Back to overview

Bij ING lenen doe je bijvoorbeeld met een persoonlijke lening. Voor verschillende doelen kun je een persoonlijke lening afsluiten met verschillende looptijden. Kies niet voor ING zonder eerst te vergelijken. Je kunt mogelijk tegen een lagere rente bij andere kredietverstrekkers een lening aanvragen.

Kredietspotter Via Kredietspotter

Klik op de knop hieronder en vraag een persoonlijke lening aan!

Persoonlijke lening aanvragen

Lening bij ING

Klanten van ING zijn tevreden over de bank. De meeste klanten zijn voor een lening bij ING terechtgekomen doordat ze meerdere financiële diensten bij de bank hebben. ING is namelijk een van de drie grote banken waar de meeste Nederlanders bankieren.

ING lening vergelijken met andere kredietverstrekkers

Je weet pas hoe goedkoop of duur ING is na het vergelijken met andere kredietverstrekkers. Ook als je eigenlijk al besloten hebt om bij ING een lening aan te vragen, adviseren we jou om toch nog een vergelijking te maken. Het is namelijk goed om te weten wat kredietverstrekkers rekenen. Een klein verschil in rente kan een groot verschil maken in euro’s.

Hoogte van de rente persoonlijke leningen ING

De hoogte van de rente voor een persoonlijke lening hangt af van verschillende omstandigheden. Door het aanvragen van een hoger leenbedrag kun je recht hebben op een lagere rente. ING bank laat de hoogte van de rente ook afhangen van je risicoprofiel. Huiseigenaren hebben bijvoorbeeld recht op een lagere rente in vergelijking met huurders van een woning. De hoogte van de rente is ook afhankelijk van je leendoel. Het lenen voor een verbouwing geeft voor de bank een lager risico in vergelijking met een lening voor het kopen van een auto. Met een persoonlijke lening weet je wat je betaalt tijdens de looptijd, want de rente gaat niet meer veranderen tijdens de looptijd.

Voorbeeld

Voor een lening van 15.000 euro kan een rente gelden van 11,4%, maar een rente van 8% is ook mogelijk.

Voor een lening van 2.500 euro kan een rente gelden van 14,7%, maar een rente van 13% is ook mogelijk.

Welke leningen biedt ING?

ING biedt volgens haar eigen website vier vormen van leningen of kredieten aan. Het gaat om:

  • Persoonlijke lening
  • Verbouwingslening
  • Rood staan
  • Auto lening

Persoonlijke lening aanvragen

In een persoonlijke lening kun je een bedrag lenen bij ING tussen 2.500 euro en 75.000 euro. Dit kan voor jou de beste lening zijn, maar zorg ervoor dat je niet teveel rente betaalt. Is jouw ING persoonlijke lening afgewezen? Een door ING afgewezen lening wil nog niet zeggen dat het lenen niet gaat lukken. Een bank met de laagste rente accepteert jou mogelijk wel. Uiteraard moet een lening wel passen bij jouw financiële situatie. Is er bijvoorbeeld beslag gelegd op je inkomen? Dan kun je een lening bij andere kredietverstrekkers ook wel vergeten.

Verbouwingslening bij de kredietverstrekker ING

Een verbouwingslening sluit je af voor het onderhouden, verbouwen of het verduurzamen van je eigen woning. Hoe lang je geld wilt lenen bij ING is flexibel. Boetevrij aflossen is mogelijk en je hebt het voordeel van een vaste rente tijdens de looptijd als je dat wenst.

Rood staan ING

Met een betaalrekening van ING kun je rood staan. Dit valt ook onder de definitie van een krediet, dus ook het rood kunnen staan staat geregistreerd bij het BKR. ING heeft vier opties wat betreft het rood staan. De limieten zijn:

  • 250 euro
  • 500 euro
  • 1.000 euro
  • 2.000 euro

Je kunt het bedrag verhogen, verlagen en je kunt de optie van rood staan ook weer uitzetten.

Auto lening ING aanvragen

Een lening afgesloten voor het kopen van een auto moet niet een te lange looptijd hebben. Een looptijd van 10 jaar is te lang voor een auto. Je moet namelijk voorkomen dat je schuld nog niet is afbetaald maar je moet wel alweer extra geld hebben voor het kopen van een andere auto. In de autolening van ING kun je boetevrij aflossen en je kunt zelf de looptijd bepalen (binnen de door ING gestelde grenzen).

Eerst vergelijken dan kiezen voor een kredietverstrekker

ING bank is een van de drie grootste en bekendste banken van Nederland. Dit moet niet de reden zijn om voor ING te kiezen. Kijk goed wat ze jou bieden en wat andere kredietverstrekkers jou daar tegenover kunnen zetten. Ga niet te veel rente betalen omdat je het liefst een lening bij ING hebt. Kiezen voor een goedkopere lening kan jou helpen om de schuld zo snel mogelijk weer af te betalen. Het lenen van geld moet jou niet onnodig veel geld kosten.

Veelgestelde vragen

In een persoonlijke lening kun je maximaal 75.000 euro lenen. Het maximale is wel afhankelijk van je inkomsten, je woonlasten en je gezinssituatie. Met een laag salaris kun je dus minder lenen dan het maximale bedrag dat ING kan uitlenen.

In eerste instantie krijg je een offerte waarmee je akkoord kunt gaan. Daarna worden gegevens bij jou opgevraagd zoals je legitimatiebewijs en loonstroken. Het beoordelen van de aanvraag kan binnen een paar dagen nadat je de opgevraagde stukken hebt opgestuurd.

ING heeft verschillende soorten leningen waar je tussen kunt kiezen. Ze bieden de persoonlijke lening aan, maar ze hebben ook speciale leningen voor het kopen van een auto. Huiseigenaren kunnen daarnaast ook een verbouwingslening afsluiten. Aan je betaalrekening kun je de mogelijkheid koppelen om rood te staan. Dit is ook een leenvorm.

Contactgegevens van ING Bank

ING Bank
Bijlmerdreef 106
1102CT Amsterdam

Tel. 020 22 888 88

0 reacties

Beoordeel ING Bank

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice