Let op! Geld lenen kost geld

20000 euro lenen

Wil je 20.000 euro lenen? Dan wil je zeker weten dat je niet te veel betaalt en dat de kredietverstrekker betrouwbaar is. Je regelt alles eenvoudig en veilig online via een vergelijkingswebsite zoals Lenary.nl. Ontdek onafhankelijke informatie over geld lenen én vind eenvoudig de lening met de beste voorwaarden voor jouw situatie. Dit doe je door de verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken in ons handige overzicht.

gemiddelde leestijd: 5 minuten | geschreven door: Anna de Vries | laatst bijgewerkt op: 3 Juni 2022

Waarom 20000 euro lenen?

Waarvoor is het nodig om 20.000 euro te lenen? Er zijn allerlei redenen om een lening van 20.000 euro af te sluiten. Het verbouwen van een woning of de aanschaf van een nieuwe auto zijn de meest voorkomende redenen. Maar misschien wil je een wereldreis maken, je tuin aanleggen of een camper kopen. 

Heb je al bestaande leningen en kredieten, maar heb je daar te maken met een hoge rente? Sluit dat krediet dan over naar een nieuwe lening waar de laagste rente staat. Goed om te weten: een grote lening heeft doorgaans een lagere rente dan meerdere kleine leningen. Je kunt een lening van 20.000 euro met een vaste lage rente daarom ook gebruiken om je huidige leningen samen te voegen. 

Mogelijkheden voor 20000 euro lenen

Snel geld lenen? Je kunt allerlei verschillende leenvormen gebruiken, denk aan de persoonlijke lening, het doorlopend krediet of een minilening. Toch is niet iedere leenvorm even geschikt voor iedere situatie. 

Een minilening heeft als voordeel dat je kunt lenen zonder BKR-toetsing, maar kan alleen bij kleinere bedragen. Voor bedragen boven de 1500 euro is deze leenvorm geen optie.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Dus wat als je 20.000 euro nodig hebt? Naast de minilening blijven er twee leenvormen over: de persoonlijke lening of het doorlopende krediet. Voor 20.000 euro of een ander bedrag boven de 1500 euro is een persoonlijke lening de beste keuze.

Je kunt ook een doorlopend krediet afsluiten, maar deze leenvorm brengt grotere risico’s met zich mee. Met een doorlopend krediet kun je namelijk onbeperkt geld lenen, zolang je maar onder het afgesproken kredietlimiet blijft. Afgeloste bedragen kan je steeds opnieuw opnemen en er is geen looptijd of einde. De rentekosten kunnen hierdoor flink oplopen en ertoe leiden dat mensen in de financiële problemen komen. 

Bij een persoonlijke lening zijn de voorwaarden duidelijk als je akkoord gaat. Je weet de looptijd, de maandlasten en het rentepercentage. Aan de hand van deze voorwaarden kan je een goede berekening maken van de totale kosten van de lening.

Voordelen van 20000 euro lenen met een persoonlijke lening

  • Het geleende bedrag wordt in een keer uitbetaald.
  • De persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en een vast maandbedrag.
  • Je betaalt een vast rentepercentage.
  • Extra aflossingen zijn boetevrij mogelijk.
  • De rente is in bepaalde situaties aftrekbaar.

Belangrijk om te weten als je 20000 euro leent

  • Geld lenen kost altijd geld. Een aflossing bestaat deels uit het leenbedrag en deels uit rente.
  • Bepaal van tevoren hoeveel je maandelijks maximaal kunt aflossen en wat dit betekent voor je maximale leenbedrag.
  • Vergelijk meerdere kredietverstrekkers met elkaar en kies de aanbieder met de beste lening voor jou.
  • Voor je aanvraag zijn bepaalde gegevens en documenten nodig. Houd de benodigde documenten bij de hand, zodat je alles snel en volledig kunt invullen. Als je de aanvraag volledig invult, kan de kredietverstrekker deze sneller en beter beoordelen.

Snel 20000 euro lenen in 5 stappen

Een persoonlijke lening afsluiten voor 20.000 euro? Het online aanvragen van deze leenvorm is eenvoudig en snel geregeld via Lenary.nl.

