Let op! Geld lenen kost geld

Snel minilening aanvragen

Wil je een klein bedrag lenen? Met een minilening kun je snel en zonder gedoe geld lenen tot een bedrag van 1500 euro. Alles is zo geregeld: je vraagt de kleine lening eenvoudig aan, ontvangt het geld na akkoord snel op je rekening en door een korte looptijd zit je niet lang vast aan het krediet. Bekijk de verschillende aanbieders van minileningen op Lenary.nl en vind eenvoudig de beste deal voor jou.

Rentes en content zijn voor het laatst bijgewerkt door Mike van den Broek op 24 april 2023

Mike van den Broek

Geschreven door: Mike van den Broek

Laatst bijgewerkt op: 24 april 2023 | Gemiddelde leestijd: 12 minuten (exclusief video)

Samenvattende kosten

Minimaal leenbedrag100 euro
Maximaal leenbedrag1500 euro
Minimale looptijd15 dagen
Maximale looptijd62 dagen
Jaarlijkse kostenpercentage (JKP)6,17% – 9,86%
Toetsing bij BKRNee
 Vergelijk alle aanbieders
Laatst gecontroleerd op 16 augustus 2022

Wat is een minilening?

Een minilening, ook wel een flitslening of flitskrediet genoemd, is een lening tot en met 1500 euro die je snel en zonder gedoe aanvraagt. Minileningen zijn vooral geschikt als je wat extra geld nodig hebt om een korte periode te overbruggen. Met een flitslening staat het geld snel op je rekening en je betaalt de lening in een aantal weken terug. Vaak ligt de looptijd tussen de 30 dagen en 62 dagen (1 tot 2 maanden).

Voor wie is een minilening geschikt?

Een minilening is geschikt voor iedereen die op korte termijn geld nodig heeft en dit leenbedrag ook binnen een korte looptijd kan terugbetalen. Het is ook een interessante financieringsvorm voor mensen die geld willen lenen, maar niet in aanmerking komen voor een persoonlijke lening. Bijvoorbeeld omdat ze een negatieve BKR-registratie hebben. Met een minilening kun je namelijk geld lenen zonder BKR-toetsing of registratie.

Minilening vergelijken

Waarom een minilening aanvragen?

Een minilening afsluiten kan om verschillende redenen. Zo komt het bij studenten vaak voor dat ze schoolboeken, een laptop of huishoudelijke apparaten moeten aanschaffen. Een minilening kan dan een optie zijn om de periode tot je loon of studiefinanciering te overbruggen. 

Daarnaast zijn er natuurlijk nog vele andere redenen om een minilening af te sluiten. Een verkeersboete, een onbetaalde rekening of een onverwachte hoge telefoonrekening; een minilening kan ervoor zorgen dat je niet direct in de financiële problemen komt en netjes aan je betaalverplichtingen kunt voldoen.

Voordelen van een flitskrediet

 • Al geld lenen vanaf 100 euro
 • Snel geregeld: minilening aanvragen in een paar stappen
 • Geen BKR-toetsing vereist
 • Lenen mogelijk met een negatieve BKR-registratie
 • Geld binnen 24 uur op je rekening

Goed om rekening mee te houden

 • Er geldt een korte looptijd van 1 tot 2 maanden
 • Geld lenen kost geld: je betaalt rente over het leenbedrag
 • Rente is doorgaans hoger dan bij een persoonlijke lening
 • Je moet voldoen aan de gestelde voorwaarden
 • Een garantsteller is verplicht
geld lenen zonder bkr toetsing
De minilening wordt niet bij het BKR gemeld.

Minilening stappenplan

Een minilening aanvragen is simpel en kan online al via een paar minuten. Een voorbeeld van een kredietaanbieder is Saldodipje.nl. Saldodipje is de meest bekende en betrouwbare aanbieder van minileningen en je vraagt bij deze geldverstrekker eenvoudig een flitslening aan. Dit doe je in een paar stappen.

Stap 1: Kies het bedrag

Bedrag kiezen (stap 1)

 

Met een overzichtelijk schuifje kun je bij Saldodipje kiezen hoeveel geld je wilt lenen. Het minimum dat je moet lenen is 100 euro, het maximale te lenen bedrag ligt op 1500 euro. Schuif in de balk naar het bedrag dat je wilt ontvangen van je minilening.


