Let op! Geld lenen kost geld

60.000 euro lenen

Ga je 60.000 euro lenen, maar weet je niet goed welke aanbieder betrouwbaar is en de aantrekkelijkste voorwaarden heeft? Als je een bedrag van tienduizenden euro’s leent, wil je natuurlijk met de best mogelijke aanbieder in zee gaan. Zowel qua rente en andere voorwaarden als qua betrouwbaarheid.

Bij onafhankelijke vergelijkingssite Lenary.nl vind je alles wat je moet weten over geld lenen. Daarnaast vergelijk je snel en makkelijk alle kredietaanbieders met elkaar. Zo vind je goed geïnformeerd de best passende lening voor jou.

Mike van den Broek

Geschreven door: Mike van den Broek

Laatst bijgewerkt op: 27 september 2022 | Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Redenen om 60000 euro te lenen

60000 euro lenen

Wat zijn redenen om 60.000 euro te lenen? Eenvoudig 60.000 euro lenen komt op verschillende momenten uitstekend van pas. Bijvoorbeeld als je een camper of vakantiehuis wilt kopen, je huis gaat verbouwen, van plan bent een wereldreis te maken of je woning wilt verduurzamen.

Een nieuwe persoonlijke lening kan je ook gebruiken voor het samenvoegen van

bestaande kredieten of het oversluiten van een huidige lening. Dit kan financieel voordelig zijn. Hoe kleiner de lening, hoe hoger de rente meestal is. Dankzij het samenvoegen van meerdere leningen, betaal je uiteindelijk dus minder rente en zijn je maandlasten lager.

Snel 60000 euro lenen met een persoonlijke lening

Er zijn meerdere manieren waarop je als particulier geld kan lenen. De drie meest bekende vormen zijn een persoonlijke lening, een minilening en doorlopend krediet. Leen je een bedrag dat lager is dan 1.500 euro? Een minilening is dan een prima mogelijkheid. Voor hogere bedragen adviseren wij je een persoonlijke lening af te sluiten. Ook als het gaat om een bedrag van tienduizenden euro’s, zoals 60.000 euro.

Waarom geen doorlopend krediet kiezen?

Voor grote bedragen heb je niet alleen de mogelijkheid om een persoonlijke lening aan te vragen, maar een doorlopend krediet is ook een optie. Toch raden wij dit niet aan als je een lening van 60.000 euro wilt aanvragen. 

Een persoonlijke lening geeft zekerheid. Je hebt de keuze uit een minimale looptijd en een maximale looptijd, maar de gekozen looptijd staat vervolgens vast. Net als het rentepercentage. 

Dit is niet het geval bij een doorlopend krediet. Met een doorlopend krediet kun je continu geld blijven lenen. Afgeloste bedragen zijn namelijk steeds weer op te nemen. Vaak moet je wel een minimale aflossing doen per maand, maar er is geen afgesproken looptijd. Dit kan ervoor zorgen dat je ongemerkt veel meer geld leent dan je nodig hebt én ook veel meer rente betaalt. De totale kosten kunnen soms zo hoog oplopen dat mensen in de financiële problemen komen met aflossen.

6000 euro lenen? 4 belangrijke adviezen

 • Geld lenen kost geld. Je betaalt niet alleen het leenbedrag terug binnen de afgesproken vaste looptijd, maar betaalt daarbovenop ook rente over het leenbedrag.
 • Denk van tevoren goed na: wat zijn de beste voorwaarden voor jouw persoonlijke omstandigheden? Bereken van tevoren hoeveel je maximaal kunt lenen zonder in de problemen te komen met aflossen en controleer of andere voorwaarden voor jou belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan boetevrij extra aflossen.
 • Vergelijk leningen en aanbieders met elkaar op een onafhankelijke vergelijkingssite, zoals Lenary.nl. Doe onderzoek naar de verschillende kredietverstrekkers en vind de beste deal door de beschikbare opties met elkaar te vergelijken.
 • Ga je de lening van 60.000 euro aanvragen? Zorg dan dat je je gegevens en belangrijke documenten in de buurt hebt. Zo vul je de aanvraag nog sneller in én de aanbieder kan een compleet ingevulde aanvraag veel beter en sneller beoordelen.

Voordelen van 60000 euro lenen

Als je 60.000 euro wilt lenen via een persoonlijke lening zitten daar meerdere voordelen aan. Wij zetten de vijf voornaamste pluspunten voor je op een rijtje.

 • Bij een persoonlijke lening van 60.000 euro krijg je het gehele leenbedrag in een keer op je rekening gestort.
 • Je bepaalt de looptijd en maandtermijn zelf. Een lange looptijd zorgt voor lagere maandlasten, terwijl een korte looptijd juist een hoger maandbedrag betekent. De meeste aanbieders werken met verschillende looptijden. Er geldt vaak een minimale en maximale looptijd, maar verder bepaal je de looptijd zelf. 
 • Een persoonlijke lening werkt niet met een vaste rente, maar een vast rentepercentage. Dit betekent dat je maandelijks een bepaald percentage aan rente betaalt over het nog af te lossen bedrag. Omdat je maandelijkse termijnen deels uit een vaste aflossing en deels uit rentekosten bestaat, betekent dit dat de hoogte van de maandtermijn kan variëren. Hoe meer je aflost, hoe lager de rentekosten worden. 
 • Heb je een financiële meevaller? Extra aflossen kan boetevrij. Hierdoor daalt je af te lossen leenbedrag, wat betekent dat je rentekosten ook dalen.
 • Een persoonlijke lening kan fiscale voordelen hebben. Zo is de rente aftrekbaar als je het geld wilt lenen voor een verbouwing van je woning. Check wel van tevoren of jouw verbouwing aan de voorwaarden voldoet.

