20000 euro lenen

Wil je 20.000 euro lenen? Dan wil je zeker weten dat je niet te veel betaalt en dat de kredietverstrekker betrouwbaar is. Je regelt alles eenvoudig en veilig online via een vergelijkingswebsite zoals Lenary.nl. Ontdek onafhankelijke informatie over geld lenen én vind eenvoudig de lening met de beste voorwaarden voor jouw situatie. Dit doe je door de verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken in ons handige overzicht.

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Defam persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

BNP Paribas persoonlijke basis lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Qander persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Directa persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €10.000 lenen
 • 10 jaar looptijd

Waarom 20000 euro lenen?

Waarvoor is het nodig om 20.000 euro te lenen? Er zijn allerlei redenen om een lening van 20.000 euro af te sluiten. Het verbouwen van een woning of de aanschaf van een nieuwe auto zijn de meest voorkomende redenen. Maar misschien wil je een wereldreis maken, je tuin aanleggen of een camper kopen. 

Heb je al bestaande leningen en kredieten, maar heb je daar te maken met een hoge rente? Sluit dat krediet dan over naar een nieuwe lening waar de laagste rente staat. Goed om te weten: een grote lening heeft doorgaans een lagere rente dan meerdere kleine leningen. Je kunt een lening van 20.000 euro met een vaste lage rente daarom ook gebruiken om je huidige

leningen samen te voegen. 

20000 euro lenen

Mogelijkheden voor 20000 euro lenen

Snel geld lenen? Je kunt allerlei verschillende leenvormen gebruiken, denk aan de persoonlijke lening, het doorlopend krediet of een minilening. Toch is niet iedere leenvorm even geschikt voor iedere situatie. 

Een minilening heeft als voordeel dat je kunt lenen zonder BKR-toetsing, maar kan alleen bij kleinere bedragen. Voor bedragen boven de 1500 euro is deze leenvorm geen optie.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Dus wat als je 20.000 euro nodig hebt? Naast de minilening blijven er twee leenvormen over: de persoonlijke lening of het doorlopende krediet. Voor 20.000 euro of een ander bedrag boven de 1500 euro is een persoonlijke lening de beste keuze.

Je kunt ook een doorlopend krediet afsluiten, maar deze leenvorm brengt grotere risico’s met zich mee. Met een doorlopend krediet kun je namelijk onbeperkt geld lenen, zolang je maar onder het afgesproken kredietlimiet blijft. Afgeloste bedragen kan je steeds opnieuw opnemen en er is geen looptijd of einde. De rentekosten kunnen hierdoor flink oplopen en ertoe leiden dat mensen in de financiële problemen komen. 

Bij een persoonlijke lening zijn de voorwaarden duidelijk als je akkoord gaat. Je weet de looptijd, de maandlasten en het rentepercentage. Aan de hand van deze voorwaarden kan je een goede berekening maken van de totale kosten van de lening.

Voordelen van 20000 euro lenen met een persoonlijke lening

 • Het geleende bedrag wordt in een keer uitbetaald.
 • De persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en een vast maandbedrag.
 • Je betaalt een vast rentepercentage.
 • Extra aflossingen zijn boetevrij mogelijk.
 • De rente is in bepaalde situaties aftrekbaar.

Belangrijk om te weten als je 20000 euro leent

 • warning Geld lenen kost altijd geld. Een aflossing bestaat deels uit het leenbedrag en deels uit rente.
 • warning Bepaal van tevoren hoeveel je maandelijks maximaal kunt aflossen en wat dit betekent voor je maximale leenbedrag.
 • warning Vergelijk meerdere kredietverstrekkers met elkaar en kies de aanbieder met de beste lening voor jou.
 • warning Voor je aanvraag zijn bepaalde gegevens en documenten nodig. Houd de benodigde documenten bij de hand, zodat je alles snel en volledig kunt invullen. Als je de aanvraag volledig invult, kan de kredietverstrekker deze sneller en beter beoordelen

Snel 20000 euro lenen in 5 stappen

Een persoonlijke lening afsluiten voor 20.000 euro? Het online aanvragen van deze leenvorm is eenvoudig en snel geregeld via Lenary.nl.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: bepaal de voorwaarden van de lening

Voordat je een lening afsluit, is het belangrijk om de voorwaarden te bepalen. Hoeveel geld wil je precies lenen? We adviseren om niet meer te lenen dan nodig is. Heb je het bedrag bepaald en wil je 20.000 euro lenen? Check dan vervolgens hoeveel je maandelijks kunt aflossen en wat dit betekent voor de looptijd.

