7500 euro lenen

Wil je 7500 euro lenen? Het vinden van een betrouwbare kredietverstrekker die je een lening met gunstige voorwaarden geeft, is dan natuurlijk belangrijk. Als je op Lenary.nl kijkt, zie je onafhankelijke informatie over geld lenen. Ook vergelijk je makkelijk de beschikbare aanbieders van een persoonlijke lening.

Santander persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam GreenLoans duurzaamheidslening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lloyds Bank persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 5 jaar looptijd

Freo persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Waarom 7500 euro lenen?

Door snel 7500 euro te lenen, kan je in verschillende situaties meteen actie ondernemen. Of het nu gaat om het opknappen van je huis, het kopen van een tweedehands auto of het bekostigen van een reis: soms is het handig om een lening af te sluiten.

Een nieuwe persoonlijke lening kan je niet alleen gebruiken voor nieuwe uitgaven. Je kunt deze leenvorm ook gebruiken om bestaande kredieten samen te voegen of over te sluiten. Dit is ideaal als je een lening hebt met een hogere rente of meerdere kleine leningen hebt lopen. Bij kleinere leningen betaal je doorgaans een relatief hoge rente. Het samenvoegen van meerdere leningen kan je dan een flinke besparing opleveren. 

Met een persoonlijke lening kan je snel 7500 euro lenen

Als particulier zijn er meerdere manieren om 7500 euro te lenen. De drie bekendste leenvormen zijn een persoonlijke lening, minilening en doorlopend krediet. Een minilening is passend als je een bedrag van 1500 euro of minder leent. Voor bedragen die hoger liggen dan 1500 euro is een persoonlijke lening de beste leenvorm.

Waarom geen doorlopend krediet afsluiten?

In theorie kan je voor het lenen van 7500 euro ook voor een doorlopend krediet kiezen. Dat is alleen niet de meest verstandige keuze. Het belangrijkste voordeel van een persoonlijke lening is dat je weet je waar je aan toe bent als je de lening afsluit. De looptijd, maandlasten en rente zijn dan namelijk al bekend. 

Dat is anders bij een doorlopend krediet. Je kan daarbij namelijk steeds geld blijven opnemen. Zonder dat je het doorhebt, betaal je dan ook ongemerkt veel rentekosten. De kosten kunnen behoorlijk oplopen, zodanig dat je mogelijk zelfs in de financiële problemen komt. Bij een persoonlijke lening kom je niet voor deze verrassingen te staan, mits je de lening alleen afsluit als het financieel verantwoord is. 

De voordelen van 7500 euro lenen

7500 euro lenen heeft verschillende voordelen. De vijf belangrijkste zetten we voor je op een rij:

 • Het bedrag van 7500 euro ontvang je in één keer op je betaalrekening.
 • De looptijd en het maandelijkse aflossingsbedrag staan gedurende de gehele looptijd vast.
 • Ook het rentepercentage staat vast. Hoe meer je aflost, hoe lager je rentekosten.
 • Je kunt boetevrij extra aflossingen doen.
 • De rente is in bepaalde situaties aftrekbaar, bijvoorbeeld bij het verbouwen van je huis. Check van tevoren of je in aanmerking komt voor dit fiscale voordeel. 

Belangrijk om te weten voordat je 7500 euro leent

 • warning Als je geld leent, ben je verplicht om het leenbedrag terug te betalen en daarnaast betaal je een vaste rente (percentage) over het nog af te lossen bedrag.
 • warning Bedenk vooraf hoeveel je maximaal kunt lenen zonder in de problemen te komen met aflossen.
 • warning Vergelijk meerdere aanbieders met elkaar en vind de beste deal.
 • warning Houd gegevens en belangrijke documenten bij de hand. Zo vul je de aanvraag snel in.

Zo gaat 7500 euro lenen in zijn werk

7500 euro lenen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Volg deze 5 stappen en het is zo geregeld.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: voorwaarden bepalen

Bedenk vooraf hoeveel geld je gaat lenen en hoeveel je maandelijks kan aflossen. Met deze gegevens bereken je ook de looptijd van de lening. Hoe korter de looptijd, hoe hoger de maandlasten en andersom. De looptijd, het maandelijks af te lossen bedrag en het rentepercentage staan bij een persoonlijke lening vast. Hier tussentijds verandering in brengen, kan niet. Daarom is het extra belangrijk om hier van tevoren goed om na te denken.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: kredietverstrekkers vergelijken

Heb je jouw voorwaarden scherp? Dan kan je onderzoeken welke leningen en geldverstrekkers bij jou passen. Vergelijk de verschillende kredietverstrekkers met elkaar op basis van looptijd, maandelijkse lasten en rente. Zo vind je snel de beste deal voor jouw persoonlijke situatie.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: lening aanvragen