Hoe werkt 60000 euro lenen bij Lenary.nl?

Snel en zonder gedoe 60.000 euro lenen, dat kan in 5 stappen. Volg deze stappen en je vraagt een lening in een handomdraai aan.

Stap 1: voorwaarden bepalen

stap 1 bedrag invoeren

Wil je geld lenen met een persoonlijke lening? Bepaal dan eerst hoeveel geld je wilt lenen en welk bedrag je maandelijks kan missen voor de aflossing.

Zodra je weet wat je financiële mogelijkheden zijn, kan je de looptijd en maandlasten berekenen. Hoe korter de looptijd, hoe hoger de maandlasten en andersom. De maandlasten en het rentepercentage staan de gehele looptijd vast bij deze leenvorm. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de voorwaarden voordat je de lening afsluit.

Stap 2: kredietverstrekkers vergelijken

stap 2 looptijd kiezen

Heb je de voorwaarden op een rij gezet? Dan kan je op zoek gaan naar kredietverstrekkers en de leningen die zij aanbieden. Bij Lenary.nl zie je een handig overzicht van de beschikbare aanbieders. Vergelijk de leningen op basis van looptijd, maandelijkse lasten, rente en andere voorwaarden die jij belangrijk vindt. Zo vind je eenvoudig de beste en goedkoopste lening.

 

Stap 3: lening aanvragen

stap 3 gegevens invullen

Nu je een keuze hebt gemaakt, kun je de lening aanvragen. Je vult je gegevens in en levert de gevraagde documenten aan. De geldaanbieder weet door deze informatie wie jij bent en wat je financiële situatie is. Ook checkt hij of het verantwoord is om een lening te verstrekken.

 

Stap 4: offerte accepteren

stap 4 accepteren

De kredietverstrekker beoordeelt je aanvraag en daarnaast voert het BKR een check uit. Is alles in orde? Dan krijg je een offerte toegestuurd. In deze offerte vind je een overzicht van alle voorwaarden en een berekening van de kosten. Op dat moment zit je nog nergens aan vast. Lees de vrijblijvende offerte goed door en teken deze als die akkoord is.

 

Stap 5: hele kredietbedrag op je rekening

Na jouw handtekening op de offerte is de persoonlijke lening officieel afgesloten. De kredietverstrekker maakt vervolgens de uitbetaling in orde. Meestal gaat dit razendsnel. Binnen enkele werkdagen staat het gehele kredietbedrag op je bankrekening.

Direct een lening aanvragen van 60000 euro?

Vraag je lening van 60000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Voorwaarden bij 60000 euro lenen

Snel en zonder gedoe 60.000 euro lenen? Een lening van 60.000 euro aanvragen hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Deze voorwaarden zijn er met name op gericht om de kredietverstrekker meer zekerheid te geven en om te voorkomen dat je in de problemen komt met terugbetalen. De belangrijkste voorwaarden bij een persoonlijke lening van 60.000 euro:

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of al minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige aanbieders geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

Geld lenen als je een negatieve BKR-registratie hebt

Iedere kredietverstrekker moet bij officiële persoonlijke leningen en kredieten een controle laten uitvoeren door het BKR. Na je aanvraag checkt deze instantie jouw kredietwaardigheid via een BKR-toetsing.

Bij een positieve BKR-registratie is alles in orde en kan je in principe een nieuwe lening krijgen. Heb je een negatieve BKR-notering? Een negatieve registratie staat achter jouw naam als er betaalproblemen zijn bij een bestaande lening of als er in het verleden betaalproblemen waren. De kredietverstrekker is dan niet happig op het uitlenen van geld, vanwege een risico op nieuwe betaalproblemen. Soms lukt het om alsnog een lening te krijgen, maar daar zit dan wel vaak een maximumbedrag aan verbonden.

Ander bedrag dan 60000 euro lenen

Weet je hoeveel geld je precies nodig hebt? Het afsluiten van een persoonlijke lening kan voor 60.000 euro, maar je kan ook voor andere bedragen kiezen. Je kunt een lager bedrag lenen zoals 1.000 en 3.000 euro of juist gaan voor een hoger bedrag, zoals 80.000 of 100.000 euro.

Het belangrijkste is dat je maandelijks een vast bedrag moet aflossen bij een persoonlijke lening. Hoe hoger het bedrag dat je leent, hoe hoger de maandlasten en/of hoe langer de aflossingstermijn is. Leen daarom niet meer dan je nodig hebt en denk van tevoren goed na of de lening verantwoord is in jouw persoonlijke situatie. Geld lenen kost namelijk altijd geld.

Vergelijk aanbieders en vind de best passende lening

Een lening van 60.000 euro nodig en zoek je een betrouwbare kredietverstrekker? Een bedrag van tienduizenden euro’s lenen is iets om goed over na te denken. Gelukkig zijn er betrouwbare mogelijkheden als je snel 60.000 euro lenen wilt lenen. Bij Lenary.nl vind je onafhankelijke informatie over persoonlijke leningen en andere financiële producten. 

Verschillende kredietverstrekkers vergelijken doe je daar eenvoudig, of je nu op zoek bent naar een krediet voor 60.000 euro of een ander leenbedrag. Zo vind je goed geïnformeerd de aanbieder met de beste voorwaarden, de voordeligste lening of de laagste rente.

Veelgestelde vragen over 60000 euro lenen