Bij een hoger maandbedrag heb je een kortere looptijd, terwijl je bij lagere maandelijkse lasten juist aflost over een langere looptijd. Kredietverstrekkers hanteren een minimale looptijd en een maximale looptijd, maar je kunt zelf de exacte looptijd bepalen aan de hand van je maandbedrag. Goed om te weten: de meeste persoonlijke leningen hebben een minimale looptijd van 12 maanden en een maximale looptijd van 120 maanden.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: vergelijk verschillende kredietverstrekkers

Nu je alle voorwaarden weet, kan je op zoek naar de beste lening. Hier helpt Lenary.nl je bij. In een handig overzicht vind je de leningen die bij jouw wensen passen en je vergelijkt ze in een oogopslag met elkaar.

Je beslist zelf welke lening het beste bij je past. Zo kan je bijvoorbeeld de rente vergelijken van de verschillende leningen. Er is een maximale wettelijke rente vastgesteld, maar de rentepercentages kunnen alsnog per aanbieder variëren. Kijk welke aanbieder de laagste rente heeft én de meest aantrekkelijke voorwaarden voor jou.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: vraag de lening aan

Heb je de juiste lening van 20.000 euro gevonden voor jouw persoonlijke situatie? Dan is het tijd de persoonlijke lening aan te vragen. Lever de gevraagde documenten aan en vul je gegevens in. Dankzij deze informatie weet de kredietverstrekker wie je bent en wat je financiële situatie is.


stap 4 accepteren

Stap 4: accepteer de offerte

De kredietverstrekker controleert vervolgens je aanvraag. Heb je alles correct ingevuld en voldoe je aan alle voorwaarden? Daarnaast checkt het BKR je kredietwaardigheid. Zo wordt bepaald of het verstandig is om jou de lening te verstrekken of dat de kans op financiële problemen te groot is.

Als alles is goedgekeurd, ontvang je een vrijblijvende offerte. Neem deze offerte zorgvuldig door, want als je akkoord gaat sluit je de lening van 20.000 euro officieel af.


Stap 5: ontvang 20000 euro op je rekening

Zodra je akkoord gaat en de lening afsluit, wordt de uitbetaling in orde gemaakt. Dit wordt snel geregeld: doorgaans staat het geld binnen een paar werkdagen op je bankrekening.

Direct een lening aanvragen van 20000 euro?

Vraag je lening van 20000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

20000 euro lenen met BKR

Geld lenen brengt risico’s met zich mee. Om te voorkomen dat mensen leningen afsluiten die ze niet kunnen financieren, worden officiële leningen en kredieten getoetst en geregistreerd bij het BKR

Heb je al lopende leningen of kredieten? Als alles in orde is, spreken we van een positieve BKR-registratie. Maar is er een betalingsachterstand of zijn er andere problemen met het krediet? Dan heb je een negatieve BKR-registratie. Deze negatieve notering betekent dat veel kredietverstrekkers een nieuwe lening te risicovol vinden. Sommige aanbieders verstrekken wel leningen, maar hebben een limiet voor aanvragers met een negatieve registratie. 

Kan ik 20000 euro lenen met een negatieve BKR-registratie?

Of je 20.000 euro kunt lenen, is afhankelijk van de kredietverstrekker. Maar ook als het mogelijk is, is het goed om jezelf af te vragen of het verstandig is. Ben je in staat om de persoonlijke lening maandelijks af te lossen zonder in de problemen te komen? 

