Badkamer verbouwen? Financieren met persoonlijke lening 

Wil je je huidige badkamer verbouwen of een volledig nieuwe badkamer plaatsen? Een mooie badkamer geeft meer wooncomfort en verhoogt vaak de waarde van je huis. Of wil je misschien je oude badkamer renoveren én verduurzamen?


Een renovatie van je badkamer kost geld en is een flinke investering. Wil je als badkamer financiering een lening afsluiten? Vind dan bij Lenary.nl eenvoudig en snel de beste deal.

geld zak in een badkamer

BNP Paribas persoonlijke basis lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Qander persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Directa persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €10.000 lenen
 • 10 jaar looptijd

Santander persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam GreenLoans duurzaamheidslening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lloyds Bank persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 5 jaar looptijd

Hoe kan je een nieuwe badkamer financieren?

badkamer verbouwen financieren

Je eigen spaargeld gebruiken is de goedkoopste optie als je gaat verbouwen. Als dit te lang duurt, kun je ook een lening aanvragen om de verbouwing van je badkamer te financieren. De meest bekende leenvormen zijn een persoonlijke lening, een minilening en doorlopend krediet. Bij een nieuwe badkamer of badkamer renovatie besteed je al gauw een paar duizend euro. De minilening valt in deze situaties af, want deze lening is alleen geschikt voor een maximaal bedrag van 1500 euro. 

In theorie kan je voor een doorlopend krediet kiezen voor de financiering van je badkamer. Als je te maken krijgt met onvoorziene kosten, kan je geld blijven opnemen. De keerzijde is dat je ongemerkt extra rentekosten betaalt. Hierdoor loop je mogelijk tegen financiële problemen aan. Ons advies is van tevoren een goede inschatting te maken van het gewenste bedrag en hier een persoonlijke lening voor af te sluiten.

Extra hypotheek voor financiering

Je badkamer financieren met een lening is één optie. Een andere mogelijkheid is je hypotheek verhogen. Dit is alleen mogelijk als je woningwaarde hoger is dan de hypotheek die erop zit. 

Nieuwe badkamer? Lening aanvragen in 5 stappen

Badkamer financieren met een persoonlijke lening? Je vraagt de beste lening voor jou aan in de volgende 5 stappen.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: voorwaarden bepalen

Bepaal hoeveel je wilt lenen en hoeveel je maandelijks kunt aflossen. De looptijd van de lening is afhankelijk van je maandlasten. Hoe hoger de maandlasten, hoe korter de looptijd en andersom.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: kredietverstrekkers vergelijken

Weet je wat je voorwaarden zijn? Bekijk op Lenary.nl welke kredietverstrekkers leningen aanbieden die bij jouw wensen aansluiten. Vergelijk deze deals qua looptijd, maandelijkse lasten en rente en kies de beste of voordeligste lening, afhankelijk van je eisen.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: lening aanvragen

Je vraagt de lening vervolgens eenvoudig aan. Vul je gegevens in en lever de gevraagde documenten aan. De kredietverstrekker weet zo wie jij bent en wat je financiële situatie is. 


stap 4 accepteren

Stap 4: wachten op beoordeling en vrijblijvende offerte

Zowel het BKR als de kredietverstrekker beoordelen je aanvraag. Is alles akkoord, dan krijg je een offerte toegestuurd. Op dat moment zit je nog nergens aan vast. Lees de offerte goed door voordat je je handtekening zet.


Stap 5: uitbetaling

Na het tekenen van de offerte is de persoonlijke lening officieel afgesloten. De kredietverstrekker maakt vervolgens de uitbetaling in orde. Meestal gaat dit snel. Binnen een paar werkdagen krijg je het gehele bedrag op je bankrekening gestort en kan je direct je nieuwe badkamer aanschaffen. Je betaalt de lening vervolgens af binnen de afgesproken periode en volgens de voorwaarden. 

Direct een lening aanvragen?

Vraag je lening aan. Hieronder verwijzen we je door.

De beste lening voor een nieuwe badkamer

Wil je geld lenen voor een nieuwe badkamer? Het voordeel van een persoonlijke lening is dat het leenbedrag in dat geval in een keer op je rekening wordt gestort. Een ander voordeel is dat de voorwaarden duidelijk zijn. Zo is er een vaste looptijd en de maandlasten de gehele aflossingsperiode gelijk. Ook het rentepercentage staat vast: hoe meer je aflost, hoe minder je maandelijks aan rente betaalt. Wil je extra aflossen, dan kan dat boetevrij.

Tip: de rente over een persoonlijke lening is onder voorwaarden volledig fiscaal aftrekbaar. Geld lenen voor een badkamer valt voor de Belastingdienst namelijk onder ‘woningverbetering’. Het moet wel gaan om je eigen koophuis en je moet kunnen aantonen dat je het geld ook daadwerkelijk aan de badkamer hebt uitgegeven.

Pas op voor koop op afbetaling

Koop op afbetaling houdt in dat je de badkamer al krijgt voordat je deze volledig hebt betaald. Zo’n betaalplan is een mogelijkheid als je niet in staat bent de rekening in een keer te betalen. Maar, dit betaalplan is een soort lening en je betaalt hier dus rente over. Die rente is vaak niet mals.

Sluit je online een persoonlijke lening online af, dan ligt de rente meestal vele malen lager. Je kunt daarnaast meerdere opties vergelijken en de geldverstrekker en aanbieding kiezen met de beste voorwaarden. Krijg je een mooie aanbieding voor kopen op afbetaling? Lees de voorwaarden goed door en bekijk eerst je andere opties, zoals een persoonlijke lening. Zo weet je zeker dat je verantwoord geld leent.

Veelgestelde vragen

Een nieuwe douche of dubbele wastafel, de muren opnieuw betegelen of de hele badkamer verbouwen om ruimte te maken voor een bad: wat je wensen ook zijn, een badkamer verbouwen brengt altijd flink wat kosten met zich mee. Als je niet voldoende spaargeld hebt, kun je geld lenen voor een badkamer renovatie. Heb je maximaal 1500 euro nodig? Kijk dan of een minilening een optie is. Wil je meer lenen, dan is een persoonlijke lening vaak de beste optie. Met een vaste looptijd, vast maandbedrag en afgesproken rentepercentage weet je precies waar je aan toe bent.

Badkamer financieren en geld lenen? Je kunt hiervoor naar een bank gaan, maar online profiteer je doorgaans van gunstigere voorwaarden zoals een lagere rente. Online geld lenen biedt ook de mogelijkheid om meerdere opties te vergelijken. Ga niet met de eerste aanbieder in zee, maar vergelijk kredietverstrekkers op een online vergelijkingssite, zoals Lenary.nl.

Geld lenen voor de verbouwing van je badkamer?

Bij lenary.nl vergelijken we 19 bekende persoonlijke en zakelijke kredietverstrekkers waar je de verbouwing van je badkamer kan financieren.