Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een motor

Hoe kan je een motor financieren als je niet voldoende geld hebt? Gelukkig is geld lenen voor een motor een mogelijkheid. Een persoonlijke lening is in dit geval de beste keuze. Bij Lenary.nl vergelijk je meerdere leningen en kredietaanbieders met elkaar en vind je in een handomdraai de beste deal.

anna de vries

Geschreven door: Anna de Vries

Laatst bijgewerkt op: 30 november 2022 | Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Hoe kan je een motor financieren?

motor financieren

De voordeligste motor financiering is je eigen geld gebruiken. Het is de enige financieringsvorm die geen extra kosten met zich meebrengt. Maar heb je niet voldoende geld op je spaarrekening en wil je toch echt die nieuwe motor kopen en een goede motorverzekering afsluiten? Dan kun je geld lenen om je motor te financieren.

De drie meeste bekende leenvormen zijn een persoonlijke lening, doorlopend krediet en een minikrediet. Elke leenvorm heeft zijn eigen kenmerken. Zo kan je een minilening alleen afsluiten voor bedragen tot 1.500 euro. Als je motor minder dan dat kost, kan je dus kiezen voor een minilening. Je aanvraag hoeft dan ook niet door het BKR  getoetst te worden. Maar, de kans is groot dat je motor meer dan 1.500 euro kost. In dat geval is een minilening geen optie.

Waarom we een doorlopend krediet niet aanraden

Een doorlopend krediet is wel mogelijk bij grotere bedragen, maar deze leenvorm brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Je bepaalt alleen een kredietlimiet en tot dat limiet kan je onbeperkt geld opnemen. Je bent daarnaast vrij om afgeloste bedragen opnieuw op te nemen. Het is dus niet nodig om een nieuwe lening af te sluiten als je extra geld kan gebruiken. Dit klinkt aantrekkelijk, maar houd er rekening mee dat je ook over het opnieuw geleende geld rente betaalt. Deze onvoorziene extra kosten kunnen voor flinke financiële problemen zorgen.

Persoonlijke lening als beste keuze voor motor financiering

Wil je geld lenen voor een motor? We adviseren je in dat geval een persoonlijke lening af te sluiten. Het bedrag dat je wilt lenen, ontvang je in één keer op je rekening. Je kan dus direct je motor kopen. Het maandelijks af te lossen bedrag, de looptijd en het rentepercentage staan vooraf vast. Dat geeft jou zekerheid en daarmee kom je niet in de verleiding om eventueel meer te lenen. Hoe verder je bent met het aflossen, hoe lager het openstaande aflossingsbedrag is. Als gevolg daarvan betaal je steeds minder rente. Wil je nog minder kosten hebben aan rente? Je kan altijd boetevrij extra aflossen. Daarmee is het openstaande bedrag nog lager en dalen de rentekosten nog meer.

Pas op met koop op afbetaling 

Bij koop op afbetaling krijg je de motor al wel in bezit, maar heb je nog niet het hele bedrag aan de verkoper betaalt. Soms stunten dealers met dit soort ‘mooie’ aanbiedingen. Het gevaar van zo’n regeling zit in het rentepercentage. Dat kan namelijk oplopen tot 14%. Bij een persoonlijke lening is het rentepercentage een stuk lager. Het is dus verstandiger en voordeliger om een persoonlijke lening af te sluiten als je financiële hulp nodig hebt om een motor te kopen.

Let op met rood staan

Niet alleen koop op afbetaling is duur, hetzelfde geldt ook voor rood staan. Het klinkt misschien onschuldig om in het rood te staan, maar het rentepercentage loopt ook hierbij op tot 14%. Beter is het om te kiezen voor een persoonlijke lening, waarbij het rentepercentage een stuk lager ligt.

Motor lening aanvragen bij Lenary.nl

Geld lenen om je motor te financieren met een persoonlijke lening doe je snel en verantwoord bij Lenary.nl aan de hand van 5 duidelijke stappen.

Stap 1: voorwaarden bepalen

stap 1 bedrag invoeren

Hoeveel kost een motor en hoeveel houd je iedere maand over om je lening mee af te lossen? Als je deze voorwaarden op een rijtje hebt gezet, kan je de looptijd van de lening berekenen. Tegenover een langere looptijd staat een lager af te lossen bedrag per maand. Omgekeerd betaal je maandelijks een hoger bedrag als je voor een korte looptijd kiest.

Stap 2: leningen vergelijken

stap 2 looptijd kiezen

Ken je jouw voorwaarden, dan kan je een lening zoeken die past bij je wensen. Vergelijk leningen en kredietverstrekkers op de looptijd, de maandelijkse lasten en het rentepercentage. Doe dit online, op een vergelijkingswebsite zoals Lenary.nl. Met het handige overzicht voor je is het makkelijk om de beste lening te vinden.

Stap 3: lening kiezen en aanvragen

stap 3 gegevens invullen

Nu je de voorwaarden weet en leningen en kredietverstrekkers met elkaar hebt vergeleken, kan je een lening kiezen en aanvragen. Vul je persoonlijke gegevens in en lever de door de kredietverstrekker gevraagde documenten aan. Is het verantwoord om aan jou een lening te verstrekken? Die vraag stelt de kredietverstrekker zichzelf. Jouw documenten en gegevens geven hier antwoord op.

Stap 4: wachten op beoordeling en vrijblijvende offerte

stap 4 accepteren

Als je je motor wilt financieren met een persoonlijke lening, dan toetst het BKR je kredietwaardigheid. Heb je geen negatieve registratie en is de kredietverstrekker akkoord met het aanbieden van een lening, dan ontvang je een offerte. Check of de inhoud klopt met wat je hebt afgesproken en zet pas daarna je handtekening. 

Stap 5: uitbetaling

Staat je handtekening onder de offerte, dan heb je de persoonlijke lening officieel afgesloten. Hierna maakt de kredietverstrekker de uitbetaling in orde. Dat gaat meestal snel. In een aantal werkdagen staat het bedrag op je rekening.

Direct een lening aanvragen?

Vraag je lening aan. Hieronder verwijzen we je door.

Motor financieren? Vind direct de beste deal

Je wilt geld lenen voor een motor, maar wilt zeker niet te veel betalen. Bij Lenary.nl vind je alles wat je moet weten over geld lenen. Daarnaast leg je eenvoudig alle aanbieders naast elkaar die aansluiten bij jouw wensen. Dankzij deze vergelijking vind je altijd de beste deal.

Veelgestelde vragen over geld lenen voor motor