Let op! Geld lenen kost geld

12000 euro lenen

Wil je 12000 euro lenen? Een betrouwbare kredietverstrekker vinden is natuurlijk belangrijk, net als het vinden van de beste deal. Lenary.nl helpt je hierbij. Je vindt hier onafhankelijke informatie over alles rondom geld lenen. Ook vergelijk je snel verschillende kredietverstrekkers en leningen met elkaar.

Mike van den Broek

Geschreven door: Mike van den Broek

Laatst bijgewerkt op: 9 november 2022 | Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Waarom je 12.000 euro gaat lenen

12000 euro lenen

Wat zijn redenen om 12000 euro te lenen? Het kan je leendoel zijn om een nieuwe auto te kopen, een wereldreis te maken of een camper aan te schaffen. Of wil je een lening afsluiten voor een verbouwing of renovatie? Het verduurzamen van een woning is tegenwoordig ook erg populair. Veel mensen sparen voor een grote aankoop, maar dit kan erg lang duren. Heb je geen tijd om te wachten tot je voldoende spaargeld hebt? Dan kan een lening van 12000 euro goed van pas komen.

Wil je het geld niet gebruiken om een grote uitgave te doen, maar om bestaande leningen over te sluiten of samen te voegen? Dit is ook een veelgebruikt leendoel en niet voor niets. Oversluiten kan ideaal zijn als je lopende lening een hoge rente heeft. Heb je meerdere kleine leningen? Een lening met een hoger leenbedrag heeft vaak een lagere rente. Hierdoor kan het voordelig zijn om meerdere kleine kredieten samen te voegen. Zo betaal je minder rente en bespaar je slim op de maandlasten.

Snel 12.000 euro lenen met een persoonlijke lening

Wil je direct en zonder gedoe 12000 euro lenen? Geld lenen kan op verschillende manieren, maar drie leenvormen zijn het meest bekend: de persoonlijke lening, de minilening en het doorlopend krediet. Toch zijn niet al deze leenvormen geschikt voor een lening van 12000 euro. 

Een minilening is alleen mogelijk tot en met bedragen van 1500 euro. Wil je een hoger bedrag lenen? Dan adviseren wij om een persoonlijke lening af te sluiten.

Persoonlijke lening versus doorlopend krediet

Waarom is een persoonlijke lening en niet een doorlopend krediet de beste optie voor een lening van 12000 euro? Een doorlopend krediet is, zoals de naam al zegt, een doorlopende lening. Je kunt continu geld opnemen tot aan een afgesproken kredietlimiet. Afgeloste bedragen neem je gewoon weer opnieuw op. Dat klinkt aantrekkelijk, maar het brengt ook met zich mee dat je meer rentekosten hebt. Het is gemakkelijk om met een doorlopend krediet meer geld te lenen dan nodig en de rentekosten kunnen ongemerkt flink oplopen. 

Om het risico op financiële problemen te verkleinen, adviseren wij een persoonlijke lening af te sluiten. Bij dit persoonlijke krediet weet je waar je aan toe bent. Er is een vaste looptijd, vast rentepercentage en je lost maandelijks hetzelfde bedrag af. Geen verrassingen dus, maar verantwoord geld lenen.

Voordelen van 12.000 euro lenen met een persoonlijke lening

Het lenen van 12000 euro door een persoonlijke lening af te sluiten, heeft meerdere voordelen. Wij zetten de belangrijkste 5 voordelen voor je op een rij.

 1. Het bedrag ontvang je eenmalig, kort na het afsluiten van de lening. Je kunt het geld direct gebruiken zoals jij wilt. 
 2. Je bepaalt zelf wat de looptijd is en hoeveel je maandelijks aflost. Je hebt de keuze uit verschillende looptijden. Ga je voor een korte looptijd? Dan zijn je maandelijkse kosten hoger. Betaal je de lening juist af over een langere looptijd? Dan zijn je maandelijkse lasten lager, omdat je de afbetaling meer spreidt.
 3. Een persoonlijke lening werkt niet met een vaste rente, maar een vast rentepercentage. Dit betekent dat je een vast percentage betaalt over het nog af te lossen bedrag. Hoe meer je aflost, hoe lager je maandelijkse rentekosten worden.
 4. Tussentijds extra boetevrij aflossen is mogelijk. Handig als je een financiële meevaller hebt. Houd er wel rekening mee dat de lening vervroegd volledig aflossen vaak wel extra kosten met zich meebrengt.
 5. In bepaalde situaties is de rente aftrekbaar. Check van tevoren goed of jij in aanmerking komt voor dit fiscale voordeel.

Let hierop als je 12.000 euro gaat lenen

 • Hoe aantrekkelijk een lening ook is: geld lenen kost altijd geld. Je betaalt niet alleen het leenbedrag terug bij een lening, maar je betaalt ook een afgesproken rente(percentage).
 • Leen niet meer dan je nodig hebt en sluit alleen een lening af als je in staat bent af te lossen volgens de afgesproken voorwaarden. 
 • Vergelijk diverse kredietverstrekkers met elkaar. Zo vind je eenvoudig de best passende lening voor jou.
 • Houd gegevens en belangrijke documenten bij de hand voor een soepele aanvraag. Daarnaast kan een kredietverstrekker een volledig ingevulde aanvraag veel beter en sneller beoordelen.

