25000 euro lenen

Ben je op zoek naar de beste deal voor een lening van 25000 euro? 25000 euro lenen kan goed van pas komen. Voor een verbouwing van je woning, het aanschaffen van een auto, camper of caravan of het aanleggen van je tuin bijvoorbeeld.

Waar je het geld ook voor nodig hebt, het is belangrijk om goed geïnformeerd een lening en aanbieder te kiezen. Zo voorkom je dat je te veel betaalt of een lening afsluit met voorwaarden die niet bij jou passen. Bij Lenary.nl ben je op de juiste plek voor onafhankelijke informatie over persoonlijke leningen én vergelijk leningen met elkaar qua looptijd, rente en andere voorwaarden die belangrijk vindt.

Santander persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam GreenLoans duurzaamheidslening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lloyds Bank persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 5 jaar looptijd

Freo persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Waarom 25000 euro lenen?

In verschillende situaties kan 25000 euro lenen handig zijn. Denk aan 25000 euro lenen voor een auto, een verbouwing van je woning, het aanleggen van een nieuwe tuin of het maken van een wereldreis. Daarnaast kan het slim zijn om verschillende leningen of kredieten samen te voegen. Voor kleinere leenbedragen is de rente namelijk vaak hoger. Zo bespaar je handig op je maandelijkse lasten. Hetzelfde geldt als je een bestaande lening hebt met een hogere rente. Het oversluiten van deze lening kan dan een voordelige keuze zijn.

Hoe doe ik dat: 25000 euro lenen?

Snel geld lenen kan op verschillende manieren. De drie meest bekende leenvormen voor particulieren zijn een persoonlijke lening, een doorlopend krediet en een minilening. Voor wie 25000 euro wil lenen, raden wij je een persoonlijke lening aan.

Een minilening is handig voor wie 1500 euro of minder wilt lenen. Leen je meer dan dat bedrag, dan heb je de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Persoonlijke lening versus doorlopend krediet

Er is een belangrijk verschil tussen het doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet staat de looptijd niet vast. Zolang je onder het kredietlimiet blijft kan je continu geld opnemen. Op papier klinkt dit misschien aanlokkelijk, maar in de praktijk kan dit tot financiële problemen leiden. Je leent hierdoor eerder geld wat je helemaal niet nodig hebt en hoe langer je blijft lenen, hoe hoger je rentekosten worden.

Bij een persoonlijke lening is dit anders. De looptijd, het rentepercentage en de maandtermijn staan hierbij vast. Denk bijvoorbeeldaan 25000 euro lenen op 20 jaar. Wil je een kortere looptijd? 25000 euro lenen op 5 jaar of 10 jaar kan ook. Wat je ook kiest, je weet waar je aan toe bent als je de lening afsluit en zo voorkom je ongewenste verrassingen.

25000 euro lenen

Waar je op moet letten bij 25000 euro lenen

 • warning Geld lenen kost geld. Leen dus alleen wat je ook terug kan betalen.
 • warning Zoek de voorwaarden uit die passen bij jouw situatie. Zo voorkom je dat je in de financiële problemen belandt bij het aflossen.
 • warning Vergelijk kredietverstrekkers. Zo is de beste lening snel gevonden.
 • warning Zorg dat je bij het aanvragen van een persoonlijke lening alle benodigde gegevens en documenten aanlevert.

25000 euro lenen: 5 voordelen op een rij

 • Het volledige bedrag staat in een keer op je rekening. Met dat bedrag ben je vrij om te doen wat je wilt.
 • De looptijd en het bedrag per maandtermijn staan vast. Je hebt zelf invloed op de looptijd en het maandelijks af te lossen bedrag.
 • De rente staat niet vast, maar wel het rentepercentage. De rente betaal je over het nog af te lossen bedrag. Dat is dus steeds minder naarmate je meer aflost.
 • Tussentijds, boetevrij aflossen is mogelijk. Zo verlaag je het nog af te lossen bedrag en verklein je het rentedeel.
 • In bepaalde situaties, denk aan het verbouwen van je huis, mag je de rente aftrekken. Check de voorwaarden van dit fiscale voordeel of je hiervoor in aanmerking komt.

25000 euro lenen in 5 stappen

Wil je 25000 euro lenen met de beste persoonlijke lening voor jou? Volg het volgende stappenplan van Lenary.nl en het is veilig en snel geregeld.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: voorwaarden bepalen

Stel als eerste vast hoeveel geld je nodig hebt en welke looptijd je voor ogen hebt. De meeste aanbieders hanteren een minimale looptijd en een maximale looptijd, maar verder heb je een vrije keuze. 

