7000 euro lenen

Wie 7000 euro lenen gaat, zoekt natuurlijk een kredietverstrekker die betrouwbaar is én de gunstigste voorwaarden biedt. Bij ons op Lenary.nl vind je onafhankelijke informatie over geld lenen. Ook vergelijk je gemakkelijk alle beschikbare aanbieders met elkaar.

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Defam persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

BNP Paribas persoonlijke basis lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Qander persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Directa persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €10.000 lenen
 • 10 jaar looptijd

Waarom 7000 euro lenen?

Er zijn verschillende momenten waarop je 7000 euro wilt lenen. Je wilt bijvoorbeeld je huis grondig verbouwen, uitbouwen of verduurzamen, Of je tuin aanpakken. Misschien droom je al jaren van een wereldreis, die je nu eindelijk eens wilt maken? Sparen is een optie, maar dat duurt vaak lang. Een persoonlijke lening afsluiten is dan een oplossing.

Zo’n persoonlijke lening is ook in andere gevallen te gebruiken. Denk aan het samenvoegen van bestaande kredieten of het oversluiten van een huidige lening. Dit kan gunstig zijn dankzij de rente. Hoe lager het geleende bedrag, hoe hoger de rente meestal is. Met het samenvoegen van kredieten profiteer je dus in veel gevallen van een lager rentepercentage én lagere maandlasten.

Eenvoudig 7000 euro lenen met een persoonlijke lening

Als particulier zijn er meerdere manieren om 7000 euro te lenen. Een persoonlijke lening, minilening en doorlopend krediet zijn de meest bekende leenvormen. Wil je minder dan 1500 euro lenen? Dan is een minikrediet een uitstekende keuze. Voor hogere bedragen adviseren we een persoonlijke lening af te sluiten.

Waarom niet een doorlopend krediet afsluiten

Een doorlopend krediet is voor een particulier ook een optie, maar dit is niet de meest verstandige keuze als je 7000 euro wilt lenen. Een persoonlijke lening heeft voordelen die je bij een doorlopend krediet niet hebt. Je weet waar je aan toe bent, omdat de looptijd, maandlasten en rente allemaal bekend zijn.

Bij een doorlopend krediet is dat niet het geval. Je kunt bij een doorlopend krediet continu geld opnemen tot een afgesproken kredietlimiet. Over het opgenomen bedrag betaal je rente. Hoewel het blijven lenen aantrekkelijk klinkt, kan het voor flinke financiële problemen zorgen.

Voordelen van 7000 euro lenen

 • Het gehele bedrag ontvang je in één keer.
 • De looptijd en de maandlasten staan vast voor de hele looptijd.
 • Ook het rentepercentage staat vast. Hoe meer je aflost, hoe lager je rentekosten worden.
 • Tussentijds boetevrij aflossen is mogelijk met een persoonlijke lening.
 • De rente is in bepaalde situaties aftrekbaar.

Belangrijk om te weten voordat je 7000 euro leent

Als je geld gaat lenen, houd dan het volgende in je achterhoofd:

 • warning Je moet zowel het geleende bedrag terugbetalen als rente daarover.
 • warning Bereken vooraf het bedrag dat je maximaal kunt lenen zonder in de problemen te komen met aflossen.
 • warning Vergelijk meerdere geldverstrekkers met elkaar. Zo vind je eenvoudig de beste deal.
 • warning Houd je eigen gegevens en belangrijke documenten bij de hand voor een snelle aanvraag.

In 5 stappen 7000 euro lenen

Wil je 7000 euro lenen met een persoonlijke lening? Met de volgende stappen sluit je niet alleen een voordelige lening af, maar ook een veilige en verantwoorde lening voor jouw financiële situatie.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: bepaal de voorwaarden

Voordat je de lening aanvraagt, is het van belang om je eigen voorwaarden te bepalen. Stel vast hoeveel geld je precies nodig hebt en welk bedrag je maandelijks kan aflossen. Op basis hiervan kan je ook de looptijd van de lening berekenen. Hoe korter de looptijd, hoe hoger de maandlasten, en andersom. Let op: als je eenmaal een persoonlijke lening hebt afgesloten, staan de looptijd, de maandlasten en het rentepercentage vast.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: vergelijk kredietverstrekkers

Nu je weet wat je voorwaarden zijn, kan je checken welke leningen en kredietverstrekkers aansluiten op je voorwaarden. Online doe je dit eenvoudig op een vergelijkingswebsite, zoals Lenary.nl. Hiermee vergroot je de kans op het vinden van de voordeligste en beste lening.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: vraag lening aan