Stappenplan bij 12.000 euro lenen

Ga je 12000 euro lenen? Dan wil je natuurlijk de beste deal vinden, maar ook veilig en verantwoord lenen. Volg deze 5 stappen om een goede lening te vinden bij een betrouwbare aanbieder. 

Stap 1: bepaal je eigen wensen

stap 1 bedrag invoeren

Hoeveel geld wil je lenen: 12000 euro of een ander bedrag? Denk ook na hoeveel je maandelijks kunt aflossen en of je een voorkeur hebt voor een looptijd. Aanbieders werken meestal met een minimale en een maximale looptijd, maar de exacte looptijd bepaal je zelf. Zodra je een looptijd kiest, zie je ook wat dit betekent voor je maandelijkse lasten. Zo kan je een looptijd en maandbedrag kiezen die bij jouw persoonlijke situatie past.

Stap 2: kredietverstrekkers vergelijken

stap 2 looptijd kiezen

Iedere kredietverstrekker heeft zijn eigen aanbiedingen. Daarom is het belangrijk om meerdere aanbieders te vergelijken en niet met de eerste optie in zee te gaan. Bij Lenary.nl vergelijk je eenvoudig kredietverstrekkers met elkaar. Check de looptijd, rente en andere voorwaarden en maak je keuze.

Stap 3: lening aanvragen

stap 3 gegevens invullen

Het aanvragen van de lening is vervolgens snel geregeld. Vul je gegevens in en lever de gevraagde documenten aan. Op basis van deze informatie weet de geldverstrekker wie je bent en kan hij controleren of je aan de voorwaarden voldoet. Zo kan hij inschatten of je in aanmerking komt voor een lening. Ook wordt het BKR ingeschakeld om je kredietwaardigheid te controleren.

Stap 4: offerte goedkeuren

stap 4 accepteren

Ziet alles er goed uit volgens de aanbieder en het BKR? Dan wordt er een vrijblijvende offerte opgesteld. Neem de offerte goed door: check of je het met alles eens bent en of alles duidelijk is. Zodra je je handtekening zet, sluit je de lening definitief af.

Stap 5: geld op je betaalrekening

Is de handtekening gezet? Dan gaat de geldverstrekker aan de slag met de uitbetaling. Het leenbedrag staat vaak al binnen een paar dagen op je bankrekening en je kunt het direct uitgeven zoals jij wilt. Het aflossen gebeurt vervolgens volgens de afgesproken voorwaarden.

Direct een lening aanvragen van 12000 euro?

Vraag je lening van 12000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Voorwaarden van 12.000 euro lenen

In aanmerking komen voor een lening van 12000 euro? Om een persoonlijke lening af te sluiten, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige aanbieders geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

Kan ik geld lenen met een negatieve BKR-registratie?

Bij officiële leningen en kredieten is de kredietverstrekker verplicht je kredietwaardigheid te laten controleren door het BKR. Deze instantie kijkt of er lopende leningen zijn onder jouw naam en of je betaalproblemen hebt (gehad). Is alles in orde, dan heb je een positieve registratie. Maar zijn er betaalproblemen geregistreerd? Dan spreken we van een negatieve BKR-registratie en dit maakt het afsluiten van een nieuwe lening een stuk lastiger.

De meeste geldverstrekkers vinden het risico op nieuwe betaalproblemen te groot en verstrekken je geen nieuwe leningen. Er zijn tegenwoordig ook aanbieders die wel een lening aanbieden, maar dan tegen een lager, gemaximaliseerd bedrag. Maar dit verschilt per situatie en aanbieder.

Ander bedrag lenen

Wil je 12000 euro lenen of heb je een ander bedrag nodig? Met een persoonlijke lening ontvang je snel en zonder al te veel gedoe geld op je rekening. Dit kan 12000 euro zijn, maar ook een hoger of lager bedrag. Heb je ook voldoende aan een paar duizend euro, zoals 5000 of 7000 euro? Leen niet meer dan je echt nodig hebt, om hoge rentekosten te voorkomen. 

Of heb je een leendoel voor ogen waarbij je juist een hoger bedrag nodig hebt? Je kunt ook leningen afsluiten voor 15.000 of 20.000 euro of meer. 

Hoeveel je ook leent, zorg dat je alleen een verantwoorde lening afsluit. Kijk van te voren goed of het verstandig is om de lening aan te vragen en of je in staat bent om het geleende geld en de rente af te lossen. Door verstandig te lenen voorkom je het risico op financiële problemen.

Vergelijk geldverstrekkers en vind de beste lening

Snel een lening nodig voor 12000 euro en op zoek naar een betrouwbare geldverstrekker? Kijk dan op Lenary. Op deze onafhankelijke vergelijkingssite vind je 100% onafhankelijk advies over persoonlijke leningen en andere financiële producten. Bovendien vergelijk je binnen een handomdraai kredietaanbieders en leningen. Zo vind je altijd goed geïnformeerd de beste deal.

Ben je op zoek naar de voordeligste lening of de laagste rente ? Bij het kiezen van een persoonlijke lening staan jouw voorkeuren op de eerste plaats. Met het overzicht op Lenary.nl zie je snel het complete aanbod van de verschillende kredietverstrekkers en ontdek je eenvoudig welke lening voor jou geschikt en voordelig is. Lening gevonden met de beste voorwaarden? Je vraagt de lening in een paar minuten aan. Na akkoord staat het geld snel op je rekening, zodat je het direct gebruikt voor je leendoelen.

Veelgestelde vragen over 12000 euro lenen