Een andere mogelijkheid met een negatieve registratie is geld lenen zonder BKR-toetsing. Dit is alleen een optie voor kleinere bedragen. Wil je zonder BKR een relatief klein bedrag lenen? Dan kun je een minilening afsluiten.

Voorwaarden voor een lening van 20000 euro

Als je 20.000 euro wilt lenen met een persoonlijke lening, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen: 

 • Je hebt geen negatieve BKR-registratie.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of werkt minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (soms geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).
 • warning Let op: voldoe je aan alle voorwaarden? Bepaal ook altijd voor jezelf of 20.000 euro lenen financieel verantwoord is in jouw situatie.  

Keuze leenbedrag: 20000 euro of andere bedragen?

Je kunt een persoonlijke lening afsluiten voor verschillende geldbedragen. Heb je 20.000 euro nodig of wil je een ander bedrag lenen? Misschien wil je een nieuwe tweedehands auto kopen en heb je ook voldoende aan een kleiner vast bedrag, zoals 5.000 of 10.000 euro. Of je hebt een verbouwing op het oog die juist meer geld kost, zoals een uitbouw inclusief een nieuwe keuken. Met een persoonlijke lening kun je ook hogere bedragen lenen dan 20.000 euro, bijvoorbeeld 30.000 of 50.000 euro.

Bereken hoeveel je precies nodig hebt, zodat je geen onnodige rentekosten betaalt over geleend geld. Maak daarnaast ook een berekening van je maandelijkse lasten en check hoeveel je maandelijks kunt aflossen.

Vergelijk aanbieders en vind de voordeligste lening

Snel 20.000 euro lenen en ben je op zoek naar de goedkoopste lening en meest betrouwbare aanbieder? Bij Lenary.nl ben je dan op het juiste adres. We verstrekken onafhankelijke informatie over geld lenen en bieden een overzicht van beschikbare aanbieders. Zo kan je goed geïnformeerd de beste leenvorm kiezen voor jouw situatie, ontdek je waar je rekening mee moet houden én vind je de beste deal door kredietverstrekkers te vergelijken.

Als je 20.000 euro wilt lenen is een persoonlijke lening het meest geschikt. Zorg dat je ook de voorwaarden duidelijk hebt. Welke looptijd kies je en hoeveel los je maandelijks af? Bekijk vervolgens het overzicht met beschikbare aanbieders en ontdek de kredietverstrekker met de scherpste rente en aantrekkelijkste voorwaarden. Je vraagt de gekozen lening in een handomdraai aan en zodra je de lening officieel afsluit staat het geld snel op je rekening.

Veelgestelde vragen

Wat kost 20.000 euro lenen? De kosten van een lening van 20.000 euro zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het vaste rente percentage, de looptijd en maandelijkse termijnen. Ook speelt mee of je eventueel een extra aflossing doet gedurende de looptijd.

Bij een persoonlijke lening betaal je namelijk een vast rente percentage over het leenbedrag. Of beter gezegd: je betaalt rente over het nog af te lossen bedrag. Bij iedere maandelijkse aflossing wordt het bedrag waarover je rente betaalt lager. Hoe meer je aflost, hoe lager je rentekosten. Tussentijds, boetevrij aflossen draagt dus bij aan lagere kosten.

Wil je weten hoeveel een persoonlijke lening van 20.000 euro gaat kosten? Als je een lening aanvraagt, ontvang je een offerte inclusief berekening van de kosten. Ook vind je eventuele bijkomende kosten in de offerte. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Je wilt een persoonlijke lening afsluiten en 20.000 euro lenen: hoe doe je dat? Je kunt naar je vaste bank gaan of de lening afsluiten bij een andere bank, maar online geld lenen is ook een mogelijkheid. Het grote voordeel van online lenen, is dat je eenvoudig meerdere kredietverstrekkers vergelijkt. Zo vind je eenvoudig de aanbieder met de voordeligste lening, laagste rente of andere voorwaarden die bij jouw situatie passen.