Back to overview

Bij Saldodipje kun je een minilening aanvragen en het geld snel ontvangen. Met snel geregeld bedoelen we dat het geld nog dezelfde dag op je rekening staat.

Dankzij saldodipje heb je binnen 24 uur geld op je rekening.

Leningen bekijken

Wat moet je weten over Saldodipje?

Met de Saldodipje minilening kun je onverwachte uitgaven opvangen met een geleend bedrag en vervolgens weer zo snel mogelijk terugbetalen. Het is niet de goedkoopste vorm van lenen, maar het kan de oplossing zijn voor nu.

Houd rekening met een naar verhouding hoge rente op de lening. De looptijd van de minilening is ook maar beperkt. Uiterlijk binnen ruim 2 maanden moet je de opgelopen schuld weer volledig afbetalen. Wij praten je graag bij over de voordelen, de nadelen en de voorwaarden van Saldodipje.

Het verstrekken van de zogenaamde flitskredieten of spoedleningen is omstreden in Nederland. Geld lenen bij saldodipje is namelijk erg eenvoudig, volgens sommige mensen te eenvoudig. Het voordeel is dat consumenten onverwachte kosten op deze manier op kunnen vangen. Saldodipje is actief in Nederland en in 22 andere Europese landen. Uiteraard werken ze in andere landen ook onder een andere naam. Saldodipje is een onderdeel van de Ferratum Group. Ze zijn Europees marktleider voor het verstrekken van minileningen. Binnen 24 uur heb je het gewenste leenbedrag op je rekening. De minilening aanvragen gaat volledig online.

De Ferratum Group is al sinds 2005 actief in Europa. In de afgelopen bijna twee decennia hebben ze aangetoond dat ze een betrouwbare kredietverstrekker zijn. In Nederland zijn ze de enige overgebleven verstrekker van flitsleningen. Ze rekenen een hoge rente, maar daar zijn ze open en eerlijk over. Door het aanvragen van een minikrediet weet je dat je niet de goedkoopste financiële oplossing hebt voor een tijdelijk tekort aan geld. Als je een lening aanvraagt, krijg je wat je aanvraagt en wat je mag verwachten. Je kunt bij Saldodipje inloggen om te zien hoe jouw lening ervoor staat en wanneer je wat moet betalen.

Wanneer kiezen voor Saldodipje?

Je kiest niet voor Saldodipje voor de aantrekkelijke rente. Ze brengen namelijk gemiddeld een hogere rente in rekening in vergelijking met veel andere banken. Je kiest voor Saldodipje voor de snelheid en het gemak. Veel Nederlanders kiezen er ook voor omdat Saldodipje geen BKR toetsing kent. De lening moet je ook weer snel terugbetalen. Je kiest dus alleen voor deze kredietverstrekker als je niet anders kunt. Een vergelijking van kredietverstrekkers leert namelijk dat een veel lagere rente, met dus ook lagere kosten, haalbaar is.

Hoe snel werkt Saldodipje als je een lening aangaat?

Een lening aanvragen doe je binnen een paar minuten. Binnen 24 uur heb je het geld op de rekening. Het lenen bij Saldodipje doe je vooral als je op korte termijn geld nodig hebt. Een persoonlijke lening aanvragen bij een reguliere bank heeft als nadeel dat je mogelijk binnen 5 dagen pas het geld op je rekening hebt.

Saldodipje werkt snel en biedt oplossingen, maar zorg dat je snel informatie aanlevert. Je hebt zelf de snelheid van het uitbetalen in de hand. Verdiep je daarom vooraf in de informatie die ze opvragen in het aanvraagproces. Zo kun je alles vooraf al verzamelen.

Wat zijn de voorwaarden van Saldodipje?

Om in aanmerking te komen voor de kortlopende leningen maakt Saldodipje gebruik van persoonlijke garantstelling. Je hebt iemand nodig die persoonlijk garant staat voor jou. Als je niet aan de betalingsverplichtingen voldoet, kunnen ze het termijnbedrag bij de persoonlijke garantsteller incasseren. Diegene die garant staat moet informatie over de financiële ruimte indienen voor de Saldodipje minilening of de pluslening. De verschillen tussen deze leningen leggen we uit. Daarnaast moet je informatie over je IBAN en een foto van je ID-kaart of paspoort aanleveren. De overigen voorwaarden zijn:

 • Je woont in Nederland
 • Je hebt een Nederlands telefoonnummer
 • Je betaalt de lening terug binnen het gestelde aantal dagen
 • Je bent minimaal 18 jaar oud

Stem de lening af op wat je aan geld nodig hebt

Je hebt bijvoorbeeld een lening nodig van €500. Bij het aanvragen kun je ook direct uitgaan van een lening van €1.000. Op deze manier houd je extra geld achter de hand. Toch is dit niet verstandig. Het lenen bij Saldodipje is duur als je het vergelijkt met andere kredietverstrekkers. Vraag dus voor een zo klein mogelijk bedrag de lening aan. Op deze manier voorkom je dat het uitgeven van het extra bedrag te laagdrempelig is.

Ook zonder een vast inkomen kun je lenen

Zelfs als je geen vast inkomen hebt, kun je een minilening afsluiten. Een voorwaarde voor de lening is namelijk het hebben van voldoende inkomen. De lening heeft namelijk maar een korte looptijd, en ze hebben de zekerheid van de persoonlijke garantsteller.  Hiermee bouwt de kredietverstrekker een extra zekerheid in. Het uitgeleende bedrag is namelijk terug te halen bij jou en bij de garantsteller. Saldodipje stelt ook eisen aan het inkomen van de garantsteller. Ook moet de garantsteller minimaal 25 jaar oud zijn.

Welke leningen kun je kiezen?

Er zijn twee leenvormen met verschillende maximale leenbedragen voor verschillende doelen. Heb je voor een korte periode extra geld nodig tot €1.000, en kun je dit binnen 45 dagen weer terugbetalen? De Saldodipje minilening is voor jou de oplossing. Wil je een groter bedrag lenen en wil je een langere periode hebben om de lening terug te betalen? Kies dan voor de Saldodipje Pluslening. Bij deze leenvorm kun je tot €1.800 lenen en de lening weer terugbetalen binnen maximaal 62 dagen. Na één maand los je de helft af en het resterende deel op de einddatum. Hieronder hebben we de kenmerken per leenvorm samengevat.

Minilening van Saldodipje

 • Je sluit een lening af van €100 tot maximaal €1.000
 • Je betaalt de lening in één keer terug na 30 of 45 dagen

Pluslening van Saldodipje

 • Je sluit een lening af van €1.100 tot maximaal €1.800
 • Je betaalt in de eerste maand de helft terug. 
 • Op de einddatum betaal je het tweede deel van de lening

Geen BKR toetsing geeft geen vrijbrief om te lenen

Met schulden of met een negatieve registratie bij het BKR kun je moeilijk geld lenen. Je krijgt bijvoorbeeld een negatieve BKR registratie door eerdere betalingsachterstanden op leningen. De negatieve registratie is voor de meeste kredietverstrekkers een “no go”. Bij Saldodipje kun je wel terecht, maar realiseer je goed dat je de lening op korte termijn wel weer moet terugbetalen. Als je de extra kosten niet kunt dragen, is het aanvragen van een (extra) lening waarschijnlijk niet de oplossing voor jouw situatie. De BKR toets is er namelijk ook voor jouw bescherming. Het hebben van veel schulden zorgt voor onbetaalbare maandlasten. De rentes zorgen ervoor dat je steeds hogere maandlasten krijgt.

Saldodipje is niet de oplossing voor alle tekorten

Uiterlijk binnen ruim twee maanden moet je het geleende bedrag weer terugbetalen. Gaat dit je waarschijnlijk niet lukken? Zoek dan een andere oplossing voor jouw financiële tekorten. Het lenen kan het probleem namelijk ook groter maken. Met grote financiële zorgen kun je beter contact opnemen met je gemeente. Zij kunnen jou helpen met advies en ze kunnen jou ook helpen om je geldzaken op orde te krijgen. Afspraken maken met schuldeisers om zo weer financiële ademruimte te krijgen is zelfs een optie. Alleen voor een tijdelijk tekort helpen wij jou graag met Saldodipje.

Hoe snel wordt mijn geld uitbetaald?

