10000 euro lenen

Ga je 10.000 euro lenen? Dat wil je natuurlijk doen bij een betrouwbare kredietverstrekker met de beste voorwaarden. Bij Lenary.nl vind je onafhankelijke informatie over geld lenen én je vergelijkt eenvoudig alle beschikbare aanbieders met elkaar.

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Defam persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

BNP Paribas persoonlijke basis lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Qander persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Directa persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €10.000 lenen
 • 10 jaar looptijd

Waarom 10000 euro lenen?

Snel 10.000 euro lenen kan een oplossing zijn voor verschillende situaties. Je wilt bijvoorbeeld je woning renoveren, een dakkapel plaatsen, zonnepanelen laten installeren of een nieuwe tuin aanleggen. Of misschien heb je op de korte termijn een nieuwe auto nodig, maar niet voldoende spaargeld.

Je kunt een nieuwe persoonlijke lening ook gebruiken voor het samenvoegen van bestaande kredieten of het oversluiten van een huidige lening. Een kleinere lening heeft doorgaans een hogere rente. Door meerdere leningen samen te voegen, profiteer je dus van een lagere rente en lagere maandlasten.

Snel 10000 euro lenen met een persoonlijke lening

Geld lenen als particulier kan op verschillende manieren. Een persoonlijke lening, minilening en doorlopend krediet zijn de meest bekende leenvormen. Voor kleine bedragen onder de 1500 euro is een minilening een goede optie. Wil je meer geld lenen, bijvoorbeeld 10.000 euro? Dan is een persoonlijke lening de beste leenvorm.

Waarom geen doorlopend krediet afsluiten?

Een andere leenvorm is het doorlopende krediet, maar een persoonlijke lening is verstandiger als je 10.000 euro wilt lenen. Met een persoonlijke lening weet je waar je aan toe bent, want de looptijd, maandlasten en rente zijn allemaal bekend. Bij een doorlopend krediet kun je continu geld blijven opnemen, waardoor je ongemerkt heel lang rentekosten blijft betalen. Hierdoor kunnen de kosten met deze leenvorm flink oplopen en voor financiële problemen zorgen.

Voordelen van een minilening

 • De 10000 euro wordt in een keer overgemaakt.
 • De looptijd en maandtermijn staan de hele looptijd vast.
 • Het rentepercentage staat vast. Hoe meer je aflost, hoe lager je rentekosten.
 • Je kunt boetevrij extra aflossen.
 • De rente is in bepaalde situaties aftrekbaar.

Belangrijk om te weten voordat je 10000 euro leent

 • warning Je moet niet alleen het leenbedrag terugbetalen, maar betaalt ook rente over het geleende bedrag.
 • warning Bedenk van tevoren hoeveel je maximaal kunt lenen zonder in de problemen te komen met aflossen.
 • warning Vergelijk meerdere aanbieders met elkaar om de beste deal te vinden.
 • warning Houd gegevens en belangrijke documenten bij de hand om de aanvraag snel in te vullen.

Zo werkt 10000 euro lenen

Wil je snel en zonder gedoe 10.000 euro lenen? Je vraagt een persoonlijke lening aan in 5 duidelijke stappen.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: voorwaarden bepalen

Voordat je de lening aanvraagt, is het belangrijk de voorwaarden te bepalen. Hoeveel geld ga je lenen en hoeveel kan je maandelijks aflossen? Als je het maandbedrag weet, kan je ook de looptijd van de lening berekenen. Ga je voor een korte of juist een lange looptijd? Een korte looptijd staat gelijk aan hogere maandlasten, terwijl een langere looptijd juist lagere maandlasten heeft.

Omdat een persoonlijke lening een vaste looptijd, vast maandbedrag en vast rentepercentage heeft, is het goed om van tevoren over deze zaken na te denken.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: geldverstrekkers vergelijken

Zodra je de voorwaarden weet, kun je bekijken welke aanbieders en leningen in aanmerking komen. Leg de leningen naast elkaar vergelijk ze qua looptijd, maandelijkse lasten en rente. Zo vind je de beste en goedkoopste lening.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: lening aanvragen

Je vraagt de gekozen lening daarna gemakkelijk aan. Vul de gegevens in en lever de gevraagde documenten aan. Zo weet de kredietverstrekker wie jij bent, wat je financiële situatie is en kan hij controleren of het verantwoord is om jou een lening te verstrekken.


stap 4 accepteren

Stap 4: offerte accepteren

De aanvraag wordt beoordeeld door de kredietverstrekker en het BKR. Als alles in orde is, ontvang je een vrijblijvende offerte. Neem de offerte goed door, want zodra je akkoord gaat sluit je de lening officieel af.


