Let op! Geld lenen kost geld

Saldodipje

Saldodipje is op dit moment de enige aanbieder van zogenaamde minileningen in Nederland. Bij Saldodipje is het mogelijk om een lening aan te vragen vanaf 100 euro tot een bedrag van 1500 euro. Het bedrijf staat er om bekend dat het leningen verstrekt zonder rekening te houden met een mogelijke registratie bij het BKR of een vast contract. Let er echter op dat er risico’s verbonden zitten aan het lenen van geld bij een dergelijke aanbieder.

> Vergelijk overige minileningen

Laatste update op 16 november 2021

logo van Saldodipje.nl


Voor- en nadelen

Er zijn verschillende voor- en nadelen te bedenken voor het afsluiten van een lening bij Saldodipje. Wij hebben een aantal voor- en nadelen opgesomd om een beter beeld te krijgen van het bedrijf.

Voordelen

 • Lenen kan al v.a. 100 euro (uniek in NL)
 • Uitbetaling meestal binnen 24 uur
 • Aanvragen binnen enkele minuten
 • Lage JKP (v.a. 6,17%)
 • Lenen zonder toetsing
 • Geen vast contract nodig

Nadelen

 • Telefonische ondersteuning vaak in het Engels
 • Bedrijf is niet gevestigd in Nederland
 • Garantsteller kan nodig zijn
 • Hoge kosten voor Garantsteller vanuit Saldodipje

Stappenplan voor Saldodipje

Veel mensen vragen zich af hoe ze een lening kunnen afsluiten bij het bedrijf Saldodipje. Lenary.nl heeft geprobeerd om een stappenplan te maken voor het lenen van geld bij deze aanbieder.

Stap 1: Voer het bedrag in

minstens 100 euro lenen

Het minimale leenbedrag bij Saldodipje is 100 euro. De website van Saldodipje is gebruiksvriendelijk. Met de balk kun je schuiven en bepalen hoeveel geld je wenst te lenen. Tijdens dit proces bepaal je ook welke looptijd je wenst. Een lening van bijv. 100 euro dient ten alle tijde terug te worden betaald binnen 30 dagen.

Stap 2: Vul je gegevens in

Nadat je hebt geselecteerd hoeveel geld je wenst te willen en op welke termijn je dit bedrag wenst terug te betalen, dien je je persoonlijke gegevens in te vullen. Saldodipje vraagt daarnaast ook om jou als persoon te verifiëren. Dit doen ze door je een foto te laten maken van je identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs.

Stap 3: Verifiëren van je rekeningnummer

Het geld dient op je rekeningnummer te worden gestort. Saldodipje vraagt altijd om een Nederlands rekeningnummer. Hieronder tref je meer informatie over onder meer de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een kleine lening bij Saldodipje. Het is daarnaast ook per bank afhankelijk hoe het werkt.

Stap 4: Accepteren van de offerte

Indien alle gegevens zijn ingevuld krijg je een offerte op maat toegezonden per e-mail. Hierin staat alle data die door jou als consument is ingevuld. De offerte geeft daarnaast aan hoeveel je aan het einde van de looptijd dient terug te betalen. Tijdens het proces heb je ook een account aangemaakt.

Ervaringen van andere gebruikers

Saldodipje heeft in het verleden al verschillende klanten gehad. Deze klanten hebben in veel gevallen een review achtergelaten op het internet. Een veel gebruikt review systeem is TrustPilot. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van een aantal gebruikers die een review hebben achtergelaten op TrustPilot.

ervaringen van TrustPilot

Saldodipje wordt door veel gebruikers niet goed beoordeeld. Het is daarom raadzaam om zoveel mogelijk reviews proberen door te lezen, zodat je een beter beeld krijgt van het bedrijf.

Bekijk alle reviews >

Garantsteller

Saldodipje vraagt om een zogenaamde Persoonlijk Garantsteller. Dat is iemand uit je directe omgeving die garant zal staan voor de leenovereenkomst.

Voorwaarden waar een garantsteller aan moet voldoen:

 • Garantsteller is tenminste 25 jaar oud
 • Maandelijks termijn bedrag van de lening is maximaal 40% van verschil tussen inkomsten en uitgaven
 • Garantsteller zal per email kopie van paspoort afgeven
 • Garantsteller zal per email kopie van bankafschrift en salarisstrook geven
 • Garantsteller gaat akkoord met de voorwaarden van de garantiestelling
 • Daarnaast kan er ook om andere persoonlijke informatie worden gevraagd van de garantsteller

Kosten van een lening bij Saldodipje

In het onderstaande overzicht tref je de kosten voor het afsluiten van een lening bij Saldodipje. In de tabel is een duidelijke weergave gecreeerd van leenbedrag, looptijd, rentebedrag en het jaarlijkse kostenpercentage (JKP). Let op: niet alle bedragen en looptijden zijn meegenomen. Daarnaast worden de kosten voor een mogelijke garantsteller ook niet meegenomen in het overzicht. We verzoeken je om het volledige overzicht te bekijken op de website van Saldodipje.

