Let op! Geld lenen kost geld

Snel geld lenen zonder BKR

Wil je snel en zonder gedoe geld lenen? Dan is een lening zonder BKR een goede keuze. Met een minikrediet vraag je eenvoudig een kortlopende lening aan tot 1500 euro en er is geen BKR-check vereist. Ontdek wat lenen zonder BKR precies betekent en vind de beste lening voor jouw situatie op Lenary.nl. 

Rentes en content zijn voor het laatst bijgewerkt door Mike van den Broek op 24 april 2023

Mike van den Broek

Geschreven door: Mike van den Broek

Laatst bijgewerkt op: 24 april 2023 | Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Samenvattende kosten

Minimaal leenbedrag100 euro
Maximaal leenbedrag1500 euro
Minimale looptijd15 dagen
Maximale looptijd62 dagen
Jaarlijkse kostenpercentage (JKP)6,17% – 9,86%
Toetsing bij BKRNee
 Vergelijk alle aanbieders
Laatst gecontroleerd op 24 april 2023

Toetsing en registratie bij Bureau Krediet Registratie

Kredietverstrekkers zijn verplicht om bij officiële leningen en kredieten een BKR-check te laten uitvoeren. Deze BKR-toetsing wordt uitgevoerd door het Bureau Krediet Registratie. Dit bedrijf controleert of je al lopende kredieten hebt en of je aan alle betaalverplichtingen hebt voldaan. Zodra je een nieuwe lening of krediet afsluit, wordt deze genoteerd in het register. 

Ben je benieuwd of je een BKR-registratie hebt? Je kunt jaarlijks één keer kosteloos een overzicht van je BKR-registraties opvragen. 

Waarom geld lenen zonder BKR?

Met de verplichte BKR-toetsing krijgt een kredietaanbieder inzicht in jouw financiële situatie. Zo wordt voorkomen dat er een lening wordt verstrekt als dit niet financieel verantwoord is. Toch zijn er ook redenen om zonder BKR geld te willen lenen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Je hebt snel geld nodig en geen tijd om te wachten tot er een BKR-check is uitgevoerd. 
 • Je wilt slechts een klein bedrag lenen om de periode tot je volgende salaris te overbruggen.
 • Je hebt een negatieve BKR-codering en kan geen officiële lening krijgen.
 • Je wilt niet dat je lening BKR geregistreerd wordt of dat je een negatieve BKR-registratie krijgt.
Minilening vergelijken
Geld lenen zonder BKR is interessant wanneer je een kleiner krediet wilt afsluiten en binnen 62 dagen kan terugbetalen.

Geld lenen met een negatieve registratie

Wil je geld lenen met een BKR-registratie? Je kunt een negatieve of een positieve BKR-registratie hebben. Als je een positieve BKR-registratie hebt, kan je in de meeste gevallen gewoon nieuwe leningen afsluiten. 

Maar een negatieve codering houdt in dat je niet aan je betaalverplichtingen hebt voldaan of dat er andere (betaal)problemen zijn. Lenen met een BKR-registratie die negatief is, is een stuk lastiger. De meeste kredietverstrekkers van persoonlijke leningen en andere officiële kredieten zullen de kans op nieuwe betaalproblemen te groot vinden en geen nieuwe lening verstrekken. Of je krijgt wel een nieuwe lening, maar tot een maximaal leenbedrag.

Met spoed geld lenen zonder BKR-toetsing

Met een minilening kun je lenen zonder BKR-registratie. Wanneer je een minilening aanvraagt, wordt er namelijk niet getoetst bij het BKR. Dit is één van de redenen waardoor de minilening in korte tijd zo populair is geworden in Nederland. 

De minilening is daarmee de enige leenvorm in Nederland waarbij het BKR niet getoetst wordt. Dit kan het ook voor mensen met een openstaande schuld of negatieve BKR-registratie aantrekkelijk maken om snel en simpel geld te lenen via een minilening. Let wel op de mogelijke gevaren die minileningen met zich meebrengen en sluit alleen een lening af als dit financieel verantwoord is voor jouw situatie.

Lening zonder BKR in 5 stappen

Bij Lenary.nl vind je onafhankelijke informatie over het afsluiten van minileningen en je vergelijkt eenvoudig aanbieders met elkaar die deze leningen verstrekken. Saldodipje is de meest bekende aanbieder en een betrouwbare partij. Wil je weten hoe je een lening aanvraagt? Dit doe je aan de hand van een aantal simpele stappen.

Stap 1: Kies je leenbedrag

Bedrag kiezen (stap 1)

 

Bepaal hoeveel je wilt lenen. Een minilening (zonder check bij het BKR) is aan te vragen vanaf 100 euro en je kunt maximaal 1500 euro lenen. Voor hogere bedragen is een persoonlijke lening een optie.


Stap 2: Ontdek de looptijd en rente

Looptijd kiezen (stap 2)

Zodra je het bedrag weet, kan je de looptijd en rente bekijken. Bij minileningen varieert de looptijd tussen de 30 dagen en 62 dagen. Hoe meer je leent, hoe langer de looptijd. Je kunt de looptijd dus niet zelf bepalen. 

Kijk goed naar de looptijd en naar de rente voor je een lening aanvraagt. Door van tevoren goed na te denken, voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan en in de financiële problemen komt.


Stap 3: Vul je gegevens in

vul je gegevens in

Specifieke lening en aanbieder gekozen? Dan kun je de lening aanvragen. Vul je gegevens in, lever de benodigde documenten aan en verstuur de aanvraag.


