30000 euro lenen

Direct en verantwoord 30.000 euro lenen kan bij verschillende kredietverstrekkers. De meeste mensen gaan naar hun vaste bank of een bekende grootbank. Zonde, want vaak betaal je hier hogere rentes dan wanneer je online vergelijkt en leent. Door online te vergelijken kan je in een handomdraai besparen op je lening. Lenary.nl biedt onafhankelijke informatie over geld lenen én geeft je een handig overzicht van alle beschikbare kredietverstrekkers die bij jouw wensen passen. Zo profiteer je van de laagst mogelijke rente en aantrekkelijkste voorwaarden.

Santander persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam GreenLoans duurzaamheidslening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lloyds Bank persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 5 jaar looptijd

Freo persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Waarom 30000 euro lenen via Lenary?

30000 euro lenen

Wat zijn de meest voorkomende redenen om 30.000 euro te lenen? Er zijn verschillende situaties waarin een lening van 30.000 euro iemand uit de brand kan helpen. Het verbouwen of renoveren van een woning is een van de populairste redenen, net als het kopen van een nieuwe auto, caravan of camper. Andere opties zijn om het geld bijvoorbeeld te gebruiken voor een wereldreis, voor een bruiloft of de aanleg van je tuin.

Een ander leendoel is het oversluiten of samenvoegen van bestaande kredieten. Heb je een lopende lening met een hoge rente? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de lening over te sluiten naar een krediet met een lagere rente. Meerdere leningen samenvoegen kan ook een voordelige optie zijn. Bij een hoger leenbedrag is de rente doorgaans lager. Je bespaart eenvoudig op de rentekosten door meerdere kleinere kredieten samen te voegen in een lening van 30.000 euro met de laagste rente.

Leenvorm kiezen voor lening van 30000 euro

Er zijn diverse manieren om geld te lenen als je 30.000 euro nodig hebt. Een minilening is een aantrekkelijke leenvorm, maar is alleen mogelijk bij kleine bedragen tot en met 1500 euro. Voor hogere bedragen blijven er twee leenvormen over: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De meest verantwoorde en meest gekozen leenvorm voor een lening van 30.000 euro is de persoonlijke lening.

Persoonlijke lening versus doorlopend krediet

Waarom is een persoonlijke lening verstandiger dan een doorlopend krediet? Dit komt door de voorwaarden van de verschillende leenvormen. Een doorlopend krediet heeft geen afgesproken looptijd en je kunt continu geld blijven lenen zolang je onder het afgesproken kredietlimiet blijft. Bij een doorlopend krediet zijn afgeloste bedragen steeds opnieuw op te nemen, waardoor je geleende bedrag én de rente ongemerkt flink kan oplopen.

Bij een persoonlijke lening zijn de voorwaarden duidelijk en weet je waar je aan toe bent. Je bepaalt een gewenst leenbedrag, kiest de looptijd en bepaalt de maandlasten. Na de aanvraag van de lening ontvang je een offerte inclusief een berekening van de totale kosten. Hoewel geld lenen altijd een risico met zich meebrengt, kom je met een persoonlijke lening minder snel voor verrassingen te staan.

Voordelen van 30000 euro lenen met een persoonlijke lening

 • Het leenbedrag wordt in een keer uitbetaald.
 • De lening heeft een vaste looptijd en maandlasten.
 • Het rentepercentage van de persoonlijke lening staat vast.
 • Tussentijds boetevrij aflossen is mogelijk.
 • De rente is in bepaalde gevallen aftrekbaar.

Zo werkt 30000 euro lenen

Bij Lenary.nl vind je eenvoudig de beste lening en je sluit vervolgens in een handomdraai deze lening van 30.000 euro af. Dit doe je aan de hand van de volgende 5 stappen.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: leenbedrag & voorwaarden bepalen

De eerste stap is bepalen hoeveel je wilt lenen. Ons advies is om niet meer te lenen dan je nodig hebt. Check vervolgens hoeveel je maandelijks kunt aflossen zonder in de problemen te komen. Heb je een maandbedrag in gedachten? Bekijk dan wat dit betekent voor de looptijd. Hoe hoger het maandbedrag, hoe korter de looptijd. Los je maandelijks juist minder af? Dan heeft de lening een langere looptijd.

Je kunt de looptijd zelf bepalen, maar houd rekening met een minimale en maximale looptijd. Bij de meeste kredietverstrekkers geldt een minimale looptijd van 12 maanden en een maximale looptijd van 120 maanden.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: lening van 30.000 euro kiezen

Als je de voorwaarden hebt bepaald, is het tijd om leningen en aanbieders te vergelijken. Op Lenary.nl vind je een handig overzicht met alle aanbieders die aansluiten bij jouw wensen en voorwaarden. Dankzij dit overzicht zie je eenvoudig wat de goedkoopste lening is, welke aanbieder de laagste rente heeft of wie de beste voorwaarden heeft. Je bepaalt vervolgens  zelf wat de beste lening is voor jou.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: lening aanvragen

Een lening gevonden die het beste aansluit bij jouw situatie? Vraag de lening dan online aan. Lever de gevraagde documenten aan en vul de gegevens in. Voor een snelle aanvraag én beoordeling is het verstandig om de benodigde documenten bij de hand te houden.


stap 4 accepteren

Stap 4: offerte accepteren

De kredietverstrekker beoordeelt je aanvraag zorgvuldig voordat hij een vrijblijvende offerte maakt. Dankzij de gegevens en papieren kan hij zien wie jij bent en wat je persoonlijke situatie is. Daarnaast wordt je kredietwaardigheid getoetst bij het BKR. Zo wordt gekeken wat het risico is om jou een nieuwe lening te verstrekken.

Als alles in orde is, ontvang je een offerte. Zodra je deze offerte accepteert, sluit je de lening officieel af. Zorg dus dat je dit document goed doorneemt voordat je je handtekening zet.


Stap 5: 30000 euro op je rekening

Na akkoord wordt de uitbetaling in orde gemaakt. Je ontvangt de 30.000 euro binnen een aantal werkdagen op je rekening en kunt het geld direct gebruiken zoals jij wilt. Houd er rekening mee dat je de lening aflost volgens de afgesproken maandelijkse termijnen.

Direct een lening aanvragen van 30000 euro?

Vraag je lening van 30000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Risico’s als je 30000 euro leent

 • warning Meer rente betalen dan nodig: geld lenen kost altijd geld. Leen daarom niet meer dan je echt nodig hebt, om te voorkomen dat je onnodig rentekosten betaalt.
 • warning Meer lenen dan je kunt aflossen: bepaal van tevoren hoeveel je maandelijks kunt aflossen en wat dit betekent voor het leenbedrag. Ga je 30.000 euro lenen of kies je een ander geldbedrag?
 • warning Dure lening afsluiten: vergelijk leningen en kredietverstrekkers met elkaar op een online vergelijkingswebsite zoals Lenary.nl. Zo voorkom je dat je te veel betaalt en je vindt de lening met de beste voorwaarden.
 • warning Lang wachten op de beoordeling van je aanvraag: vul de aanvraag volledig in en lever alle gevraagde documenten aan om het beoordelingsproces te versnellen.