Vandaag nog 400 euro lenen met spoed?

Heb je geld nodig op hele korte termijn? Als je financieel even krap zit, kan vandaag nog 400 euro lenen met spoed een uitkomst zijn. Een minilening is een lening van een relatief klein bedrag, waarbij het geld snel op je rekening staat.
Je lost de lening binnen mum van tijd af, zodat je er niet lang aan vastzit. Om deze redenen wordt een minilening daarom ook wel een flitslening of flitskrediet genoemd.

Saldodipje Pluslening

 • Group 16 €1100 tot €1800 lenen
 • Looptijd van 62 dagen
 • coins Storting binnen 24 uur

Saldodipje Minilening

 • Group 16 €100 tot €500 lenen
 • Looptijd van 30 dagen
 • coins Storting binnen 24 uur

Saldodipje Minilening

 • Group 16 €600 tot €1000 lenen
 • Looptijd van 45 dagen
 • coins Storting binnen 24 uur

Waarom 400 euro lenen?

Er zijn genoeg redenen om 400 euro te lenen. Misschien ga je verhuizen en heb je hierdoor een tijdje dubbele maandlasten. Of je leeft van loonstrook naar loonstrook en hebt uitgaven die je niet moet betalen voordat je nieuwe salaris wordt gestort. Met een flitskrediet van 400 euro betaal je direct je boetes of schulden af, ook wanneer je er zelf het geld niet voor hebt op dit moment.

Andere situaties waarin je geld kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld eenmalige uitgaven, zoals een nieuwe laptop, studieboeken aan het begin van het jaar of onverwachtse kosten. Denk dan aan een reparatie van je auto of de aanschaf van een nieuwe wasmachine of vaatwasser.

400 euro in biljetten

Voordelen van 400 euro lenen

 • Flitslening binnen enkele minuten aanvragen
 • Geen BKR-toetsing nodig
 • Geen loonstrook nodig
 • Geld binnen 24 uur op je rekening

Waar moet ik op letten als ik 400 euro leen?

Zoals je ziet heeft snel 400 euro lenen met een minilening een aantal belangrijke voordelen. Maar lenen brengt ook altijd risico’s met zich mee en een flitskrediet valt hier ook onder.

Ons advies is om alleen een lening af te sluiten als het niet anders kan en nooit meer te lenen dan je nodig hebt. Wil je met een flitslening 400 euro lenen zonder BKR-toetsing? Houd dan rekening met de volgende zaken:

 • warning Looptijd: je moet het leenbedrag + de rente doorgaans binnen 30 dagen terugbetalen. Als je niet op tijd aflost, zitten hier extra kosten aan verbonden.
 • warning Garantstelling: je bent verplicht een garantsteller aan te wijzen.
 • warning Voorwaarden: er is geen BKR-check vereist bij een flitslening, maar je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden lees je verderop in dit artikel.

Stappenplan voor 400 euro lenen

Een minilening is een goede optie als je direct geld kunt gebruiken. Bij Lenary.nl vraag je een minilening aan in een aantal duidelijke stappen. 


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: Leenbedrag bepalen

Ga je een minilening aanvragen? Bepaal als eerste hoeveel je gaat lenen. Bij Lenary.nl kun je eenvoudig aangeven hoeveel geld je nodig hebt, bijvoorbeeld 400 euro. Je kunt bij ons kiezen uit bedragen in stapjes van € 50. 

Als je geld gaat lenen kost dit altijd geld, dus denk goed na over de hoogte van het leenbedrag en leen niet meer dan je nodig hebt. 


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: Looptijd bepalen

Ga je 400 euro lenen? Een lening van 400 euro heeft een korte looptijd. Zorg dus dat je de lening alleen afsluit als je de lening + de rente op tijd kunt terugbetalen. De maximale looptijd wordt bepaald aan de hand van het gewenste leenbedrag.

Bij een lening van 400 euro is de looptijd 30 dagen. Dat wil zeggen dat je na 30 dagen de lening met rente moet hebben terugbetaald. Dit geldt voor alle leenbedragen tot € 600. Leen je meer dan € 600? Dan is de looptijd 45 dagen of 60/62 dagen.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: Gegevens invullen

Heb je het bedrag en de looptijd vastgesteld? Dan kan je leningen vergelijken en kiezen welke deal het beste bij je past. Vervolgens vraag je de lening online aan.