Het aanvragen en het verificatieproces verloopt volledig online. Als je een lening wilt aanvragen en het geld met spoed gestort wilt hebben, moet je verzoeken van Saldodipje zo snel mogelijk verwerken. Je moet bijvoorbeeld een geldig ID-bewijs uploaden en je moet ook nog een ID-check uitvoeren via de camera van je mobiele telefoon. Daarnaast moet je ook nog je bankrekening verifiëren. Dit zijn automatische processen die vaak via je e-mail lopen. Door zelf snel te handelen kun je voorkomen dat er tijd verloren gaat. Als je snel geld nodig hebt, kan het binnen 24 uur. Saldodipje helpt je door vragen te beantwoorden om het proces te versnellen.   

Nadat het geld op je rekening is gestort, kunnen er nog steeds stukken bij jou opgevraagd worden. Lever deze gegevens wel aan. Zij moeten het dossier namelijk in orde hebben. Je hebt 5 dagen de tijd om alles aan te leveren. Je bankrekening verifiëren gebeurt al vóór het storten van het geld op je rekening, maar lever zaken die niet meer cruciaal lijken voor de aanvraag nog wel aan bij Saldodipje.

Wat zijn de stappen bij het aanvragen van een lening?

De stappen die je doorloopt bij het aanvragen van een krediet nemen we graag met jou door. Hieronder zie je stap voor stap het proces uitgelegd:

1.      Welk bedrag wil je lenen? – De looptijd van de lening hangt af van het bedrag dat je wilt lenen. Kies je bijvoorbeeld voor een lening van €600, dan hangt daar een looptijd aan van 45 dagen. Bij bedragen van €1.100 tot en met €1.800 krijg je een langere termijn, namelijk 62 dagen.

2.      Maak je identiteit bekend – De kredietverstrekker moet weten aan wie ze geld lenen. De eerste stap hierin is het uploaden van een foto van je ID-bewijs of van je paspoort. Via een geautomatiseerd proces volgt er ook nog een tweede manier van het bepalen van je ID. Dit gaat via de webcam van je tablet of je laptop of via de camera van de telefoon. Jouw gezicht wordt gescand en deze kan vergeleken worden met de foto op je ID-bewijs.

3.      Vul je gegevens in – Om te zien of je kredietwaardig bent, vraagt Saldodipje informatie bij jou op. Het gaat om jouw naam, adres, postcode en huisnummer, maar ook informatie over jouw werk en het inkomen. Aan de hand van jouw gegevens wordt ook een account aangemaakt om in te loggen op de website van de kredietverstrekker.

4.      Het verifiëren van je bankrekening – Je moet aangeven wat jouw bankrekeningnummer is, en er volgt een verificatie van het rekeningnummer. Dit is een eenvoudig proces dat je snel uit kunt voeren.

5.      Gegevens opvragen van de persoonlijke garantsteller – Er is nog een tweede persoon bij de aanvraag betrokken. Ook bij de persoonlijke garantsteller wordt er vergelijkbare informatie opgevraagd van deze zogenaamde borg voor de lening. Tevens kan de partner van de garantsteller betrokken worden bij het aanvragen van de lening.

Hoe moet ik Saldodipje terugbetalen?

Zodra je lening loopt, ontvang je informatie over het weer afbetalen van de lening. Het is de bedoeling dat je op vaste data het bedrag of een deel van het afgesproken bedrag aan de kredietverstrekker terugbetaalt. Moet je bijvoorbeeld 45 dagen na het afsluiten van de lening de schuld terugbetalen? Zet de datum in je agenda en zorg ervoor dat je jouw verplichting nakomt. In de gesloten overeenkomst is namelijk opgenomen dat je een boete betaalt als je niet betaalt of te laat betaalt.

Voorkom dat je na het aflossen in de toekomst nog een keer via Saldodipje geld moet lenen. Bij het aanvragen van een lening van een paar honderd euro lijken de rentelasten laag, maar als je het uitrekent kom je op een rente uit tussen 13% en 14%. Er zijn meerdere kredietverstrekkers die ruim onder de 10% blijven. Een lagere rente geeft jou de mogelijkheid om schulden sneller weer af te betalen. Je moet dus zo goedkoop mogelijk lenen, en ook alleen als het noodzakelijk is.

