2000 euro lenen

Wil je 2000 euro lenen met spoed? Het lenen van 2000 euro kan handig zijn als je te maken krijgt met onverwachtse kosten of een manier zoekt om grotere projecten te financieren. Met een persoonlijke lening kun je geld lenen op een manier die verantwoord is voor jouw financiële situatie.

Je profiteert niet alleen van een vaste looptijd en rente, maar je weet ook hoeveel je maandelijks moet terugbetalen.

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Defam persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

BNP Paribas persoonlijke basis lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Qander persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Directa persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €10.000 lenen
 • 10 jaar looptijd

Waarom 2000 euro lenen?

Wanneer kan het helpen om 2000 euro te lenen? Er zijn verschillende situaties waarbij een bedrag van een paar duizend euro je uit de brand helpt. Misschien ben je aan het sparen voor een grote uitgave en kom je nog een hoop geld tekort. Een lening kan je het benodigde geld geven, zodat je wel die nieuwe auto, verbouwing of aanleg van je tuin kan betalen. 

Een andere reden om 2000 euro te lenen, is het oversluiten van bestaande leningen en kredieten. Heb je een lening lopen met een hoge rente of wil je meerdere creditcards of leningen samenvoegen? Door de leningen over te sluiten naar een nieuwe persoonlijke lening met een lagere rente, bespaar je eenvoudig op de maandlasten.

Mogelijkheden voor 2000 euro lenen

Je hebt geld nodig en wilt 2000 euro lenen: wat zijn dan je opties? De meest bekende financiële producten zijn een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een minilening. Voor het lenen van 2000 euro is een persoonlijke lening de beste optie. 

Een minilening is alleen mogelijk tot een bedrag van 1500 euro en dus geen optie als je 2000 euro of hogere bedragen wilt lenen.

Waarom niet lenen met een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is een leenvorm zonder afgesproken einde. Je spreekt alleen een kredietlimiet af en zolang je daaronder blijft, kan je doorlopend geld lenen. Afgeloste bedragen mag je ook steeds weer opnieuw opnemen.

Een doorlopend krediet kan ervoor zorgen dat je in de schulden blijft zitten, omdat er geen aflossingstermijn is. Daarnaast weet je niet wat je uiteindelijke kosten zijn en de kosten kunnen hierdoor ongemerkt ontzettend oplopen.

Voordelen van 2000 euro lenen met een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening heeft veel voordelen ten opzichte van een doorlopend krediet als je geld wilt lenen. Door duidelijke voorwaarden weet je van tevoren waar je aan toe bent. We zetten de 5 belangrijkste voordelen hieronder voor je op een rij.

 • Je ontvangt het leenbedrag in een keer

Wil je 2000 euro lenen met spoed? Met een persoonlijke lening leen je eenmalig een vast bedrag en dit bedrag wordt in één keer uitbetaald. Het geld wordt niet in twee delen of meer overgemaakt, maar je kunt het volledige bedrag direct gebruiken zoals jij wilt.

 • Je weet wat de looptijd is en hoeveel je maandelijks moet aflossen

Je bepaalt zelf de looptijd. De mogelijkheden verschillen per geldverstrekker, maar meestal heb je de keuze uit looptijden tussen de 12 en 120 maanden. 

De aflossingstermijn hangt samen met het maandbedrag. Je betaalt maandelijks een vast bedrag aan de geldverstrekker. Dit bedrag bestaat deels uit de aflossing van je geleende geld en deels uit rente. Wil je maar kort aan de lening vastzitten? Dan zijn je maandlasten hoger. Ga je voor een langere looptijd? Dan moet je maandelijks een lager bedrag terugbetalen. 

 • Geen verrassingen dankzij een rente die vaststaat

Ook het rentepercentage staat vast. Je betaalt een vast rentepercentage over het nog af te lossen bedrag. Hoe meer je aflost, hoe lager je rentekosten zijn. Het rentepercentage blijft hetzelfde, maar het deel waarover dit percentage wordt berekend wordt kleiner.