400 euro lenen zonder papierwerk is niet helemaal mogelijk, de aanbieder wil namelijk weten wie je bent en wat je financiële situatie is voordat hij een lening verstrekt. Ook wil hij de garantie dat je het leenbedrag en de rente binnen de looptijd van 30 dagen kunt terugbetalen.


stap 4 accepteren

Stap 4: Offerte accepteren

Heb je jouw online aanvraag ingediend? Dan is het tijd voor de kredietverstrekker om je aanvraag te beoordelen. Er wordt gekeken of je aan alle voorwaarden voldoet en of het verstandig is om je een lening te verstrekken. Als dat zo is, ontvang je een offerte.

In deze offerte vind je het leenbedrag, de rente, de totale kosten en de looptijd van de lening. Op dit moment is de lening nog niet verstrekt en je zit dus nog nergens aan vast. Ga je akkoord? Dan kan je de lening officieel afsluiten door de offerte te accepteren.


Stap 5: Geld ontvangen

Zodra je de offerte accepteert, wordt de lening verstrekt. Dit betekent dat je het geld snel ontvangt. Meestal stort de kredietverstrekker het geld binnen 24 uur op je rekening, soms zelfs nog sneller. Je hoeft dus niet lang te wachten op je geld en kunt het direct gebruiken.

Direct een lening aanvragen van 400 euro?

Vraag je lening van 400 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

400 euro lenen zonder BKR-toetsing

Wil je geld lenen zonder BKR-toetsing? Een minilening is dan ideaal. Wie een schuld of lening heeft, staat geregistreerd bij het BKR. Je kan hier al geregistreerd worden voor een telefoonabonnement met een toestel.

In Nederland zijn banken en andere aanbieders verplicht om een officiële lening door het BKR te laten controleren. Deze instantie checkt of het financieel verantwoord is om een lening te verstrekken. Bij een flitslening is geen BKR-check of BKR-registratie nodig. Dit komt door het lagere bedrag en de kortere looptijd. 

Lenen met een negatieve BKR-registratie: kan dit?

Heb je een negatieve BKR? Dan is het normaal gesproken lastig om een nieuwe lening af te sluiten, maar een minilening is wel mogelijk. Bij dit flitskrediet is namelijk geen BKR-check nodig. Zo kun je ook met een negatieve registratie snel 400 euro lenen.

Leen wel op een verantwoorde manier: zorg dat je het geleende bedrag en de rente binnen de looptijd kunt terugbetalen en vraag geen hogere lening aan dan je echt nodig hebt.

Dit heb je nodig voor een 400 euro lening

Heb je direct een klein bedrag nodig en wil je snel 400 euro lenen? De aanvraag is niet helemaal zonder papierwerk, maar kost weinig tijd. De online aanvraag gaat nog sneller als je de volgende zaken al bij de hand hebt:

 • Duidelijke scan of foto van de voor- en achterkant van een geldig identiteitsbewijs
 • Bruto maandinkomen
 • Arbeidssituatie (of je fulltime of parttime werkt)
 • Startdatum van je dienstverband
 • Maandelijkse uitgaven (bv. vaste lasten en betalen van leningen)
 • Je bankrekening nummer (IBAN)
 • Je pinpas en digitale controle van je bank

Wat zijn de voorwaarden?

Hoewel de aanvraag van een flitskrediet een stuk makkelijker gaat dan een grotere lening bij een bank, mag niet iedereen zomaar geld lenen. Je zal aan een aantal voorwaarden moeten voldoen om 400 euro te lenen. Het gaat dan om de volgende zaken:

 • Je woont in Nederland
 • Je hebt een geldig identiteitsbewijs
 • Je hebt een Nederlands telefoonnummer
 • Je bent minimaal 18 jaar oud
 • Je hebt een Nederlandse rekening op je eigen naam
 • Je kunt aantonen dat je een maandelijks inkomen hebt
 • warning Let wel op: als je voldoet aan al deze voorwaarden is het nog geen garantie dat je ook echt het krediet krijgt. Er zijn een aantal factoren waarop je aanvraag alsnog kan worden afgewezen, bijvoorbeeld als je geen garantsteller aanwijst.

Garantsteller verplicht

Een garantsteller is nodig als je een kleine lening wilt afsluiten. Maar wat is dit precies? Een garantstelling houdt in dat iemand anders garant staat voor jou. Omdat je bij een flitslening geen BKR-check nodig hebt, wil de kredietverstrekker op een andere manier weten dat hij zijn geld terugkrijgt. Ook als het jou niet lukt om het krediet terug te betalen.

Als je een flitslening afsluit, kies je dus een garantsteller. Dit kan iemand zijn die je kent en hij of zij geeft toestemming om de kosten te betalen wanneer jij dat niet op tijd doet. Je kunt ook een externe garantsteller aanwijzen. Hiervoor worden wel extra kosten in rekening gebracht door de aanbieder.

