22000 euro lenen

Heb je grote plannen en dromen, maar het gewenste bedrag niet beschikbaar? wil je 22000 euro lenen, zit je op de juiste plek bij Lenary.nl. Hier vind je onafhankelijke informatie over geld lenen én je vergelijkt eenvoudig alle beschikbare aanbieders met elkaar. Zo vind je altijd de beste deal.

Lloyds Bank persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 5 jaar looptijd

Freo persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lender & Spender persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Defam persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

BNP Paribas persoonlijke basis lening

 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Waarom 22000 euro lenen?

Wil je jouw woning renoveren, een wereldreis maken of een nieuwe auto of camper kopen? Een lening van 22000 euro kan in deze gevallen goed van pas komen. Of heb je al kredieten lopen en wil je je huidige leningen samenvoegen of oversluiten? Dat kan ook. Hoe lager het bedrag dat je leent, hoe hoger doorgaans de rente. Voeg je persoonlijke leningen samen, dan kan je niet alleen bepaalde uitgaven doen, maar profiteer je ook nog eens van een lagere rente en lagere maandlasten.

22000 euro lenen

Manieren om 22000 euro te lenen

Als particulier kan je op verschillende manieren 22000 euro lenen. De meest bekende zijn een persoonlijke lening, een minilening en doorlopend krediet. Heb je maar een klein bedrag nodig? Dan is een minilening een prima keuze. Wil je een hoger bedrag lenen (boven de 1500 euro), zoals 22000 euro? Dan is een persoonlijke lening het meest geschikt.

Waarom je geen doorlopend krediet wilt afsluiten

Hoe zit het dan met een doorlopend krediet? In theorie is dit ook een mogelijkheid. Met een doorlopend krediet kun je continu geld opnemen en aflossen. Ongemerkt betaal je dan een lange tijd rentekosten. Dit kan ervoor zorgen dat mensen in de financiële problemen komen met aflossen.

Bij een persoonlijke lening staan de looptijd, maandlasten en rente vast. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent als je de lening afsluit en kom je niet voor onverwachte hoge extra uitgaven te staan.

Voordelen van 22000 euro lenen

 • Het volledige bedrag ontvang je in een keer op je rekening.
 • Er geldt een afgesproken, vaste looptijd
 • Het rentepercentage staat vast. Hoe meer je aflost, hoe lager je rentekosten.
 • Je kunt boetevrij extra aflossingen doen.
 • De rente is in bepaalde situaties aftrekbaar. Bv. als je je woning gaat verbouwen.

Belangrijk als je een persoonlijke lening afsluit

 • warning Geld lenen, kost geld. Je betaalt het leenbedrag terug én rente over het geleende bedrag.
 • warning Hoeveel kan jij maximaal lenen zonder dat je in financiële problemen komt? Denk hier goed over na voordat je een lening afsluit.
 • warning Op zoek naar de beste deal? Kies dan niet voor de eerste de beste aanbieder, maar vergelijk meerdere aanbieders met elkaar.
 • warning Om een lening aanvraag snel in te vullen, is het handig om gegevens en belangrijke documenten bij de hand te hebben.

Zo werkt 22000 euro lenen

Om soepel 22000 euro te lenen, volg je de volgende 5 stappen om een persoonlijke lening aan te vragen.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: voorwaarden bepalen

Onder welke voorwaarden wil jij een persoonlijke lening afsluiten? Denk aan het bedrag dat je gaat lenen en hoeveel je maandelijks kan aflossen. Als je dat helder hebt, kan je ook de looptijd van de lening berekenen. Kies je voor een relatief korte looptijd van een paar maanden of voor een aantal jaren? Hoe korter de looptijd, hoe hoger de maandelijkse aflossing. Andersom betaal je maandelijks minder als je voor een lange looptijd kiest.