 • Extra aflossen is mogelijk

Tegenwoordig kan je bij persoonlijke leningen ook boetevrij een extra aflossing doen. Ideaal als je in een positie zit om wat meer af te lossen, bijvoorbeeld omdat je een bonus of je vakantiegeld hebt ontvangen. Door extra af te lossen, wordt het bedrag waarover je rente moet betalen lager. 

 • Rente is aftrekbaar onder bepaalde voorwaarden

Snel geld lenen en de rente voor deze lening aftrekken? Het kan in bepaalde gevallen met een persoonlijke lening. Gebruik je de lening voor een verbouwing of besteed je het geld op een andere manier aan je hoofdwoning?

De rente is aftrekbaar voor zaken die je niet kunt meenemen als je verhuist. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe dakkapel, een nieuwe badkamer of isolatie van je woning.

In 5 stappen snel 2000 euro lenen

Wil je 2000 euro lenen met een persoonlijke lening? Aan de hand van de volgende 5 stappen kan je eenvoudig geld lenen via een persoonlijk krediet.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: bepaal het leenbedrag, de looptijd en het maandbedrag

De eerste stap is het beantwoorden van de volgende vragen voor jezelf:

 • Leenbedrag: hoeveel geld heb je nodig?
 • Maandbedrag: hoeveel kan je maandelijks aflossen?
 • Looptijd: hoe lang loopt de lening met het gekozen maandbedrag?

Geld lenen kost geld. Door van tevoren goed na te denken over de looptijd, het leenbedrag en je maandelijkse lasten voorkom je dat je financieel in de problemen komt.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: vergelijk aanbieders

Weet je hoeveel geld je gaat lenen om je uitgaven te financieren? Op Lenary.nl vind je een handig overzicht van alle beschikbare aanbieders van dit leenbedrag. Bekijk de voorwaarden van deze aanbieders en kijk wie het beste bij jouw wensen aansluit.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: vraag de lening aan

Heb je een bepaalde aanbieder en deal op het oog? Dan kan je de lening aanvragen. Vul de gegevens in en lever de benodigde documenten aan. Deze informatie is nodig om te zien wie je bent en om je kredietwaardigheid te bekijken.


stap 4 accepteren

Stap 4: beoordeling van je aanvraag

Zodra je aanvraag is verstuurd, wordt deze beoordeeld. De kredietverstrekker checkt je gegevens en documenten en laat je aanvraag ook controleren door het BKR.

Is alles in orde? Dan ontvang je een vrijblijvende offerte waarin alle informatie staat. Na het accepteren van deze offerte sluit je de lening officieel af.


Stap 5: ontvang het geld

Zodra je de lening officieel hebt afgesloten, wordt de uitbetaling in orde gemaakt. Je profiteert van een snelle uitbetaling en het bedrag van 2000 euro staat doorgaans binnen een aantal werkdagen op je rekening.

Direct een lening aanvragen van 2000 euro?

Vraag je lening van 2000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Waar kan ik 2000 euro lenen?

Leningen en andere financiële producten kun je aanvragen bij een bank naar je keuze. Wil je als particulier 2000 euro lenen? Dit kan je ook via online geldverstrekkers regelen. 

Ons advies is om meerdere online aanbieders te vergelijken en vervolgens de lening te kiezen die past bij jouw situatie. Je kunt bij een onafhankelijke vergelijker, zoals Lenary.nl, aanbiedingen van derden vergelijken. Je vindt hier alles wat je moet weten over leningen, vergelijkt aanbieders van persoonlijke leningen met elkaar en kiest voor de beste deal.

Belangrijk om te weten als je 2000 euro leent

Snel 2000 euro lenen met een persoonlijke lening heeft verschillende voordelen, maar het is ook belangrijk om op een aantal zaken te letten voordat je de lening aanvraagt:

 • Geld lenen kost geld: bedenk hoeveel geld je nodig hebt en leen niet meer dan dat.
 • Kijk goed naar je financiële situatie: hoeveel kun je maandelijks missen & baseer hier je maandlasten + looptijd op.
 • Vind de beste deal door geldverstrekkers te vergelijken
 • Houd de benodigde gegevens en documenten bij de hand als je de lening aanvraagt. Zo kan je de lening in een paar minuten aanvragen en kan de kredietverstrekker je aanvraag beter beoordelen.