen een offerte opgestuurd. Daarin staan een aantal belangrijke zaken, zoals het leenbedrag, het terug te betalen bedrag en de looptijd van de lening. Je kunt dan akkoord gaan met de offerte. Als je akkoord gaat, ontvang je binnen 24 uur het geld op je rekening. Je kunt ook alsnog afzien van de lening. Dan ga je niet akkoord met de offerte. Daar hoef je verder niets voor te doen.

Voorwaarden

Om een lening bij Saldodipje te kunnen krijgen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden gelden voor leningen van alle mogelijke geldbedragen:

  • Je woont in Nederland
  • Je bent tussen de 18 en 75 jaar
  • Je hebt een Nederlandse bankrekening op je eigen naam
  • Je hebt een geldig identiteitsbewijs
  • Je hebt een Nederlands telefoonnummer.

Deze voorwaarden zijn dus niet heel streng. De meeste mensen in Nederland voldoen aan deze eisen. Dat betekent ook dat het gros van de mensen in Nederland een minilening bij Saldodipje kunnen aanvragen.

Mogelijke aanvullende factoren

Dat je voldoet aan de voorwaarden, wil alleen nog niet zeggen dat je de lening ook krijgt. Een lening verstrekken is voor de verstrekkende partij altijd een risico. Zij moeten bepalen of ze dat risico willen nemen. Daarom vragen ze soms ook om een bepaald maandinkomen of een garantsteller. Dit maandinkomen is meestal € 1000. Een garantsteller is iemand anders die voor jouw kosten garant wil en kan staan. Een garantsteller is bijvoorbeeld je vader of moeder. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het maakt niet uit wat jouw relatie met je garantsteller is, als hij of zij maar wil betalen wanneer jij dit niet kan of niet doet.

Nadelen

We noemden eerder al de verschillende rentepercentages en bijbehorende bedragen. Dit is één van de nadelen van een lening van 600 euro. De percentages die je over het leenbedrag betaalt bij een minilening zijn relatief hoog in verhouding tot grotere bedragen. Een ander nadeel van een minilening van € 600 is de garantsteller. Niet iedereen heeft iemand die garant kan of wil staan. Ook kan de korte looptijd nadelig zijn wanneer je niet op korte termijn in staat bent de lening met rente terug te betalen. Of die looptijd een voor- of nadeel is, hangt dus af van je financiële situatie.

Snel 600 euro lenen

Als je al een account hebt bij Saldodipje, is het mogelijk om nog sneller geld te lenen. Bij een eerste aanvraag worden al je gegevens eerst gecontroleerd. Daar gaat natuurlijk tijd in zitten. Als je persoonsgegevens en bankrekening bekend zijn en geverifieerd zijn, dan blijven deze gegevens in je account. Die hoeven dan bij een volgende aanvraag niet nog een keer gecontroleerd te worden. Bij een tweede aanvraag kun je daardoor al binnen 20 minuten je geld op je rekening krijgen. Dat kan uitkomst bieden als je echt direct een betaling moet doen waar je het geld zelf niet voor hebt.

Maak een weloverwogen keuze om te lenen

Het lenen van 600 euro is nog steeds geld lenen. Dat wil zeggen dat je alles terug moet betalen, maar daar komen nog meer kosten bovenop. Voor een lening van € 600 geldt dat je een bedrag van € 607 moet terugbetalen. Ga dus na of je dat 45 dagen later wel zou kunnen, als je dit nu niet kunt. Als je dat niet kunt, is het misschien verstandiger om minder of helemaal niet te lenen. Het percentage voor kleinere bedragen is bijvoorbeeld lager dan voor € 600. Als je niet de volledige € 600 nodig hebt, kun je misschien beter € 500 lenen. Wel is de looptijd van de lening dan maar 30 dagen.