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het bepalen van de beste voorwaarden? Vul een leenbedrag en de gewenste looptijd in op Lenary.nl en zie direct wat de maandelijkse lasten zijn.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: beste lening vinden

Nu je weet onder welke voorwaarden je een persoonlijke lening wilt afsluiten, kan je bekijken wie de beste lening aanbiedt en welke soorten leningen er zijn. Vergelijk ze qua looptijd, maandelijkse lasten en rente. De beste en goedkoopste lening vind je zo in een handomdraai.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: lening aanvragen

Eenmaal een lening gekozen, is het makkelijk om een lening aan te vragen. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen en de gevraagde documenten aan te leveren. Dat doe je zodat de geldverstrekker weet wie jij bent en hoe je er financieel voor staat. 


stap 4 accepteren

Stap 4: vrijblijvende offerte

De kredietverstrekker en het BKR beoordelen jouw aanvraag. Is alles akkoord bevonden? Dan krijg je een offerte toegestuurd. Je zit dan nog nergens aan vast. Lees de offerte goed door. Als je akkoord gaat, heb je de lening officieel afgesloten.


Stap 5: geld op je rekening 

Binnen een paar werkdagen nadat je akkoord bent gegaan met de offerte, krijg je het geleende geld op je bankrekening.

Direct een lening aanvragen van 22000 euro?

Vraag je lening van 22000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Voorwaarden van 22000 euro lenen

Voorwaarden van 22000 euro lenen

22000 euro lenen kan niet zomaar. De geldverstrekker wil zekerheid dat je de persoonlijke lening ook kunt afbetalen. Daarom gelden de volgende voorwaarden voor het afsluiten van een lening:

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige aanbieders geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

Kan ik 22000 euro lenen met een negatieve registratie?

Het BKR toetst op basis van je aanvraag of je kredietwaardig bent. Kredietverstrekkers moeten dit laten doen bij officiële leningen, dus ook bij een persoonlijke lening van 22000 euro is dit verplicht.

Het kan zo zijn dat je betaalproblemen hebt bij een bestaande lening of dat er andere problemen bekend zijn bij het BKR. Dit heet een negatieve registratie. Een nieuwe lening krijgen, is dan een uitdaging. Kredietverstrekkers vinden het risico om geld uit te lenen dan vaak te groot.

Niet 22000 euro lenen, maar wel een ander bedrag

Bedenk voordat je geld leent, hoeveel je nodig hebt. Je kan kiezen voor 22000 euro lenen, maar ook een andere bedrag overwegen. 5000 euro bijvoorbeeld of juist 30000 euro als je denkt meer geld nodig te hebben.

Hoeveel je ook leent: het is belangrijk om te weten dat je elke maand een bedrag moet aflossen. De hoogte hangt af van het leenbedrag en/of de aflossingstermijn. Zoek vooraf goed uit of je die maandelijkse lasten kan dragen zonder financieel in de knel te komen.

Vergelijk geldverstrekkers en vind de beste deal

Wil je snel 22000 euro lenen? Kijk dan op Lenary.nl. Hier vind je onafhankelijke informatie over persoonlijke leningen en andere financiële producten. Bovendien is verschillende kredietverstrekkers met elkaar vergelijken een fluitje van een cent.

Zoek je de meest voordelige lening, de laagste rente of aantrekkelijke maandlasten? Op basis van je eigen voorkeuren kies je eenvoudig je persoonlijke lening. Door slim te vergelijken, vind je direct de beste deal.

Veelgestelde vragen

Geld lenen met een persoonlijke lening? Dan heb je verschillende opties. Een bank bijvoorbeeld, of andere (online) geldverstrekkers. Wij raden je aan om altijd meerdere aanbieders online te vergelijken in plaats van bij de eerste de beste aanbieder direct toe te happen. Dan heb je de grootste kans op de laagste rente, goedkoopste lening of andere gunstige voorwaarden.

Geld lenen kost geld. Je wilt natuurlijk weten wat het lenen van 22000 kost. Er is geen vaste prijs voor 22000 euro lenen. Afhankelijk van verschillende voorwaarden, bijvoorbeeld de looptijd, de maandelijkse termijn en de hoogte van de rente, kan je de totale kosten berekenen. Ook bij elke aanbieder kunnen de kosten anders zijn.

Als je een persoonlijke lening afsluit, betaal je een vast rentepercentage. Welk bedrag er aan dit percentage is gekoppeld, verschilt. De rente die je betaalt, is gebaseerd op het bedrag dat je nog moet aflossen. Hoe meer je aflost, hoe minder rente je betaalt dus. Als je boetevrij extra wilt aflossen, kan je dus geld besparen. Het af te lossen bedrag is hierdoor namelijk lager.

Naar boven