Stap 2: Kies je looptijd

Looptijd kiezen (stap 2)

Bij Saldodipje is de minimale looptijd 30 dagen. Dit houdt in dat je het geleende bedrag, plus rente en servicekosten, binnen deze termijn moet terugbetalen. De exacte looptijd varieert en is afhankelijk van het geleende bedrag. Bij een hoger leenbedrag, geldt een langere looptijd (tot een maximale looptijd van 62 dagen). Ben je tevreden over het leenbedrag en de looptijd, dan klik je op ‘Vraag bedrag aan’.


Stap 3: Vul je gegevens in

vul je gegevens in

Op je scherm verschijnt het overzicht van jouw minilening; de hoogte van het bedrag en de looptijd die je hebt gekozen. Daaronder vind je een overzicht van het rentepercentage, de bijkomende rente en het totaalbedrag aan het einde van de looptijd. Klopt al deze informatie, dan kun je daaronder je gegevens invullen. 

Als je dit gedaan hebt, vraagt Saldodipje om een bewijs van identificatie. Dit kan een foto of scan zijn van je paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs. Heb je dit gedaan, dan gaat de kredietverstrekker aan de slag met je aanvraag.


Stap 4: Accepteer de offerte

Offerte Accepteren

De kredietverstrekker bekijkt je aanvraag en beoordeelt of je aan alle voorwaarden voldoet. Als de verstrekker je aanvraag goedkeurt, krijg je een offerte opgestuurd. Dit betekent nog niet dat je vastzit aan de flitslening. Je moet de offerte namelijk nog eerst accepteren. Weet je zeker dat je door wilt gaan met de minilening, dan kun je de offerte accepteren. Onderneem je geen verdere stappen, dan vervalt de aanvraag en gebeurt er verder helemaal niets.


Stap 5: Gebruik het geld zoals jij wilt

Ga je akkoord met de offerte? Dan sluit je de minilening officieel af en vindt de uitbetaling plaats. Je ontvangt het leenbedrag binnen 24 uur op je rekening en kunt dit geld gebruiken zoals jij wilt. Houd in de gaten dat je de lening op tijd aflost, om extra kosten te voorkomen

Klein bedrag lenen zonder BKR-toetsing

Wil je snel en zonder gedoe geld lenen zonder BKR? Dan is een minilening een goede keuze. Met dit minikrediet vraag je eenvoudig een kortlopende lening aan tot en met een bedrag van 1500 euro en er is geen check vereist van het Bureau Krediet Registratie.

Minilening met een negatieve BKR-registratie

Wil je een lening met een negatieve BKR-registratie aanvragen? Lenen met een negatieve registratie is vaak vrij lastig. De meeste kredietverstrekkers van persoonlijke leningen en andere officiële kredieten zullen de kans op nieuwe betaalproblemen te groot vinden en geen nieuwe lening verstrekken. Of je krijgt wel een nieuwe lening, maar tot een maximaal leenbedrag.

Er is nog wel een andere optie om te lenen met een negatieve registratie: de minilening. Wanneer je een minilening aanvraagt, wordt er niet getoetst bij het BKR. De minilening is daarmee de enige leenvorm in Nederland waarbij er geen toetsing plaatsvindt. Lenen zonder BKR klinkt aantrekkelijk, maar brengt ook risico’s met zich mee. Zo moet je zelf bepalen of een minilening verantwoord is of financiële problemen kan opleveren.

Dit heb je nodig voor een minilening

Een minilening aanvragen wordt vaak omschreven als een aanvraag zonder papierwerk. Dit klinkt heel aantrekkelijk, maar helemaal correct is het niet. In vergelijking met een persoonlijke lening hoef je inderdaad aan minder voorwaarden te voldoen, maar de kredietverstrekker heeft alsnog wel wat informatie van je nodig. Zo weet hij wie je bent en of je financieel in staat bent om de lening terug te betalen binnen de gestelde looptijd. 

