15000 euro lenen

Heb je geld nodig voor een verbouwing, nieuwe auto of andere grote uitgave en geen tijd om te wachten tot je voldoende hebt gespaard? Wat veel mensen niet weten is dat online geld lenen vaak voordeliger is dan lenen bij een bekende bank. Banken werken meestal met hogere rentes en de kans is groot dat je dan te veel betaalt voor je lening van 15.000 euro.

Bij een online vergelijkingswebsite zoals Lenary vind je alles over geld lenen en je bekijkt eenvoudig het volledige aanbod van geldverstrekkers en leningen. Zo kies je gemakkelijk en goed geïnformeerd de lening met de laagste rente en beste voorwaarden.

Defam persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

BNP Paribas persoonlijke basis lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Qander persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Directa persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €10.000 lenen
 • 10 jaar looptijd

Santander persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam GreenLoans duurzaamheidslening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Waarom 15000 euro lenen?

De aanschaf van een nieuwe auto, een renovatie van je woning of het opknappen van tuin: het zijn slechts een paar voorbeelden waarbij een lening van 15.000 euro kan helpen bij het financieren.

Misschien heb je al een lening of krediet, maar betaal je een hoge rente? Het kan dan een idee zijn om deze kredieten over te sluiten naar een lening met een aantrekkelijke rente. Je kunt een lening van 15.000 euro ook gebruiken om meerdere bestaande leningen samen te voegen in een lening met een lagere rente. Zo bespaar je slim op je maandlasten.

15000 euro lenen

Mogelijkheden om 15000 euro te lenen

Als je geld wilt lenen, heb je verschillende mogelijkheden. De persoonlijke lening, een doorlopend krediet en de minilening zijn de meest bekende leenvormen. Heb je 15.000 euro nodig? Dan is een persoonlijke lening de beste keuze.

Hoewel een minilening een goede keuze is als je een klein leenbedrag nodig hebt, is het voor grotere bedragen geen optie. Je kunt deze leenvorm namelijk alleen afsluiten tot bedragen van maximaal 1500 euro.

Persoonlijke lening versus doorlopend krediet

Er blijven twee leenvormen over: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet kan je continu geld blijven opnemen, zolang je maar onder het kredietlimiet blijft. Afgeloste bedragen mag je opnieuw opnemen. Dit lijkt aantrekkelijk, maar kan ongemerkt leiden tot hoge kosten bij een doorlopend krediet.

Bij een persoonlijke lening is het grote voordeel dat je niet voor verrassingen komt te staan. De looptijd en maandlasten staan vast en je betaalt een vast rentepercentage. Wil je een lening afsluiten voor 15.000 euro? Dankzij deze duidelijke voorwaarden is een persoonlijke lening de betere optie.

15000 euro lenen: de voordelen op een rij

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het lenen van 15.000 euro met een persoonlijke lening?

 • In één keer het geld op je rekening.
 • Zelf de vaste maandlasten en looptijd bepalen (meestal een minimale looptijd van 12 maanden en maximale looptijd van 120 maanden).
 • Het rentepercentage staat vast.
 • Een tussentijdse, boetevrije aflossing is mogelijk.
 • De rente is in sommige situaties aftrekbaar.

Waar op letten als je 15000 euro leent

Ga je 15.000 euro lenen? Om veilig, snel en verantwoord te lenen, houd je rekening met de volgende zaken:

 • warning Onthoud dat je niet alleen het leenbedrag moet terugbetalen, maar ook rente betaalt over het geleende bedrag. Geld lenen kost altijd geld.
 • warning Bedenk van tevoren wat je grens is: hoeveel geld kan je lenen zonder in de problemen te komen met het aflossen?
 • warning De looptijd, maandlasten en rente vergelijken van verschillende aanbieders levert je een slimme besparing op.
 • warning Houd de benodigde stukken bij de hand voor een snelle aanvraag.

Hoe werkt 15000 euro lenen?

Je wilt 15.000 euro lenen en bent op zoek naar de beste en voordeligste optie? Bij Lenary.nl kan je de beste lening afsluiten met de volgende stappen.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: kies de voorwaarden

Kijk als eerste goed naar je persoonlijke situatie. Hoeveel geld heb je nodig? Leen niet meer dan je nodig hebt om onnodige rentekosten te voorkomen. Bedenk ook hoeveel je maandelijks kunt aflossen en wat dit betekent voor de looptijd. Heb je met deze maandlasten een korte of juist een langere looptijd? Je bepaalt zelf wat je maandelijkse lasten en looptijd zijn. Bij de meeste aanbieders geldt een minimale looptijd van 12 maanden en een maximale looptijd van 120 maanden.

Dit nadenken over je persoonlijke omstandigheden zorgt ervoor dat je op een verantwoorde manier geld leent en niet in de financiële problemen komt met aflossen.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: vergelijk leningen

Aan de hand van jouw voorwaarden wordt een indicatieve berekening gemaakt van de kosten en kan je het aanbod bekijken. Welke aanbiedingen sluiten aan bij jouw wensen?


