Let op! Geld lenen kost geld

Eenvoudig & snel 200 euro lenen

schrijver van de tekst , daniel b.

Geschreven door Daniel B. op 29 september 2021. Laatst gecontroleerd door Anna de Vries op 1 oktober 2021.

 

Direct 200 euro lenen? Snel geld lenen kan met een minilening. Je vraagt deze leenvorm in een paar minuten aan en ontvangt het geld ook snel op je rekening. Door deze snelheid worden minileningen ook wel een flitslening of flitskrediet genoemd.

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Vergelijk 200 euro lening


Aanbieder Rente Looptijd Aanvragen
Saldodipje 200 euro lenen
6,17% 30 dagen Ga naar Saldodipje
Saldodipje voor 200 lening
6,17% 45 dagen Ga naar Saldodipje

> Vergelijk alle minileningen

Waarom 200 euro lenen?

Wanneer kies je ervoor om een minilening van 200 euro af te sluiten? Een minilening is een oplossing als je direct geld nodig hebt en geen tijd hebt om te wachten tot je volgende salaris of uitkering wordt overgemaakt. Misschien heb je geld nodig voor boodschappen, openstaande rekeningen of brandstof voor je auto. Let wel op: een minilening van 200 euro is geen oplossing voor de lange termijn. Sluit geen lening af om je maandelijkse inkomen structureel te verhogen. Geld lenen kost geld en dit geldt ook voor een minilening.

Voordelen van 200 euro minilening

 • Flitslening snel aanvragen
 • Geen BKR-toetsing of BKR-registratie nodig
 • Geen loonstrook nodig
 • Geld binnen 24 uur op je bankrekening

Waarop letten als je 200 euro leent?

Als je een lening van 200 euro aanvraagt, is het belangrijk om te weten wat de risico’s zijn en waar je allemaal rekening mee moet houden. We adviseren alleen een flitslening af te sluiten als dit financieel verantwoord is in jouw situatie. Houd hierbij rekening met de volgende zaken: Er is een korte looptijd, dus je moet het leenbedrag + rente snel terugbetalen. Je krijgt met boetes te maken als je de lening niet op tijd aflost. Een garantsteller is verplicht. Er is geen BKR-toetsing nodig, maar je moet wel voldoen aan de gestelde voorwaarden.

Kan ik 200 euro lenen via een flitslening?

In principe kan iedere volwassene in Nederland een flitslening aanvragen bij een geldverstrekker. Een belangrijk voordeel is dat bij deze leningen geen BKR-toetsing nodig is en er geen BKR-registratie plaatsvindt. Helemaal zonder papierwerk is een lening van 200 euro niet, er gelden nog steeds voorwaarden waar je aan moet voldoen. Deze voorwaarden lees je verderop in dit artikel.

In 5 stappen 200 euro lenen via Lenary.nl

Wil je 200 euro lenen: snel en zonder gedoe? Een minilening vraag je eenvoudig aan via online kredietverstrekkers, zoals Saldodipje. Bij Lenary.nl vind je een overzicht van alle kredietverstrekkers van minileningen en je vergelijkt deze aanbieders eenvoudig met elkaar. Vervolgens vraag je in een paar duidelijke stappen een lening aan.

Bedrag bepalen

stap 1

Bedenk vooraf hoeveel geld je wilt lenen. Ga je 200 euro lenen of heb je een ander bedrag nodig? Een minilening is af te sluiten van 100 euro tot en met 1500 euro. Wil je een hoger bedrag lenen? Dan kan je een persoonlijke lening afsluiten.

Geld lenen kost geld en het is belangrijk dat je alleen leent als het financieel verantwoord is. Denk dus goed na hoe je de lening gaat terugbetalen voordat je hem afsluit. Houd hierbij ook rekening met de rente die bovenop het geleende bedrag komt.


Looptijd bepalen

stap 2

Weet je hoeveel je gaat lenen? De looptijd van een minilening wordt bepaald door de hoogte van het leenbedrag. Als je 200 euro leent, geldt er meestal een maximale looptijd van 30 dagen. Dit betekent dat je het geleende bedrag van 200 euro én de rente binnen 30 dagen moet terugbetalen.

