50000 euro lenen

Wil je 50.000 euro lenen? Een lening van dit bedrag sluit je niet zomaar even af. Het is een keuze die je op basis van gedegen advies en goede vergelijkingen wilt maken. Zorg dat je goed geïnformeerd een keuze maakt en laat je informeren door een online vergelijkingssite, zoals Lenary.nl.

Op Lenary.nl vind je onafhankelijke informatie over geld lenen en je vergelijkt in een handomdraai de beschikbare aanbieders met elkaar. Zo weet je zeker dat je de juiste lening kiest met de beste voorwaarden.

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Defam persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

BNP Paribas persoonlijke basis lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Qander persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Directa persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €10.000 lenen
 • 10 jaar looptijd

Waarvoor 50000 euro lenen?

Er zijn diverse redenen om een lening van 50.000 euro af te sluiten. Je wilt bijvoorbeeld je woning opknappen of uitbouwen, maar hebt niet voldoende spaargeld. Of misschien heb je al bestaande leningen of kredieten, maar los je af tegen een onnodig hoge rente. Bij een hoger leenbedrag betaal je doorgaans een lagere rente. Hierdoor kan het aantrekkelijk zijn om meerdere kleinere leningen samen te voegen in een lening van 50.000 euro. Omdat je minder rente betaalt, bespaar je slim op de kosten.

Beste leenvorm voor 50000 euro lenen

Als je 50.000 euro wilt lenen, is het belangrijk dat je de juiste lening afsluit. Een persoonlijke lening, doorlopend krediet of minilening zijn de meest bekende leenvormen als je geld wilt lenen. Maar wat is de beste leenvorm voor een flink bedrag van tienduizenden euro’s? Het korte antwoord: een persoonlijke lening.

Persoonlijke lening, doorlopend krediet of minilening?

Een minilening heeft als belangrijk voordeel dat je kunt lenen zonder BKR-toetsing, maar er geldt een maximaal leenbedrag bij deze leenvorm. Je kunt met een minikrediet alleen geld lenen tot en met 1500 euro. Voor hogere bedragen ben je aangewezen op een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Van deze twee leenvormen is een persoonlijke lening de veiligste, meest verantwoorde en vaak ook voordeligste optie.

50000 euro lenen

Met een doorlopend krediet kunnen de rentekosten flink oplopen, omdat er geen looptijd is vastgesteld. Maandelijks aflossen is niet verplicht en afgeloste bedragen kun je steeds weer opnieuw opnemen. Dit klinkt aantrekkelijk, maar kan tot hoge kosten en diepe schulden leiden.

Een persoonlijke lening biedt meer duidelijkheid. Er is een vaste looptijd, afgesproken maandelijks bedrag en het rentepercentage staat ook de gehele looptijd vast. Ook vind je in de offerte een duidelijke berekening van de totale kosten.

5 voordelen van 50000 euro lenen met een persoonlijke lening

 • De uitbetaling van het leenbedrag gebeurt in één keer.

Je hoeft niet lang te wachten op het geleende bedrag, maar ontvangt het volledige geldbedrag snel op je rekening. Meestal staat het geld binnen een aantal werkdagen op je bankrekening en kunt het direct gebruiken zoals jij voor ogen hebt.

 • Duidelijke voorwaarden.

Geen verrassingen nadat je de lening hebt afgesloten, maar duidelijkheid over de voorwaarden. De looptijd staat vast en ook de maandlasten zijn van tevoren op papier gezet. Je weet hoeveel je maandelijks moet aflossen en hoelang je aan de lening vastzit.

 • Een vaste lage rente (percentage).

Bij een persoonlijke lening betaal je maandelijks een rentepercentage. Je betaalt iedere maand een vast percentage over het nog af te lossen bedrag. Dit betekent: hoe meer je aflost, hoe minder rentekosten je betaalt.

 • Tussentijds boetevrij aflossen is mogelijk.

Tegenwoordig is boetevrij extra aflossen mogelijk met een persoonlijke lening. Ideaal als je een financiële meevaller hebt, zoals vakantiegeld of een bonus. Door dit extra aflossen wordt het af te lossen bedrag lager, waardoor je minder rente hoeft te betalen.

 • In bepaalde situaties is de rente aftrekbaar.

Geld lenen heeft in sommige gevallen ook fiscale voordelen. Gebruik je het geld voor een verbouwing aan je woning? Dan is de rente aftrekbaar. Kijk wel goed naar de voorwaarden om zeker te weten of jij voor dit fiscale voordeel in aanmerking komt.

Risico’s voor het lenen van 50000 euro

Ga je een persoonlijke lening afsluiten? Houd dan rekening met de volgende zaken:

 • warning Geld lenen kost altijd geld: je betaalt rente over het geleende bedrag. Leen daarom niet meer dan je nodig hebt om onnodige kosten te voorkomen.
 • warning Bedenk van tevoren hoeveel je maandelijks kunt aflossen en bekijk wat dit betekent voor de looptijd van de lening. Sluit geen lening af als dit niet financieel verantwoord is.
 • warning Er zijn veel verschillende leningen en aanbieders. Bespaar slim op de kosten door kredietverstrekkers te vergelijken.
 • warning Vul je aanvraag zo volledig mogelijk in en houd alle gegevens en benodigde documenten bij de hand. Zo kan de kredietverstrekker je aanvraag goed en snel beoordelen.

Lening van 50000 euro aanvragen in 5 stappen

Snel en zonder gedoe 50.000 euro lenen? Bij Lenary.nl sluit je in een aantal simpele stappen de beste lening voor jouw persoonlijke situatie af.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: keuze leenbedrag en andere voorwaarden

Als eerste wil je de voorwaarden bepalen. Wat past bij jouw wensen en financiële situatie? Bepaal hoeveel geld je wilt lenen en check hoeveel je maandelijks kunt aflossen met jouw inkomen.

Zodra je jouw maximale maandelijkse lasten weet, zie je ook wat dit betekent voor de looptijd van de lening. Een hoog maandbedrag staat gelijk aan een korte looptijd, terwijl een lager maandbedrag zorgt voor een langere looptijd.

Je bepaalt zelf de hoogte van je maandlasten en de looptijd. Kredietverstrekkers hanteren vaak minimale en maximale looptijden. De minimale looptijd is doorgaans 12 maanden en de maximale looptijd 120 maanden.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: kredietverstrekkers vergelijken

Dan is het nu tijd om de mogelijkheden te bekijken en vergelijken. Op basis van jouw voorwaarden zie je op Lenary.nl de beschikbare persoonlijke leningen en kredietverstrekkers. Je ziet in een oogopslag wat de voordeligste lening is, wie de scherpste rente heeft en welke geldverstrekkers jou minder aanspreken. Zo vind je altijd de beste deal voor een lening van 50.000 euro.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: lening aanvragen

De volgende stap is het aanvragen van de gekozen lening. Lever de gevraagde documenten aan en vul alle gegevens in. Door deze informatie weet de kredietverstrekker wie je bent en kan hij beoordelen of het verstandig en verantwoord is om jou het nieuwe krediet te verstrekken.


stap 4 accepteren

Stap 4: offerte accepteren

Je ingevulde aanvraag wordt beoordeeld door de kredietverstrekker en het BKR. Voldoe je aan alle voorwaarden en heb je geen negatieve BKR-notering? Als alles in orde is, ontvang je een vrijblijvende offerte met alle informatie overzichtelijk op een rij. Neem alles goed door voordat je akkoord gaat. Zodra je de ondertekende offerte terugstuurt, sluit je de lening namelijk officieel af.


Stap 5: uitbetaling van het geleende bedrag

Na het accepteren van de offerte maakt de aanbieder de uitbetaling in orde. Het geld staat snel op je rekening, doorgaans al binnen een aantal werkdagen. Je kunt het direct gebruiken zoals jij wilt. Onthoud wel dat je de lening aflost volgens de maandelijkse termijnen.

Direct een lening aanvragen van 50000 euro?

Vraag je lening van 50000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Hoe werkt 50000 euro lenen met BKR?

Officiële leningen en kredieten worden getoetst en geregistreerd door het BKR. Wil je 50.000 euro lenen met een persoonlijke lening? Dan vindt er altijd een BKR-toetsing én BKR-registratie plaats.

De BKR-toetsing is bedoeld om te controleren of een (nieuwe) lening verantwoord is voor de aanvrager. Tijdens deze toetsing kijkt het BKR of je al leningen hebt en of daar ooit problemen mee zijn geweest. Heb je een betalingsachterstand? Dan heb je een negatieve registratie. Veel kredietverstrekkers vinden het risico op nieuwe betaalproblemen te groot en verstrekken daarom geen nieuwe leningen. Soms kan je wel een lening afsluiten, maar geldt er een maximaal bedrag.

Kan je 50000 euro lenen zonder BKR-toetsing?

Stel, je hebt een negatieve BKR-notering en wilt geld lenen. Kan je de BKR-toetsing omzeilen? Voor een groot bedrag zoals 50.000 is een toetsing bij het BKR altijd verplicht, juist om te voorkomen dat mensen meer lenen dan financieel verantwoord is. 

Er is een manier om te lenen zonder BKR-check: de minilening. Dit minikrediet is alleen mogelijk voor kleinere bedragen, tot en met 1500 euro. 

Voorwaarden om 50000 euro te lenen

Ga je 50.000 euro lenen met een persoonlijke lening? Dan zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen:

 • Je hebt geen negatieve BKR-registratie.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of werkt minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (soms geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

Kan je al deze voorwaarden afvinken? Check ook altijd voor jezelf of het verstandig is om een persoonlijke lening van 50.000 euro aan te vragen. Zo voorkom je dat je een te hoog bedrag leent, een te lange looptijd afsluit of in de problemen komt met het betalen van je maandelijkse aflossing.

Snel geld lenen: 50000 euro of een ander bedrag?

Met een persoonlijke lening kan je een bedrag lenen die bij jouw situatie past. Wil je 50.000 euro lenen om een groot project te financieren, bijvoorbeeld een uitbouw van je woning? Of heb je ook genoeg aan een kleiner geldbedrag? Misschien heb je juist meer nodig dan 50.000 euro. Bij Lenary.nl kun je niet alleen 50.000 euro lenen, maar vraag je ook persoonlijke leningen aan voor andere geldbedragen.

Welk leenbedrag je ook kiest, ga altijd voor een lening waarbij de voorwaarden passen bij jouw financiële situatie. Zo leen je op een verantwoorde manier en voorkom je dat je in de problemen komt met de aflossing.

Vind de beste lening door slim te vergelijken

Snel en gemakkelijk een persoonlijke lening van 50.000 euro aanvragen? Lenary.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite en je vindt hier alles over geld lenen. Bekijk actuele rentes, lees alles over 50.000 euro lenen en leg verschillende leningen naast elkaar. Zo vind je goed geïnformeerd de beste lening voor jou.

We hebben alle beschikbare kredietverstrekkers voor je op een rij gezet, zodat je ze in een oogopslag vergelijkt. Je bepaalt zelf wat je belangrijk vindt: de goedkoopste lening, een vaste lage rente of een kredietverstrekker waar je een goed gevoel bij hebt.

Veelgestelde vragen

Wat betaal ik als ik 50.000 euro leen? Geld lenen kost geld en een lening van 50.000 brengt kosten met zich mee. Zo betaal je altijd rente over het geleende bedrag. Bij een persoonlijke lening staat de rente de gehele looptijd vast. Goed om te weten: het gaat hier om een rentepercentage in plaats van een vast bedrag. Dit betekent dat je maandelijks een bepaald percentage betaalt over het nog af te lossen bedrag. Hoe meer je aflost, hoe lager je rentekosten worden.

Hoeveel rente je precies betaalt, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het leenbedrag, de looptijd, de maandlasten en het rentepercentage. Ook speelt het tussentijdse aflossen een rol. Kies je namelijk tijdens de looptijd voor boetevrij extra aflossen? Dan zijn je rentekosten de resterende looptijd lager.

Voor leningen is wettelijk een maximale rente vastgelegd, maar toch verschilt het percentage per lening. Je kunt de actuele rentes bekijken op Lenary.nl en de rente vergelijken van de verschillende leningen.

Als je een lening van 50.000 euro wilt aanvragen, kan je op verschillende plekken terecht. Veel mensen gaan naar hun vaste bank of een andere bekende grootbank, terwijl banken vaak hogere rentes rekenen. Wil je profiteren van een scherpe rente of misschien wel de laagste rente? Dan is online geld lenen een slimme keuze. 

Vraag de lening niet direct aan bij een kredietverstrekker, maar ga eerst naar een online vergelijkingssite. Daar vind je alle informatie over geld lenen én je ziet alle beschikbare opties in een handig overzicht. Zo vind je de kredietverstrekker en lening met de laagste rente en aantrekkelijkste voorwaarden.