Wil je een klein bedrag lenen en ga je een lening zonder BKR aanvragen? Houd dan de volgende gegevens bij de hand:

 • Duidelijke scan of foto van de voor- en achterkant van een geldig identiteitsbewijs
 • Bruto maandinkomen
 • Arbeidssituatie (of je fulltime of parttime werkt)
 • Startdatum van je dienstverband
 • Maandelijkse uitgaven (bv. vaste lasten en betalen van leningen)
 • Je bankrekening nummer (IBAN)
 • Je pinpas en digitale controle van je bank

Voorwaarden

Bijna iedereen kan een minilening aanvragen en dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van andere leningen en kredieten. Toch moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen als je een minilening wilt afsluiten:

 • Je bent minimaal 18 jaar oud
 • Je woont in Nederland
 • Je hebt een geldig identiteitsbewijs
 • Je hebt een Nederlands telefoonnummer
 • Je hebt een Nederlandse rekening op je eigen naam
 • Je kunt aantonen dat je een maandelijks inkomen hebt

Vlak na de komst van de minilening in Nederland waren er veel kredietverstrekkers die minileningen aanboden aan de consument. De prijzen bleven stijgen en minileningen werden erg duur. Op deze manier werd het vrijwel onbetaalbaar om een minilening af te sluiten. Op dit punt heeft het AFM ingegrepen door vrij strenge regels op te stellen voor verstrekkers van minileningen. Door deze actie is het afsluiten van minileningen voor veel consumenten gunstiger gemaakt.

Mede door deze regels zijn er in de loop der jaren veel aanbieders van minileningen verdwenen. Er zijn er nog slechts een paar over, waaronder het bekende Saldodipje. Zij bevinden zich al langere tijd op de financiële markt en worden dan ook gezien als betrouwbare partijen om een minilening af te sluiten. Wie de goedkoopste aanbieder is, hangt af van je eigen situatie. Zo kunnen BKR-registraties, de hoogte van het bedrag en de looptijd invloed hebben op de kosten van je lening.

Aanbieders vergelijken

Kies een garantsteller

Als je aan al deze voorwaarden voldoet, is er nog een belangrijke eis: je hebt een garantsteller nodig. Deze garantsteller staat garant voor jou en geeft de kredietaanbieder de zekerheid dat hij zijn geld terugkrijgt, ook als jij niet in staat bent om af te lossen. 

Je hebt de keuze uit een interne of externe garantsteller. Zorg dat je weet wat de voorwaarden zijn voor de garantsteller in jouw situatie en wijs de garantsteller op tijd aan. Doe je dit niet, dan kan je een boete krijgen omdat je niet aan alle gestelde voorwaarden voldoet.

Met spoed geld lenen met een minilening

Soms moet je op zeer korte termijn over een bepaald bedrag beschikken. In dit geval is het mogelijk om een minilening met spoed aan te vragen. Door middel van zo’n spoedaanvraag kan je al binnen twintig minuten het geld op je rekening te hebben. Op deze manier kun je nog dezelfde dag aan belangrijke betalingen voldoen en kan je voorkomen dat eventuele betalingsverplichtingen hoger oplopen en je uiteindelijk nog hogere bedragen moet betalen.

Aanbieders van minileningen

Vlak na de komst van de minilening in Nederland waren er veel kredietverstrekkers die minileningen aanboden aan de consument. De prijzen bleven stijgen en minileningen werden erg duur. Op deze manier werd het vrijwel onbetaalbaar om een minilening af te sluiten. Op dit punt heeft het AFM (Autoriteit Financiële Markten) ingegrepen door vrij strenge voorwaarden op te stellen voor verstrekkers van minileningen. Door deze actie is het afsluiten van minileningen voor veel consumenten gunstiger gemaakt.

Onder meer door deze regels zijn er in de loop der jaren veel aanbieders van minileningen verdwenen. Er zijn er nog slechts een paar over, waaronder het bekende Saldodipje. Zij bevinden zich al langere tijd op de financiële markt en worden dan ook gezien als betrouwbare partijen om een minilening af te sluiten. Wie de goedkoopste aanbieder is en de beste minilening heeft, hangt af van je eigen financiële situatie.

Kosten van een minilening

Geld lenen kost geld, dat geldt ook voor een minilening. Hieronder vind je een overzicht van alle beschikbare bedragen met daarbij de aanbevolen of verplichte looptijd, de kosten en de totale schuld die je na deze looptijd overhoudt. De kosten zijn inclusief rente en servicekosten. In sommige gevallen komen er extra kosten bij kijken, bijvoorbeeld als je een externe garantsteller aanwijst.