Kijk altijd goed wat de looptijd en andere voorwaarden zijn voordat je de lening definitief afsluit. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Kies je voor hogere bedragen (tot en met 1500 euro), dan gelden er vaak andere looptijden. Denk bijvoorbeeld aan een looptijd van 45 dagen of 60 dagen.


Gegevens invullen

stap 3

Op basis van het bedrag en de looptijd vind je een of meerdere aanbieders in het overzicht bij Lenary.nl. Bekijk welke aanbieder het beste bij je wensen aansluit en vraag daarna de lening van jouw keuze aan. Voor de aanvraag is het nodig om enkele gegevens in te vullen. Denk aan persoonsgegevens zodat de kredietverstrekker weet wie je bent. Ook is het nodig een garantsteller aan te wijzen. Zo weet de aanbieder dat het leenbedrag en de rente worden terugbetaald, ook als jou dat niet lukt.


 

Offerte accepteren

Na het indienen kijkt de kredietverstrekker naar je aanvraag. Is alles goed ingevuld en voldoe je aan de voorwaarden? Je ontvangt een bericht of de aanbieder wel of niet akkoord is met je aanvraag. Bij akkoord ontvang je een offerte waarin precies staat welk bedrag je gaat lenen, hoeveel je moet terugbetalen en wanneer alles terugbetaald moet zijn. Op deze offerte moet je zelf nog akkoord geven. Totdat jij akkoord geeft, zit je nog nergens aan vast.

 

Binnen 24 uur het geld op je rekening

stap 3

Als je de offerte accepteert, ontvang je het geld snel op je rekening. Meestal vindt de uitbetaling plaats binnen 24 uur en in sommige gevallen zelfs nog sneller. Bijvoorbeeld als je al eens eerder een lening hebt gehad bij dezelfde aanbieder.


 


Ga naar Saldodipje >

Spoedaanvraag

Als je voor het eerst 200 euro leent bij Saldodipje, doorloop je alle bovenstaande stappen. Het duurt over het algemeen maximaal 2 dagen voordat je dan je geld ontvangt. Je maakt bij zo’n aanvraag direct een account aan. Als je al een account hebt en al je gegevens al bekend zijn, dan kun je sneller je gewenste leenbedrag ontvangen. Een spoedaanvraag kun je enkel doen als je gegevens al bekend zijn. Dan kun je binnen 20 minuten het geld op je rekening ontvangen. Daarmee kun je dan direct rekeningen afbetalen bijvoorbeeld.

Proces aanvragen lening

Wanneer je een aanvraag voor een minilening indient, wordt er gekeken naar jouw kredietwaardigheid. Daarmee wordt bepaald of je de lening kunt krijgen. Dit is dus naast de voorwaarden om een lening aan te kunnen vragen. Er wordt dan gekeken naar je inkomen. Vaak is het zo dat je voor het krijgen van een lening minimaal € 1000 per maand aan inkomen moet hebben. Het is ook mogelijk dat er een garantsteller gevraagd wordt. Waar bij minileningen niet naar wordt gekeken, is een BKR registratie. Dit maakt dus niet uit als je een klein bedrag wil lenen.

BKR registratie

Een BKR registratie heb je als je schulden af te betalen hebt. Bij een lening van 200 euro krijg je geen BKR registratie. Een BKR registratie hoeft niet altijd om grote schulden te gaan. Vaak krijg je deze ook als je een telefoonabonnement afsluit waarbij je ook maandelijks voor je telefoon betaalt. Dit wordt bij Saldodipje dus niet gedaan. Er wordt wel gekeken of je niet al een lopende lening hebt bij Saldodipje. Je kunt namelijk niet twee leningen tegelijkertijd hebben lopen.

Garantsteller

Een garantsteller is iemand die garant staat voor de betaling. Als jij dus geld leent wat je na de looptijd alsnog niet kunt terugbetalen, wordt dit bij de garantsteller opgevraagd. Ook als je niet op tijd betaalt, kan de garantsteller gevraagd worden te betalen. Een garantsteller moet wel een financiële situatie hebben die het mogelijk maakt de kosten van de lening en rente te betalen. Vaak staan ouders bijvoorbeeld garant voor hun studerende kinderen in dit soort situaties. Zij hebben wel een vast inkomen dat hoog genoeg is.

Rentebedrag

Het rentepercentage is voor leningen van verschillende bedragen hetzelfde. Dit percentage is 6,17% voor een looptijd van 30 dagen. Voor leenbedragen vanaf € 600 is de looptijd en het percentage anders. Wil je tussen de € 100 en € 500 lenen, dan gelden de onderstaande termijnen en rentebedragen, op basis van het percentage van 6,17%.

Leenbedrag Looptijd Rente Leenbedrag + rente
€ 100 30 dagen € 0,49 € 100,49
€ 200 30 dagen € 0,99 € 200,99
€ 300 30 dagen € 1,48 € 301,48
€ 400 30 dagen € 1,97 € 401,97
€ 500 30 dagen € 2,47 € 502,47

Voordelen en nadelen

Er zitten natuurlijk voordelen aan geld lenen. Voordelen zijn bijvoorbeeld:

 • Korte looptijd, dus geen langdurige schulden
 • Snel geld om rekeningen te kunnen betalen
 • Geen BKR registratie.

Maar een snelle lening van € 200 kan ook nadelen hebben. Bijvoorbeeld:

 • Korte looptijd, dus snel terugbetalen
 • Een garantsteller kan nodig zijn
 • Relatief dure lening.

Of de korte looptijd een voordeel of nadeel is, hangt af van je situatie. Het is voordelig dat je de schuld snel af kunt betalen, zolang je hier de mogelijkheid toe hebt. Wanneer je dit niet zo snel weer terug kunt betalen, kan de korte looptijd juist nadelig voor je zijn.

Voordat je een lening aanvraagt

Geld lenen kost geld, ook als het om kleine bedragen zoals € 200 gaat. Bedenk dus voordat je zo’n aanvraag doet of het echt noodzakelijk is. Misschien kun je uitstel krijgen voor je betalingen, dan hoef je ook geen rente over een geleend bedrag terug te betalen. Bedenk je ook of je over een maand wel dit geld hebt, zodat je de openstaande schuld af kunt betalen. Als je zeker weet dat je de lening inclusief rente kunt terugbetalen, kun je prima een lening aanvragen. Heb je zelf nog geen zekerheid van inkomen, maar ook geen mogelijkheid betalingsregelingen te treffen? Dan is het misschien noodzakelijk toch een klein bedrag te lenen. Dan zal een garantsteller gevraagd worden. Zorg dat je dit ook van tevoren overlegt. Je wil natuurlijk de relatie met je garantsteller niet op het spel zetten. Vaak is dit wel iemand die jou vertrouwt of wie jij vertrouwt. Daarom gaat zo iemand akkoord om garant te staan voor jouw schulden.

Waarop letten als je 200 euro leent?

Als je een lening van 200 euro aanvraagt, is het belangrijk om te weten wat de risico’s zijn en waar je allemaal rekening mee moet houden. We adviseren alleen een flitslening af te sluiten als dit financieel verantwoord is in jouw situatie. Houd hierbij rekening met de volgende zaken: Er is een korte looptijd, dus je moet het leenbedrag + rente snel terugbetalen. Je krijgt met boetes te maken als je de lening niet op tijd aflost. Een garantsteller is verplicht. Er is geen BKR-toetsing nodig, maar je moet wel voldoen aan de gestelde voorwaarden.

Kan ik 200 euro lenen via een flitslening?

In principe kan iedere volwassene in Nederland een flitslening aanvragen bij een geldverstrekker. Een belangrijk voordeel is dat bij deze leningen geen BKR-toetsing nodig is en er geen BKR-registratie plaatsvindt. Helemaal zonder papierwerk is een lening van 200 euro niet, er gelden nog steeds voorwaarden waar je aan moet voldoen. Deze voorwaarden lees je verderop in dit artikel.

