8000 euro lenen

8000 euro nodig en geen tijd om het volledige bedrag te sparen? Met een persoonlijke lening kan je eenvoudig 8000 euro lenen en heb je het geld snel op je rekening. Geld lenen kan op de traditionele manier via een bank. Online geld lenen gaat niet alleen sneller, het is ook voordeliger.

Vergelijk verschillende kredietverstrekkers met elkaar op een online vergelijkingssite en voorkom dat je te veel betaalt. Bij een online vergelijker zoals Lenary.nl vind je ook alles over geld lenen. Zo kies je goed geïnformeerd de beste lening voor jou.

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Defam persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

BNP Paribas persoonlijke basis lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Qander persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Directa persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €10.000 lenen
 • 10 jaar looptijd

Waarom 8000 euro lenen?

Misschien wil je je huis verbouwen, een auto kopen of een mooie reis maken. Je kunt hiervoor sparen, maar dat kost veel tijd. Wat je wensen ook zijn, een grote uitgave is een veelvoorkomende reden om 8000 euro te lenen. 

Een andere reden voor deze lening is het oversluiten of samenvoegen van bestaande leningen. Kleine leningen hebben vaak een hogere rente dan een grote lening. Door de kredieten samen te voegen kan je slim besparen op de maandlasten.

Manieren om 8000 euro te lenen

Voor particulieren zijn er meerdere manieren om 8000 euro te lenen en de persoonlijke lening, een doorlopend krediet en de minilening zijn het meest bekend. Heb je 8000 euro nodig? Kies dan voor een persoonlijke lening.

Een minilening is ook een prima leenvorm, maar alleen voor bedragen van maximaal 1500 euro. Wil je meer lenen? Dan is een minilening niet mogelijk. 

Persoonlijke lening versus doorlopend krediet

Als je een paar duizend euro of meer wilt lenen, blijven er op papier twee leenvormen over: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Kenmerkend voor een doorlopend krediet is dat je continu geld kunt opnemen. Het kredietlimiet vormt de grens. Heb je een bedrag afgelost, dan kan je dat gewoon weer opnemen. Dat klinkt aantrekkelijk, maar geld lenen kost geld, ook als je het voor een tweede keer doet. Hierdoor lopen de kosten aan rente voor een doorlopend krediet ongemerkt hoog op.

Bij een persoonlijke lening omzeil je dit risico dankzij een vaste looptijd, duidelijke maandlasten en een vast rentepercentage. Deze duidelijkheid maakt een persoonlijke lening een verantwoorde keuze.

De voordelen van 8000 euro lenen

 • In één keer het geld op je rekening.
 • Bepaal zelf de vaste maandlasten en looptijd.
 • Het rentepercentage staat vast.
 • Tussentijds boetevrij aflossen is mogelijk.
 • De rente is in sommige situaties aftrekbaar.

Let hierop als je 8000 euro gaat lenen

Ga je 8000 euro lenen? Om veilig, snel en verantwoord te lenen, houd je rekening met de volgende zaken:

 • warning Je betaalt het leenbedrag terug én een afgesproken rentepercentage.
 • warning Bereken vooraf hoeveel geld je kunt lenen zonder in de problemen te komen met aflossen.
 • warning Bespaar slim door de looptijd, maandlasten en het rentepercentage van verschillende aanbieders te vergelijken.
 • warning Houd de benodigde documenten bij de hand tijdens de aanvraag.

Hoe werkt 8000 euro lenen?

Je wilt 8000 euro lenen. Dan zoek je natuurlijk de optie die zowel voordelig als veilig is. Lenary.nl helpt je hierbij. Sluit de beste deal dankzij de volgende stappen.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: kies de voorwaarden

Bereken eerst zorgvuldig hoeveel geld je nodig hebt. Geld lenen kost geld, dus leen niet meer dan nodig. Het geleende bedrag moet je ook kunnen terugbetalen, inclusief rente. Neem dat mee als je maandlasten berekent. Hoe korter de looptijd van een lening is, hoe hoger de maandlasten. Check van tevoren wat mogelijk is voor jou, zodat je niet in de financiële problemen komt.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: vergelijk leningen

Vul onze tool in en bekijk het overzicht van kredietaanbieders die bij jouw wensen passen. Leg de deals die je aanspreken naast elkaar en kies de optie die het beste past bij jou.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: vul de aanvraag in

Heb je een lening gevonden die bij je past? Dan kan je deze aanvragen. Door deze aanvraag weet de kredietverstrekker wie je bent en hoe je er financieel voor staat. 


stap 4 accepteren

Stap 4: accepteer de offerte

De geldverstrekker gaat de informatie in de offerte na en bekijkt of je aan de gestelde voorwaarden voldoet. Ook schakelt deze het BKR in om je kredietwaardigheid te toetsen.

Is alles akkoord? Dan ontvang je een vrijblijvende offerte. Neem die goed door voordat je je handtekening zet. Heb je de offerte getekend, dan sluit je de lening officieel af.


Stap 5: geld snel op rekening gestort

Na acceptatie van de offerte wordt de uitbetaling snel in orde gemaakt en het bedrag staat doorgaans in een aantal werkdagen op je rekening.

Direct een lening aanvragen van 8000 euro?

Vraag je lening van 8000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Voorwaarden voor een lening van 8000 euro

Persoonlijke lening afsluiten? Houd rekening met de volgende voorwaarden:

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of bent minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige geldverstrekkers geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

Kan ik 8000 euro lenen met een negatieve BKR-registratie?

Heb je een negatieve BKR-registratie? De meeste aanbieders vinden het risico op betaalproblemen te groot en zullen je geen lening verstrekken. Soms bieden kredietverstrekkers wel een lening, maar zij maximeren dit tot een door hen bepaalde hoogte.

Kan ik 8000 euro lenen zonder BKR-toetsing? 

Wil je 8000 euro lenen zonder BKR-toetsing, dan kan dat niet. Alleen bij een minilening is geld lenen zonder BKR-toetsing een optie. Dat gaat tot een bedrag van 1500 euro.

Ander bedrag lenen dan 8000 euro?

Wil je geen 8000 euro lenen, maar een ander leenbedrag? Een persoonlijke lening vraag je aan voor bedragen boven de 1500 euro. Wat je gewenste bedrag ook is, houd in gedachten dat je het geld altijd moet terugbetalen. Inclusief rente. Leen dus niet meer dan nodig of dan financieel verantwoord is.

Vergelijk kredietverstrekkers en vind de beste lening

Snel 8000 euro lenen en op zoek naar een betrouwbare kredietverstrekker? Bekijk vooraf zeker de looptijd, het rentepercentage en andere voorwaarden van de verschillende leningen en kredietaanbieders. Op Lenary ontdek je eenvoudig welke aanbieder de scherpste rente, laagste extra kosten of beste voorwaarden heeft. Zo vind je altijd een voordelige lening die bij jou past.

Veelgestelde vragen

Het antwoord op deze vraag is niet makkelijk te geven. De hoogte van de kosten hangt onder andere af van de looptijd, het maandbedrag en de rente. Er is een maximale wettelijke rente vastgesteld, maar elke aanbieder kan alsnog een ander percentage hanteren. Leen je met een laag rentepercentage, dan bespaar je eenvoudig op je maandlasten. Vraag een offerte aan voor een exacte berekening van de kosten.