14000 euro lenen

Ga je 14000 euro lenen en ben je op zoek naar een betrouwbare kredietverstrekker die je gunstige voorwaarden biedt? Lenary.nl helpt je bij je zoektocht naar de beste deal. Laat je onafhankelijk informeren en vergelijk eenvoudig en snel de beschikbare aanbieders met elkaar. Zo vind je altijd goed geïnformeerd een voordelige lening met de beste voorwaarden.

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Defam persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

BNP Paribas persoonlijke basis lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Qander persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Directa persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €10.000 lenen
 • 10 jaar looptijd

Waarom 14000 euro lenen?

Heb je 14000 euro nodig? Een lening van 14000 euro kan goed van pas komen om verschillende redenen. Voorbeelden zijn het kopen van een nieuwe auto, een verbouwing of  of verduurzaming van je woning, het aanleggen van een nieuwe tuin of het maken van een lange wereldreis. Veel mensen sparen voor grote uitgaven zoals deze voorbeelden, maar geld sparen duurt soms gewoon te lang. In deze situaties kan een lening uitkomst bieden.

Wil je geen grote uitgave doen, maar heb je een ander leendoel voor ogen? Een nieuwe lening kan ook bedoeld zijn om bestaande leningen samen te voegen of over te sluiten tegen een lagere rente. Zo betaal je minder rentekosten. 

Eenvoudig geld lenen met een persoonlijke lening

Als particulier heb je de keuze uit verschillende leenvormen, zoals een persoonlijke lening, een minilening en een doorlopend krediet. Wil je maximaal 1500 euro lenen? Dan is een minikrediet een prima optie. Voor hogere bedragen, zoals 14.000 euro, raden we aan om een persoonlijke lening af te sluiten.

Waarom niet een doorlopend krediet afsluiten?

Een derde leenvorm voor particulieren is een doorlopend krediet. Hierbij kan je tot een bepaald bedrag onbeperkt lenen. Heb je een deel afgelost, dan kan je dat meteen weer opnieuw opnemen. Dat klinkt misschien gunstig, maar het gevaar is dat de kosten aan rente hoog oplopen. Die moet je wel (kunnen) terugbetalen. 

Bij een persoonlijke lening leen je het bedrag ‘slechts’ één keer. Het geleende bedrag en ook de looptijd, de maandelijkse lasten en het rentepercentage staan vast. Dit geeft duidelijkheid en voorkomt dat je onnodig in de financiële problemen raakt.

Voordelen van 14000 euro lenen

 • Het gehele bedrag ontvang je direct op je bankrekening. Je kan het meteen uitgeven.
 • De maandelijkse lasten staan de gehele looptijd vast.
 • Het rentepercentage blijft ook hetzelfde. Hoe meer je aflost, hoe lager je rentekosten.
 • Je kunt boetevrij extra aflossingen doen.
 • In sommige situaties is de rente aftrekbaar.

Belangrijk om te weten voordat je 14.000 euro gaat lenen

 • warning Je betaalt niet alleen het leenbedrag terug, maar moet ook rente betalen over dit bedrag.
 • warning Wees je bewust van je financiële situatie. Sluit alleen een lening af als dit verstandig is en je in staat bent op tijd af te lossen. Lukt dit niet, dan krijg je te maken met extra kosten.
 • warning Vind de beste lening door verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken.
 • warning Houd je eigen gegevens en belangrijke documenten bij de hand voor een snelle aanvraag én een snelle behandeling.

