6000 euro lenen

Wil je 6000 euro lenen? Geld lenen kost altijd geld, maar door te vergelijken kun je slim besparen op een lening. Bij Lenary.nl vind je een handig overzicht van beschikbare aanbieders en leningen die bij jouw wensen passen. Zo vind je altijd de beste deal voor jou.

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Defam persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

BNP Paribas persoonlijke basis lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Qander persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Directa persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €10.000 lenen
 • 10 jaar looptijd

Waarom 6000 euro lenen?

Er zijn allerlei verschillende redenen om 6000 euro te lenen. Misschien wil je een nieuwe auto kopen of je huis verbouwen, maar heb je niet voldoende spaargeld. Je kunt de nieuwe lening ook gebruiken voor het oversluiten of samenvoegen van bestaande leningen. Als de rente lager is bij de nieuwe lening, bespaar je eenvoudig op je maandlasten.

Hoe kan ik 6000 euro lenen?

Een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een minilening: er zijn allerlei manieren om geld te lenen. Als je 6000 euro nodig hebt, is een persoonlijke lening de beste optie.

Geld lenen met een minilening kan alleen tot bedragen van maximaal 1500 euro. Wil je een hoger bedrag lenen? Dan heb je een persoonlijke lening of doorlopend krediet nodig.

Waarom niet lenen met een doorlopend krediet?

Als je 6000 euro nodig hebt, is het afsluiten van een persoonlijke lening verstandiger dan een doorlopend krediet. Dit komt door de voorwaarden die bij een persoonlijke lening horen. Je weet waar je aan toe bent: de looptijd en maandlasten staan vast en ook het rentepercentage is bekend. 

Bij een doorlopend krediet is er geen looptijd, maar je kunt continu geld lenen zolang je onder het afgesproken kredietlimiet blijft. Afgeloste bedragen kan je steeds weer opnieuw opnemen, waardoor de rentekosten flink kunnen oplopen.

Met een persoonlijke lening zijn de voorwaarden duidelijk en er is ook een inschatting te maken van de totale rentekosten. Zo kan je verantwoord en veilig lenen, en kom je niet voor verrassingen te staan.

6000 euro lenen met een persoonlijke lening: 5 voordelen

 • Het bedrag wordt in een keer op je rekening gestort.
 • De looptijd en maandlasten staan vast, maar je bepaalt zelf wat deze vaste looptijd is en hoeveel je maandelijks aflost. 
 • Dankzij een vast rentepercentage voor de hele looptijd betaal je steeds minder rente, naarmate je meer aflost.
 • Tussentijds, boetevrij aflossen is mogelijk.
 • In bepaalde situaties is de rente aftrekbaar.

Belangrijk om rekening mee te houden

6000 euro lenen met een persoonlijke lening heeft verschillende voordelen. Toch is het ook belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden voordat je de lening afsluit:

 • warning Je betaalt altijd rente over geleende bedragen. Leen dus alleen wat je echt nodig hebt.
 • warning Check van tevoren wat de beste voorwaarden zijn voor jouw persoonlijke situatie, om te voorkomen dat je in de financiële problemen komt.
 • warning Vind de beste en voordeligste lening door geldverstrekkers te vergelijken.
 • warning Je moet verschillende documenten aanleveren. Houd deze bij de hand zodat je jouw aanvraag snel kunt invullen.

Zo werkt 6000 euro lenen

Snel en zonder gedoe 6000 euro lenen? Aan de hand van de volgende stappen vraag je eenvoudig en op een verantwoorde manier een persoonlijke lening aan.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: bepaal de voorwaarden

Stel jezelf de volgende vragen als je op zoek gaat naar de juiste lening:

 • Hoeveel geld heb ik nodig?
 • Hoeveel kan ik per maand aflossen?
 • Hoelang is de looptijd met dit maandbedrag?

Door goed over deze zaken na te denken, voorkom je dat je in de problemen komt met terugbetalen.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: vergelijk aanbieders

Zodra je de voorwaarden voor jouw lening hebt bepaald, is het tijd om op zoek te gaan naar de beste aanbieder. Bekijk ons overzicht van beschikbare geldverstrekkers en vergelijk ze op basis van looptijd, rente en andere voorwaarden.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: lening aanvragen

De beste lening voor jou gevonden? De lening aanvragen is dan de volgende stap. Vul de aanvraag in en lever de gevraagde documenten aan.


stap 4 accepteren

Stap 4: accepteer de offerte

Voordat je aanvraag geaccepteerd wordt, vindt er eerst een beoordeling plaatst. De verstrekker kijkt of je aan de voorwaarden voldoet. Ook controleert het BKR je kredietwaardigheid. Is alles in orde? Dan ontvang je een vrijblijvende offerte. Lees de offerte goed door voordat je akkoord gaat. Zodra je de offerte accepteert, sluit je de lening officieel af.


Stap 5: ontvang het geld

Als je akkoord gaat, wordt de uitbetaling in gang gezet. Het geld staat in de meeste gevallen binnen een paar werkdagen op je rekening.

Direct een lening aanvragen van 6000 euro?

Vraag je lening van 6000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Voorwaarden om 6000 euro te lenen

 • Je hebt geen negatieve BKR-registratie.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of werkt minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige geldverstrekkers geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

BKR-toetsing is verplicht

Kredietverstrekkers zijn verplicht om officiële leningen en kredieten te laten controleren door het Bureau Krediet Registratie. Zo wordt gekeken of het financieel verantwoord is om een lening te verstrekken. Heb je een negatieve registratie? Veel aanbieders vinden het risico op nieuwe betaalproblemen dan te groot en verstrekken de lening niet. Soms kan je wel een lening krijgen, maar is dit alleen mogelijk tot een bepaald bedrag. 

6000 euro of een ander bedrag lenen?

Snel geld lenen met een persoonlijke lening is mogelijk voor verschillende bedragen. Heb je 6000 euro nodig of ga je voor een ander leenbedrag? Voor een relatief klein bedrag van maximaal 1500 euro vraag je een minilening aan. 

Voor andere bedragen is een persoonlijke lening een optie. Of je nu een lening wilt afsluiten voor 2000 euro, 10.000 euro of 50.000 euro: het kan allemaal. Zorg wel altijd dat je verantwoord geld leent. Leen niet meer dan je nodig hebt en sluit geen lening af als je niet in staat bent om het leenbedrag inclusief rente terug te betalen.

Vind de beste lening voor jou

Ben je op zoek naar een betrouwbare kredietverstrekker met de beste deal voor jouw financiële situatie? Bij Lenary.nl vind je onafhankelijk informatie over geld lenen én een handig overzicht met alle beschikbare geldverstrekkers. Zo vind je eenvoudig de juiste geldverstrekker voor jou. Of je nu op zoek bent naar de voordeligste lening, een scherpe rente of leningen met een korte looptijd of juist een langere looptijd.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de totale kosten van een lening van 6.000 euro? Als je 6.000 euro wilt lenen, moet je het leenbedrag plus een percentage aan rente betalen. Dit percentage staat je hele looptijd vast. Hoe meer je aflost, hoe lager de maandelijkse rentekosten worden.

6.000 euro lenen kan bij een bank, maar het is aantrekkelijk om online geld te lenen. Zo kan je aanbiedingen met elkaar vergelijken en vind je de geldverstrekker met de beste voorwaarden voor jouw situatie.