Het aanvragen van de lening is vervolgens een fluitje van een cent. Je vult je persoonlijke gegevens en wensen in en levert de gevraagde documenten aan. De geldverstrekker heeft dit nodig om jouw identiteit en financiële situatie te controleren. Hij wil uiteraard pas een lening aan jou geven als hij zeker genoeg is dat hij zijn geld ook weer terugkrijgt.


stap 4 accepteren

Stap 4: offerte accepteren

Zowel de kredietverstrekker als het BKR controleren jouw aanvraag. Het BKR toetst of je kredietwaardig bent. Is alles in orde? Dan ontvang je een vrijblijvende offerte. Lees deze zorgvuldig door. Als je akkoord bent en de offerte ondertekent, is de lening officieel.


Stap 5: geld op je rekening

Na jouw akkoord gaat de kredietverstrekker aan de slag met het in orde maken van de uitbetaling. Binnen een paar werkdagen staat het leenbedrag al op je bankrekening.

Direct een lening aanvragen van 7500 euro?

Vraag je lening van 7500 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Voorwaarden voor 7500 euro lenen

Ga je 7500 euro lenen? Houd dan rekening met een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om een lening te krijgen:

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige aanbieders geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

Geld lenen als je negatieve BKR-registratie hebt

Bij officiële leningen en kredieten vindt er ook een controle plaats door het BKR. Het BKR checkt met de zogenaamde BKR-toetsing of je wel kredietwaardig bent.

Als het BKR betaalproblemen bij een bestaande lening tegenkomt of op andere problemen stuit, is er sprake van een negatieve registratie. Een nieuwe persoonlijke lening krijgen, is dan erg lastig. Veel aanbieders vinden in dat geval het risico op nieuwe betaalproblemen namelijk te groot. Soms kan je toch een lening ontvangen, maar stelt de kredietverstrekker wel een maximum aan het bedrag.

Wil je lenen zonder BKR-check? Dan zijn minileningen een optie, maar deze zijn alleen mogelijk tot een bedrag van 1500 euro.

Geen 7500 euro nodig, maar een ander bedrag lenen

Je hoeft natuurlijk niet per se 7500 euro te lenen, je kunt ook kiezen voor een ander bedrag. Kleiner of groter: alles is mogelijk. In alle gevallen is het wel zo dat je een vast bedrag per maand moet aflossen. De hoogte ervan is van verschillende factoren afhankelijk. Denk aan de hoogte van het geleende bedrag en de duur van de looptijd. Is het bedrag hoger, dan ligt ook het maandelijkse af te lossen bedrag hoger of is de aflossingstermijn langer.

Let op: je wilt natuurlijk niet in de financiële problemen komen. Onderzoek daarom altijd vooraf of het wel verantwoord is voor jou om een lening af te sluiten.

Geldverstrekkers vergelijken voor de beste deal

Wil je snel 7500 euro lenen? Op Lenary.nl vind je onafhankelijke informatie over persoonlijke leningen en andere financiële producten. Het vergelijken van kredietverstrekkers is bovendien reuze eenvoudig.

Bij een persoonlijke lening staan jouw eigen wensen voorop. Zoek je de voordeligste lening, de scherpste rente of de laagste maandlasten? Op onze website hebben we overzichtelijk de verschillende leningen en kredietaanbieders weergegeven. Bekijk de looptijd of rente per kredietverstrekker en vind snel en eenvoudig de beste deal. 

Veelgestelde vragen

7500 euro lenen is mogelijk via verschillende kredietaanbieders. Een bank bijvoorbeeld, of bij een van de vele online geldverstrekkers. Wij raden je aan om altijd meerdere aanbieders te vergelijken in plaats van met de eerste de beste in zee te gaan. Dit doe je bij Lenary.nl, een onafhankelijke vergelijkingswebsite. Zo is de beste deal vinden wel heel eenvoudig.

Geld lenen is nooit gratis en kosteloos, maar de totale kosten van een lening verschillen. Wie 7500 euro leent, betaalt sowieso een aflossingsbedrag van 7500 euro plus de bijkomende kosten. De totale kosten hangen af van de voorwaarden waaronder je een lening hebt afgesloten, zoals de looptijd, de maandtermijn en het rentepercentage. Voor iedere lening zijn die anders.

Aan een persoonlijke lening zit een vast rentepercentage gekoppeld. Dat houdt in dat je maandelijks een vast percentage aan rente betaalt. Het percentage staat vast, maar het maandelijkse bedrag kan hierdoor variëren. Je betaalt rente over het nog af te lossen bedrag. Hoe meer je aflost, hoe lager dat bedrag is. Als je wilt kun je ook boetevrij extra aflossen. Daarmee daalt het nog af te lossen bedrag en betaal je dus ook minder rente.