Geld lenen voor een camper

Je wilt een nieuwe camper kopen of hebt een tweedehands model op het oog, maar hoe ga je de camper financieren? Het beste kun je een camper kopen van je eigen geld, maar niet iedereen heeft voldoende achter de hand. Een slimme oplossing is dan om geld te lenen voor een camper. Bij Lenary.nl vergelijk je alle beschikbare leningen en je vindt in een handomdraai de beste deal voor jou.

Zak geld bij een camper

Freo persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf6,50%
Laagste rente

Lloyds Bank persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 5 jaar looptijd
Rente vanaf6,60%

Defam GreenLoans duurzaamheidslening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf6,60%

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf7,30%

Qander persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf7,30%

Defam persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf7,40%

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd
Rente vanaf7,50%

Directa persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €10.000 lenen
 • 10 jaar looptijd
Rente vanaf7,70%

BNP Paribas persoonlijke basis lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf8,70%

Santander persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf10,40%

Rentes zijn voor het laatst bijgewerkt op 08 januari 2024

Waarom geld lenen voor camper?

Met een camper de wereld rondreizen: je droomt er al lange tijd van. Of misschien wil je een eigen camper zodat je eenvoudig en vaak op vakantie kunt gaan in eigen land. Tijd om die droom werkelijkheid te laten worden. Heb je genoeg gespaard? Dan is dat een perfecte manier om een camper te financieren. Maar misschien heb je geen spaargeld of wil je dat gebruiken voor iets anders. In dat geval heb je een ander soort camper financiering nodig, zoals een lening.  

camper financieren

Hoe kan je een camper financieren?

Als particulier zijn er verschillende manieren om geld te lenen voor je camper. Drie leenvormen zijn het meest bekend: een persoonlijke lening, doorlopend krediet en een minikrediet. Een camper kost al snel meer dan 1.500 euro. Bij een minilening is een maximaal te lenen bedrag 1.500 euro. Daarom valt de minilening af als je een camper wilt financieren.

Waarom geen doorlopend krediet voor camper financiering?

Een doorlopend krediet is een andere leenvorm. Bij deze leenvorm spreek je een kredietlimiet af en tot dit bedrag kan je continu geld opnemen. Dit betekent ook dat je afgeloste bedragen opnieuw kunt opnemen. Dit klinkt voor veel mensen als muziek in de oren, maar een doorlopend krediet kan ongemerkt tot hoge kosten leiden. Je betaalt namelijk steeds ook opnieuw rente wanneer je een bedrag opneemt. Hierdoor weet je van tevoren niet hoeveel rente je moet betalen.

Best passende lening: persoonlijke lening

Wil je een camper financieren met een lening? We raden je dan aan om een persoonlijke lening af te sluiten. Het leenbedrag ontvang je na akkoord in een keer volledig op je rekening en je kunt het direct gebruiken. Het maandelijks af te lossen bedrag, de looptijd en het rentepercentage staan vooraf vast. Hoe verder je bent met het aflossen, hoe lager het openstaande aflossingsbedrag is. Als gevolg daarvan betaal je steeds minder rente. Wil je nog minder kosten hebben aan rente? Je kan altijd boetevrij extra aflossen. Daarmee is het openstaande bedrag nog lager en daalt de rente.

Camper lening afsluiten in 5 stappen

Een lening afsluiten voor een nieuwe of tweedehands camper hoeft niet ingewikkeld te zijn of onnodige veel geld te kosten. Bij Lenary.nl vind je in 5 overzichtelijke stappen de beste deal voor jou. 


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: voorwaarden bepalen

Hoeveel kost een camper en hoeveel kan je maandelijks aflossen? Afhankelijk van wat je maandelijks kunt missen, bepaal je de looptijd van je lening. Hoe meer je maandelijk aflost, hoe korter de looptijd is. Kan je slechts een klein bedrag per maand aflossen? Dan geldt een langere looptijd voor de lening.  


