Let op! Geld lenen kost geld

Snel 1000 euro lenen zonder BKR?

Ben jij aan het sparen voor iets maar kom je net dat laatste beetje geld tekort om je aankoop te kunnen doen? Of heb je met spoed geld nodig om aan een betalingsverplichting te kunnen voldoen? Dan ben je bij Lenary.nl aan het juiste adres. Hier kun je een minilening van 1000 euro afsluiten op basis van de beste voorwaarden. Geen problemen met BKR of hoge kosten, maar direct geld op je rekening.

gemiddelde leestijd: 5 minuten | geschreven door: Anna de Vries | laatst bijgewerkt op: 29 november 2021

 

Een minilening van 1000 euro

Een minilening is een kleine lening met een korte looptijd, die vooral wordt gebruikt als je snel een extra som geld nodig hebt. Het meest gekozen geldbedrag dat dan geleend wordt is 1000 euro. Dit is een mooi rond getal, precies in het midden van hoeveel geld je gemiddeld bij ons kunt lenen en met dit bedrag kun je al vaak veel dingen doen waar je anders eerst op moest wachten totdat je salaris is gestort.

lening van 1000

Het afsluiten van een minilening is net zo eenvoudig als dat van een andere lening, zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Sterker nog, een minilening is vaak sneller en makkelijker af te sluiten, omdat de bank niet hoeft te vragen naar bijvoorbeeld je loonstrookje of hoeft te controleren of je geregistreerd staat bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Omdat je slechts 1000 euro leent en deze lening vrij snel afbetaalt, hoeft de lening ook niet opgegeven te worden waardoor je geen probleem hoeft te hebben met de aanvraag. Doordat de aanvraag zo snel geregeld kan worden en de lening ook al snel weer is afbetaald worden deze minileningen ook wel flitsleningen of flitskrediet genoemd. Minileningen zijn mogelijk niet passend voor iedere situatie. We wijzen je daarom ook op de potentiële gevaren van de minilening.

> lees meer over de minilening

De kosten van de lening

Iedere lening kost geld, hoe klein of kort deze dan ook is. Voor de minilening van 1000 euro geldt dan ook geen uitzondering. De kosten die je maakt bij het afsluiten van een lening zijn op basis van het bedrag dat je leent, hoe lang de looptijd van de lening is en wat de rente is.

Leenbedrag 1000 euro
Looptijd 45 dagen
Kosten rente €11,50
Totale terugbetaling €1 011,50
Jaarlijkse kostenpercentage (JKP) 9,72%
Toetsing bij BKR Nee
  Vergelijk Alle aanbieders

Wanneer je bij ons een lening van 1000 euro afsluit, doe je dit in de meeste gevallen voor een periode van 45 dagen. Een van de kenmerken van een minilening is dat de looptijd meestal tussen de één en twee maanden bedraagt. Via Lenary.nl bestaat de kans dat je naar een aanbieder wordt verwezen die een gemiddelde jaarlijkse kostenpercentage rekent van onder de 14 procent. Dit klinkt op het eerste gezicht veel, maar minileningen hebben een hoger rentepercentage dan leningen die een looptijd van meerdere jaren hebben. De kosten van een lening van 1000 euro komen daardoor neer op 15 euro.

Een voordeel aan de flitslening is dat de looptijd niet vaststaat. Mocht je een lening hebben met een looptijd van 45 dagen, maar kun je al na 30 dagen de lening in zijn geheel terugbetalen, dan kun je dit doen om meteen van je schuld af te zijn en dat zonder dat er een boete betaald moet worden. Let wel dat de looptijd een uiterlijke datum is. Je kunt wel eerder de lening aflossen, maar later dan de afgesproken datum kan voor extra kosten zorgen. Je kunt dus het beste kiezen voor een langere looptijd en dan als je eerder terug kunt betalen dit doen.

Uiteraard is het ook mogelijk om andere bedragen te kunnen lenen. De minilening is mogelijk voor bedragen tussen de 100 en 1500 euro. Zelfs bedragen als 900 en 1100 euro zijn mogelijk. Voor deze bedragen gelden dan weer wel andere kosten. Zo kost een lening van 500 euro gemiddeld 8 euro en een lening van 1500 euro rond de 25 euro.

Waarom 1000 euro lenen?

Veel mensen kiezen ervoor om grote geldbedragen te lenen, tot zelfs in de tonnen. Maar ook deze kleine leningen zijn steeds meer in trek. Dit heeft een aantal verschillende redenen. De meest voorkomende reden waarom een 1000 euro lening afgesloten wordt, is omdat er snel geld betaald moet worden en je niet kunt wachten op je salaris. Dit kan bijvoorbeeld omdat er onvoorziene kosten zijn ontstaan of omdat je een andere lening hebt lopen waar je rente aan moet betalen. Wanneer je salaris dan binnenkomt, kun je dit geldbedrag meteen terugbetalen en zit je nergens meer aan vast.

Daarnaast is een lening van 1000 euro geschikt voor wie niet in aanmerking kan komen voor een grote lening. Dit komt bijvoorbeeld omdat je als lener te jong of te oud bent, je geen vast inkomen hebt of je geregistreerd staat bij het BKR. Bij een minilening van 1000 wordt er geen controle gedaan van je achtergrond. Het maakt dan niet uit of je andere schulden hebt lopen of dat je inkomen laag is. Dit kan ook uitkomen voor freelancers of mensen die net een eigen bedrijf hebben opgestart en daardoor geen loonstrookje kunnen tonen bij een aanvraag.

