18000 euro lenen

Snel en eenvoudig een 1800 euro lenen? Bij Lenary.nl vind je alles over geld lenen én je vergelijkt hier eenvoudig betrouwbare en voordelige aanbieders met elkaar. Zo kies je altijd goed geïnformeerd een lening met de voordeligste rente en meest gunstige voorwaarden voor jou.

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Defam persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

BNP Paribas persoonlijke basis lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Qander persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Directa persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €10.000 lenen
 • 10 jaar looptijd

Waarom 18000 euro lenen?

Een lening van 18000 kan op verschillende momenten goed van pas komen. Ga je je huis verbouwen of verduurzamen, ben je van plan om een nieuwe auto te kopen, wil je een grote reis maken of een andere grote uitgave doen? Misschien heb je al een lange tijd gespaard, maar heb je het overige geld al op de korte termijn nodig. 

Het kan ook zijn dat je al leningen of kredieten hebt, maar een hoge rente betaalt. Om die kosten te verlagen, kun je een lening oversluiten of meerdere leningen samenvoegen. Hoe hoger het leenbedrag, hoe lager de rente in veel gevallen wordt. Zo verlaag je dus eenvoudig je maandlasten.

Opties om 18000 euro te lenen

Je wilt 18000 euro lenen, maar hoe doe je dat? Er zijn verschillende mogelijkheden en de meest bekende leenvormen zijn de persoonlijke lening, een doorlopend krediet en de minilening. Als je 18000 euro nodig hebt, dan raden we je een persoonlijke lening aan.

18000 euro lenen

De reden om voor een persoonlijke lening en niet voor een minilening te kiezen, is dat die laatste leenvorm alleen geschikt is voor bedragen tot 1500 euro. Wil je een groter bedrag lenen? Dan is een persoonlijke lening ideaal.

Persoonlijke lening versus doorlopend krediet

In theorie kan je bij het lenen van 18000 euro ook kiezen voor een doorlopend krediet in plaats van een persoonlijke lening. Kenmerkend voor die leenvorm is dat je continu geld kan blijven opnemen; tot aan het kredietlimiet. Heb je een deel van het krediet afgelost? Dan mag je dat opnieuw afnemen. Dit klinkt misschien aantrekkelijk, maar de kosten van een doorlopend krediet kunnen hierdoor hoog oplopen.

Het grote voordeel van een persoonlijke lening is dat je vanaf het begin weet waar je aan toe bent. Dit komt omdat de looptijd en maandlasten vaststaan. Ook betaal je een vast rentepercentage. Als je een lening van 18000 euro wilt afsluiten, is een persoonlijke lening daarom een betere optie.

De voordelen van 18000 euro lenen

 • Je krijgt in één keer het totale leenbedrag op je rekening.
 • De looptijd en de maandlasten bepaal je zelf. Meestal is er een minimale looptijd van 12 maanden en een maximale aflossingstermijn van 120 maanden, maar dit kan verschillen per aanbieder.
 • Het rentepercentage staat vast.
 • Tussentijds boetevrij aflossen is mogelijk
 • In sommige situaties is de rente aftrekbaar.

Aandachtspunten als je 18000 euro wil lenen

 • warning Cliché, maar waar: geld lenen kost altijd geld. Dat komt omdat je niet alleen het geleende bedrag verschuldigd bent, maar daarnaast ook rente betaalt over dit leenbedrag. 
 • warning Je wilt natuurlijk niet in de problemen te komen met het aflossen. Bereken daarom goed hoeveel je kan missen voordat je een persoonlijke lening afsluit.
 • warning Vergelijk de looptijd, maandlasten en rente van verschillende aanbieders. Zo vind je de beste lening voor jouw persoonlijke situatie en je bespaart slim op de kosten.
 • warning Voor een soepele aanvraag houd je de benodigde documenten bij de hand.

Hoe werkt 18000 euro lenen?

Je wilt 18000 euro lenen en zoekt naar de beste en voordeligste mogelijkheid. Als je de volgende stappen volgt, sluit je via Lenary altijd de meest gunstige lening af.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: kies de voorwaarden

Het is belangrijk om vooraf goed te bedenken hoeveel geld je werkelijk nodig hebt om onnodig hoge rentekosten te voorkomen. Wat kan je maandelijks aflossen? Dat is van invloed op de looptijd. Hoe meer je kan aflossen, hoe korter de aflossingstermijn is. Als je dit voor jezelf helder in kaart brengt, leen je op een verantwoorde manier. Zo kom je in een later stadium niet in de (financiële) knel.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: vergelijk leningen

Als je jouw voorwaarden invult, zie je een indicatieve berekening van de kosten. Ook is het mogelijk de beschikbare aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Welke past het beste bij jouw persoonlijke situatie en wensen?


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: vul de aanvraag in

Als je een passende lening hebt gevonden, kan je die aanvragen. Dat gaat eenvoudig door de gegevens in te voeren en de gevraagde documenten aan te leveren. Op basis hiervan ziet de kredietverstrekker wie jij bent en wat je financiële situatie is.


stap 4 accepteren

Stap 4: accepteer de offerte

De geldverstrekker beoordeelt je aanvraag. Deze checkt of alle informatie klopt en of je aan de gestelde voorwaarden voldoet. Daarnaast keurt het BKR je kredietwaardigheid.

Is alles in orde? Dan is je aanvraag goedgekeurd en ontvang je een vrijblijvende offerte. Neem die goed door, want na ondertekening van de offerte heb je de persoonlijke lening officieel afgesloten.


Stap 5: in 1 keer 18000 euro op je rekening

Na het accepteren van de offerte, zorgt de geldverstrekker dat je het bedrag krijgt uitbetaald. Binnen een paar werkdagen staat het bedrag op je rekening.

Direct een lening aanvragen van 18000 euro?

Vraag je lening van 18000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Voorwaarden voor een lening van 18000 euro

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening gelden een aantal voorwaarden:

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige geldverstrekkers geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

Kan ik 18000 euro lenen als ik een negatieve BKR-registratie heb?

18000 euro lenen is mogelijk als je géén negatieve BKR-notering hebt. Heb je die wel, dan vinden de meeste kredietverstrekkers het risico op betaalproblemen te groot. Ze besluiten dan vaak om geen nieuwe lening te verstrekken. In sommige gevallen maakt een aanbieder een uitzondering. Hieraan is vaak een maximaal leenbedrag gekoppeld.

Bij een persoonlijke lening vindt standaard een BKR-toetsing plaats. Alleen bij een minikrediet (bedragen tot 1500 euro) is er geen check vereist door het Bureau Krediet Registratie.

Een ander bedrag dan 18000 euro lenen

Je kunt 18000 euro lenen, maar een ander bedrag kiezen is natuurlijk ook een mogelijkheid. Het gewenste bedrag is allemaal afhankelijk van je financiële situatie en wensen. Ga je geld lenen met een persoonlijke lening? Dan kun je gaan voor een relatief klein bedrag zoals 2000 of 3000 euro. Heb je juist meer geld nodig? Ook leningen van tienduizenden euro’s zijn mogelijk. 

Uiteraard blijft het belangrijk om van tevoren te bedenken of je het geleende bedrag kan aflossen binnen de geldende looptijd.

Vergelijk kredietverstrekkers voor de beste aanbieding

Een persoonlijke lening van 18000 euro wil je afsluiten bij een betrouwbare kredietverstrekker. Voorkomen dat je te veel betaalt? Ga nooit met de eerste aanbieder in zee, maar vergelijk meerdere aanbieders met elkaar. Je kunt dan eenvoudig alle voorwaarden van de leningen naast elkaar leggen, zoals rente, totale kosten en maandlasten. 

Op Lenary maak je zo’n vergelijking eenvoudig. Op deze onafhankelijke en overzichtelijke website zie je in een handomdraai welke aanbieder de laagste rente, gunstigste lening en minste bijkomende kosten heeft. Vraag de persoonlijke lening van je keuze direct aan en ontvang het geld na akkoord snel op je rekening. 

Veelgestelde vragen

Als je met een persoonlijke lening 18.000 euro wilt lenen, dan kan je bij verschillende kredietverstrekkers terecht. Denk aan een bank of een online geldverstrekker.

Wij adviseren je de persoonlijke lening online af te sluiten en niet met de eerste aanbieder in zee te gaan. Beter is om het online aanbod te vergelijken, bijvoorbeeld op een vergelijkingswebsite zoals Lenary.nl. Deze onafhankelijk vergelijk geeft je niet alleen alle benodigde informatie over geld lenen, maar je vergelijkt ook eenvoudig leningen met elkaar. Op die manier is een voordelige lening met de laagste rente en de beste voorwaarden zo gevonden.