Let op! Geld lenen kost geld

Direct 800 euro lenen

Wil je direct 800 euro lenen? Het lenen van 800 euro is tegenwoordig eenvoudig en snel geregeld met een minilening. Deze minilening is een ideale oplossing als je saldo niet toereikend is, je niet kunt wachten op je volgende salaris en je geld wilt lenen met spoed. Maar hoe leen je 800 euro, zonder BKR en zonder gedoe? In dit artikel lees je er alles over.

gemiddelde leestijd: 5 minuten | geschreven door: Anna de Vries | laatst bijgewerkt op: 13 mei 2022

Waarom snel 800 euro lenen?

800 euro lenen

In welke gevallen kan het helpen om 800 euro te lenen? Een minilening van 800 euro kan je op de korte termijn uit de brand helpen. We hebben allemaal wel eens in een financiële situatie gezeten waarin we direct geld nodig hadden. Een openstaande rekening of boete of onverwachte kosten en niet voldoende saldo op onze bankrekening. 

Let wel op: deze manier van lenen is geen structurele oplossing om je salaris aan te vullen. Geld lenen kost altijd geld, ook met een minilening. Houd er ook rekening mee dat je bij een minilening een korte looptermijn hebt. Leen daarom alleen als je het geleende bedrag en de rentekosten binnen de looptijd terug kunt betalen.

Voordelen van 800 euro lenen

  • Snel geregeld: binnen 10 minuten online aangevraagd
  • Geen BKR-toetsing of loonstrook vereist
  • Geld binnen 24 uur op je rekening

Waarop letten als je een minilening afsluit?

Een minilening heet niet voor niets ook wel een flitslening of flitskrediet: de aanvraag is snel geregeld en het geld staat in mum van tijd op je rekening. Het is belangrijk om te beseffen dat geld lenen altijd extra kosten en risico’s met zich meebrengt. Ga je 800 euro lenen? Houd er dan rekening mee dat:

  • De looptijd is kort (45 dagen).
  • Je betaalt rente over het geleende bedrag.
  • Je bent verplicht een garantsteller aan te wijzen.
  • Je moet aan de gestelde voorwaarden voldoen.

Snel 800 euro lenen in 5 stappen

Wil je een flitslening van 800 euro afsluiten? Flitsleningen vraag je aan bij diverse online aanbieders, zoals Saldodipje. Saldodipje is de meest bekende kredietverstrekker van deze kleine leningen met een korte looptijd.

Wil je zeker weten dat je de beste aanbieding hebt van een flitskrediet? Bij Lenary.nl vergelijk je alle aanbiedingen in een oogopslag met elkaar en je vraagt de lening vervolgens in een paar stappen aan.

Stap 1: kies het leenbedrag

stap 1 bedrag invoeren

De eerste stap is kiezen hoeveel geld je gaat lenen. Geld lenen met een flitslening kan voor bedragen van 100 tot en met 1500 euro. Wil je meer lenen dan dat? Dan kan je een persoonlijke lening afsluiten.

Bedenk goed hoeveel geld je nodig hebt en hoeveel je binnen de looptermijn kunt terugbetalen in jouw financiële situatie. Kan je de flitslening inclusief rente aflossen binnen de looptermijn? Lenen is niet verstandig als dit niet gaat lukken.

Stap 2: bepaal de looptijd

stap 2 looptijd kiezen

Nu je het leenbedrag weet, kan je ook de looptijd vaststellen. De duur van de lening wordt namelijk bepaald door dit bedrag.

Voor bedragen tot en met 500 euro geldt een looptijd van 30 dagen. Leen je meer dan 1000 euro? Dan is de looptijd 2 maanden (62 dagen). Voor het lenen van 800 euro is de looptijd 45 dagen.

Stap 3: aanvraag invullen

stap 3 gegevens invullen

Als je het leenbedrag en de looptijd invult, verschijnt een overzicht van de beschikbare aanbiedingen. Heb je jouw keuze gemaakt voor een minilening? Dan kun je de lening online aanvragen. Als je alle benodigde gegevens en papierwerk bij de hand houdt, vul je de aanvraag in een paar minuten in.

Stap 4: offerte accepteren

stap 4 accepteren

De kredietverstrekker gaat je aanvraag beoordelen om te kijken of het verstandig is jou de flitslening te verstrekken. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je een offerte waarin het leenbedrag, de rente, de looptijd en de totale kosten staan. Op het moment dat je akkoord geeft op de offerte, sluit je het krediet officieel af.

Stap 5: bedrag binnen 24 uur op je rekening

Na akkoord wordt de uitbetaling in orde gemaakt. Het geleende bedrag ontvang je binnen 24 uur op je rekening en je kunt het direct gebruiken zoals jij wilt. Houd de looptijd van de lening in de gaten en zorg dat je het bedrag inclusief de rentekosten op tijd terugbetaalt.

Direct een lening aanvragen van 800 euro?

Vraag je lening van 800 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Veelgestelde vragen over 800 euro lenen

Kan ik 800 euro lenen zonder BKR-toetsing?

Geld lenen zonder BKR: kom jij daar ook voor in aanmerking? In principe kunnen alle volwassenen in Nederland een flitslening afsluiten zonder toetsing bij het BKR, als je maar aan een aantal voorwaarden voldoet. Je moet de volgende zaken hebben: een geldig identiteitsbewijs, een Nederlands telefoonnummer en Nederlandse rekening. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je een maandelijks inkomen hebt.

Wat kost het lenen van 800 euro?

Geld lenen kost altijd geld, ook als je een flitslening afsluit. Ga je 800 euro lenen? Dan worden er rentekosten gerekend over het geleende bedrag. Bijvoorbeeld: je leent 800 euro met een rente van 7,1%. De rente is dan € 9,30. De totale kosten om € 800 euro te lenen zijn dan € 809,30.

Is 800 euro lenen eenvoudig en zo geregeld?

Met een minilening kun je geld lenen met spoed, zonder gedoe. Je kunt de lening in een paar minuten aanvragen en nadat de flitslening officieel is afgesloten ontvang je het geld binnen 24 uur op je rekening. Houd er wel rekening mee dat je de lening binnen korte tijd moet terugbetalen. De looptijd voor het lenen van 800 euro is 45 dagen.