Let op! Geld lenen kost geld

10000 euro lenen

Ga je 10.000 euro lenen? Dat wil je natuurlijk doen bij een betrouwbare kredietverstrekker met de beste voorwaarden. Bij Lenary.nl vind je onafhankelijke informatie over geld lenen én je vergelijkt eenvoudig alle beschikbare aanbieders met elkaar.

Mike van den Broek

Geschreven door: Mike van den Broek

Laatst bijgewerkt op: 26 september 2022 | Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Waarom 10000 euro lenen?

10000 euro lenen

Snel 10.000 euro lenen kan een oplossing zijn voor verschillende situaties. Je wilt bijvoorbeeld je woning renoveren, een dakkapel plaatsen, zonnepanelen laten installeren of een nieuwe tuin aanleggen. Of misschien heb je op de korte termijn een nieuwe auto nodig, maar niet voldoende spaargeld.

Je kunt een nieuwe persoonlijke lening ook gebruiken voor het samenvoegen van bestaande kredieten of het oversluiten van een huidige lening. Een kleinere lening heeft doorgaans een hogere rente. Door meerdere leningen samen te voegen, profiteer je dus van een lagere rente en lagere maandlasten.

Snel 10000 euro lenen met een persoonlijke lening

Geld lenen als particulier kan op verschillende manieren. Een persoonlijke lening, minilening en doorlopend krediet zijn de meest bekende leenvormen. Voor kleine bedragen onder de 1500 euro is een minilening een goede optie. Wil je meer geld lenen, bijvoorbeeld 10.000 euro? Dan is een persoonlijke lening de beste leenvorm.

Waarom geen doorlopend krediet afsluiten?

Een andere leenvorm is het doorlopende krediet, maar een persoonlijke lening is verstandiger als je 10.000 euro wilt lenen. Met een persoonlijke lening weet je waar je aan toe bent, want de looptijd, maandlasten en rente zijn allemaal bekend. Bij een doorlopend krediet kun je continu geld blijven opnemen, waardoor je ongemerkt heel lang rentekosten blijft betalen. Hierdoor kunnen de kosten met deze leenvorm flink oplopen en voor financiële problemen zorgen.

Voordelen van 10000 euro lenen

 • De 10000 euro wordt in een keer overgemaakt.
 • De looptijd en maandtermijn staan de hele looptijd vast.
 • Het rentepercentage staat vast. Hoe meer je aflost, hoe lager je rentekosten.
 • Je kunt boetevrij extra aflossen.
 • De rente is in bepaalde situaties aftrekbaar.

Belangrijk om te weten voordat je 10000 euro leent

 • Je moet niet alleen het leenbedrag terugbetalen, maar betaalt ook rente over het geleende bedrag.
 • Bedenk van tevoren hoeveel je maximaal kunt lenen zonder in de problemen te komen met aflossen.
 • Vergelijk meerdere aanbieders met elkaar om de beste deal te vinden.
 • Houd gegevens en belangrijke documenten bij de hand om de aanvraag snel in te vullen.

Zo werkt 10000 euro lenen

Wil je snel en zonder gedoe 10.000 euro lenen? Je vraagt een persoonlijke lening aan in 5 duidelijke stappen.

Stap 1: voorwaarden bepalen

stap 1 bedrag invoeren

Voordat je de lening aanvraagt, is het belangrijk de voorwaarden te bepalen. Hoeveel geld ga je lenen en hoeveel kan je maandelijks aflossen? Als je het maandbedrag weet, kan je ook de looptijd van de lening berekenen. Ga je voor een korte of juist een lange looptijd? Een korte looptijd staat gelijk aan hogere maandlasten, terwijl een langere looptijd juist lagere maandlasten heeft.

Omdat een persoonlijke lening een vaste looptijd, vast maandbedrag en vast rentepercentage heeft, is het goed om van tevoren over deze zaken na te denken.

Stap 2: geldverstrekkers vergelijken

stap 2 looptijd kiezen

Zodra je de voorwaarden weet, kun je bekijken welke aanbieders en leningen in aanmerking komen. Leg de leningen naast elkaar vergelijk ze qua looptijd, maandelijkse lasten en rente. Zo vind je de beste en goedkoopste lening.

Stap 3: lening aanvragen

stap 3 gegevens invullen

Je vraagt de gekozen lening daarna gemakkelijk aan. Vul de gegevens in en lever de gevraagde documenten aan. Zo weet de kredietverstrekker wie jij bent, wat je financiële situatie is en kan hij controleren of het verantwoord is om jou een lening te verstrekken.

Stap 4: offerte accepteren

stap 4 accepteren

De aanvraag wordt beoordeeld door de kredietverstrekker en het BKR. Als alles in orde is, ontvang je een vrijblijvende offerte. Neem de offerte goed door, want zodra je akkoord gaat sluit je de lening officieel af.

Stap 5: geld op je rekening

Je hebt akkoord gegeven op de offerte en de persoonlijke lening is officieel afgesloten. De kredietverstrekker maakt vervolgens de uitbetaling in orde en het geld staat binnen een paar werkdagen op je bankrekening.

Direct een lening aanvragen van 10000 euro?

Vraag je lening van 10000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Voorwaarden van 10000 euro lenen

Er gelden een aantal voorwaarden als je 10.000 euro wilt lenen. Deze voorwaarden geven de kredietverstrekker meer zekerheid dat je de lening zonder problemen kunt afbetalen:

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige aanbieders geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

Geld lenen met een negatieve registratie

Een kredietverstrekker is bij officiële leningen en kredieten verplicht om de aanvraag te laten controleren door het BKR. Deze instelling checkt je kredietwaardigheid met een BKR-toetsing.

Zijn er betaalproblemen bij een bestaande lening of zijn er andere problemen bekend bij het BKR? Je hebt dan een negatieve registratie en dit betekent dat het lastig is een nieuwe lening te krijgen. Het risico op nieuwe betaalproblemen is in dit geval voor veel aanbieders te groot, waardoor ze je geen nieuwe persoonlijke lening willen verstrekken of alleen een lening aanbieden met een maximaal leenbedrag.

Ander bedrag lenen dan 10000 euro

Hoeveel geld heb je precies nodig? Je kunt een persoonlijke lening afsluiten voor 10.000 euro of voor een ander bedrag. Heb je aan een kleiner leenbedrag genoeg, dan kun je bijvoorbeeld ook 2.000 of 5.000 euro lenen. Is 10.000 euro juist niet voldoende? Sluit dan een lening af voor 15.000 euro of meer. 

Voor welk bedrag je ook een lening afsluit, houd er rekening mee dat je een vast bedrag per maand moet aflossen. Hoe hoger het leenbedrag, hoe hoger de maandelijkse lasten en/of hoe langer de aflossingstermijn. Om te voorkomen dat je in de financiële problemen komt: check altijd goed of het verantwoord is om een lening af te sluiten.

Vergelijk geldverstrekkers en vind de beste deal

Direct 10.000 euro lenen? Op Lenary.nl vind je onafhankelijke informatie over persoonlijke leningen en andere financiële producten. Daarnaast bekijk je in een oogopslag meerdere geldverstrekkers met elkaar.

Ben je op zoek naar de voordeligste lening, de scherpste rente of de laagste maandlasten? Een persoonlijke lening kies je op basis van je eigen wensen. Dankzij ons overzicht zie je eenvoudig wat de verschillende kredietverstrekkers bieden en welke aanbieding het beste bij jou past.

Veelgestelde vragen over 10000 euro lenen