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: leningen vergelijken

Als je weet wat je voorwaarden zijn, is het tijd om leningen te vergelijken. Bekijk in ons handige overzicht welke aanbieders passen bij jouw wensen en leg de voorwaarden naast elkaar. Denk bijvoorbeeld aan de minimale en maximale looptijd, de rente en eventuele extra voorwaarden zoals tussentijds aflossen.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: lening kiezen en aanvragen

Zodra je een geschikte lening hebt gevonden, vraag je eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Hiervoor vul je je persoonlijke gegevens in en lever je de gevraagde documenten aan. De geldverstrekker kijkt of deze informatie klopt en hoe je financiële situatie is. 


stap 4 accepteren

Stap 4: wachten op beoordeling en vrijblijvende offerte

Niet alleen de geldverstrekker controleert of je in aanmerking komt voor een lening, ook het BKR voert een check uit. Met deze BKR-toetsing wordt gekeken wat je kredietwaardigheid is. Is alles in orde, dan ontvang je een offerte. Lees deze goed door en kijk of alles klopt en duidelijk is. Zodra je je handtekening zet, sluit je de lening officieel af.


Stap 5: uitbetaling van het leenbedrag

Staat je handtekening onder de offerte, dan heb je de persoonlijke lening officieel afgesloten. De volgende stap is dat de kredietverstrekker de uitbetaling in orde maakt. Binnen een paar werkdagen staat het bedrag op je bankrekening. Je kan vervolgens direct de camper van je dromen kopen.

Direct een lening aanvragen?

Vraag je lening aan. Hieronder verwijzen we je door.

Pas op met koop op afbetaling 

Koop op afbetaling is een manier om de camper al geleverd te krijgen, terwijl je de prijs van de aanschaf nog niet (helemaal) hebt betaald. Dealers stunten nog wel eens met deze koop-op-afbetaling-deals. Zo’n speciale camper lening wordt vaak mooi aangeboden, maar houd rekening met een aantal nadelen. Het rentepercentage kan bijvoorbeeld oplopen tot 14%. In vergelijking met het rentepercentage van een persoonlijke lening is koop op afbetaling een dure financieringsvorm. Sluit niet zomaar een van deze deals af, maar kijk eerst goed naar de voorwaarden én andere mogelijkheden zoals een persoonlijke lening.

Heb je toch voor koop of afbetaling gekozen? Dan raden we je aan om deze lening over te sluiten naar een persoonlijke lening. Hier kan je namelijk al flink mee besparen op de rentekosten.

Let op met rood staan

Kan je rood staan bij je bank? Ook dat is een keuze met een forse kanttekening, want ook over dit bedrag betaal je meestal een hoge rente. Geld lenen voor een camper klinkt voor veel mensen als een duurdere vorm van financiering, maar in de praktijk is dit vaak goedkoper dan langdurig rood staan bij je bank. 

Vind de beste deal voor je nieuwe camper

Veilig en verantwoord geld lenen voor een camper, zonder te veel te betalen: het kan bij Lenary.nl. Je vindt hier onafhankelijke informatie over geld lenen, zodat je goed geïnformeerd je zoektocht naar de juiste lening start. Vergelijk alle beschikbare kredietaanbieders in ons handige overzicht en ontdek de beste deal voor jou.

Veelgestelde vragen

Bij een persoonlijke lening staan de rente, looptijd en maandlasten vast. Zo kom je bij deze leenvorm niet voor verrassingen te staan en betaal je ook niet onnodig veel rentekosten. Daarom is die leenvorm het meest gekozen voor het financieren van een camper.

Geld lenen voor een camper is mogelijk, maar zorg wel dat je dit veilig en verantwoord doet. Sluit alleen een lening af als je in staat bent om het leenbedrag (inclusief rente) terug te betalen binnen de afgesproken termijn. 

Kies je voor een persoonlijke lening, dan staan het maandelijks te betalen aflossingsbedrag, het rentepercentage en de looptijd vast. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent, maar het is alsnog belangrijk dat je financieel wel in staat bent om de lening af te lossen.

Geld lenen voor een camper?

Bij lenary.nl vergelijken we 19 bekende persoonlijke en zakelijke kredietverstrekkers waar je een camper kan financieren.