Geld lenen: 400 euro binnen 24 uur op je rekening

Wil je snel 400 euro lenen, omdat je het geld direct nodig hebt? Als je een flitskrediet afsluit, wordt het geld in no-time bijgeschreven. Je vraagt de flitslening in enkele minuten aan, wacht vervolgens tot je aanvraag is beoordeeld en checkt en accepteert de offerte die wordt toegezonden. Na akkoord vindt de uitbetaling snel plaats en het geld staat meestal binnen 24 uur op je rekening.

Met spoed: bedrag binnen 10 minuten bijgeschreven

Heb je nog meer haast? Als je al eerder een krediet hebt gehad bij dezelfde aanbieder, kan het bedrag nog sneller op je bankrekening staan. Je gegevens zijn dan nog bekend bij deze kredietverstrekker, waardoor het papierwerk van je aanvraag minder tijd kost om te beoordelen. In sommige gevallen zie je het geld binnen 10 minuten op je rekening staan. Ideaal als je in een lastige financiële situatie zit.

400 euro lenen? Looptijd van 30 dagen

Een belangrijk kenmerk van deze kleine leningen is dat de looptijd kort is. Zoals eerder al gezegd is: de lengte van de looptijd is afhankelijk van het geleende bedrag. Bij een klein bedrag, zoals 400 euro geldt de kortste looptijd: 30 dagen. Hogere flitskredieten hebben een langere looptijd. Denk dan aan een looptijd van 45 dagen, 60 of 62 dagen.

Houd er rekening mee dat je het geleende bedrag plus de rente binnen de looptijd moet aflossen. Lukt het je niet om het geld op tijd terug te betalen? Dan krijg je te maken met extra kosten.

Snel geld lenen: 400 euro of een ander bedrag?

Het is natuurlijk ook mogelijk een ander bedrag te lenen tegen dezelfde voorwaarden. Heb je niet per se 400 euro nodig, maar is een kleiner bedrag ook voldoende? Je kunt een flitskrediet aanvragen vanaf 100 euro.

Wil je juist meer lenen? Met een flitslening leen je bedragen tot en met 1500 euro. Voor een hoger krediet moet je een persoonlijke lening aanvragen, maar met een persoonlijke lening is het niet meer mogelijk om te lenen zonder BKR. 

Vergelijk aanbieders en vind de beste deal

Heb je snel 400 euro nodig en wil je geld lenen zonder BKR-toetsing? Vergelijk online aanbieders en vraag eenvoudig een flitslening aan. Bij Lenary.nl vind je alle aanbiedingen in een handig overzicht, zodat je alle financiële mogelijkheden in een oogopslag met elkaar vergelijkt. 

Op zoek naar een betrouwbare partij? Saldodipje is dan de meest bekende online verstrekker van flitsleningen. Geef aan hoeveel je wilt lenen, kies de looptijd en bekijk de rente, kosten en voorwaarden met elkaar. Zodra je de flitslening van jouw keuze ziet, vraag je het krediet in een paar stappen aan bij Saldodipje. Na akkoord staat het bedrag binnen 24 uur op je rekening.

Veelgestelde vragen

Kan je alleen lenen met een BKR-toetsing? Nee, bij flitsleningen is een BKR-check niet nodig. Dit zijn leningen met een korte looptijd voor een bedrag tot 1500 euro. Wil je snel 400 euro lenen zonder BKR? Dan is een flitskrediet een goede optie.

Heb je direct geld nodig hebt en kun je niet wachten tot je volgende salaris? Je vraagt eenvoudig en snel een flitslening aan, soms al binnen 10 min. Helemaal zonder papierwerk is een flitslening niet, maar er is geen BKR-registratie of toetsing. Als je snel geld wilt lenen, is 400 euro lenen met dit flitskrediet misschien iets voor jou.

Veel mensen vragen zich af of 400 euro lenen snel en simpel is. Het antwoord is: ja. Je vraagt een minilening binnen 10 min en in een aantal eenvoudige stappen online aan, waarna de kredietverstrekker je aanvraag beoordeelt.

Is alles in orde, dan ontvang je een offerte voor de flitslening. Zodra je akkoord gaat, ontvang je het bedrag binnen 24 uur op je rekening. Je betaalt de lening inclusief rente binnen mum van tijd terug. Bij een 400 euro lening is de maximale looptijd 30 dagen.

Met een flitslening kun je 400 euro of een ander bedrag lenen. Geld lenen met een flitskrediet is snel geregeld en kan tot een bedrag van 1500 euro. Het minimale bedrag is 100 euro. Denk goed na over het leenbedrag voordat je het krediet afsluit en leen op een verantwoorde manier.