Let op! Geld lenen kost geld

Snel 300 euro lenen?

Daniel B.

Geschreven door Daniel B. op 4 oktober 2021. Laatst gecontroleerd door Anna de Vries op 4 oktober 2021.

Door snel 300 euro te lenen, kun je jezelf uit financiële problemen houden. Wanneer je 300 euro leent, kun je bijvoorbeeld een boete direct afbetalen. Zo ben je snel van je boete af, ook als je het geld even niet paraat hebt. Natuurlijk moet je bij een lening altijd het bedrag weer terugbetalen. En daar bovenop betaal je nog rente. Gelukkig is dat bij een lening van 300 euro een laag bedrag. Ook moet je je geleende geld plus rente vrij snel terugbetalen. Een lening van 300 euro of een ander klein bedrag, bijvoorbeeld 100 euro, noemen we een minilening.

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Vergelijk 300 euro lening


AanbiederRenteLooptijdAanvragen
Saldodipje 300 euro lenen
6,17%30 dagenGa naar Saldodipje
Saldodipje voor 300 lening
6,17%45 dagenGa naar Saldodipje

> Vergelijk alle minileningen

Waarom 300 euro lenen?

300 euro lenen
300 euro in biljetten van 50

Soms kom je net even wat geld tekort. Bijvoorbeeld wanneer je dubbele lasten hebt, omdat je aan het verhuizen bent. Of wanneer je tijdelijk geen inkomen hebt, omdat je van baan wisselt. Dan is zo’n minilening van 300 euro misschien wel handig voor je. Zo vul je je maandinkomen voor de maand dat het even niet lukt direct aan. Wel moet je de maand daarop natuurlijk in staat zijn deze lening en de rente terug te betalen. De looptijd van een minilening van 300 euro bij Saldodipje is namelijk 30 dagen. Met het rentepercentage betaal je dan na die looptijd € 301,48 terug.

Snel 300 euro lenen

Het proces van aanvragen tot je geld ontvangen gaat bij zo’n minilening vrij snel. Meestal duurt dit maximaal 48 uur, dus twee dagen. Dat is in het geval dat je nog geen account hebt bij Saldodipje. Saldodipje is een bedrijf dat minileningen verstrekt aan mensen die dat nodig hebben. Als je al een account hebt, is Saldodipje al op de hoogte van je gegevens. Dan kun je nog sneller je geld ontvangen. Dit kan al binnen 20 minuten op je rekening staan. Als je al een lopende lening hebt, is het niet mogelijk nog een lening af te sluiten.

Stappenplan

stappenplan voor lening van 300 euro

Hieronder kun je de stappen lezen die je moet doorlopen voor het aanvragen van je minilening. Deze stappen hoef je niet iedere keer opnieuw te doorlopen als je nog een keer een lening wil aanvragen op een later moment. Je maakt namelijk direct een account aan wanneer je een lening voor 300 euro aanvraagt. Je hoeft dan niet nog een keer je identiteit en bankgegevens te laten verifiëren. Heb je al een account, dan volg je eigenlijk alleen nog stap 1 en stap 4.


Stap 1

Bepalen leenbedrag en looptijd

De eerste stap is het bepalen van het leenbedrag en de looptijd van de lening. Je sleept op de website de schuifbalk naar 300 euro wanneer je 300 euro wil lenen. Je kunt ook meer of minder lenen. De bedragen die je kunt lenen gaan met sprongen van 50 euro. De looptijd wordt automatisch ingevuld aan de hand van het leenbedrag. Voor lage bedragen zoals 300 euro geldt een termijn van 30 dagen. Na 30 dagen moet je dan dus het geleende bedrag en de rente daarover terugbetalen. Onder het stappenplan kun je meer lezen over de verschillende rentepercentages.

Stap 2

Invullen en verifiëren persoonsgegevens

Je kunt geen lening krijgen als je niet kunt bewijzen dat je een bestaand persoon bent met een geldig identiteitsbewijs. Daarom moet je gegevens invullen. Zoals je naam en geboortedatum, maar ook je adres, telefoonnummer en mailadres. Je persoonsgegevens worden dan geverifieerd aan de hand van een identiteitsbewijs. Deze moet je in stap 2 uploaden. Je scant je paspoort of ID-kaart in of maakt er een foto van. De scan of foto kun je dan uploaden. Bij een identiteitskaart moet je beide kanten van de kaart uploaden. Het is ook een optie om een rijbewijs als identiteitsbewijs te gebruiken.

Stap 3

Verifiëren bankgegevens

Je vraagt een lening aan, omdat je geld op je bankrekening nodig hebt. Die bankrekening moet op jouw eigen naam staan. Je kunt dus niet onder jouw naam een lening afsluiten met iemand anders zijn of haar rekeningnummer. Daarom moet je de rekening verifiëren. Hoe dit precies werkt, verschilt per bank. Jouw bank heeft een bepaalde app of een apparaatje waarmee je ook kunt internetbankieren. Je gebruikt deze zelfde methode om je bankrekening te verifiëren. Zo weet Saldodipje dat het inderdaad jouw rekening is.

