40000 euro lenen

Wil je nu eindelijk eens die wereldreis maken? Of heb je juist geld nodig om je huis grondig te verbouwen? 40000 euro lenen door het afsluiten van een persoonlijke lening is vaak een handige oplossing om je plannen te realiseren.

Lenary.nl is een online vergelijkingssite waar je meer informatie vindt over een persoonlijke lening van 40000 euro of andere bedragen. Daarnaast vergelijk je snel en eenvoudig de beschikbare geldverstrekkers met elkaar op het gebied van looptijd, rente en andere voorwaarden. Zo vind je de beste deal voor jou.

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Defam persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

BNP Paribas persoonlijke basis lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Qander persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Directa persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €10.000 lenen
 • 10 jaar looptijd

Waarom 40000 euro lenen?

Een lening van 40000 euro afsluiten is geen kleine investering, maar wanneer is dit dan toch een goede optie? In allerlei situaties komt een lening met dit bedrag goed van pas. Bijvoorbeeld als je een nieuwe tuin wilt aanleggen en uitbreiden, je woning wilt verbouwen of een uitbouw wilt plaatsen. Ook als je op wereldreis gaat of een nieuwe auto, camper of caravan wilt kopen, kan een lening van 40000 euro helpen. 

Een andere mogelijkheid is de lening gebruiken voor het oversluiten of samenvoegen van bestaande leningen. Zo heb je meer overzicht en betaal je doorgaans ook nog eens slim op de maandlasten. Bij een hogere lening betaal je namelijk in veel gevallen een lagere rente.

Hoe kan ik 40000 euro lenen?

Er zijn verschillende manieren om 40000 euro te lenen. De drie meest bekende zijn een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een minilening. Voor het lenen van 40000 euro is een persoonlijke lening het meest geschikt.

Een minilening sluit je alleen af als je 1500 euro of minder leent. Het voordeel van een minilening is dat je geen BKR-check nodig hebt en er vindt ook geen BKR-registratie plaats. Maar voor een hoger bedrag zoals 40000 euro is deze leenvorm geen optie.

40000 euro lenen

Waarom geen 40000 euro lenen met een doorlopend krediet?

Naast persoonlijke leningen is een doorlopend krediet ook een bekende leenvorm. Waarom is dit krediet dan toch minder geschikt als je 40000 euro nodig hebt? Een doorlopend krediet kent geen afgesproken looptijd. Je kan dus eindeloos geld blijven lenen, als je maar niet boven je kredietlimiet uitkomt. Bij persoonlijke leningen kun je afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen. Op papier klinkt een doorlopend krediet wellicht aanlokkelijk, maar als je blijft lenen kunnen de rentelasten de pan uit rijzen. Meer lenen dan je kunt aflossen, kan zorgen voor grote financiële problemen.

Een persoonlijke lening is dan ook een slimmere keuze voor wie 40000 euro gaat lenen. Je weet precies waar je aan toe bent vanwege de afgesproken vaste looptijd, het vaste rentepercentage en de eveneens vaste maandlasten. Geen onaangename verrassingen, maar vooraf duidelijkheid over wat er nodig is om de lening af te betalen.

Belangrijk om op te letten

 • warning Het lenen van geld is niet gratis. Kies dus bewust het bedrag dat je leent en niet meer dan je nodig hebt. Houd er ook rekening mee dat je in staat bent om de lening af te lossen in de afgesproken maandelijkse termijnen.
 • warning Onderzoek wat de beste voorwaarden voor jou zijn. Zo sluit je ook de beste deal die past bij jouw situatie.
 • warning Ga niet in zee met de eerste aanbieder die je tegenkomt, maar vergelijk geldverstrekkers met elkaar. Zo vind je altijd de best passende lening voor jouw situatie.
 • warning Als je een persoonlijke lening aanvraagt, zorg dan dat je alle benodigde gegevens en documenten aanlevert. De lening aanvraag loopt dan zo soepel mogelijk.c

5 voordelen bij 40000 euro lenen

 • Heb je de lening afgesloten? Dan krijg je het volledige bedrag in een keer op je rekening. Wat je ermee doet, bepaal je zelf.
 • Je bepaalt zelf de looptijd en deze staat vervolgens vast. De looptijd bepaalt vervolgens je maandelijkse aflossing.
 • Bij een persoonlijke lening staat de rente niet vast, maar wel het rentepercentage. Dit betekent: hoe meer je aflost gedurende de looptijd, hoe minder rente je hoeft te betalen.
 • Boetevrij extra aflossingen doen is mogelijk. Op die manier daalt het nog af te lossen bedrag en betaal je dus ook minder rente.
 • In sommige gevallen is de rente aftrekbaar. Bij de verbouwing van je woning bijvoorbeeld. Check wel goed of dit ook voor jouw situatie geldt, er zijn strenge voorwaarden aan verbonden. 

Zo leen je 40000 euro

Wil je 40000 euro of een ander bedrag lenen met een persoonlijke lening? Bij Lenary.nl vraag je eenvoudig leningen aan, aan de hand van een aantal duidelijke stappen.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: keuze leenbedrag & looptijd

Voordat je een lening kiest, wil je eerst bepalen hoeveel geld je nodig hebt en hoelang je de looptijd wilt laten duren. Ga je bijvoorbeeld 40000 euro lenen op 10 jaar of 40000 euro lenen op 15 jaar? De meeste aanbieders werken met een minimale looptijd en een maximale looptijd, maar je beslist zelf voor welke termijn je de lening afsluit. Keuze gemaakt uit de verschillende looptijden en weet je ook het te lenen bedrag? Vul het leenbedrag en de gewenste looptijd in op Lenary.nl. Zo ontdek je snel welke maandelijkse lasten bij deze voorwaarden horen.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: aanbieders vergelijken

Heb je een looptijd, leenbedrag en maandelijks af te lossen bedrag gevonden die bij jouw situatie passen? In ons handige overzicht zie je meteen welke geldverstrekkers er beschikbaar zijn. Je vergelijkt ze vervolgens eenvoudig met elkaar en legt ze naast elkaar op basis van looptijd, rente en maandlasten. 

Zoek je een lening met een kortere looptijd en hogere aflossing of wil je juist een langere looptijd en lager maandbedrag? En wil je de lening met de scherpste rente? Je bepaalt zelf welke voorwaarden je belangrijk vindt. Zo vind je eenvoudig de beste deal.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: lening aanvragen

De volgende stap is het aanvragen van de lening. Ook dat is simpel. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen en de benodigde documenten aan te leveren. Zorg dat je de gevraagde documenten al bij de hand hebt voor een soepele aanvraag.


stap 4 accepteren

Stap 4: beoordeling afwachten en offerte ontvangen

De aanbieder van de lening en het BKR beoordelen je aanvraag. Hiervoor kijkt de kredietverstrekker naar wie je bent en hoe je financiële situatie eruitziet. Het BKR controleert namens de kredietverstrekker of er een risico is om jou een lening te verstrekken. Om dit te controleren wordt een BKR-toetsing uitgevoerd. Er wordt gecheckt of je lopende leningen en kredieten hebt en of er daarbij betalingsproblemen zijn (geweest).

Is alles in orde? Dan ontvang je een vrijblijvende offerte. Controleer de offerte goed voordat je die ondertekent. Eenmaal een handtekening gezet, is de lening namelijk officieel.


Stap 5: het leenbedrag uitbetaald krijgen

Is de offerte voor jou akkoord? De geldverstrekker zorgt dan dat het geld wordt uitbetaald. Dit is meestal binnen een paar werkdagen geregeld. Met het op je betaalrekening ontvangen bedrag, kan je direct uitgaven doen, zoals die nieuwe auto kopen of de tuin opnieuw aanleggen. Je betaalt de lening af volgens de afgesproken voorwaarden.

Direct een lening aanvragen van 40000 euro?

Vraag je lening van 40000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Voorwaarden voor een persoonlijke lening

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of werkt minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige geldverstrekkers geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

Lenen met een negatieve BKR-registratie

Als het BKR betalingsproblemen of een betalingsachterstand tegenkomt bij een bestaande lening tijdens de BKR-toetsing, is er sprake van een negatieve BKR-registratie. Een nieuwe lening krijgen, is dan niet zo makkelijk. Veel kredietverstrekkers willen namelijk geen risico op nieuwe betalingsproblemen nemen. Daarom kiezen ze er vaak voor om geen nieuwe lening te verstrekken of alleen een lening aan te bieden voor een lager bedrag.

40000 euro lenen of een lager of hoger bedrag

Wil je snel geld kunnen uitgeven? Een persoonlijke lening regel je vaak snel. Dat is zo als je 40000 euro wilt lenen, maar ook bij andere bedragen. Je kunt een persoonlijke lening afsluiten voor ieder gewenst leenbedrag boven de 1500 euro. Denk bijvoorbeeld aan een bedrag van een paar duizend euro. Heb je juist meer geld nodig dan 40000 euro? Dan kun je ook hogere bedragen lenen. 

Let op: hoeveel je ook leent, zorg ervoor dat je alleen een lening afsluit als je in staat bent om het leenbedrag en de rente af te lossen volgens de afgesproken voorwaarden.

Vind de beste lening voor jou

40000 euro lenen met een persoonlijke lening en op zoek naar de beste aanbieder? Op Lenary.nl vind je alle onafhankelijke informatie over een persoonlijke lening afsluiten. Aanbieders en leningen vergelijken doe je hier ook eenvoudig en snel. Op die manier vind je altijd de aanbieding die het beste bij jouw wensen aansluit: ga voor de voordeligste lening, de lening met de laagste rente of kies een krediet met andere voorwaarden die jij belangrijk vindt.

Veelgestelde vragen

Wil je weten wat de totale kosten zijn van een lening van 40.000 euro? Het is lastig om de exacte kosten vast te stellen voor een lening. De totale kosten zijn namelijk van allerlei factoren afhankelijk. Denk aan voorwaarden zoals de looptijd, de maandelijkse aflossingen en het rentepercentage. Ook kunnen de kosten bij iedere aanbieder variëren.

In de tool op Lenary.nl kan je een indicatieve berekening zien van een lening van 40.000 euro bij de looptijd van jouw keuze. Als je een exacte berekening wilt, raden we je aan de lening aan te vragen. Zodra alles in orde blijkt, zul je een vrijblijvende offerte inclusief exacte berekening ontvangen. 

Een lening van 40.000 euro kun je aanvragen bij je bank, een andere (groot)bank of bij een van de online kredietverstrekkers. Om te voorkomen dat je te veel betaalt, adviseren we nooit met de eerste aanbieder in zee te gaan maar kredietverstrekkers te vergelijken. Door de beschikbare aanbieders naast elkaar te leggen, weet je zeker dat je een lening vindt met de beste voorwaarden voor jouw persoonlijke situatie.