Let op! Geld lenen kost geld

Nieuwe keuken financieren met persoonlijke lening 

Wil je een nieuwe keuken kopen of is je huidige keuken toe aan een opknapbeurt? De aanschaf van een nieuwe keuken of verbouwing van een oude keuken zorgt voor meer woonplezier en verhoogt de waarde van je huis, maar is wel een flinke investering. Geld lenen kan een oplossing zijn om de keuken te financieren. Bij Lenary.nl ontdek je eenvoudig welke lening het beste bij je situatie past en door te vergelijken vind je altijd de beste deal.

anna de vries

Geschreven door: Anna de Vries

Laatst bijgewerkt op: 30 november 2022 | Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Keuken financieren: hoe doe ik dit?

keuken financieren

Of je de bestaande keuken wilt opknappen of een compleet nieuwe keuken koopt en plaatst: het kost altijd geld. De goedkoopste financieringsmogelijkheid is je eigen spaargeld, maar wat als het te lang duurt om het benodigde bedrag bij elkaar te sparen? Geld lenen is dan een mogelijkheid. Heb je slechts een relatief klein bedrag nodig? Tot en met 1500 euro vraag je zonder gedoe een minilening aan. Dit heeft als voordeel dat er geen BKR-check nodig is. 

Om een keuken te financieren heb je meestal een hoger bedrag nodig. Een persoonlijke lening is dan een betere optie. Een keuken financieren kan in principe ook met een doorlopend krediet, maar het risico op financiële problemen is bij deze leenvorm hoger. Ons advies is daarom om goed te berekenen hoeveel geld je nodig hebt en hiervoor een persoonlijke lening af te sluiten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

De beste lening voor een nieuwe keuken

Als je een persoonlijke lening afsluit, krijg je het afgesproken bedrag in een keer op je rekening gestort. Er is een vaste looptijd en je aflossingen zijn deze hele periode hetzelfde. Omdat je een vast percentage aan rente betaalt, worden de rentekosten steeds minder naarmate je meer hebt afgelost. 

Is een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar?

De rente is onder bepaalde voorwaarden volledig aftrekbaar als je het geld gebruikt voor een verbouwing. Een van de voorwaarden voor fiscaal voordeel is dat je de zaken niet mee kunt nemen als je verhuist. Check voordat je een lening afsluit of je voldoet aan de voorwaarden om gebruik te maken van dit belastingvoordeel. 

Andere opties voor keuken financiering

Naast het afsluiten van een lening zijn er ook andere mogelijkheden om je keuken te financieren. 

Hypotheek verhogen of tweede hypotheek afsluiten

Je kunt je bestaande hypotheek verhogen. Dit is overigens alleen een optie als de waarde van je huis hoger is dan de hypotheek die erop zit, wat bijvoorbeeld bij nieuwbouw het geval is. Heeft de verbouwing geen meerwaarde voor de woning, dan is het maximum te lenen bedrag via een hypotheek de waarde van je huis.

Wil je weten of een tweede hypotheek of verhoging van je lopende hypotheek mogelijk is? Neem dan contact op met je hypotheekverstrekker.

Koop op afbetaling

Bij de aanschaf van een keuken is kopen op afbetaling mogelijk. Bij kopen op afbetaling sluit je een betaalplan af bij de verkoper van de keuken, waardoor je de keuken pas later hoeft te betalen. Dit kan in één keer zijn of in termijnen. Let bij deze aanbiedingen altijd goed op en neem de voorwaarden kritisch door. In veel gevallen betaal je namelijk een hoge rente over het betaalplan en er kunnen ook andere addertjes onder het gras zitten. Online geld lenen voor een keuken is vaak tegen een veel lagere rente en dus ook veel voordeliger.

Voordelen van keuken financieren met persoonlijke lening

  1. Het volledige bedrag staat in een keer op je rekening. Je kunt het dus direct gebruiken voor een nieuwe keuken of een verbouwing.
  2. De looptijd staat vast, net als het bedrag wat je maandelijks aflost.
  3. Je betaalt een vast rentepercentage over het nog af te lossen bedrag. Hoe meer je aflost, hoe lager je rentekosten.
  4. Extra, tussentijds aflossen is boetevrij mogelijk.
  5. Onder voorwaarden is de rente fiscaal aftrekbaar.

Keuken financieren bij Lenary.nl in 5 stappen

Geld lenen voor een keuken renovatie of nieuwe keuken? Bij Lenary.nl vind je onafhankelijke informatie over geld lenen en je vergelijkt daarnaast eenvoudig en snel geldverstrekkers met elkaar. Aan de hand van de volgende 5 stappen sluit je altijd verantwoord en goed geïnformeerd een lening af.

Stap 1: bepaal de voorwaarden

stap 1 bedrag invoeren

Hoeveel geld heb je nodig en hoeveel kun je maandelijks aflossen? Als je dit duidelijk hebt, bepaal je eenvoudig de looptijd van de lening. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandlasten en andersom. De looptijd, het maandelijks af te lossen bedrag en het rentepercentage staan na het afsluiten van de lening vast. Daarom is het verstandig om de voorwaarden vooraf duidelijk te hebben.

Stap 2: vergelijk leningen

stap 2 looptijd kiezen

Bekijk ons handige overzicht op Lenary.nl en ga op zoek naar aanbieders met leningen die bij jouw voorwaarden passen. Meerdere opties gevonden? Vergelijk de verschillende leningen op basis van looptijd, maandelijkse lasten en rente. Op die manier vind je eenvoudig de beste deal.

Stap 3: vraag de lening aan

stap 3 gegevens invullen

Heb je een lening gekozen nadat je een vergelijking hebt gemaakt, dan is het aanvragen een fluitje van een cent. Vul je gegevens in en lever de gevraagde documenten aan. De kredietverstrekker is dan op de hoogte van je financiële situatie en weet wie jij bent. Ook checkt deze of het verantwoord is om een lening aan jou te verstrekken.

Stap 4: wachten op beoordeling en vrijblijvende offerte

stap 4 accepteren

De kredietverstrekker checkt je aanvraag en het BKR controleert of je een BKR-notering hebt en of deze positief of negatief is. Is alles in orde? Dan wordt er een offerte opgesteld. Zolang je de offerte niet tekent, zit je nergens aan vast. Neem alles goed door en onderteken pas als alles duidelijk is en je ermee akkoord gaat.

Stap 5: uitbetaling

Heb je de lening officieel afgesloten? De kredietverstrekker gaat dan met de uitbetaling aan de slag. Vaak is dit snel geregeld. Al binnen een aantal werkdagen ontvang je het gehele bedrag op je bankrekening en kan je het direct uitgeven aan je nieuwe keuken.

Direct een lening aanvragen?

Vraag je lening aan. Hieronder verwijzen we je door.

Veelgestelde vragen over geld lenen voor keuken verbouwing