Geld lenen voor een stacaravan

Een nieuwe of tweedehands stacaravan is een flinke investering en niet iedereen heeft zomaar dit geld liggen. Hoe kan je dan je nieuwe caravan of stacaravan financieren? Gelukkig zijn er verschillende financieringsmogelijkheden, zoals het afsluiten van een lening voor je caravan. Wil je niet te veel betalen voor een lening en zeker weten dat je de juiste deal hebt? Vergelijk beschikbare kredietaanbieders dan op Lenary.nl en sluit in een handomdraai je nieuwe lening af.

stacaravan met een zak geld

Freo persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf6,50%
Laagste rente

Lloyds Bank persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 5 jaar looptijd
Rente vanaf6,60%

Defam GreenLoans duurzaamheidslening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf6,60%

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf7,30%

Qander persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf7,30%

Defam persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf7,40%

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd
Rente vanaf7,50%

Directa persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €10.000 lenen
 • 10 jaar looptijd
Rente vanaf7,70%

BNP Paribas persoonlijke basis lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf8,70%

Santander persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd
Rente vanaf10,40%

Rentes zijn voor het laatst bijgewerkt op 08 januari 2024

Waarom financiering voor stacaravan?

Je bent er eindelijk over uit: je gaat een stacaravan kopen. Voor deze investering kan je een beroep doen op je spaargeld, maar dit is niet altijd mogelijk. Een caravan of stacaravan is namelijk niet goedkoop. Heb je niet voldoende eigen geld, dan zijn er andere financieringsmogelijkheden die de aanschaf van een stacaravan mogelijk maken. Denk voor de financiering bijvoorbeeld aan het afsluiten van een lening. Onder bepaalde voorwaarden kan je ook je caravan financieren met een hypotheek. 

Caravan financieren: wat is de beste lening?

De drie meest bekende leenvormen voor particulieren zijn een persoonlijke lening, een minilening en doorlopend krediet. Een minilening is alleen mogelijk voor bedragen tot maximaal 1.500 euro en hierdoor niet aan de orde voor een stacaravan. Gemiddeld betaal je voor een stacaravan al gauw 15.000 euro en dit kan oplopen tot tienduizenden euro’s. De aanschaf van een normale caravan kost minder, maar in de meeste gevallen is dit bedrag ook hoger dan 1.500 euro. 

Een mogelijke leenvorm voor een hoger leenbedrag is een doorlopend krediet, maar dit krediet raden we niet aan voor de aanschaf van een stacaravan. Een persoonlijke lening geeft zekerheid over de looptijd, maandlasten en rente. Dat is anders bij een doorlopend krediet. Bij dit krediet kan je geld blijven opnemen, zodra je een deel hebt afgelost. Dit heeft tot gevolg dat je rentekosten ook doorlopen. Die kosten kunnen zo hoog worden dat je in de financiële problemen komt.

Persoonlijke lening als beste keuze: 4 voordelen

Veilig en verantwoord je stacaravan financieren met een lening? Geld lenen voor een caravan is het meest verstandig met een persoonlijke lening. Als je de financiering van je stacaravan wilt regelen met een persoonlijke lening, dan heeft dat meerdere voordelen. Wij zetten de 4 voornaamste voor je op een rij.

financiering voor stacaravan
 • Je krijgt het bedrag in een keer op je rekening gestort.
 • De looptijd en maandtermijn veranderen niet.
 • Ook het rentepercentage staat vast. Hoe meer je aflost, hoe minder je maandelijks aan rente betaalt.
 • Extra aflossen kan boetevrij.

Stacaravan financieren in 5 stappen

Snel en zonder gedoe een financiering van je stacaravan regelen? Dit doe je bij Lenary.nl aan de hand van de volgende 5 stappen. 


