Over ons

Wie zijn wij?

Lenary.nl is de belangrijkste website in Nederland voor het vergelijken van leningen. Wij zijn geen onderdeel van een financiële instelling en zijn dus volledig onafhankelijk. Op die manier krijg je bij ons altijd een eerlijke vergelijking, zonder dat een financiële instelling of aanbieder daar invloed op heeft uitgeoefend.

Wij zijn een onafhankelijke vergelijker voor alle leenvormen – persoonlijk of zakelijk, kortlopend of langlopend. De informatie die vermeld staat op Lenary.nl wordt opgesteld door onze eigen auteurs.

Let op: geld lenen kost geld. Bij het aangaan van een lening moet je rente betalen. Je betaalt dus meer geld terug dan je hebt geleend. Voordat je een lening afsluit, verwijzen we je graag door naar deze checklist voor het verantwoord lenen van geld.

Wat is ons doel?

Het aanvragen van een lening kan soms ingewikkeld zijn. Bij Lenary.nl willen we je goed informeren over de verschillende financiële producten die er op de markt zijn. Daarnaast willen we je helpen met de keuze van het juiste financiële product.

Dit doen we met uitgebreide artikelen, waarin de producten worden toegelicht. Door verschillende aanbieders van dezelfde leningen in vergelijkers te zetten, krijg je in één oogopslag te zien welke leningen voor jou geschikt kunnen zijn.

Onze visie

Het is onze visie om jou grip te geven op financiële beslissingen.

Onze missie

Alle informatie op één plek zodat jij zelf de juiste beslissing kan maken.

Zo zijn we begonnen

Lenary.nl is opgericht met als doel om de leenmarkt transparanter te maken voor bedrijven en particulieren. We doen dat door informatie te verstrekken over verschillende leenvormen, zodat je goed geïnformeerd bent over de verschillende financieringsmogelijkheden. Zo wordt het makkelijker om de juiste lening te kiezen.

Bij Lenary.nl weten we dat het vinden van leningen een tijdrovende klus kan zijn. Als oplossing hebben we voor elk type lening vergelijkende overzichten gemaakt. Daarin zie je in één oogopslag welke aanbieders er zijn, hoeveel je er kunt lenen en wat de rentetarieven zijn. Dat is nou precies wat wij bedoelen met transparantie.

Hoe volledig is onze vergelijking?

Op Lenary.nl kun je terecht voor het vergelijken van een groot aantal leningen voor zowel de consument als de zakelijke gebruiker. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijke lening, een lening voor een bedrijfsovername of een financiering voor je auto. 

Het maakt niet uit of je voor korte of langere tijd geld nodig hebt. Bij ons vergelijk je verschillende soorten leningen, waaronder: 

  • Minileningen
  • Persoonlijke leningen
  • Studentenleningen
  • Zakelijke leningen

In onze vergelijkingen zie je banken en financiers die je niet tegenkomt op andere vergelijkingssites. Zo proberen we jou een totaalbeeld te geven van de lening markt in Nederland. Omdat je bij Lenary.nl zoveel verschillende leningen kunt vergelijken, vind je bij ons altijd het beste product voor jouw persoonlijke situatie en wensen.

Hoe verdienen wij geld?

Op Lenary.nl proberen we een groot aanbod van leningen weer te geven, zodat je daarmee je eigen keuze kunt maken. Om deze website online te houden, moeten wij wel kosten maken en dus geld verdienen. We leggen hier daarom eerlijk uit hoe we bij Lenary.nl ons geld verdienen.

Als je gebruik maakt van één van onze vergelijkers, dan kun je daarbij doorklikken naar de website van een aanbieder van financiering. Aanbieders betalen ons niet om hun product hoger in de vergelijker te laten zetten. De meeste aanbieders in onze vergelijkers betalen ons per goedgekeurde aanvraag. Doe je een aanvraag bij een aanbieder die bij ons in de vergelijker staat? Dan ontvangen wij in een aantal gevallen een kleine vergoeding. De vergoedingen variëren van 9 euro tot 50 euro per goedgekeurde aanvraag.

Hoe komt een vergelijking tot stand?

Lenary.nl vergelijkt aanbieders van leningen op basis van het rentepercentage en de voorwaarden die worden gesteld. Beide zijn belangrijk als je een lening wilt afsluiten. In onze vergelijker komen daarom de aanbieders met de laagste rente én de beste voorwaarden direct bovenaan te staan.

Zijn de vergelijkingen onafhankelijk?

Lenary.nl is niet verbonden aan banken, financiers of verzekeraars. We zijn dus 100% onafhankelijk. Zo krijg je altijd een eerlijke vergelijking en kun je een breed aanbod van verschillende geldverstrekkers vergelijken.

Heb je een vraag?

Kom je er even niet uit? Wij helpen je graag! Vul het contactformulier in op onze contact pagina en wij sturen je zo snel mogelijk een bericht terug!

Onze auteurs

Onze auteurs hebben veel kennis van persoonlijke en zakelijke financiën. Vanuit deze interesse schrijven ze voor jou de handleidingen en stappenplannen op deze website. Onze auteurs adviseren echter niet. Zie je dat we ergens op deze site onbedoeld advies geven? Dan vragen we je om onderaan deze pagina contact met ons op te nemen.

Jarno Westland
Jarno Westland
Jarno Westland
Online marketeer
Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis
Financieel tekstschrijver