In 5 stappen 200 euro lenen via Lenary.nl

Wil je 200 euro lenen: snel en zonder gedoe? Een minilening vraag je eenvoudig aan via online kredietverstrekkers, zoals Saldodipje. Bij Lenary.nl vind je een overzicht van alle kredietverstrekkers van minileningen en je vergelijkt deze aanbieders eenvoudig met elkaar. Vervolgens vraag je in een paar duidelijke stappen een lening aan.

Bedrag bepalen

stap 1

Bedenk vooraf hoeveel geld je wilt lenen. Ga je 200 euro lenen of heb je een ander bedrag nodig? Een minilening is af te sluiten van 100 euro tot en met 1500 euro. Wil je een hoger bedrag lenen? Dan kan je een persoonlijke lening afsluiten.

Geld lenen kost geld en het is belangrijk dat je alleen leent als het financieel verantwoord is. Denk dus goed na hoe je de lening gaat terugbetalen voordat je hem afsluit. Houd hierbij ook rekening met de rente die bovenop het geleende bedrag komt.


Looptijd bepalen

stap 2

Weet je hoeveel je gaat lenen? De looptijd van een minilening wordt bepaald door de hoogte van het leenbedrag. Als je 200 euro leent, geldt er meestal een maximale looptijd van 30 dagen. Dit betekent dat je het geleende bedrag van 200 euro én de rente binnen 30 dagen moet terugbetalen.

Kijk altijd goed wat de looptijd en andere voorwaarden zijn voordat je de lening definitief afsluit. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Kies je voor hogere bedragen (tot en met 1500 euro), dan gelden er vaak andere looptijden. Denk bijvoorbeeld aan een looptijd van 45 dagen of 60 dagen.


Gegevens invullen

stap 3

Op basis van het bedrag en de looptijd vind je een of meerdere aanbieders in het overzicht bij Lenary.nl. Bekijk welke aanbieder het beste bij je wensen aansluit en vraag daarna de lening van jouw keuze aan. Voor de aanvraag is het nodig om enkele gegevens in te vullen. Denk aan persoonsgegevens zodat de kredietverstrekker weet wie je bent. Ook is het nodig een garantsteller aan te wijzen. Zo weet de aanbieder dat het leenbedrag en de rente worden terugbetaald, ook als jou dat niet lukt.


 

Offerte accepteren

Na het indienen kijkt de kredietverstrekker naar je aanvraag. Is alles goed ingevuld en voldoe je aan de voorwaarden? Je ontvangt een bericht of de aanbieder wel of niet akkoord is met je aanvraag. Bij akkoord ontvang je een offerte waarin precies staat welk bedrag je gaat lenen, hoeveel je moet terugbetalen en wanneer alles terugbetaald moet zijn. Op deze offerte moet je zelf nog akkoord geven. Totdat jij akkoord geeft, zit je nog nergens aan vast.

 

Binnen 24 uur het geld op je rekening

stap 3

Als je de offerte accepteert, ontvang je het geld snel op je rekening. Meestal vindt de uitbetaling plaats binnen 24 uur en in sommige gevallen zelfs nog sneller. Bijvoorbeeld als je al eens eerder een lening hebt gehad bij dezelfde aanbieder.


 


Ga naar Saldodipje >

Spoedaanvraag

Als je voor het eerst 200 euro leent bij Saldodipje, doorloop je alle bovenstaande stappen. Het duurt over het algemeen maximaal 2 dagen voordat je dan je geld ontvangt. Je maakt bij zo’n aanvraag direct een account aan. Als je al een account hebt en al je gegevens al bekend zijn, dan kun je sneller je gewenste leenbedrag ontvangen. Een spoedaanvraag kun je enkel doen als je gegevens al bekend zijn. Dan kun je binnen 20 minuten het geld op je rekening ontvangen. Daarmee kun je dan direct rekeningen afbetalen bijvoorbeeld.

Proces aanvragen lening

Wanneer je een aanvraag voor een minilening indient, wordt er gekeken naar jouw kredietwaardigheid. Daarmee wordt bepaald of je de lening kunt krijgen. Dit is dus naast de voorwaarden om een lening aan te kunnen vragen. Er wordt dan gekeken naar je inkomen. Vaak is het zo dat je voor het krijgen van een lening minimaal € 1000 per maand aan inkomen moet hebben. Het is ook mogelijk dat er een garantsteller gevraagd wordt. Waar bij minileningen niet naar wordt gekeken, is een BKR registratie. Dit maakt dus niet uit als je een klein bedrag wil lenen.