Weet je welke lening je bij welke kredietverstrekker wilt afsluiten? De lening aanvragen is zo geregeld. Pak je gegevens en documenten erbij, vul alles in en lever het gevraagde papierwerk aan. De kredietverstrekker wil natuurlijk weten wie jij bent en wat je financiële situatie is. Ook wil hij controleren of het verantwoord is jou een lening te verstrekken.


stap 4 accepteren

Stap 4: accepteer de offerte

Zowel de geldverstrekker als het BKR beoordelen de aanvraag. Is alles oké, dan krijg je vrijblijvend een offerte toegestuurd. Lees die zorgvuldig voordat je deze ondertekent. Zodra je akkoord gaat, sluit je de lening officieel af.


Stap 5: ontvang geld op je rekening

Na het zetten van je handtekening maakt de geldverstrekker alles in orde. Dit gaat meestal razendsnel. Binnen een paar werkdagen kan je het gehele bedrag op je bankrekening verwachten.

Direct een lening aanvragen van 7000 euro?

Vraag je lening van 7000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Voorwaarden van 7000 euro lenen

7000 euro lenen kan natuurlijk niet zomaar. Er gelden een aantal voorwaarden als je een persoonlijke lening afsluit:

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige aanbieders geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

Geld lenen met een negatieve registratie

Wil je 7000 euro lenen, maar heb je een negatieve BKR-registratie? Een kredietverstrekker moet bij het afsluiten van een persoonlijke lening het BKR inschakelen om de aanvraag te controleren. Het BKR checkt je kredietwaardigheid aan de hand van een zogenaamde BKR-toetsing. Dat houdt in dat de instelling kijkt of je betaalproblemen hebt bij een bestaande lening of dat er andere problemen (uit het verleden) bekend zijn bij het BKR

Als die problemen inderdaad gesignaleerd zijn, heb je een negatieve registratie. Daardoor is de kans om een lening te krijgen klein. Kredietaanbieders willen niet het risico lopen dat je de lening en rente niet kan (terug)betalen. Soms verstrekken ze wel een lening, maar daar verbinden ze een maximaal leenbedrag aan.

Ander bedrag lenen dan 7000 euro

Een persoonlijke lening kan je afsluiten voor 7000 euro, maar uiteraard ook voor een ander bedrag. Dat kan meer of minder zijn dan 7000 euro. Houd er wel altijd rekening mee dat je het geld moet terugbetalen en maandelijks een bepaald bedrag aan de kredietverstrekker verschuldigd bent. Hoe hoger het leenbedrag, hoe hoger de maandelijkse lasten en/of hoe langer de aflossingstermijn. Je wilt natuurlijk niet in de problemen komen. Bekijk daarom vooraf zorgvuldig of het verantwoord is om een lening af te sluiten.

Vergelijk geldverstrekkers en vind de beste deal

Snel 7000 euro lenen? Op Lenary.nl vind je onafhankelijke informatie over persoonlijke leningen en andere financiële producten. Ook handig: binnen een mum van tijd vergelijk je verschillende kredietverstrekkers met elkaar.

Of je nu zoekt naar de beste lening, de laagste rente of de scherpste maandlasten, een vergelijkingswebsite helpt je bij het maken van een keuze die bij jouw situatie past. Bekijk op Lenary.nl eenvoudig wat de verschillende kredietverstrekkers voor leningen aanbieden en bepaal welke voordelige aanbieders de beste voorwaarden hebben voor jouw behoeften.

Veelgestelde vragen

Als je een lening afsluit, heb je ook te maken met kosten. De hoogte hangt onder meer af van het leenbedrag, de looptijd, maandlasten en het rentepercentage. Elke lening is anders. Alleen als je eenmaal een lening gekozen hebt, staan deze zaken vast.

Het rentepercentage staat bij een persoonlijke lening de gehele looptijd vast. Dit brengt met zich mee dat je elke maand weet hoeveel procent rente je betaalt. De hoogte van het leenbedrag hangt af van het bedrag dat je nog moet aflossen. Hoe meer je aflost, hoe minder je aan rente hoeft te betalen. Tip: los extra boetevrij af als je de financiële middelen hebt. Zo bespaar je op de rentekosten.

7000 euro lenen met een persoonlijke lening is mogelijk via een bank of bij een online kredietverstrekker. Wij raden je aan om niet te kijken naar één kredietverstrekker, maar meerdere aanbieders naast elkaar te leggen. Op die manier vind je gegarandeerd de beste deal.