Tot slot is de lening van 1000 euro geschikt voor wie extra geld nodig heeft, maar graag het overzicht behoudt van hoeveel geld er nog terugbetaald moet worden aan de bank of kredietschieter. Doordat minileningen kort van looptijd zijn, kun je beter onthouden wanneer deze terugbetaald moeten worden. Of je er nu voor kiest om de lening in één keer af te betalen of dat je ervoor kiest in termijnen te betalen. Vooral aangezien de looptijd minder dan twee maanden is, kun je beter orde houden van hoe je er financieel voorstaat en waaraan je nog moet betalen.

Op deze pagina hebben we het specifiek over persoonlijke leningen van 1000 euro. Voor bedrijfsleningen van dergelijke bedragen verwijzen we je graag door naar onze pagina met betrekking tot bedrijfsleningen.

Voor wie is een lening geschikt?

Een minilening kan door iedereen afgesloten worden, zolang je maar 18 jaar of ouder bent. Ongeacht wat de reden is om met spoed meer geld nodig te hebben, de flitslening kan hier uitkomst in bieden. Vooral wanneer je nu geld nodig hebt en weet dat er geld aan zit te komen, maar dit geld niet op tijd binnenkomt om aan de betalingsverplichting te kunnen voldoen. Daarnaast kan dit geldt gebruikt worden om snel een betaling voor belangrijke producten te kunnen doen, die wel zouden kunnen wachten maar het fijner is dat de betaling alvast gedaan is, zodat je deze zorgen niet meer hebt. De 1000 euro minilening is dus vooral geschikt om op een bepaald moment dat je even wat geld tekort komt een steuntje in de rug te kunnen krijgen, waarvoor dit steuntje dan ook bedoeld is.

Hoe kun je geld lenen?

1000 euro lenen kan op verschillende manieren. De meest standaard manier is door contact op te nemen met je bank of een kredietbank en een officiële lening aan te vragen. Je krijgt dan een offerte met alle voorwaarden erin en pas wanneer jij akkoord gaat met het contract wordt de lening afgegeven en krijg je het geld. Steeds minder banken bieden een minilening aan, omdat de kosten al snel uiteen kunnen lopen waardoor de kleine lening al gauw flink wat geld kan kosten. Daarom zijn er alleen specifieke kredietverstrekkers die leningen van dit soort geldbedragen verstrekken. Goede voorbeelden van kredietbanken die dit soort leningen aanbieden zijn Saldodipje, Ferratum en Santander. Uiteraard kun je deze aanbieder met elkaar vergelijken via onze website, zodat je kunt zien waar je de beste lening kunt vinden voor jouw geldbedrag.

Naast de gewone minilening is het ook mogelijk om een doorlopend krediet aan te schaffen. Hierbij krijg je toegang tot een apart geldpotje waar je steeds een beetje geld vanaf kunt halen om extra geld te kunnen hebben. Je betaalt dan alleen voor het bedrag dat je hebt opgenomen. Dit is vooral een goede manier van lenen als je niet zeker weet hoeveel geld je nodig hebt of wanneer je periodiek extra geld nodig hebt, omdat je moet voldoen aan een maandelijkse afbetaling die steeds vlak voor het uitbetalen van je salaris valt.

De risico’s van 1000 euro lenen

Hierboven staan veel redenen waarom een kleine en korte lening een uitkomst kan bieden in minder goede financiële situaties. Maar niet altijd is een dergelijke lening een goed idee. Net zoals andere leningen zitten ook hieraan voorwaarden en kosten verbonden. Houd dus altijd rekening met de volgende zaken voordat je ervoor kiest om 1000 euro te lenen.

  • Iedere lening moet terugbetaald worden. En bij een korte lening is deze deadline natuurlijk eerder dan bij een langlopende lening. Let er dus op dat je op het moment van afsluiten weet dat je de lening terug kunt betalen binnen de afgesproken looptijd.
  • Voor een kleine lening wordt er bijna nooit gekeken naar of je al in het BKR-register staat. Hierdoor kun je lenen zo vaak als je wilt. Maar hierdoor ligt ook het gevaar op de loer dat je meer leent dan je terug kunt betalen en dat je te veel leningen afsluit, waardoor je in geldproblemen kunt komen. Houd daarom altijd rekening met dat je zelf moet letten op hoeveel je kunt lenen. Gebruik de ene minilening niet om een andere minilening mee te financieren en zo alsmaar door te blijven gaan met schulden maken. 1000 euro lenen met weinig voorwaarden is natuurlijk erg aantrekkelijk, maar gebruik deze lening alleen wanneer het echt nodig is.
  • Iedere aanbieder van leningen en ander soort krediet heeft andere voorwaarden. De een voordeliger dan de ander. Het is daarom belangrijk dat je eerst goed de voorwaarden van het krediet inleest voordat je akkoord gaat met het geld. Deze voorwaarden krijg je al volledig te zien in de offerte wanneer je de lening afsluit. Over het algemeen zijn de voorwaarden bij Nederlandse aanbieder vertrouwd, veilig en voordelig. Dit wordt door de Autoriteit Consument en markt (AFM) continu in de gaten gehouden. Je kunt er daarom van uitgaan dat je geen negatieve voorwaarden hebt aan je lening, maar wel volledig kunt lenen.

Verwijzing naar het Nibud (risicometer)

risicometer Nibud - logo

Aan het lenen van geld zitten risico’s verbonden. Met de risicometer van het Nibud kun je snel en gemakkelijk bekijken welke lening bij je past. Mogelijk is het niet verstandig om een lening aan te gaan van 1000 euro. Daarvoor verwijzen je graag door naar de website van het Nibud.

Andere links voor verantwoord geld lenen

> wijzer in geldzaken checklist