Stap 4

Offerte accepteren

Dit betekent nog niet direct dat je je geld gestort krijgt. Je gegevens worden gecontroleerd door de verstrekker van de lening. Zij bepalen ook of zij jou de lening gaan verstrekken. Daarvoor moet je bijvoorbeeld aan voorwaarden voldoen. Als zij akkoord gaan, krijg je een offerte. Je ziet daar weer het geleende bedrag, de rente en de looptijd. Dan is het aan jou om daarmee akkoord te gaan. Ga je akkoord, dan ontvang je het bedrag dat je wil lenen. Je mag er ook voor kiezen om niet akkoord te gaan met de offerte. Dan krijg je dus geen lening.

Rentepercentages

Het rentepercentage dat je betaalt over je leenbedrag is afhankelijk van de hoogte van je leenbedrag. Voor minileningen van een bepaald bedrag geldt eenzelfde rentepercentage en looptijd. Hogere leenbedragen hebben weer andere percentages en looptijden. Hieronder zie je de mogelijkheden in een overzicht.

LeenbedragRentepercentageLooptijd
€ 100 t/m € 5006,17%30 dagen
€ 6009,86%45 dagen
€ 8009,85%45 dagen
€ 10009,72%45 dagen

Voorwaarden

Ongeacht welk bedrag je wil lenen met de minilening, er gelden voorwaarden. Je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om een lening aan te kunnen vragen. Als je aan alle voorwaarden voldoet, kan het nog steeds voorkomen dat je aanvraag wordt afgewezen. Dat is dan op basis van andere factoren die overwogen worden. De voorwaarden waar je in ieder geval aan moet voldoen zijn de volgende:

  • Je bent inwoner van Nederland
  • Je hebt een Nederlands rekeningnummer op je eigen naam
  • Je hebt een Nederlands telefoonnummer
  • Je bent tussen de 18 en 75 jaar oud
  • Je hebt een geldig identiteitsbewijs.

Aanvullende factoren

Als je aan deze voorwaarden voldoet, wordt er dus nog naar andere dingen gekeken. Zo kijkt Saldodipje bijvoorbeeld naar je inkomen. Ook als dit niet elke maand hetzelfde is, wordt het toch overwogen. Bij een bank is dit direct een reden om geen lening te verschaffen. Vaak wordt een minimaal inkomen van € 1000 wel gevraagd voor een minilening. Soms wordt er ook gevraagd om een garantsteller. Dat is iemand die garant kan staan voor het te betalen bedrag aan het eind van de looptijd. Zo kan de verstrekker zich indekken. Een garantsteller moet dan ook voldoende inkomen hebben om dit bedrag te kunnen betalen.

BKR registratie

Banken kijken bij een lening naar je BKR registratie. Als je geld leent, krijg je een BKR registratie. Bij een minilening van € 300 bij Saldodipje is dit niet zo. Je krijgt dus geen registratie. Een BKR registratie kan nadelig zijn, omdat het aangeeft dat je schulden hebt die je moet terugbetalen. Dat heb je natuurlijk ook als je een lopende lening hebt, maar bij een lening van € 300 wordt dit dus niet geregistreerd. Dat betekent ook dat je dit nergens hoeft aan te geven. Je betaalt de lening immers op korte termijn terug.

Afweging wel of niet 300 euro lenen

Geld lenen kost geld. Het is dus verstandig om een afweging te maken of het echt nodig is om 300 euro te lenen. Je betaalt uiteindelijk meer terug, dus bent uiteindelijk meer geld kwijt. Dit gaat bij een lening van € 300 wel om relatief weinig geld, maar het is toch meer dan het geleende bedrag. Ga vooral na of je na de looptijd van 30 dagen het bedrag wel kunt missen. Als je over een maand nog steeds datzelfde geld tekort komt, is het misschien verstandiger om je financiële problemen op een andere manier op te lossen.

Voordelen

Het voordeel van een lening van € 300 is dat je op korte termijn extra geld kunt ontvangen. Daarmee kun je een periode overbruggen waarin je even wat geld tekort komt bijvoorbeeld. Er komt daarbij geen BKR registratie kijken. Ook betaal je het geleende bedrag en de rente snel weer terug. Daardoor zit je niet langdurig met een schuld die afbetaald moet worden. Je hebt ook geen termijnen om het bedrag terug te betalen, je betaalt je schuld in één keer af. Je hebt met een minilening snel geld, zonder een lange periode schuld terugbetalen. Dat is voordelig aan een lening van € 300.

Nadelen

Die korte looptijd kan ook nadelig uitpakken. Bijvoorbeeld als je aan het eind van die periode nog steeds het geld niet hebt. Ook is een lening van een klein bedrag over het algemeen een dure lening. Rentepercentages voor grotere bedragen lenen zijn vaak lager. Niet iedereen heeft een garantsteller en dit kan een reden zijn dat de lening niet verstrekt wordt. Voor studenten kunnen ouders vaak dienen als garantsteller, omdat een ouder meestal een fulltime baan heeft en daarmee voldoende inkomen om garant te staan. Als volwassene heb je minder snel iemand die dat kan en wil doen. Wanneer je geen garantsteller hebt, wordt je aanvraag voor de lening van € 300 dan afgewezen.