BedragLooptijdRente (JKP*)KostenTotale schuld
100 euro lenen30 dagen11,92%€ 0,93€ 100,93
150 euro lenen30 dagen11,88%€ 1,39€ 151,39
200 euro lenen30 dagen11,92%€ 1,86€ 101,86
250 euro lenen30 dagen11,95%€ 2,33€ 252,33
300 euro lenen30 dagen11,92%€ 2,79€ 302,79
350 euro lenen30 dagen11,94%€ 3,26€ 353,26
400 euro lenen30 dagen11,92%€ 3,72€ 403,72
450 euro lenen30 dagen11,94%€ 4,19€454,19
500 euro lenen30 dagen11,92%€ 4,65€ 504,65
600 euro lenen45 dagen11,94%€ 8,40€ 608,40
700 euro lenen45 dagen11,94%€ 9,80€ 709,80
800 euro lenen45 dagen11,94%€ 11,20€ 811,20
900 euro lenen45 dagen11,94%€ 12,60€ 912,60
1000 euro lenen45 dagen11,94%€ 14,00€ 1014,00
1100 euro lenen62 dagen11,39%€ 15,19€ 1109,61
1200 euro lenen62 dagen11,52%€ 16,74€ 1216,74
1300 euro lenen62 dagen11,41%€ 17,98€ 1317,98
1400 euro lenen62 dagen11,52%€ 19,52€ 1419,52
1500 euro lenen62 dagen11,43%€ 20,77€ 1520,77
1600 euro lenen62 dagen11,52%€ 22,32€ 1622,32
1700 euro lenen62 dagen11,44%€ 23,56€ 1723,56
1800 euro lenen62 dagen11,52%€25,11€ 1825,11

De looptijd van een kleine lening is een ultimatum, maar geen verplichte datum. Heb je een minilening afgesloten met een looptijd van bijvoorbeeld 45 dagen, maar heb je het schuldbedrag al binnen dertig dagen bij elkaar, dan is het mogelijk om de schuld eerder af te lossen. Deze flexibiliteit kan een voordeel zijn wanneer je snel geld nodig hebt, maar niet te lang met schulden wilt zitten.

*JKP = Jaarlijkse kostenpercentage (meer info)

Vergelijk aanbieders & vind beste deal

Snel een klein bedrag lenen? Bij Lenary.nl vind je alles wat je moet weten over minileningen en je vergelijkt de verschillende opties eenvoudig met elkaar. Net als bij iedere andere lening is het namelijk verstandig om van te voren de verschillende aanbieders naast elkaar te leggen. Door de kredietverstrekkers te vergelijken qua rente en andere voorwaarden, vind je altijd de beste minilening voor jouw situatie. 

Minileningen vergelijken is eenvoudiger dan bijvoorbeeld een persoonlijke lening, want er zijn minder mogelijkheden en kredietverstrekkers. Voor kleine bedragen lenen is Saldodipje de meest bekende verstrekker en een betrouwbare keuze. Kies je gewenste leenbedrag, ontdek de looptijd en rente en vul de aanvraag. Na akkoord op de offerte staat het bedrag binnen 24 uur op je rekening.

Veilig lenen

logo van het AFM

In Nederland kan je over het algemeen relatief veilig en vertrouwd een minilening afsluiten. Kredietverstrekkers leveren in de meeste gevallen ‘gewoon’ wat ze vooraf beloofd hebben. Informatie over eventuele extra kosten krijg je dan ook vaak al bij het aanvragen van je flitskrediet, niet daarna. Bovendien houdt het Autoriteit Financiële Markten (AFM) continu toezicht op de financiële markt. Heb je het idee dat je onjuist behandeld wordt, wil je meer informatie inwinnen of wil je een klacht indienen, dan kan je terecht bij het AFM.

Bovendien is het niet zo dat je gelijk vastzit aan een lening zodra je een aanvraag indient. Na het aanvragen van je flitslening, krijg je een vrijblijvende offerte opgestuurd. Wanneer je geen verdere stappen onderneemt, vervalt de offerte. Het komt voor dat kredietverstrekkers later nabellen om na te gaan of je ingaat op de offerte, maar je bent nooit verplicht om deze te accepteren en de lening aan te gaan.

veilig geld lenen

Alternatieven van een kleine lening 

Bij een minilening is het mogelijk om minimaal 100 euro en maximaal 1500 euro te lenen. Een nadeel kan zijn dat je dit bedrag, inclusief rente, al binnen een relatief korte tijd moet terugbetalen. Heb je meer tijd nodig om af te lossen of heb je niet voldoende aan een kleine lening? Er zijn andere financieringsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijke lening of eventueel een studentenlening.

Veelgestelde vragen