Stap 5: geld op je rekening

Je hebt akkoord gegeven op de offerte en de persoonlijke lening is officieel afgesloten. De kredietverstrekker maakt vervolgens de uitbetaling in orde en het geld staat binnen een paar werkdagen op je bankrekening.

Direct een lening aanvragen van 10000 euro?

Vraag je lening van 10000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Voorwaarden van 10000 euro lenen

Er gelden een aantal voorwaarden als je 10.000 euro wilt lenen. Deze voorwaarden geven de kredietverstrekker meer zekerheid dat je de lening zonder problemen kunt afbetalen:

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige aanbieders geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

Geld lenen met een negatieve registratie

Een kredietverstrekker is bij officiële leningen en kredieten verplicht om de aanvraag te laten controleren door het BKR. Deze instelling checkt je kredietwaardigheid met een BKR-toetsing.

Zijn er betaalproblemen bij een bestaande lening of zijn er andere problemen bekend bij het BKR? Je hebt dan een negatieve registratie en dit betekent dat het lastig is een nieuwe lening te krijgen. Het risico op nieuwe betaalproblemen is in dit geval voor veel aanbieders te groot, waardoor ze je geen nieuwe persoonlijke lening willen verstrekken of alleen een lening aanbieden met een maximaal leenbedrag.

Ander bedrag lenen dan 10000 euro

Hoeveel geld heb je precies nodig? Je kunt een persoonlijke lening afsluiten voor 10.000 euro of voor een ander bedrag. Heb je aan een kleiner leenbedrag genoeg, dan kun je bijvoorbeeld ook 2.000 of 5.000 euro lenen. Is 10.000 euro juist niet voldoende? Sluit dan een lening af voor 15.000 euro of meer. 

Voor welk bedrag je ook een lening afsluit, houd er rekening mee dat je een vast bedrag per maand moet aflossen. Hoe hoger het leenbedrag, hoe hoger de maandelijkse lasten en/of hoe langer de aflossingstermijn. Om te voorkomen dat je in de financiële problemen komt: check altijd goed of het verantwoord is om een lening af te sluiten.

Vergelijk geldverstrekkers en vind de beste deal

Direct 10.000 euro lenen? Op Lenary.nl vind je onafhankelijke informatie over persoonlijke leningen en andere financiële producten. Daarnaast bekijk je in een oogopslag meerdere geldverstrekkers met elkaar.

Ben je op zoek naar de voordeligste lening, de scherpste rente of de laagste maandlasten? Een persoonlijke lening kies je op basis van je eigen wensen. Dankzij ons overzicht zie je eenvoudig wat de verschillende kredietverstrekkers bieden en welke aanbieding het beste bij jou past.

Veelgestelde vragen

Als je een lening afsluit, ben je natuurlijk ook benieuwd naar de totale kosten. Hoeveel kost een lening van 10.000 euro? De totale kosten zijn afhankelijk van verschillende voorwaarden, zoals de looptijd, maandtermijn en het rentepercentage. Deze zaken staan vast, maar kunnen per lening verschillen.

Een persoonlijke lening werkt met een vast rentepercentage. Dit betekent dat je maandelijks een vast percentage aan rente betaalt, maar dat het bedrag varieert. Omdat je rente betaalt over het nog af te lossen bedrag, verlaagt iedere aflossing je rentekosten. Hoe meer je aflost, hoe minder rente je betaalt. Ga je extra boetevrij aflossen? Ook deze afgeloste bedragen zorgen voor een besparing.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een lening van 10.000 euro? Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Er gelden namelijk een aantal voorwaarden bij een persoonlijke lening. Zo moet je een geldig legitimatiebewijs, een maandelijks inkomen en een negatieve BKR-notering hebben. Ook moet je minimaal 18 jaar zijn (soms zelfs 21 of 23 jaar) en in loondienst werken of minimaal 3 jaar werken als zelfstandige. 

Kijk daarna ook goed naar je eigen situatie: heb ik het geld echt nodig en is het financieel verantwoord?

10.000 euro lenen met een persoonlijke lening kan op verschillende plekken. Voor een persoonlijke lening kun je terecht bij een bank of bij verschillende geldverstrekkers online. Ons advies is om niet te kijken naar één geldverstrekker, maar meerdere aanbieders te vergelijken. Zo vind je de lening die bij jouw eisen aansluit, of je nu op zoek bent naar de laagste rente, goedkoopste lening of een korte looptijd.