Hoe hoog is de boete als je niet terugbetaalt?

Het niet nakomen van de verplichting kan grote gevolgen hebben. Alleen al bij een lening van €100 bedraagt de boete tientjes. Het gaat hierbij dus om een boete van tientallen procenten. Bij een lening van €1.000 bedraagt de boete honderden euro’s. Ze maken namelijk kosten bij het niet nakomen van de verplichtingen, en deze kosten brengen ze jou in rekening. Voordat je een lening afsluit moet je de algemene voorwaarden grondig doorlezen. Hierin staat namelijk wat de gevolgen zijn van het niet nakomen van de verplichtingen. 

Heb je onvoldoende geld beschikbaar voor het inlossen van de schuld bij Saldodipje? Neem zo snel mogelijk contact met ze op. Vóór het bereiken van de uiterste betaaldatum kun je nog haalbare afspraken maken over het nakomen van de verplichtingen. Zodra de boeteregeling is ingegaan is het maken van afspraken met de kredietverstrekker een stuk lastiger geworden. De financiële gevolgen van het niet op tijd terugbetalen hebben ze schriftelijk vastgelegd, en daar gaan ze jou ook aan houden.

Wat zijn de voordelen van Saldodipje?

 • Snelle uitbetaling van het aangevraagde leenbedrag;
 • Het aanvragen en het verifiëren verloopt eenvoudig en snel via het internet;
 • Duidelijke voorwaarden. Je weet wat het jou kost en er zijn geen verborgen kosten.
 • Geen toetsing bij het BKR

Wat zijn de nadelen van Saldodipje?

 • Saldodipje is een dure kredietverstrekker de rente ligt tussen 13% en 14%;
 • Het niet terugbetalen of het te laat terugbetalen zorgt voor een hoge boete;
 • Je hebt een persoonlijke garantstelling nodig.

Review

Score

Algemene score7,6
Rente & kosten2,5 sterren
Flexibiliteit & voorwaarden3 sterren
Website & Functionaliteit 4,5 sterren
Support & Service4 sterren

Kenmerken

Meest geschikt voorMinilening
Leenbedrag€100 tot maximaal €1.800
LooptijdTot 2 maanden
BKR toetsingNee

Ervaring

Door mijn financiële situatie, heb ik bij Saldodipje een klein bedrag geleend. De looptijd was één maand. Ik had snel geld nodig, en dat is ook gelukt. Binnen één dag had ik het aangevraagde bedrag op mijn bankrekening staan. Ik had een hoger bedrag aan kunnen vragen, maar daar zag ik van af door de hoge rente die ze rekenen. Hier zijn ze overigens wel duidelijk in. De Saldodipje minilening is een oplossing als je tijdelijk geld moet hebben, wat je binnen één maand ook weer kunt terugbetalen.

Anonieme aanvrager

Veelgestelde vragen

Te laat betalen aan Saldodipje heeft tot gevolg dat er een boeteregeling in werking treedt. De boete kan tientallen procenten van het leenbedrag zijn. Neem contact op met Saldodipje als je verwacht niet terug te kunnen betalen. Wacht hiermee niet tot de boete in rekening is gebracht. Bij het te laat betalen kan Saldodipje het leenbedrag ook claimen bij de persoonlijke garantsteller.

Nadat je de lening aanvraagt gaat er een online verificatie van start. Je kunt ervan uitgaan dat Saldodipje binnen 24 uren uitbetaalt. Hiervoor geldt wel als voorwaarde dat je de gevraagde gegevens snel aanlevert. Binnen 5 dagen na het verstrekken van het geld kunnen ze de nog benodigde informatie opvragen. Door het traag aanleveren van informatie kan het gebeuren dat je het leenbedrag niet binnen 24 uur op je rekening hebt.

Saldodipje is een onderdeel van de Ferratum Group. Ze zijn in 23 Europese landen actief waar ze minileningen verstrekken. Al sinds 2005 hebben ze aangetoond dat ze de gemaakte afspraken nakomen en hebben ze aangetoond dat ze een solide geldverstrekker zijn. 

Contactgegevens

Saldodipje S.L.

Calle Pallars 4 – 8
25004, Lleida

Tel: 0639281927

0 reacties

Beoordeel Saldodipje

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice