Let op! Geld lenen kost geld

Snel 200 euro lenen?

schrijver van de tekst , daniel b.

Geschreven door Daniel B. op 29 september 2021. Laatst gecontroleerd door Anna de Vries op 1 oktober 2021.

Het kan gebeuren dat je even wat geld tekort komt. Dan is het fijn dat je ergens 200 euro kunt lenen. Dat kan bijvoorbeeld bij Saldodipje. Dit bedrijf verstrekt minileningen. Bijvoorbeeld een lening van 200 euro. Of een lening van 400 euro. Een minilening is minimaal € 100 en maximaal € 1000. Het blijft een lening die je afsluit bij een bedrijf. Je zal deze dus altijd met rente terug moeten betalen. Maar je kunt wel 200 euro lenen op korte termijn. En dat kan soms uitkomst bieden of je uit financiële problemen houden.

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Vergelijk 200 euro lening


AanbiederRenteLooptijdAanvragen
Saldodipje 200 euro lenen
6,17%30 dagenGa naar Saldodipje
Saldodipje voor 200 lening
6,17%45 dagenGa naar Saldodipje

> Vergelijk alle minileningen

Waarom 200 euro lenen

Er zijn genoeg redenen om 200 euro te lenen. Misschien komt je inkomen te laat om je rekeningen of boodschappen nog te kunnen betalen. Of ben je student en moet je een hoop dure boeken aanschaffen aan het begin van het schooljaar. Dan is een lening van € 200 fijn. Je krijgt snel je nodige 200 euro op je rekening. Zo hoef je niet te wachten op je volgende inkomen als je daar eigenlijk geen tijd voor hebt. Een lening van 200 euro kan ook uitkomst bieden als je wisselt van baan en daardoor een maand inkomen mist.

Voorwaarden

Een lening van 200 euro sluit je niet af bij de bank, maar bij Saldodipje. Zij hanteren voorwaarden voor het afsluiten van zo’n lening. Bij een bank gelden alleen veel uitgebreidere voorwaarden. Voor het afsluiten van een lening van 200 euro moet je bij Saldodipje:

 • Inwoner van Nederland zijn
 • Een geldig identiteitsbewijs hebben
 • Tussen de 18 en 75 jaar oud zijn
 • Een Nederlands telefoonnummer hebben
 • Een Nederlands rekeningnummer op je eigen naam hebben.

Voldoen aan bovenstaande voorwaarden is nog geen garantie dat je de lening van 200 euro krijgt. Als je niet aan alle voorwaarden hierboven voldoet, kun je sowieso geen lening aanvragen bij Saldodipje.

Stappenplan

Om een lening van 200 euro aan te vragen, doorloop je een viertal simpele stappen. Wanneer je al een account hebt bij Saldodipje, kun je nog sneller geld lenen. Dat is omdat je dan een groot deel van onderstaande stappen al hebt doorlopen.

Stap 1: Leenbedrag en looptijd

stap 1

Het meest gemakkelijk is de eerste stap. Je wil 200 euro lenen. Dat vul je in op de website door de balk naar 200 euro te slepen. Het is ook mogelijk dit bedrag aan te passen. Het minimale leenbedrag voor een minilening is 100 euro. Minder dan dat kun je dus niet kiezen om te lenen. Automatisch wordt er een looptijd ingevuld. De looptijd van je lening is de tijd tussen het krijgen van het geld en het terugbetalen van het geleende bedrag met rente.

Bij een lening van 200 euro zal de looptijd op 30 dagen gesteld worden. Je hebt dan dus een maand om je schuld af te lossen. De schuld is het bedrag dat je geleend hebt, inclusief rente. De rentevergoeding is bij een leenbedrag van € 200 en een looptijd van 30 dagen € 0,99. Na 30 dagen moet je € 200,99 terugbetalen, als je de lening krijgt. De rente is een percentage. Wanneer je meer geld leent, betaal je dus ook meer rente.


Stap 2: ID verifiëren

stap 2

Nadat je de looptijd en het leenbedrag hebt gekozen, wil de verstrekker van de lening weten wie jij bent en of je een bestaand persoon bent. Daarom moet je een foto van je identiteitsbewijs uploaden. Als je een ID-kaart gebruikt, moet je beide kanten fotograferen. Je kunt ook je rijbewijs of paspoort gebruiken als identiteitsbewijs. Het is vooral belangrijk dat de foto die je maakt scherp is, zodat alles leesbaar is. Je kunt natuurlijk ook je identiteitsbewijs scannen met een scanner of printer.


Stap 3: Gegevens

stap 3

Naast een geldig identiteitsbewijs, heeft de verstrekker ook persoonsgegevens van je nodig. Deze vul je dus ook nog apart in. Bijvoorbeeld je naam en geboortedatum. Maar ook je adres vul je bij deze gegevens in. Zo weet de verstrekker waar je bereikbaar bent en waar je woont. Ook je IBAN bankrekeningnummer vul je hier in.


Stap 4: Bankrekening verifiëren

Tot slot verifieer je je bankrekening. Dit doe je via je smartphone met een app of met een apparaatje dat jouw bank gebruikt voor online bankzaken. Het hangt af van bij welke bank je zit hoe dit precies werkt. Dit is niet ingewikkeld. Waarschijnlijk ben je al langer bekend met de manier van internetbankieren van jouw bank. Voor de verificatie gebruik je ook deze methode.


Ga naar Saldodipje >

Spoedaanvraag

Als je voor het eerst 200 euro leent bij Saldodipje, doorloop je alle bovenstaande stappen. Het duurt over het algemeen maximaal 2 dagen voordat je dan je geld ontvangt. Je maakt bij zo’n aanvraag direct een account aan. Als je al een account hebt en al je gegevens al bekend zijn, dan kun je sneller je gewenste leenbedrag ontvangen. Een spoedaanvraag kun je enkel doen als je gegevens al bekend zijn. Dan kun je binnen 20 minuten het geld op je rekening ontvangen. Daarmee kun je dan direct rekeningen afbetalen bijvoorbeeld.

Proces aanvragen lening

Wanneer je een aanvraag voor een minilening indient, wordt er gekeken naar jouw kredietwaardigheid. Daarmee wordt bepaald of je de lening kunt krijgen. Dit is dus naast de voorwaarden om een lening aan te kunnen vragen. Er wordt dan gekeken naar je inkomen. Vaak is het zo dat je voor het krijgen van een lening minimaal € 1000 per maand aan inkomen moet hebben. Het is ook mogelijk dat er een garantsteller gevraagd wordt. Waar bij minileningen niet naar wordt gekeken, is een BKR registratie. Dit maakt dus niet uit als je een klein bedrag wil lenen.

BKR registratie

Een BKR registratie heb je als je schulden af te betalen hebt. Bij een lening van 200 euro krijg je geen BKR registratie. Een BKR registratie hoeft niet altijd om grote schulden te gaan. Vaak krijg je deze ook als je een telefoonabonnement afsluit waarbij je ook maandelijks voor je telefoon betaalt. Dit wordt bij Saldodipje dus niet gedaan. Er wordt wel gekeken of je niet al een lopende lening hebt bij Saldodipje. Je kunt namelijk niet twee leningen tegelijkertijd hebben lopen.

Garantsteller

Een garantsteller is iemand die garant staat voor de betaling. Als jij dus geld leent wat je na de looptijd alsnog niet kunt terugbetalen, wordt dit bij de garantsteller opgevraagd. Ook als je niet op tijd betaalt, kan de garantsteller gevraagd worden te betalen. Een garantsteller moet wel een financiële situatie hebben die het mogelijk maakt de kosten van de lening en rente te betalen. Vaak staan ouders bijvoorbeeld garant voor hun studerende kinderen in dit soort situaties. Zij hebben wel een vast inkomen dat hoog genoeg is.

Rentebedrag

Het rentepercentage is voor leningen van verschillende bedragen hetzelfde. Dit percentage is 6,17% voor een looptijd van 30 dagen. Voor leenbedragen vanaf € 600 is de looptijd en het percentage anders. Wil je tussen de € 100 en € 500 lenen, dan gelden de onderstaande termijnen en rentebedragen, op basis van het percentage van 6,17%.

LeenbedragLooptijdRenteLeenbedrag + rente
€ 10030 dagen€ 0,49€ 100,49
€ 20030 dagen€ 0,99€ 200,99
€ 30030 dagen€ 1,48€ 301,48
€ 40030 dagen€ 1,97€ 401,97
€ 50030 dagen€ 2,47€ 502,47

Voordelen en nadelen

Er zitten natuurlijk voordelen aan geld lenen. Voordelen zijn bijvoorbeeld:

 • Korte looptijd, dus geen langdurige schulden
 • Snel geld om rekeningen te kunnen betalen
 • Geen BKR registratie.

Maar een snelle lening van € 200 kan ook nadelen hebben. Bijvoorbeeld:

 • Korte looptijd, dus snel terugbetalen
 • Een garantsteller kan nodig zijn
 • Relatief dure lening.

Of de korte looptijd een voordeel of nadeel is, hangt af van je situatie. Het is voordelig dat je de schuld snel af kunt betalen, zolang je hier de mogelijkheid toe hebt. Wanneer je dit niet zo snel weer terug kunt betalen, kan de korte looptijd juist nadelig voor je zijn.

Voordat je een lening aanvraagt

Geld lenen kost geld, ook als het om kleine bedragen zoals € 200 gaat. Bedenk dus voordat je zo’n aanvraag doet of het echt noodzakelijk is. Misschien kun je uitstel krijgen voor je betalingen, dan hoef je ook geen rente over een geleend bedrag terug te betalen. Bedenk je ook of je over een maand wel dit geld hebt, zodat je de openstaande schuld af kunt betalen. Als je zeker weet dat je de lening inclusief rente kunt terugbetalen, kun je prima een lening aanvragen. Heb je zelf nog geen zekerheid van inkomen, maar ook geen mogelijkheid betalingsregelingen te treffen? Dan is het misschien noodzakelijk toch een klein bedrag te lenen. Dan zal een garantsteller gevraagd worden. Zorg dat je dit ook van tevoren overlegt. Je wil natuurlijk de relatie met je garantsteller niet op het spel zetten. Vaak is dit wel iemand die jou vertrouwt of wie jij vertrouwt. Daarom gaat zo iemand akkoord om garant te staan voor jouw schulden.