4000 euro lenen

Heb je geld nodig voor een verbouwing, nieuwe auto of wil je bestaande leningen oversluiten? 4000 euro lenen met een persoonlijke lening kan dan een handige oplossing zijn om je uit de brand te helpen. Lees meer over een persoonlijke lening van 4000 euro, vergelijk beschikbare kredietverstrekkers en vind de beste deal voor jou.

Santander persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam GreenLoans duurzaamheidslening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lloyds Bank persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 5 jaar looptijd

Freo persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Waarom 4000 euro lenen?

In verschillende situaties kan het helpen om 4000 euro te lenen. Misschien wil je je woning verbouwen of een nieuwe tuin aanleggen. Of wil je huidige kredieten oversluiten naar een persoonlijke lening met de laagste rente? Door verschillende leningen of creditcards samen te voegen, bespaar je slim op je maandlasten.

Hoe kan ik 4000 euro lenen?

Snel geld lenen kan op verschillende manieren, denk aan een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een minilening. Wil je 4000 euro lenen? Dan is een persoonlijke lening de beste mogelijkheid.

Lenen met een minilening is een slimme manier voor een klein leenbedrag. Een minilening is geen optie bij bedragen van een paar duizend euro. Met deze leenvorm kan je alleen geld lenen tot een bedrag van 1500 euro. 

Waarom niet lenen met een doorlopend krediet?

Waarom is een persoonlijke lening verstandiger dan een doorlopend krediet? Doorlopende kredieten hebben geen afgesproken looptijd en je kunt geld blijven lenen zolang je onder je kredietlimiet blijft. Dit klinkt aantrekkelijk, maar kan ervoor zorgen dat je in de schulden komt. Ongemerkt kan je namelijk een lange tijd veel geld lenen, waardoor de rentekosten ook enorm kunnen oplopen. 

Verstandiger is het om een lening af te sluiten met een duidelijke looptijd, vast rente percentage en vaste lasten per maand. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

4000 euro lenen: 5 voordelen

 • Het volledige bedrag staat in een keer op je rekening en je kunt het direct gebruiken zoals je wilt.
 • De looptijd en het maandbedrag staan vast. Je kiest zelf hoe lang je doet over het aflossen en hoeveel je maandelijks aflost.
 • Geen vaste rente, maar een vast rentepercentage. Hoe meer je aflost, hoe minder rente je hoeft te betalen.
 • Je kunt boetevrij extra aflossen. Zo verlaag je het nog af te lossen bedrag en wordt het rentedeel kleiner.
 • In bepaalde situaties (verbouwing van je woning) is de rente aftrekbaar.

Belangrijke zaken om op te letten

 • warning Geld lenen kost geld. Leen niet meer dan je echt nodig hebt.
 • warning Check wat de beste voorwaarden zijn voor jouw situatie, zodat je weet dat je niet in de problemen komt met het aflossen.
 • warning Vergelijk kredietverstrekkers en vind zo de juiste lening voor jou.
 • warning Zorg dat je alle benodigde gegevens en documenten aanlevert tijdens het aanvragen van de lening.

Zo leen je 4000 euro

Wil je 4000 euro lenen? Dit doe je snel en eenvoudig aan de hand van het volgende stappenplan.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: voorwaarden kiezen

Bepaal hoeveel geld je nodig hebt en wat de looptijd wordt van de lening. Vul het leenbedrag en de gewenste looptijd in op Lenary.nl en ontdek welke maandelijkse lasten bij deze voorwaarden horen.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: aanbieders vergelijken

Looptijd, leenbedrag en maandbedrag gevonden die bij jouw situatie past? Bekijk dan ons overzicht van beschikbare geldverstrekkers en vergelijk ze met elkaar. Door deze vergelijking vind je de beste lening voor jou.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: lening aanvragen

De volgende stap is het aanvragen van de lening. Vul de gegevens in en lever de benodigde documenten aan.


stap 4 accepteren

Stap 4: beoordeling afwachten

Je aanvraag wordt beoordeeld door de aanbieder en het BKR. De geldverstrekker kijkt wie je bent en hoe je financiële situatie eruitziet. Het BKR controleert wat het risico is om jou een lening te verstrekken. Dit gebeurt aan de hand van een BKR-toetsing, waarbij gekeken wordt of je lopende leningen en kredieten hebt en of er betalingsproblemen zijn (geweest). 

Als alles in orde is, ontvang je een gratis offerte om te ondertekenen. Controleer de offerte goed voordat je accepteert, want als je akkoord gaat wordt de lening officieel verstrekt.


Stap 5: uitbetaling van het leenbedrag

Ga je akkoord met de offerte? De verstrekker van de lening maakt de uitbetaling in orde en het geld staat meestal binnen een paar werkdagen op je betaalrekening. Je kunt het geld direct gebruiken voor de projecten en uitgaven die je voor ogen hebt.

Direct een lening aanvragen van 4000 euro?

Vraag je lening van 4000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Voorwaarden voor een persoonlijke lening

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of werkt minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige geldverstrekkers geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

Lenen met een negatieve BKR-registratie

Wat gebeurt er als het BKR betalingsproblemen of een betalingsachterstand tegenkomt tijdens de BKR-toetsing? Als dit het geval is, heb je te maken met een negatieve BKR-registratie. Het is dan een stuk lastiger om een nieuwe lening te krijgen. Veel kredietverstrekkers vinden het risico op nieuwe betalingsproblemen te groot en zullen je hierdoor geen nieuwe lening verstrekken of alleen een lening aanbieden voor een lager bedrag.

4000 euro lenen of andere bedragen?

Heb je met spoed geld nodig? Als je geld wilt lenen met een persoonlijke lening, kan dit al vanaf 2000 euro. Maar wat als 2000 of 4000 euro niet genoeg is en je een ander bedrag wilt lenen? Met een persoonlijke lening zijn hogere bedragen ook mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld ook 10.000 euro, 25.000 of 50.000 euro lenen.

Vind de beste lening voor jou

4000 euro lenen met een persoonlijke lening en op zoek naar de beste aanbieder? Bij Lenary.nl zetten we alle onafhankelijke informatie voor je op een rij en kun je in een oogopslag persoonlijke leningen met elkaar vergelijken. Zo vind je altijd de aanbieding die het beste bij jouw wensen aansluit. Of je nu op zoek bent naar de voordeligste lening, de lening met de laagste rente of andere specifieke eisen hebt. 

Het aanvragen van de lening gaat vervolgens snel en eenvoudig en na het afsluiten van de lening wordt de financiering in orde gemaakt. Het geld staat in mum van tijd op je betaalrekening en door de duidelijke voorwaarden kom je tijdens de gehele looptermijn niet voor verrassingen te staan.

Veelgestelde vragen

Je kunt 4000 euro lenen bij je vaste bank of een andere bank naar je keuze, maar ons advies is om een lening aan te vragen bij een online kredietverstrekker. Ga niet in zee met de eerste kredietverstrekker, maar vergelijk diverse verstrekkers en meerdere offertes met elkaar. Zo vind je de beste deal voor jouw situatie. 

De kosten van een lening van 4000 euro zijn afhankelijk van verschillende factoren. Wat zijn je maandlasten, wat is het rentetarief en hoeveel maanden loopt de lening? Omdat je een vast rentepercentage betaalt over het nog niet afgeloste bedrag, kunnen de kosten per situatie variëren.