Nieuwe keuken financieren met persoonlijke lening

Wil je een nieuwe keuken kopen of is je huidige keuken toe aan een opknapbeurt? De aanschaf van een nieuwe keuken of verbouwing van een oude keuken zorgt voor meer woonplezier en verhoogt de waarde van je huis, maar is wel een flinke investering. een keuken financieren kan een goede optie zijn. Bij Lenary.nl ontdek je eenvoudig welke lening het beste bij je situatie past en door te vergelijken vind je altijd de beste deal.

zak geld in een keuken

Freo persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf6,50%
Laagste rente

Lloyds Bank persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 5 jaar looptijd
Rente vanaf6,60%

Defam GreenLoans duurzaamheidslening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf6,60%

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf7,30%

Qander persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf7,30%

Defam persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf7,40%

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd
Rente vanaf7,50%

Directa persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €10.000 lenen
 • 10 jaar looptijd
Rente vanaf7,70%

BNP Paribas persoonlijke basis lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf8,70%

Santander persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf10,40%

Rentes zijn voor het laatst bijgewerkt op 08 januari 2024

Keuken financieren: hoe doe ik dit?

Of je de bestaande keuken wilt opknappen of een compleet nieuwe keuken koopt en plaatst: het kost altijd geld. De goedkoopste financieringsmogelijkheid is je eigen spaargeld, maar wat als het te lang duurt om het benodigde bedrag bij elkaar te sparen? Geld lenen is dan een mogelijkheid. Heb je slechts een relatief klein bedrag nodig? Tot en met 1500 euro vraag je zonder gedoe een minilening aan. Dit heeft als voordeel dat er geen BKR-check nodig is. 

Om een keuken te financieren heb je meestal een hoger bedrag nodig. Een persoonlijke lening is dan een betere optie. Een keuken financieren kan in principe ook met een doorlopend krediet, maar het risico op financiële problemen is bij deze leenvorm hoger. Ons advies is daarom om goed te berekenen hoeveel geld je nodig hebt en hiervoor een persoonlijke lening af te sluiten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

keuken financieren

De beste lening voor een nieuwe keuken

Als je een persoonlijke lening afsluit, krijg je het afgesproken bedrag in een keer op je rekening gestort. Er is een vaste looptijd en je aflossingen zijn deze hele periode hetzelfde. Omdat je een vast percentage aan rente betaalt, worden de rentekosten steeds minder naarmate je meer hebt afgelost. 

Is een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar?

De rente is onder bepaalde voorwaarden volledig aftrekbaar als je het geld gebruikt voor een verbouwing. Een van de voorwaarden voor fiscaal voordeel is dat je de zaken niet mee kunt nemen als je verhuist. Check voordat je een lening afsluit of je voldoet aan de voorwaarden om gebruik te maken van dit belastingvoordeel. 

Keuken financieren bij Lenary.nl in 5 stappen

Geld lenen voor een keuken renovatie of nieuwe keuken? Bij Lenary.nl vind je onafhankelijke informatie over geld lenen en je vergelijkt daarnaast eenvoudig en snel geldverstrekkers met elkaar. Aan de hand van de volgende 5 stappen sluit je altijd verantwoord en goed geïnformeerd een lening af.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: bepaal de voorwaarden

Hoeveel geld heb je nodig en hoeveel kun je maandelijks aflossen? Als je dit duidelijk hebt, bepaal je eenvoudig de looptijd van de lening. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandlasten en andersom. De looptijd, het maandelijks af te lossen bedrag en het rentepercentage staan na het afsluiten van de lening vast. Daarom is het verstandig om de voorwaarden vooraf duidelijk te hebben.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: vergelijk leningen

Bekijk ons handige overzicht op Lenary.nl en ga op zoek naar aanbieders met leningen die bij jouw voorwaarden passen. Meerdere opties gevonden? Vergelijk de verschillende leningen op basis van looptijd, maandelijkse lasten en rente. Op die manier vind je eenvoudig de beste deal.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: vraag de lening aan

Heb je een lening gekozen nadat je een vergelijking hebt gemaakt, dan is het aanvragen een fluitje van een cent. Vul je gegevens in en lever de gevraagde documenten aan. De kredietverstrekker is dan op de hoogte van je financiële situatie en weet wie jij bent. Ook checkt deze of het verantwoord is om een lening aan jou te verstrekken.


stap 4 accepteren

Stap 4: wachten op beoordeling en vrijblijvende offerte

De kredietverstrekker checkt je aanvraag en het BKR controleert of je een BKR-notering hebt en of deze positief of negatief is. Is alles in orde? Dan wordt er een offerte opgesteld. Zolang je de offerte niet tekent, zit je nergens aan vast. Neem alles goed door en onderteken pas als alles duidelijk is en je ermee akkoord gaat.


