Let op! Geld lenen kost geld

Snel 100 euro lenen?

anna de vries

Geschreven door Anna de Vries op 28 september 2021. Laatst gecontroleerd door Michael Schaap op 28 november 2021.

Soms heb je aan het eind van de maand even net wat geld tekort. Dat kan vervelend zijn, omdat je dan bijvoorbeeld je boodschappen een week lang niet kunt betalen. Simpelweg omdat je geld op is. Dan is het fijn als je snel 100 euro kunt lenen, zodat je wel het eind van de maand haalt. Dat kan met een minilening. Zo’n lening is snel en simpel. Je kunt dus snel 100 euro lenen, ongeacht waarvoor je het precies nodig hebt. Het blijft natuurlijk een lening, dus rente zul je wel moeten betalen.

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Waarom 100 euro lenen

Je kunt snel 100 euro lenen en betaalt deze dan op korte termijn weer terug. Je betaalt het bedrag met rente terug aan de partij waar je geleend hebt. Met 100 euro extra die je anders niet op dat moment had gehad, kun je allerlei dingen doen. Een aantal voorbeelden van redenen om snel 100 euro te lenen zijn:

biljet van 100 euro
briefje van 100 euro
 • Boodschappen kunnen betalen als je inkomen later komt
 • Een avondje uit kunnen gaan voor een speciale dag die je anders niet kon betalen
 • Studieboeken aanschaffen
 • Profiteren van een mooie aanbieding waar je anders net niet genoeg geld voor hebt
 • Direct een boete af kunnen betalen

Er zijn ongetwijfeld meer momenten te bedenken wanneer je 100 euro extra goed kunt gebruiken. Zo’n minilening is natuurlijk bedoeld om je uit de brand te helpen op korte termijn, niet om je maandelijks inkomen te vergroten.


BKR registratie

Het voordeel van 100 euro lenen is dat er niet gekeken wordt naar een BKR registratie. Dat doen banken bijvoorbeeld wel als je meer geld leent. Je kunt met een minilening 100 euro lenen bij het bedrijf Saldodipje. Bij hen kun je 100 euro lenen, zonder dat er naar een BKR registratie wordt gekeken. De bank doet dit wel, en leent vaak ook enkel grotere bedragen uit. Veel mensen hebben een BKR registratie door hun telefoonabonnement en kunnen daardoor al geen geld lenen. Wanneer je 100 euro leent, zul je dus niet tegen problemen aanlopen vanwege een BKR registratie.

Let wel op bij het lenen van kleine bedragen van 100 euro. Lees meer op de website van het BKR.


Stappenplan voor het lenen van 100 euro

Je vraagt zo’n minilening van 100 euro gemakkelijk aan. Dat kan gewoon digitaal. Dat is wel zo gemakkelijk. Je kiest je bedrag en looptijd, vult je gegevens in en krijgt vervolgens een offerte die je moet accepteren. Zo simpel is het.

Stap 1: Bedrag invoeren

stap 1 bedrag invoeren

Als je 100 euro wil lenen, begin je met dit bedrag invullen. Dit is het minimale leenbedrag. Je vult dit in met een schuifbalk. Die zet je zo ver mogelijk naar links, omdat je niet minder kunt lenen. Als je liever 300 euro wil lenen, kun je de balk verder naar recht slepen. In de afbeelding hiernaast zie je dat de schuifbalk helemaal naar links is verschoven.

Stap 2: Looptijd kiezen

stap 2 looptijd kiezen

Ook de looptijd kies je met een schuifbalk. De looptijd is minimaal 15 dagen en maximaal 62 dagen. Dat wil zeggen dat je dat aantal dagen hebt om het geleende bedrag inclusief rente terug te betalen. Soms kan dit ook in termijnen in plaats van direct het totale bedrag terug te betalen. De looptijd wordt automatisch ingevuld afhankelijk van je leenbedrag. Wel kun je dit zelf wijzigen als je dat wil.

Stap 3: Gegevens invullen

stap 3 gegevens invullen

Het is van belang om je gegevens in te vullen als je 100 euro wil lenen. De partij waarbij je leent, wil natuurlijk zeker zijn dat jij een echt persoon bent. Zeker omdat zij een risico nemen wanneer ze je een lening verstrekken. Ook al gaat het maar om 100 euro. Je vult daarom je persoonsgegevens in. Daarbij moet je ook een foto van een geldig identiteitsbewijs uploaden. Zo kan de kredietverstrekker de gegevens controleren.

Stap 4: Offerte accepteren

stap 4 accepteren

Als reactie op je aanvraag, krijg je een offerte. Daarin zie je precies welke bedragen je krijgt, wat je moet terugbetalen en wanneer je dit moet terugbetalen. Je hebt met een offerte nog niet direct geld op je rekening. Dat krijg je pas op je rekening nadat je de offerte geaccepteerd hebt. Je bent dat niet verplicht. Je kunt er dus ook voor kiezen de offerte te negeren. Dan krijg je geen geld en hoef je ook niets te betalen. Bij Saldodipje moet je als laatste stap ook je bankrekening verifiëren.


Direct een lening aanvragen van 100 euro?