In 5 stappen 14000 euro lenen

Wil je een lening afsluiten van 14000 euro? Volg het onderstaande stappenplan om verantwoord en snel geld te lenen.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: bepaal je wensen en mogelijkheden

Denk goed na over je eigen wensen en financiële situatie voordat je een lening aanvraagt. Werk uit hoeveel geld je precies nodig hebt en hoeveel je maandelijks kunt aflossen. Hoe lager je maandlasten, hoe langer de looptijd en andersom. Door deze zaken van tevoren duidelijk uit te werken, weet je zeker dat je een verantwoorde lening afsluit.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: vergelijk kredietverstrekkers

Als je hebt bepaald wat jouw wensen en mogelijkheden zijn, is de volgende stap het vergelijken van leningen en kredietverstrekkers. Bij Lenary.nl leg je de opties eenvoudig naast elkaar dankzij ons handige overzicht.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: vraag lening aan

Zodra je een keuze hebt gemaakt, vraag je de lening direct aan. Met de gegevens en documenten bij de hand, vul je snel alle vragen en gegevens in en lever je de gevraagde stukken aan. Dit heeft de kredietverstrekker nodig voor het beoordelen van de aanvraag.


stap 4 accepteren

Stap 4: accepteer de offerte

De geldverstrekker en het BKR toetsen vervolgens jouw aanvraag. Is alles in orde, dan ontvang je een vrijblijvende offerte. Je zit dan nog nergens aan vast. Kijk goed of de inhoud van de offerte klopt en zet daarna pas je handtekening. Zodra je dit doet, is de lening namelijk officieel afgesloten.


Stap 5: ontvang geld op je rekening

Hierna hoef jij niets meer te doen. De kredietverstrekker regelt de uitbetaling. Meestal is dat binnen een paar werkdagen gedaan en heb je het volledige geleende bedrag op je bankrekening.

Direct een lening aanvragen van 14000 euro?

Vraag je lening van 14000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Voorwaarden van 14000 euro lenen

Snel en zonder gedoe 14000 euro lenen met een persoonlijke lening? Om in aanmerking te komen voor een persoonlijk krediet moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je werkt in loondienst of minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige aanbieders geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

Geld lenen als er een negatieve registratie achter je naam staat

Een van de voorwaarden is dat je geen negatieve BKR-notering hebt. Dit houdt in dat je geen lopende leningen met betaalproblemen hebt. Om dit te controleren, wordt iedere officiële kredietaanvraag gecontroleerd door het BKR. Deze instelling checkt vervolgens in een register wat je kredietwaardigheid is. Heb je nog geen leningen lopen? Of heb je wel leningen, maar geen betaalproblemen? Dan kun je in principe gewoon een nieuwe lening krijgen.

Zijn er wel betaalproblemen, dan vinden de meeste aanbieders het risico op nieuwe problemen te groot en ze zullen geen nieuwe lening verstrekken.

Andere bedragen lenen?

14000 euro nodig of wil je een ander bedrag lenen? Als je een persoonlijke lening afsluit, bepaal je zelf wat het leenbedrag is. Zolang het gewenste bedrag maar past bij jouw financiële situatie en je de lening kunt afbetalen volgens de afgesproken voorwaarden. 

Heb je een relatief klein bedrag nodig, van maximaal 1500 euro? Sluit dan een minilening af. Deze leenvorm heeft als voordeel dat er geen BKR-check nodig is en er geldt een korte looptijd. 

Vergelijk geldverstrekkers en vind de beste deal

Direct en zonder gedoe 14000 euro lenen? Maak goed geïnformeerd je keuze op Lenary.nl. Je vindt hier niet alleen kosteloos onafhankelijke informatie over persoonlijke leningen en andere financiële producten, maar vergelijkt ook in een handomdraai beschikbare en voordelige aanbieders met elkaar. Of je nu op zoek bent naar een lening met de laagst mogelijk rente, laagste totale kosten of meest gunstige looptijd: je kiest zelf welke lening je uiteindelijk aanvraagt. 

Veelgestelde vragen

Geld lenen kost geld. Je betaalt altijd rente over het leenbedrag en de hoogte hiervan wordt bepaald door de looptijd, maandlasten en het rentepercentage. Er geldt een wettelijk maximaal percentage, maar tot die grens mogen kredietverstrekkers het percentage zelf bepalen. Je betaalt een vast percentage over het nog af te lossen bedrag. Hoe meer je aflost, hoe lager je rentekosten dus worden. 

Voor de totale kosten van een lening vraag je een offerte aan. Hierin vind je de rentekosten en eventuele andere kosten.