Stap 5: uitbetaling

Heb je de lening officieel afgesloten? De kredietverstrekker gaat dan met de uitbetaling aan de slag. Vaak is dit snel geregeld. Al binnen een aantal werkdagen ontvang je het gehele bedrag op je bankrekening en kan je het direct uitgeven aan je nieuwe keuken.

Direct een lening aanvragen?

Vraag je lening aan. Hieronder verwijzen we je door.

Andere opties voor keuken financiering

Naast het afsluiten van een lening zijn er ook andere mogelijkheden om je keuken te financieren. 

Hypotheek verhogen of tweede hypotheek afsluiten

Je kunt je bestaande hypotheek verhogen. Dit is overigens alleen een optie als de waarde van je huis hoger is dan de hypotheek die erop zit, wat bijvoorbeeld bij nieuwbouw het geval is. Heeft de verbouwing geen meerwaarde voor de woning, dan is het maximum te lenen bedrag via een hypotheek de waarde van je huis.

Wil je weten of een tweede hypotheek of verhoging van je lopende hypotheek mogelijk is? Neem dan contact op met je hypotheekverstrekker.

Koop op afbetaling

Bij de aanschaf van een keuken is kopen op afbetaling mogelijk. Bij kopen op afbetaling sluit je een betaalplan af bij de verkoper van de keuken, waardoor je de keuken pas later hoeft te betalen. Dit kan in één keer zijn of in termijnen. Let bij deze aanbiedingen altijd goed op en neem de voorwaarden kritisch door. In veel gevallen betaal je namelijk een hoge rente over het betaalplan en er kunnen ook andere addertjes onder het gras zitten. Online geld lenen voor een keuken is vaak tegen een veel lagere rente en dus ook veel voordeliger.

Voordelen van keuken financieren met persoonlijke lening

 • Het volledige bedrag staat in een keer op je rekening. Je kunt het dus direct gebruiken voor een nieuwe keuken of een verbouwing.
 • De looptijd staat vast, net als het bedrag wat je maandelijks aflost.
 • Je betaalt een vast rentepercentage over het nog af te lossen bedrag. Hoe meer je aflost, hoe lager je rentekosten.
 • Extra, tussentijds aflossen is boetevrij mogelijk.
 • Onder voorwaarden is de rente fiscaal aftrekbaar.

Veelgestelde vragen

Een keuken financieren kan op verschillende manieren. De goedkoopste optie om je eigen (spaar)geld te gebruiken, maar geld lenen is ook een optie. Als je geld wilt lenen, raden wij een tweetal mogelijke leenvormen aan. Tot en met een bedrag van 1500 euro is een minilening ideaal, voor hogere bedragen is een persoonlijke lening de betere keuze.

Een andere financieringsmogelijkheid is het verhogen van je bestaande hypotheek of een tweede hypotheek afsluiten bij je eigen bank. Neem contact op met je bank voor passend advies over deze mogelijkheden.

Wil je je keuken financieren met een persoonlijke lening? Een persoonlijke lening kun je afsluiten op verschillende plekken. Zo is het mogelijk een lening af te sluiten bij de bank, maar vaak zijn de voorwaarden veel gunstiger als je online een lening afsluit. Tegelijkertijd kun je online ook meerdere opties vergelijken voordat je met een aanbieder in zee gaat. Dit doe je in een handomdraai op vergelijkingssites, zoals Lenary.nl. 

Geld lenen voor een keuken?

Bij lenary.nl vergelijken we 19 bekende persoonlijke en zakelijke kredietverstrekkers waar je een keuken kan financieren.