Voer het leenbedrag van jouw keuze en de gewenste looptijd op Lenary.nl in de tool in en bereken wat je maandlasten worden. Let op: dit is een indicatieve berekening op basis van de laagst mogelijke rente. Voor een exacte berekening vraag je de lening aan en ontvang je een vrijblijvende offerte, inclusief kostenopgave.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: kredietaanbieders vergelijken

Heb je bepaald welk bedrag je wilt lenen, welke looptijd gunstig is voor jou en welk bedrag je maandelijks wilt aflossen? Dan kan je ons overzicht van beschikbare geldverstrekkers bekijken. Door die met elkaar te vergelijken, vind je binnen no-time de beste lening voor jou.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: lening aanvragen

Hierna kun je een lening aanvragen. Ook dit regel je zo. Het invullen van je gegevens en het aanleveren van de benodigde documenten zijn al voldoende. Tip: zorg dat je de gevraagde documenten al bij de hand hebt, zodat de aanvraag zo soepel mogelijk verloopt.


stap 4 accepteren

Stap 4: beoordeling afwachten

Na het versturen van de aanvraag wordt deze beoordeeld door de kredietaanbieder en het BKR. De geldverstrekker kijkt naar wie je bent en hoe je er financieel voor staat. Hij krijgt daarbij hulp van het BKR. Het BKR controleert wat het risico is om jou een lening te verstrekken. Heb je lopende leningen en kredieten en zijn er betalingsproblemen (geweest)? Zo niet, dan ontvang je een vrijblijvende offerte. Check goed of alles wat daarin staat klopt. Na ondertekening kan je namelijk niet meer terug, maar heb je de lening officieel afgesloten.


Stap 5: uitbetaling van het leenbedrag

Na jouw akkoord, maakt de kredietverstrekker de uitbetaling in orde. Het geld staat vervolgens meestal binnen een paar werkdagen op je betaalrekening. Kan je meteen met het aanschaffen van die auto of het plannen van een wereldreis aan de slag!

Direct een lening aanvragen van 25000 euro?

Vraag je lening van 25000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Voorwaarden voor een persoonlijke lening

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of werkt minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige geldverstrekkers geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

Lenen met een negatieve BKR-registratie

Soms komt het BKR betalingsproblemen of een betalingsachterstand tegen bij de toetsing. Als dit het geval is, heb je te maken met een negatieve BKR-registratie. Een nieuwe lening krijgen, is dan best een uitdaging. Veel kredietverstrekkers willen geen risico nemen op nieuwe betalingsproblemen. Zij weigeren je dan een lening te verstrekken of bieden je alleen een lening aan die lager ligt dan je eigenlijk wilt hebben.

Andere bedragen lenen

Heb je geen 25000 euro nodig, maar een ander bedrag? Als je geld wilt lenen door een persoonlijke lening af te sluiten, hoef je niet meteen een bedrag van 25000 euro of meer te lenen. Al vanaf een paar duizend euro sluit je een persoonlijke lening af. Heb je juist meer nodig? Dat kan ook.

Heb je op korte termijn geld nodig of wil je geld lenen zonder BKR-check? Kijk dan eens naar een minilening. Deze kleine lening tot en met 1500 euro heeft een minimale looptijd van een maand en een maximale looptijd van 2 maanden. 

Vind de beste lening voor jou

Geld lenen en op zoek naar de beste deal voor 25000 euro? Laat je informeren op Lenary.nl en vergelijk de beschikbare aanbieders. Kies je bijvoorbeeld voor de goedkoopste lening of de lening met de laagste rente? Of vind je andere voorwaarden belangrijk? Je beslist zelf voor welke lening je gaat en sluit deze in een handomdraai af bij de kredietverstrekker van jouw keuze.

Veelgestelde vragen

25.000 euro lenen is mogelijk op verschillende manieren. Een bank is een bekende optie, maar online heb je veel meer mogelijkheden. Ga niet meteen voor de eerste aanbieder, maar vergelijk kredietverstrekkers met elkaar. Zo vergroot je de kans dat jij de aanbieding vindt met de beste voorwaarden voor jou.

Wil je 25.000 euro lenen en ben je benieuwd naar de totale kosten? Het is lastig om een kostenplaatje te geven. De totale kosten van 25.000 euro lenen zijn van verschillende factoren afhankelijk. Denk aan de maandlasten, het rentepercentage en de looptijd. 

Daarbij veranderen je exacte rentekosten continu, omdat je met een vast rentepercentage werkt in plaats van met een vaste rente. Dit heeft als voordeel dat je gedurende de looptijd minder gaat betalen, want: hoe meer je aflost, hoe kleiner het bedrag wordt waarover je een rentepercentage betaalt.