Stap 4: Offerte accepteren

Offerte Accepteren

De kredietverstrekker beoordeelt je aanvraag. Er is geen BKR-toetsing nodig, maar de aanbieder wil wel weten met wie hij in zee gaat en of dit een verantwoorde keuze is. Als je aan alle eisen voldoet, ontvang je een offerte. Neem deze offerte goed door, want hierin staan alle voorwaarden. Pas als je de offerte accepteert, sluit je de lening officieel af.


Stap 5: Ontvang het leenbedrag op je rekening

De uitbetaling wordt in orde gemaakt. Het geleende bedrag staat binnen 24 uur op je rekening, wat ideaal is als je snel geld wilt lenen. Je kunt het direct gebruiken zoals jij wilt. Zorg er wel voor dat je de lening inclusief rente op tijd terugbetaalt.

Lening afsluiten zonder BKR: dit heb je nodig

Wil je snel geld lenen met een negatieve registratie of heb je met spoed geld nodig? Als je geld gaat lenen met een flitslening heb je de volgende gegevens en documenten nodig:

 • Duidelijke scan of foto van de voor- en achterkant van een geldig identiteitsbewijs
 • Bruto maandinkomen
 • Arbeidssituatie (of je fulltime of parttime werkt)
 • Startdatum van je dienstverband
 • Maandelijkse uitgaven (bv. vaste lasten en betalen van leningen)
 • Je bankrekening nummer (IBAN)
 • Je pinpas en digitale controle van je bank

Voorwaarden van kleine leningen

Vrijwel iedereen kan in Nederland lenen zonder BKR-registratie of check. Toch is deze financieringsvorm niet helemaal zonder voorwaarden. Je moet aan een aantal eisen voldoen als je deze lening wilt afsluiten:

 • Je bent minimaal 18 jaar oud
 • Je woont in Nederland
 • Je hebt een geldig identiteitsbewijs
 • Je hebt een Nederlands telefoonnummer
 • Je hebt een Nederlandse rekening op je eigen naam
 • Je kunt aantonen dat je een maandelijks inkomen hebt

Garantsteller in plaats van BKR-toetsing

Een andere belangrijke eis is dat je een garantsteller nodig hebt. Bij officiële leningen geeft de BKR-check financiële zekerheid voor de kredietaanbieder. Maar zonder deze toetsing wil de aanbieder zekerheid dat hij zijn geld terugkrijgt. Zorg dat je op tijd een garantsteller aanwijst. Doe je dit niet, dan kan de kredietaanbieder extra kosten in rekening brengen.

Kosten van lening zonder BKR

Wat kost lenen zonder BKR-toetsing en registratie? Geld lenen kost altijd geld en dit is ook het geval als je een kleine lening afsluit zonder BKR. Bekijk de beschikbare bedragen, de looptijd, rente, extra kosten en totale schuld. Houd ook rekening met eventuele extra kosten, bijvoorbeeld bij een externe garantsteller.

geld lenen zonder bkr toetsing
BKR boekje met potlood.
BedragLooptijdRente (JKP*)KostenTotale schuld
100 euro30 dagen6,17%0,49 euro100,49 euro
200 euro30 dagen6,17%0,99 euro100,99 euro
300 euro30 dagen6,17%1,48 euro301,48 euro
400 euro30 dagen6,17%1,97 euro401,97 euro
500 euro30 dagen6,17%2,47 euro502,47 euro
600 euro45 dagen9,86%7,00 euro607,00 euro
700 euro45 dagen9,78%8,10 euro708,10 euro
800 euro45 dagen9,83%9,30 euro809,30 euro
900 euro45 dagen9,18%9,80 euro909,80 euro
1000 euro45 dagen9,72%11,50 euro1011,50 euro
1100 euro2 maanden7,08%9,61 euro1109,61 euro
1200 euro2 maanden7,12%10,54 euro1210,54 euro
1300 euro2 maanden7,15%11,47 euro1311,47 euro
1400 euro2 maanden7,18%12,40 euro1412,40 euro
1500 euro2 maanden7,03%13,02 euro1513,02 euro

De looptijd van een minilening is een ultimatum, maar geen verplichte datum. Heb je een minilening afgesloten met een looptijd van bijvoorbeeld 45 dagen, maar heb je het schuldbedrag al binnen dertig dagen bij elkaar, dan is het mogelijk om de schuld eerder af te lossen. Deze flexibiliteit kan een voordeel zijn wanneer je snel geld nodig hebt, maar niet te lang met schulden wilt zitten.

*JKP = Jaarlijkse kostenpercentage (meer info)

Lening zonder BKR-toetsing: houd hier rekening mee

 • Je moet zelf inschatten of je verantwoord geld kunt lenen. 
 • De looptijd is kort: je moet de lening binnen 1 tot 2 maanden aflossen.
 • Geld lenen kost altijd geld: je betaalt rente over het geleende bedrag.
 • Je moet voldoen aan de gestelde voorwaarden. Doe je dit niet, dan kan dit voor extra kosten zorgen.
 • Je bent verplicht een garantsteller aan te wijzen.

Vergelijk leningen zonder BKR & vind de beste deal

Direct geld lenen, zonder gedoe en zonder BKR? Als je snel een klein geldbedrag nodig hebt om een financieel tekort op de korte termijn te overbruggen, is een flitslening een ideale keuze. Bij Lenary.nl ontvang je onafhankelijk advies en je vergelijkt eenvoudig verschillende kredietverstrekkers en leningen met elkaar.  Kies de kredietverstrekker en deal die het beste bij je past en sluit de lening af. Na akkoord wordt het geld binnen 24 uur op je rekening gestort en je kunt het direct gebruiken.

Aanbieders vergelijken

Veelgestelde vragen