Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen voor zonnepanelen

Wil je zonnepanelen plaatsen en zoek je de beste financiering voor deze duurzame maatregel? Kies je voor een persoonlijke lening, dan zit je helemaal goed bij Lenary.nl. Hier vergelijk je verschillende kredietaanbieders met elkaar en je vindt eenvoudig de lening met de beste voorwaarden. Zo financier je je zonnepanelen veilig, verantwoord en voordelig.

Mike van den Broek

Geschreven door: Mike van den Broek

Laatst bijgewerkt op: 6 januari 2023 | Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Hoe kan je zonnepanelen financieren?

Zonnepanelen financieren doe je op een aantal verschillende manieren. De zonnepanelen betalen van je eigen geld is de meest voordelige optie, want je betaalt geen rente. Niet iedereen heeft de financiële middelen hiervoor en in dat geval is extra financiering nodig. Denk aan het meefinancieren van de zonnepanelen in je hypotheek of het afsluiten van een persoonlijke lening. Daarnaast kan een Energiebespaarlening een optie zijn voor energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen.

Best passende lening: zonnepanelen voordelig & verantwoord financieren

Bij een persoonlijke lening staan de maandelijks af te lossen bedrag en rente de hele looptijd vast. Extra aflossen mag altijd en is boetevrij. Een fijne bijkomstigheid is dat de rente van een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar is. 

Lening voor zonnepanelen

Vergeleken met het verhogen van je hypotheek heeft een persoonlijke lening ook verschillende voordelen. Je hebt namelijk niet de notaris-, advies- en taxatiekosten die je bij een hypotheek wél hebt. Ook is de looptijd langer bij een hypotheek en dat maakt dat je meer rente betaalt bij een hypothecaire lening. Een ander voordeel van zonnepanelen financieren met een lening is dat je binnen no-time het hele bedrag op je rekening hebt staan. Dat is een stuk sneller dan de vier tot zes weken die je moet wachten bij een hypotheek. Bovendien kan je alleen je hypotheek verhogen als je overwaarde hebt op je huis.

Energiebespaarlening voor zonnepanelen

Om mensen te helpen met energiebesparende maatregelen is de Energiebespaarlening in het leven geroepen. Deze lening wordt tegen een gunstig tarief aangeboden en is ook te gebruiken voor zonnepanelen. Check of jij in aanmerking komt voor deze lening en vergelijk deze leenvorm met een persoonlijke lening om de beste deal te vinden.

Pas op met zonnepanelen op afbetaling

Soms krijg je de kans om zonnepanelen op afbetaling te kopen. Dit houdt in dat je maandelijks een vast bedrag betaalt totdat je het gehele bedrag voor de zonnepanelen hebt voldaan. Dit klinkt aantrekkelijk, maar let op: de rente is vaak torenhoog (tot tien procent) en de looptijd loopt op tot tien jaar. Uiteindelijk ben je dus misschien wel extra duur uit.

Stappenplan voor de beste lening voor zonnepanelen

Ga je geld lenen om zonnepanelen mee te financieren, dan wil je natuurlijk de beste deal vinden. Bij Lenary.nl vind je altijd de beste deal met de volgende duidelijke vijf stappen.

Stap 1: voorwaarden bepalen

stap 1 bedrag invoeren

Bereken hoeveel geld je nodig hebt voor de zonnepanelen en wat je maandelijks aan aflossing kwijt kan zijn. 

Stap 2: leningen vergelijken

stap 2 looptijd kiezen

Vervolgens vergelijk je verschillende leningen met elkaar op basis van looptijd, rente en andere voorwaarden. Zo zie je precies welke lening en kredietverstrekker het beste bij jouw situatie past en waar je het gunstigste aanbod vindt.

Stap 3: lening kiezen en aanvragen

stap 3 gegevens invullen

De gekozen lening vraag je eenvoudig aan. Vul je persoonlijke gegevens en voorkeuren in en lever de gevraagde documenten aan. Op basis daarvan checkt de kredietverstrekker wie je bent en wat jouw financiële situatie is. 

Stap 4: wachten op beoordeling en vrijblijvende offerte

stap 4 accepteren

De kredietverstrekker en het BKR beoordelen je aanvraag en kredietwaardigheid. Is de beoordeling positief, dan ontvang je een offerte. Controleer de offerte goed voordat je een handtekening zet en de lening definitief afsluit.

Stap 5: uitbetaling

Is je handtekening gezet? Dan regelt de kredietverstrekker dat je het bedrag ook daadwerkelijk krijgt uitbetaald. Vaak gebeurt dit al binnen een paar werkdagen, waarna je het geld direct kunt gebruiken voor je nieuwe zonnepanelen.

Direct een lening aanvragen?

Vraag je lening aan. Hieronder verwijzen we je door.

Vind de beste zonnepanelen lening

Snel en veilig je zonnepanelen financieren? Ga naar Lenary.nl en vergelijk verschillende aanbieders met elkaar. Kies de beste deal voor jou en vraag de lening eenvoudig aan. 

Tip: vanaf 1 januari 2023 is de btw voor zonnepanelen 0%, als je de zonnepanelen plaatst op of bij een woning. Voorheen kon je de betaalde 21% btw voor zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst, maar dit is dus niet meer nodig.

Veelgestelde vragen over lening voor zonnepanelen