Vraag je lening van 100 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Spoedaanvraag

Met een lening van 100 euro heb je vrij snel geld op je rekening. Na het accepteren van de offerte, kun je je geld binnen 24 uur op je rekening verwachten. Zolang je er op tijd bij bent met de aanvraag, zal dit dus geen probleem moeten zijn voor je financiën. Het is ook mogelijk een spoedaanvraag te doen. Met een spoedaanvraag voor een lening van 100 euro, kun je je geld binnen 20 minuten al ontvangen. Dit kan als je al een account hebt bij Saldodipje.

Of je nu een spoedaanvraag doet of een gewone aanvraag, er zijn een aantal dingen die je paraat moet hebben om een lening van 100 euro aan te vragen. Zorg dat je de volgende dingen in je buurt hebt wanneer je een aanvraag doet:

 • Scherpe foto van een identiteitsbewijs, van beide kanten
 • Bruto maandinkomen
 • Arbeidssituatie, dus of je fulltime of parttime werkt
 • Startdatum van je dienstverband
 • Maandelijkse kosten die je hebt, zoals vaste lasten en betalen van leningen
 • Je IBAN rekeningnummer
 • Je pinpas en digitale controle van je bank.

Voorwaarden

Met een minilening heb je misschien niet te maken met de bank en het controleren van een eventuele BKR registratie, maar het is niet zo dat iedereen zomaar 100 euro mag lenen. Je moet voldoen aan de onderstaande voorwaarden om een minilening te kunnen krijgen:

 • Je woont in Nederland
 • Je hebt een geldig identiteitsbewijs
 • Je hebt een Nederlands telefoonnummer
 • Je bent minimaal 18 en maximaal 75 jaar oud
 • Je hebt een Nederlands rekeningnummer op je eigen naam

Als je aan één van deze voorwaarden niet voldoet, mag je dus sowieso geen 100 euro lenen. Als je aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet, is er nog steeds geen garantie dat je 100 euro kunt lenen. Er wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar je inkomen. Soms wordt een minilening niet verstrekt als je minder dan 1000 euro per maand verdient. Je kredietwaardigheid wordt beoordeeld door het bedrijf waar je leent en geeft je een bepaalde score. Op basis van die score bepalen zij of je een bepaald bedrag mag lenen of niet. Wanneer je al een lopende lening hebt of wanneer je meerdere aanvragen tegelijkertijd doet, kan het ook zijn dat je geen lening van 100 euro kunt afsluiten. Soms wordt er een garantsteller gevraagd.

Wat is een garantsteller

Dit is iemand die garant staat voor de terugbetaling van de lening inclusief rente, in het geval dat jij dit niet op tijd betaalt. Zo’n garantsteller kan bijvoorbeeld een familielid, vriend of partner zijn. Hij of zij maakt officieel kenbaar garant te staan voor de kosten wanneer jij ze niet betaalt. De garantsteller moet ook een financiële situatie hebben waarbij het aannemelijk is dat hij of zij daartoe in staat is. Zijn of haar inkomen moet bijvoorbeeld hoog genoeg zijn om die kosten moeiteloos te kunnen betalen. Alleen dan kan iemand garant staan. De kosten waar het hier over gaat zijn het geleende geld en de rente.


Voordelen en nadelen

Het lenen van 100 euro kan uitkomst bieden, maar geld lenen is niet altijd de beste oplossing voor je financiële problemen. Soms worden ze juist erger wanneer je geld leent. Een minilening heeft dus voordelen en nadelen. Hieronder kun je overzichtelijk de voordelen en nadelen van 100 euro lenen zien.

Voordelen

 • Mogelijkheid om snel te lenen
 • Extra geld als het hard nodig is
 • Geen BKR Registratie nodig
 • Korte looptijd

Nadelen

 • Op korte termijn terug betalen
 • Dure lening
 • Garantsteller nodig

Voordeel van korte looptijd

De korte looptijd van een lening voor 100 euro kan dus een voordeel maar ook een nadeel zijn. Dat is omdat je door de korte looptijd niet lang vast zit aan een schuld die je moet terugbetalen. Die hoef je dus ook niet maandenlang of jarenlang ergens op te geven wanneer er gevraagd wordt naar je schulden. Zeker als je salaris gewoon net een dag of een paar dagen te laat komt om je rekeningen te kunnen betalen, is het fijn dat je de lening snel terug kunt betalen. Je hebt het geld dan op het moment dat het nodig is, en de schuld is snel weer afbetaald.

Nadeel van korte looptijd

De korte looptijd kan ook een nadeel zijn als je geen consequent inkomen hebt. Als je bijvoorbeeld na drie weken de lening inclusief rente moet terugbetalen, maar je hebt het geld alsnog niet. Je kunt niet nog een keer geld lenen, omdat je op dat moment al een lopende lening hebt. Dan kunnen je financiële problemen er alleen nog erger op worden, want je blijft je schuld houden. En die schuld wordt ook weer groter. Of je garantsteller moet jouw schuld betalen. Dat zet weer druk op de relatie tussen jou en je garantsteller. Terwijl dat vaak iemand is die erg dicht bij je staat. Bedenk daarom van tevoren goed of je de lening met rente terug kunt betalen in de termijn die je aanvraagt. Doe dit alleen als je daar zeker van bent.