BKR registratie

Een BKR registratie heb je als je schulden af te betalen hebt. Bij een lening van 200 euro krijg je geen BKR registratie. Een BKR registratie hoeft niet altijd om grote schulden te gaan. Vaak krijg je deze ook als je een telefoonabonnement afsluit waarbij je ook maandelijks voor je telefoon betaalt. Dit wordt bij Saldodipje dus niet gedaan. Er wordt wel gekeken of je niet al een lopende lening hebt bij Saldodipje. Je kunt namelijk niet twee leningen tegelijkertijd hebben lopen.

Garantsteller

Een garantsteller is iemand die garant staat voor de betaling. Als jij dus geld leent wat je na de looptijd alsnog niet kunt terugbetalen, wordt dit bij de garantsteller opgevraagd. Ook als je niet op tijd betaalt, kan de garantsteller gevraagd worden te betalen. Een garantsteller moet wel een financiële situatie hebben die het mogelijk maakt de kosten van de lening en rente te betalen. Vaak staan ouders bijvoorbeeld garant voor hun studerende kinderen in dit soort situaties. Zij hebben wel een vast inkomen dat hoog genoeg is.

Rentebedrag

Het rentepercentage is voor leningen van verschillende bedragen hetzelfde. Dit percentage is 6,17% voor een looptijd van 30 dagen. Voor leenbedragen vanaf € 600 is de looptijd en het percentage anders. Wil je tussen de € 100 en € 500 lenen, dan gelden de onderstaande termijnen en rentebedragen, op basis van het percentage van 6,17%.

Leenbedrag Looptijd Rente Leenbedrag + rente
€ 100 30 dagen € 0,49 € 100,49
€ 200 30 dagen € 0,99 € 200,99
€ 300 30 dagen € 1,48 € 301,48
€ 400 30 dagen € 1,97 € 401,97
€ 500 30 dagen € 2,47 € 502,47

Voordelen en nadelen

Er zitten natuurlijk voordelen aan geld lenen. Voordelen zijn bijvoorbeeld:

 • Korte looptijd, dus geen langdurige schulden
 • Snel geld om rekeningen te kunnen betalen
 • Geen BKR registratie.

Maar een snelle lening van € 200 kan ook nadelen hebben. Bijvoorbeeld:

 • Korte looptijd, dus snel terugbetalen
 • Een garantsteller kan nodig zijn
 • Relatief dure lening.

Of de korte looptijd een voordeel of nadeel is, hangt af van je situatie. Het is voordelig dat je de schuld snel af kunt betalen, zolang je hier de mogelijkheid toe hebt. Wanneer je dit niet zo snel weer terug kunt betalen, kan de korte looptijd juist nadelig voor je zijn.

Voordat je een lening aanvraagt

Geld lenen kost geld, ook als het om kleine bedragen zoals € 200 gaat. Bedenk dus voordat je zo’n aanvraag doet of het echt noodzakelijk is. Misschien kun je uitstel krijgen voor je betalingen, dan hoef je ook geen rente over een geleend bedrag terug te betalen. Bedenk je ook of je over een maand wel dit geld hebt, zodat je de openstaande schuld af kunt betalen. Als je zeker weet dat je de lening inclusief rente kunt terugbetalen, kun je prima een lening aanvragen. Heb je zelf nog geen zekerheid van inkomen, maar ook geen mogelijkheid betalingsregelingen te treffen? Dan is het misschien noodzakelijk toch een klein bedrag te lenen. Dan zal een garantsteller gevraagd worden. Zorg dat je dit ook van tevoren overlegt. Je wil natuurlijk de relatie met je garantsteller niet op het spel zetten. Vaak is dit wel iemand die jou vertrouwt of wie jij vertrouwt. Daarom gaat zo iemand akkoord om garant te staan voor jouw schulden.