Geld lenen voor een bruiloft

Je gaat trouwen en wilt natuurlijk dat je bruiloft een perfecte dag is. Als je flink uitpakt, hangt daar ook een prijskaartje aan. Het is mooi als je je bruiloft met spaargeld kan financieren, maar lukt dat niet, dan is er een alternatief: geld lenen voor je bruiloft. Het afsluiten van een persoonlijke lening is in dat geval de beste optie. Vergelijk leningen en vraag een offerte aan. Zo vind je de beste lening die aansluit bij jou en de bruiloft van je dromen mogelijk maakt.

een bruiloft met een zak geld

Freo persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf6,50%
Laagste rente

Lloyds Bank persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 5 jaar looptijd
Rente vanaf6,60%

Defam GreenLoans duurzaamheidslening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf6,60%

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf7,30%

Qander persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf7,30%

Defam persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf7,40%

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd
Rente vanaf7,50%

Directa persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €10.000 lenen
 • 10 jaar looptijd
Rente vanaf7,70%

BNP Paribas persoonlijke basis lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf8,70%

Santander persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf10,40%

Rentes zijn voor het laatst bijgewerkt op 08 januari 2024

Hoe kan je een bruiloft financieren?

“Ik wil trouwen, maar heb geen geld”, het is een veelvoorkomende zoekopdracht op het internet. Het is iets waar veel mensen mee zitten. Je wilt een prachtige bruiloft organiseren, maar alles rondom een bruiloft kost veel geld. Gemiddeld kost een bruiloft zo’n 15.000 euro.

ik wil trouwen maar heb geen geld

Als je geld wilt lenen voor je bruiloft, is het mogelijk om een lening af te sluiten. Drie vormen van leningen zijn voor particulieren het meest bekend. Het gaat om een persoonlijke lening, een minilening en een doorlopend krediet. Heb je niet meer dan 1.500 euro nodig, dan kan je een minilening afsluiten. Deze leenvorm valt af als je een hoger bedrag wilt lenen. Bij een bruiloft zit je al snel over dat bedrag heen.

Een doorlopend krediet is ook een mogelijkheid om geld te lenen. Bij een doorlopend krediet kan je afgeloste bedragen opnieuw opnemen, bijvoorbeeld als de kosten van je bruiloft hoger oplopen of als je toch nog die ene dj wil inhuren voor het feest. Extra geld lenen klinkt misschien aantrekkelijk, maar de kosten aan rente die je betaalt, stijgen daarmee ook. Omdat je een deel van het leenbedrag meerdere keren opneemt, betaal je ook meerdere keren rente.

Persoonlijke lening: de beste lening voor je bruiloft

Wil je je bruiloft financieren met behulp van een lening, dan raden we je aan om een persoonlijke lening af te sluiten. Deze leenvorm heeft verschillende voordelen. Je krijgt het bedrag dat je leent in één keer op je rekening gestort. De looptijd van de lening en het maandelijks af te lossen bedrag worden van tevoren afgesproken en staan daarna vast. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan. 

Van tevoren wordt ook afgesproken hoeveel rente je gedurende de looptijd betaalt. Het gaat hier niet om een vast rentebedrag, maar een vast percentage. Dit betekent dat hoe meer je gedurende de looptijd aflost, hoe lager de rentekosten worden. Heb je een financiële meevaller en wil je tussentijds extra aflossen? Met een persoonlijke lening kan dit boetevrij.

Geld lenen voor bruiloft? Houd hier rekening mee

 • warning Met een persoonlijke lening leen je geld op een veilige manier, maar alleen als je hier zelf ook verantwoord mee omgaat. Geld lenen kost altijd geld en het is daarom belangrijk om geen lening af te sluiten als dit financieel niet verantwoord is. 
 • warning De persoonlijke lening wordt geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie. Daarnaast vindt er altijd een BKR-toetsing plaats als je een persoonlijke lening wilt afsluiten. Of je nu geld wilt lenen voor een bruiloft of iets anders. Heb je een negatieve BKR-registratie, omdat je betaalproblemen hebt (gehad)? Dan is het afsluiten van leningen een stuk lastiger.
 • warning Ben je ook bezig met het kopen van een huis? Als je geld gaat lenen voor je bruiloft, daalt het maximale bedrag dat je kan lenen voor een hypotheek. Des te belangrijker is het om zorgvuldig te berekenen hoeveel geld je nodig hebt voor je bruiloft.
 • warning Sta je in het rood door de kosten voor het organiseren van je bruiloft? Dat klinkt misschien onschuldig, maar je betaalt hier al gauw tot 14% rente over. Als je bedenkt dat het afsluiten van een persoonlijke lening al kan vanaf 4% rente, is dat een meer verstandige optie dan kiezen voor rood staan.

Bruiloft financieren: vind de beste lening in 5 stappen

Een bruiloft brengt al genoeg kosten met zich mee en je wilt dus zeker niet te veel betalen voor een lening om dit feest te bekostigen. Als je dan toch extra kosten maakt, doe je dit waarschijnlijk liever voor extra gasten of bijvoorbeeld je huwelijksreis.

Bij Lenary.nl vind je onafhankelijke informatie over geld lenen en daarnaast kun je hier een goede vergelijking maken van beschikbare aanbieders. In een aantal duidelijke stappen maak je goed geïnformeerd je keuze en sluit je een lening af die bij jou en je wensen past. 