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: voorwaarden bepalen

Hoeveel geld ga je lenen voor een stacaravan en welk bedrag kan je maandelijks missen voor het aflossen van de lening? Als je dit weet, bereken je de looptijd van de lening. Hoe korter de looptijd, hoe hoger de maandlasten en andersom. De looptijd, de maandlasten en het rentepercentage staan vast nadat je de lening hebt afgesloten, dus besteed hier voldoende aandacht aan.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: leningen vergelijken

Weet je de voorwaarden? Dan kan je op zoek gaan naar kredietverstrekkers en de leningen die zij aanbieden. Door de leningen te vergelijken op basis van de looptijd, maandelijkse lasten en rente, vind je eenvoudig de beste en goedkoopste lening.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: caravan lening aanvragen

Het aanvragen gaat vervolgens eenvoudig. Je vult je gegevens in en levert de gevraagde documenten aan. De kredietverstrekker weet zodoende wie jij bent en hoe je er financieel voorstaat.


stap 4 accepteren

Stap 4: offerte accepteren

Zowel het BKR als de kredietverstrekker checken je aanvraag. Is alles in orde? Dan krijg je een offerte toegestuurd. Op dat moment ben je nog nergens aan gebonden. Lees de offerte goed door en teken pas als je akkoord bent.


Stap 5: uitbetaling van caravan lening

Na jouw handtekening op de offerte is de persoonlijke lening officieel afgesloten. De kredietverstrekker maakt vervolgens de uitbetaling in orde. Doorgaans krijg je binnen een paar werkdagen het hele leenbedrag op je bankrekening gestort.

Direct een lening aanvragen?

Vraag je lening aan. Hieronder verwijzen we je door.

Hypotheek afsluiten voor stacaravan

Kan je je stacaravan financieren met een hypotheek? In sommige gevallen is het mogelijk om een hypotheek of tweede hypotheek af te sluiten voor een stacaravan. De belangrijkste voorwaarde is dat je een permanente woonvergunning voor de stacaravan hebt. Meestal is dit niet zo: de stacaravan fungeert dan alleen als vakantieverblijf. Daarnaast moet de caravan een vaste standplaats hebben. 

Kan je geen hypotheek krijgen, dan is het afsluiten van een persoonlijke lening wel mogelijk. Hierbij gelden minder voorwaarden, een offerte is gauw aangevraagd en je hebt het bedrag snel op je bankrekening gestort.

Caravan financieren via dealer: pas op met koop op afbetaling 

Koop op afbetaling is een manier om je caravan te financieren via de dealer. Het houdt in dat je de stacaravan koopt, maar pas op een later moment betaalt. Deze mogelijkheid klinkt wellicht aantrekkelijk, maar de kosten van deze financieringsvorm lopen hoog op. De rente bij koop op afbetaling is namelijk veel hoger dan wanneer je een lening afsluit. Kies dus liever voor een persoonlijke lening dan voor koop op afbetaling, al klinkt de aangeboden deal nog zo aantrekkelijk.

Vergelijk geldverstrekkers en vind de beste deal

Gelukkig zijn er mogelijkheden om je een handje te helpen als je snel geld wilt lenen voor een stacaravan. Kijk op Lenary.nl voor onafhankelijke informatie over persoonlijke leningen en andere financiële producten. Vervolgens vergelijk je eenvoudig de beschikbare aanbiedingen en kies je voor de beste kredietverstrekker en lening. 

Wil je de voordeligste lening, de scherpste rente of de laagste maandlasten vinden? Wij helpen je hier graag bij. Op onze website staan de kredietverstrekkers overzichtelijk weergegeven. Een persoonlijke lening met de beste deal kies je zo eenvoudig en snel.

Veelgestelde vragen

Voor de financiering van een stacaravan is geld lenen onder voorwaarden mogelijk. Wij raden een persoonlijke lening aan. Die leenvorm geeft je zekerheid, omdat de looptijd, de maandlasten en het rentepercentage vast staan. Zo heb je niet te maken met onverwachte kosten. Bovendien los je boetevrij extra af, waardoor je minder kosten aan rente hebt. Het is aan te raden om voor een looptijd te kiezen die aansluit bij de verwachte levensduur van de stacaravan. 

Als je geld wilt lenen voor een stacaravan, zijn er meerdere opties – of je nu een nieuwe of tweedehands stacaravan koopt. Denk aan een persoonlijke lening, doorlopend krediet, koop op afbetaling en soms ook een hypotheek. Wij adviseren je voor een persoonlijke lening te kiezen. Dan zijn er geen onverwachte extra kosten en weet je vooraf precies waar je aan toe bent. 

Geld lenen voor een stacaravan?

Bij lenary.nl vergelijken we 19 bekende persoonlijke en zakelijke kredietverstrekkers waar je een stacaravan kan financieren.