Stap 1: bepaal de voorwaarden van de lening

stap 1 bedrag invoeren

Voordat je een lening afsluit, is het belangrijk om de voorwaarden te bepalen. Hoeveel geld wil je precies lenen? We adviseren om niet meer te lenen dan nodig is. Heb je het bedrag bepaald en wil je 20.000 euro lenen? Check dan vervolgens hoeveel je maandelijks kunt aflossen en wat dit betekent voor de looptijd.

Bij een hoger maandbedrag heb je een kortere looptijd, terwijl je bij lagere maandelijkse lasten juist aflost over een langere looptijd. Kredietverstrekkers hanteren een minimale looptijd en een maximale looptijd, maar je kunt zelf de exacte looptijd bepalen aan de hand van je maandbedrag. Goed om te weten: de meeste persoonlijke leningen hebben een minimale looptijd van 12 maanden en een maximale looptijd van 120 maanden.

Stap 2: vergelijk verschillende kredietverstrekkers

stap 2 looptijd kiezen

Nu je alle voorwaarden weet, kan je op zoek naar de beste lening. Hier helpt Lenary.nl je bij. In een handig overzicht vind je de leningen die bij jouw wensen passen en je vergelijkt ze in een oogopslag met elkaar.

Je beslist zelf welke lening het beste bij je past. Zo kan je bijvoorbeeld de rente vergelijken van de verschillende leningen. Er is een maximale wettelijke rente vastgesteld, maar de rentepercentages kunnen alsnog per aanbieder variëren. Kijk welke aanbieder de laagste rente heeft én de meest aantrekkelijke voorwaarden voor jou.

Stap 3: vraag de lening aan

stap 3 gegevens invullen

Heb je de juiste lening van 20.000 euro gevonden voor jouw persoonlijke situatie? Dan is het tijd de persoonlijke lening aan te vragen. Lever de gevraagde documenten aan en vul je gegevens in. Dankzij deze informatie weet de kredietverstrekker wie je bent en wat je financiële situatie is.

Stap 4: accepteer de offerte

stap 4 accepteren

De kredietverstrekker controleert vervolgens je aanvraag. Heb je alles correct ingevuld en voldoe je aan alle voorwaarden? Daarnaast checkt het BKR je kredietwaardigheid. Zo wordt bepaald of het verstandig is om jou de lening te verstrekken of dat de kans op financiële problemen te groot is.

Als alles is goedgekeurd, ontvang je een vrijblijvende offerte. Neem deze offerte zorgvuldig door, want als je akkoord gaat sluit je de lening van 20.000 euro officieel af.

Stap 5: ontvang 20000 euro op je rekening

Zodra je akkoord gaat en de lening afsluit, wordt de uitbetaling in orde gemaakt. Dit wordt snel geregeld: doorgaans staat het geld binnen een paar werkdagen op je bankrekening.

Direct een lening aanvragen van 20000 euro?

Vraag je lening van 20000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Veelgestelde vragen over 20000 euro lenen

Wat kost een lening van 20000 euro?

Wat kost 20.000 euro lenen? De kosten van een lening van 20.000 euro zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het vaste rente percentage, de looptijd en maandelijkse termijnen. Ook speelt mee of je eventueel een extra aflossing doet gedurende de looptijd.

Bij een persoonlijke lening betaal je namelijk een vast rente percentage over het leenbedrag. Of beter gezegd: je betaalt rente over het nog af te lossen bedrag. Bij iedere maandelijkse aflossing wordt het bedrag waarover je rente betaalt lager. Hoe meer je aflost, hoe lager je rentekosten. Tussentijds, boetevrij aflossen draagt dus bij aan lagere kosten.

Wil je weten hoeveel een persoonlijke lening van 20.000 euro gaat kosten? Als je een lening aanvraagt, ontvang je een offerte inclusief berekening van de kosten. Ook vind je eventuele bijkomende kosten in de offerte. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Waar kan ik 20000 euro lenen?

Je wilt een persoonlijke lening afsluiten en 20.000 euro lenen: hoe doe je dat? Je kunt naar je vaste bank gaan of de lening afsluiten bij een andere bank, maar online geld lenen is ook een mogelijkheid. Het grote voordeel van online lenen, is dat je eenvoudig meerdere kredietverstrekkers vergelijkt. Zo vind je eenvoudig de aanbieder met de voordeligste lening, laagste rente of andere voorwaarden die bij jouw situatie passen.