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: voorwaarden bepalen

Bepaal eerst welk leenbedrag je nodig hebt voor je bruiloft. Bereken vervolgens hoeveel je maandelijks over hebt om de lening af te lossen. Heb je je voorwaarden op een rijtje gezet, dan kan je de looptijd van de lening bepalen. Hoe korter de looptijd is, hoe minder je per maand hoeft af te lossen.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: leningen vergelijken

Als je hebt bepaald wat je voorwaarden zijn, dan ga je op zoek naar leningen bij verschillende kredietverstrekkers. Vergelijk de leningen en kredietverstrekkers op basis van de looptijd, de maandlasten en het rente percentage. Door leningen te vergelijken op basis van deze verschillende factoren, vind je eenvoudig de beste deal met gunstige voorwaarden.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: lening kiezen en aanvragen

Je weet de voorwaarden voor je gewenste lening, hebt verschillende persoonlijke leningen vergeleken en nu de voordeligste lening gevonden. Of de meest verantwoorde lening voor jou.

De volgende stap is het aanvragen van een vrijblijvende offerte. Dit gaat doorgaans snel. Vul je gegevens in en lever de documenten aan waar de kredietverstrekker om vraagt. Zo weet deze wie je bent en wat je financiële situatie is. Ook checkt de kredietverstrekker of het verantwoord is om aan jou een lening te verstrekken.


stap 4 accepteren

Stap 4: wachten op beoordeling en vrijblijvende offerte

De kredietverstrekker en het BKR beoordelen je aanvraag. Heb je geen negatieve registratie achter je naam staan en/of zijn er geen andere aanknopingspunten waarom je de lening eventuele niet kan terugbetalen, dan krijg je een offerte toegestuurd. Op dat moment zit je nog nergens aan vast. Lees de offerte goed door en zet daarna pas je handtekening. Zodra je akkoord gaat met de offerte sluit je de lening officieel af. 


Stap 5: uitbetaling

Nadat je hebt getekend, is de persoonlijke lening officieel afgesloten. De kredietverstrekker kan overgaan tot het in orde maken van de uitbetaling. Dit is meestal binnen een paar dagen geregeld. Direct daarna krijg je het afgesproken bedrag op je bankrekening gestort. Je kan het geld meteen uitgeven aan het regelen van de huwelijkslocatie, het kopen van een bruidsjurk of -pak of andere uitgaven voor je bruiloft doen.

Direct een lening aanvragen?

Vraag je lening aan. Hieronder verwijzen we je door.

5 voordelen van lening voor je bruiloft afsluiten bij Lenary.nl

 • Je krijgt het gehele leenbedrag in een keer op je rekening gestort.
 • De looptijd en maandtermijn blijven de gehele looptijd hetzelfde.
 • Ook het rentepercentage staat vooraf vast. Hoe verder je bent met het aflossen, hoe minder je aan rente betaalt.
 • Extra aflossen mag boetevrij.
 • Door aanbiedingen te vergelijken, voorkom je dat je te veel betaalt. Zo kies je een verantwoorde en voordelige lening voor je bruiloft. 

Eenvoudig de beste lening voor je bruiloft vinden

Wil je voor je bruiloft geld lenen? Bij Lenary.nl vind je altijd een deal die bij je past. Zorg wel dat je verantwoord geld leent en sluit alleen een lening af als dit financieel verantwoord is. Een lening kost namelijk altijd geld, ook als je het voor iets moois gebruikt zoals een bruiloft of feest voor je huwelijk. Zet van tevoren op een rij hoeveel geld je nodig hebt en hoeveel je maandelijks kunt aflossen zonder in de financiële problemen te komen. 

Bij Lenary.nl heb je snel een overzicht van de kredietverstrekkers en de leningen die zij aanbieden. Staat de lening die past bij jouw voorkeuren tussen de aanbiedingen, dan kan je een offerte aanvragen en de lening afsluiten. Handig bij het aanvragen is om je persoonlijke gegevens en belangrijke documenten bij de hand te hebben. Heb je het geld ontvangen, dan kan je het direct gebruiken zoals jij wilt en er een prachtige en onvergetelijke bruiloft mee financieren.

Veelgestelde vragen

Het bedrag dat je kan lenen voor je bruiloft of huwelijk is afhankelijk van meerdere factoren. Je inkomsten en vaste lasten zijn de belangrijkste bij de beoordeling van de kredietverstrekker of het verantwoord is om aan jouw een lening aan te bieden. Als je inkomsten aan de hoge kant zijn, is het verantwoord om een hoger bedrag te lenen. Geldverstrekkers checken ook je vaste lasten. Je moet namelijk het geleende geld en de rente kunnen terugbetalen in maandelijkse termijnen. Dat bedrag kan niet zo hoog zijn dat je niet meer normaal kan leven. 

De kosten van een bruiloft of huwelijk kunnen flink variëren, afhankelijk van je wensen. Maar de gemiddelde kosten van een bruiloft zijn 15.000 euro. 

Op zoek naar een lening voor je bruiloft?

Bij lenary.nl vergelijken we 19 bekende persoonlijke en zakelijke kredietverstrekkers waar je je bruiloft kan financieren.