24000 euro lenen

24000 euro lenen en op zoek naar een betrouwbare geldverstrekker? Bij Lenary.nl ben je op de juiste plek voor onafhankelijk advies over geld lenen en het vergelijken van verschillende kredietverstrekkers. Zo vind je eenvoudig de beste deal. 

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Defam persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

BNP Paribas persoonlijke basis lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Qander persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Directa persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €10.000 lenen
 • 10 jaar looptijd

Waarom 24000 euro lenen?

Een lening afsluiten van 24000 euro kan allerlei redenen hebben. Wil je een verbouwing aan je woning financieren, ga je die langgekoesterde wens om een wereldreis te maken vervullen of ben je van plan om een andere grote uitgave te doen? Als sparen te lang duurt om je wensen te realiseren, is geld lenen een uitstekend alternatief. 

Het is ook een optie om bestaande kredieten over te sluiten of samen te voegen. Dit is handig als je een hoge rente betaalt over meerdere kleine leningen. Een hoger leenbedrag betekent vaak een lagere rente. Door het samenvoegen van leningen bespaar je eenvoudig op je kosten.

Mogelijkheden om 24000 euro te lenen

24000 euro lenen

Er zijn verschillende mogelijkheden als je 24000 euro wilt lenen. Denk aan een persoonlijke lening, een doorlopend krediet en de minilening. Minileningen zijn alleen mogelijk tot en met een krediet van 1500 euro. Voor hogere bedragen zijn persoonlijke leningen het meest geschikt.

Persoonlijke lening vs. doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is ook een optie bij een lening van 24000 euro, maar dit raden we niet aan. Bij een doorlopend krediet kan je continu geld opnemen, tot het afgesproken kredietlimiet. Afgeloste bedragen neem je eenvoudig opnieuw op. Dat klinkt fijn, maar kan ook tot extreem hoge kosten leiden.

Bij een persoonlijke lening voorkom je onverwachte, extra kosten. Dit is een lening waarbij de looptijd, maandlasten en het rentepercentage namelijk vaststaan. Zo leen je op een verantwoorde manier.

Voordelen van 24000 euro lenen

 • Het leenbedrag staat in één keer op je rekening.
 • Jij bepaalt de vaste looptijd en maandlasten. De minimale looptijd is meestal 12 maanden en dat loopt bij de meeste geldverstrekkers door tot een maximale looptijd 120 maanden.
 • Het rentepercentage staat vast.
 • Het is mogelijk om tussentijds boetevrij af te lossen.
 • In sommige situaties is de rente aftrekbaar.

Tips als je 24000 euro wilt lenen

 • Geld lenen kost altijd geld. Je betaalt het geleende bedrag terug aan de kredietverstrekker, maar bent ook rente verschuldigd.
 • Bereken vooraf goed hoeveel je maandelijks kunt aflossen om op een later moment niet in de financiële problemen te komen.
 • Vergelijk online verschillende kredietverstrekkers. Zo vind je eenvoudig de beste deal.
 • Lening aanvragen? Houd de benodigde documenten bij de hand, dit zorgt voor een snelle aanvraag.

Hoe werkt 24000 euro lenen?

Wil je 24000 euro lenen en zoek je naar de beste deal? Volg deze stappen en sluit via Lenary.nl de meest gunstige lening af.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: kies de beste voorwaarden

Bedenk vooraf hoeveel geld je nodig hebt en bereken ook hoeveel je maandelijks wilt aflossen. Een hoger termijnbedrag betekent dan een korte looptijd en andersom. Door dit scherp te hebben, voorkom je dat je later in de financiële problemen komt met aflossen.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: vergelijk leningen

Op basis van de door jou ingevulde voorkeuren verschijnt er een indicatieve berekening. Ook zie je welke geldverstrekkers in aanmerking komen met hun leningen op basis van deze voorkeuren. 


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: vul de aanvraag in

Heb je de beste deal voor jou gevonden? Vraag de lening aan door alle gegevens in te vullen en benodigde documenten aan te leveren. 


stap 4 accepteren

Stap 4: accepteer de offerte

De kredietverstrekker controleert of de opgegeven informatie juist is en of je voldoet aan de voorwaarden. Ook voert het BKR een toetsing uit. Is alles in orde, dan ontvang je een vrijblijvende offerte. Lees deze goed door, want na het tekenen is de lening officieel afgesloten.


Stap 5: uitbetaling van het leenbedrag

Nadat je de lening hebt afgesloten, maakt de geldverstrekker de uitbetaling in orde. Het krediet staat doorgaans in een aantal werkdagen op je rekening.

Direct een lening aanvragen van 24000 euro?

Vraag je lening van 24000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Voorwaarden voor een lening van 24000 euro

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • Je hebt geen negatieve BKR-registratie.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige geldverstrekkers geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

24000 euro lenen met een negatieve BKR-registratie

Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan is de kans dat je een lening krijgt klein. De meeste aanbieders willen namelijk zoveel mogelijk zekerheid dat ze hun uitgeleende geld terugkrijgen. Soms kan je wel geld lenen, maar dan alleen tegen een maximaal bedrag? 

Wil je onder een BKR-toetsing uitkomen? Bij een minilening (tot en met 1500 euro) is geen BKR-controle nodig.

Andere bedragen lenen

Heb je 24000 euro nodig of wil je eigenlijk een ander bedrag lenen? Met een persoonlijke lening kun je ook lagere bedragen aanvragen. Ook als het gewenste bedrag hoger is dan 24000 euro, kan je een persoonlijk krediet afsluiten. Hoeveel geld je ook leent: leen niet meer dan nodig en houd in de gaten dat je in staat bent om de lening af te lossen volgens de gestelde voorwaarden.

Vergelijk aanbieders & vind een voordelige lening

Zoek je een betrouwbare aanbieder om een lening aan te vragen van 24000 euro? Bij Lenary.nl vind je onafhankelijke informatie over alles wat met leningen te maken heeft en je vergelijkt zonder gedoe geldverstrekkers met elkaar. Leg de kredieten naast elkaar qua rente, looptijden of maandlasten en kies de beste deal. 

Veelgestelde vragen

Je kunt € 24.000 lenen bij een bank, maar online geld lenen is tegenwoordig veel verstandiger. Maak gebruik van een online vergelijker waar je informatie vindt over geld lenen én ook beschikbare geldverstrekkers met elkaar vergelijkt. Zo maak je goed geïnformeerd een keuze en sluit je de beste lening af voor jouw situatie.

Zelf sparen is de goedkoopste manier om aan € 24.000 te komen, maar dit gaat niet altijd snel genoeg. Lenen is een goed alternatief. Veel mensen weten niet dat online lenen vaak voordeliger is dan lenen bij een bank. Banken rekenen vaak hogere rentes waardoor je meer betaalt. Online geld lenen is daarnaast extra voordelig, omdat je gemakkelijk meerdere opties vergelijkt en zelf de beste aanbieding kiest.

Hoeveel een lening van € 24.000 kost, is afhankelijk van meerdere factoren zoals de looptijd, rente en het maandbedrag. Er geldt een maximale wettelijke rente, maar het rentepercentage wisselt flink per kredietverstrekker. Als je kiest voor een lening met een vast laag rentepercentage, bespaar je slim op je maandelijkse lasten. De exacte kosten weten van een lening? Dit vind je terug op de vrijblijvende offerte.

Let op: bij een vast rentepercentage betaal je een percentage over het nog af te lossen bedrag. Hoe meer je hebt afgelost, hoe lager het bedrag dat je aan rente betaalt.