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: vul de aanvraag in

Heb je een lening gevonden die bij jou past? Dan is het tijd om de lening aan te vragen. Vul de gegevens in en lever de gevraagde documenten aan. Dankzij deze informatie kan de kredietverstrekker zien wie jij bent en wat je financiële situatie is.


stap 4 accepteren

Stap 4: accepteer de offerte

Je offerte aanvraag wordt beoordeeld door de geldverstrekker: klopt alle informatie en voldoe je aan alle voorwaarden? Ook checkt het BKR je kredietwaardigheid.

Nadat je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een vrijblijvende offerte. Het is belangrijk dat je de offerte goed doorneemt. Zodra je de offerte ondertekent, sluit je de lening officieel af.


Stap 5: gebruik de 15000 euro zoals jij wilt

Heb je de offerte geaccepteerd? Dan maakt de verstrekker van de persoonlijke lening de uitbetaling in orde. Dit is snel geregeld: het geld staat binnen een paar werkdagen op je rekening.

Direct een lening aanvragen van 15000 euro?

Vraag je lening van 15000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Voorwaarden voor een lening van 15000 euro

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening gelden een aantal voorwaarden:

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige geldverstrekkers geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

Kan ik 15000 euro lenen met een negatieve BKR-registratie?

15.000 euro lenen kan alleen als je géén BKR-notering hebt. De meeste aanbieders vinden het risico op betaalproblemen anders te groot en verstrekken geen nieuwe lening.

Kan je dan helemaal geen geld lenen met een negatieve registratie? Soms is er wel een persoonlijke lening mogelijk, maar met een maximaal leenbedrag. Wil je 15.000 euro lenen zonder BKR-toetsing? Dit is niet mogelijk. Als je wilt lenen zonder BKR, kan dit alleen tot een bedrag van 1500 euro. Dit is het maximale bedrag wat je kunt lenen bij een minilening.

Ander bedrag lenen dan 15000 euro?

Wil je 15.000 euro lenen of heb je een ander bedrag nodig? Een persoonlijke lening vraag je al aan vanaf 2000 euro. Als je geen 15.000 euro nodig hebt, kun je bijvoorbeeld ook 5.000 of 10.000 euro lenen. 

Ga je het geld gebruiken voor een groot project en is 15.000 euro niet voldoende? Sluit dan een persoonlijke lening af voor een groter bedrag. Je kunt met deze leenvorm ook andere bedragen lenen, zoals 20.000 of 50.000 euro.

Let op: wil je een grote uitgave financieren met een persoonlijke lening? Bedenk altijd van tevoren of je financiële situatie het toestaat om dit geld te lenen en de lening terug te betalen binnen de looptijd.

Vergelijk kredietverstrekkers en vind de beste deal

Direct 15.000 euro lenen en op zoek naar een betrouwbare kredietverstrekker? Voordat je een lening aanvraagt, is het verstandig om de rente, kosten en andere voorwaarden van de verschillende leningen te vergelijken.

Bekijk het aanbod van beschikbare kredietverstrekkers op Lenary.nl en ontdek welke aanbieder de laagste rente, voordeligste lening of minste bijkomende kosten heeft. 

De beste persoonlijke lening gevonden? Online geld lenen is snel geregeld: je vraagt de lening eenvoudig aan en na akkoord staat het geld binnen een paar werkdagen op je rekening.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost € 15.000 lenen? De totale kosten van een persoonlijke lening zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de looptijd, het maandbedrag en de rente. Er is een maximale wettelijke rente vastgesteld, maar het percentage kan tot dat limiet per aanbieder variëren. Ga je € 15.000 lenen met een vaste lage rente? Hierdoor kan je slim besparen op je maandlasten.

Er wordt vaak gesproken over een vaste rente bij een persoonlijke lening, maar hier wordt een vast rentepercentage mee bedoeld. Maandelijks betaal je een vast percentage aan rente over het nog af te lossen bedrag. Hoe meer je aflost, hoe lager de rentekosten worden. 

Wil je een exacte berekening ontvangen van de kosten van de lening die jij op het oog hebt? Dit kostenplaatje ontvang je bij de vrijblijvende offerte.

Wil je € 15.000 lenen met een persoonlijke lening? Je kunt hiervoor terecht bij een bank, maar ons advies is om de lening online aan te vragen.

Vergelijk het online aanbod bij een vergelijkingswebsite, zoals Lenary.nl. Daar vind je onafhankelijke informatie over geld lenen en je bekijkt eenvoudig het beste aanbod van persoonlijke leningen of andere financiële producten. Zo vind je snel en zonder gedoe de goedkoopste lening met de laagste rente en de beste voorwaarden.