LeenbedragLooptijdBedrag (rente)JKP
100 euro lenen30 dagen€0,496,17%
150 euro lenen30 dagen€0,746,17%
200 euro lenen30 dagen€0,996,17%
300 euro lenen30 dagen€1,486,17%
400 euro lenen30 dagen€1,976,17%
500 euro lenen30 dagen€2,476,17%
600 euro lenen45 dagen€7,009,86%
700 euro lenen45 dagen€8,109,78%
800 euro lenen45 dagen€9,309,83%
900 euro lenen45 dagen€9,809,18%
1000 euro lenen45 dagen€11,509,72%
1100 euro lenen2 maanden€9,617,08%
1200 euro lenen2 maanden€10,547,12%
1300 euro lenen2 maanden€11,477,15%
1400 euro lenen2 maanden€12,407,18%
1500 euro lenen2 maanden€13,027,03%
Overzichtstabel van kosten voor een minilening bij Saldodipje

Contact opnemen met Saldodipje

Veel gebruikers zouden snel contact op willen nemen met Saldodipje. Wij hebben in het onderstaande overzicht geprobeerd om alle contactgegevens te verzamelen van het bedrijf. Indien je contact wilt opnemen met Saldodipje is het mogelijk verstandig om voor 13:00 contact op te nemen met het bedrijf op doordeweekse dagen. Voor andere veelgestelde vragen verzoeken we je naar onze sectie ‘Veel gestelde vragen’, onderaan deze pagina.

Saldodipje S.L.

Calle Pallars 4 – 8
25004, Lleida
Spanje

contactformulier op de website
Ga naar de website

Klachten over Saldodipje
klachtenregeling@saldodipje.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09:00 – 17:00 uur

Veel gestelde vragen

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een lening af te sluiten bij Saldodipje?

Om een lening te kunnen afsluiten gelden er minder strenge voorwaarden dan andere aanbieders van persoonlijke leningen. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een lening bij Saldodipje. Zo is het van belang dat je woonachtig bent in Nederland. Daarnaast ben je minstens 18 jaar oud. Ook dien je de lening binnen 30 dagen (bij een kleine lening) terug te betalen.

Hoe snel krijg ik mijn lening uitbetaald?

De aanvraag voor je lening bij Saldodipje gebeurt in enkele minuten. Het bedrijf probeert echter binnen 24 uur tijd de lening uit te betalen. In een aantal gevallen is het echter niet mogelijk om geld te lenen. Saldodipje stelt namelijk een aantal voorwaarden waar je als leningaanvrager aan moet voldoen.

Wat is de zogenaamde Pluslening?

De Pluslening van Saldodipje is een grotere lening tot 2500 euro. De aflossing van deze lening vindt plaats binnen 62, 93 of 124 dagen. Je komt echter niet zo maar in aanmerking voor een dergelijke lening. De eerste aanvraag kun je tot slechts 800 euro lenen, waardoor een grotere lening niet mogelijk is.

Hoeveel kan ik de eerste keer lenen?

De eerste keer kun je tot 800 euro lenen. Het lenen van een hoger bedrag is niet mogelijk. Leningen boven de 1000 euro wordt een Pluslening genoemd door Saldodipje.

Is het bedrijf betrouwbaar?

Saldodipje is onderdeel van het Finse Ferratum Group. Het bedrijf is al sinds 2005 actief en actief in meer dan 20 landen. Inmiddels heeft Ferratum al een paar miljoen klanten in haar portefeuille. Saldodipje is de enige aanbieder die actief is in Nederland op het gebied van minileningen. Volgens verschillende critici rekent het bedrijf echter veel te hoge kosten voor de diensten die ze aanbieden. Mogelijk is het eerst verstandig om je in te lezen over de gevaren voor het afsluiten van dergelijke leningen.

Kan ik afgewezen worden?

Het is wel degelijk mogelijk om afgewezen te worden door Saldodipje. Je moet je echter afvragen of het wel verstandig is om een lening aan te vragen, als je bij een partij zoals Saldodipje al bent afgewezen.

Is geld lenen bij bij Saldodipje een oplossing?

Niet voor iedereen is Saldodipje een oplossing. Mogelijk is het eerst verstandig om je in te lezen over de gevaren van geld lenen, alvorens je een overeenkomst aangaat met deze aanbieder. Mogelijk brengen minileningen hoge kosten met zich mee.

Houdt Saldodipje zich aan de wetgeving?

Saldodipje heeft een manier gevonden om toch actief te blijven in Nederland. Veel mensen zijn niet blij met de aanwezigheid van Saldodipje in Nederland, omdat het in bepaalde gevallen hoge kosten rekent voor het te laat terug betalen van de lening. Het bedrijf mag echter nog steeds leningen uitbetalen aan consumenten in Nederland. Het is daarnaast wereldwijd een zeer grote instelling die al vele miljarden euro’s heeft uitgeleend aan consumenten en bedrijven.