Back to overview

Santander is een betrouwbare bank waar je een persoonlijke lening kunt afsluiten. Een Santander lening is niet de goedkoopste in de markt, maar voor jou kan deze bank toch een goede keuze zijn. Een doorlopend krediet kun je niet meer bij Santander afsluiten, maar waarom je wel voor deze Spaanse bank kiest, leggen we uit.

Klik op de knop hieronder en vraag een persoonlijke lening aan!

Persoonlijke lening aanvragen

Over Santander

De bank heet voluit: Santander Consumer Finance. Ze zijn een onderdeel van Banco Santander. Er is ook een stad Santander met een historisch centrum, maar deze stad staat los van de bank. Het is een grote bank en ze zijn actief in 16 Europese landen. Voor een lening een vestiging van Santander bezoeken, kun je uit je hoofd zetten. Het aanvragen van de lening gaat online.

Een persoonlijke lening afsluiten

Er is maar één leenvorm die de bank aanbiedt, maar dat zien we ook steeds vaker bij andere kredietverstrekkers. Santander biedt wel een ruime keuze in looptijden. Het unieke is dat je zelf het maandbedrag kiest en de bank vervolgens berekent welke looptijd erbij hoort. Je kunt al een lening afsluiten van 2.500 euro, waar de meeste andere kredietverstrekkers een minimum aanhouden van 5.000 euro. De lening heeft een vaste rente, een vast maandbedrag en een vaste looptijd. Tussentijds extra aflossen kan, maar je betaalt er wel kosten voor. Helaas bieden ze in veel gevallen niet de laagste rente, maar dat hangt wel af van het gewenste leenbedrag.

Wat zijn de voordelen van een persoonlijke lening?

  • De rente staat vast tijdens de looptijd. Bij een sterke stijging van de rentes heb jij daar geen last van.
  • Maandelijks betaal je een vast bedrag. Je weet wat de lasten zijn tot de lening is afbetaald.
  • Het leenbedrag krijg je snel na het afsluiten van de lening op je rekening gestort.
  • Via de Santander app en online kun je altijd zien wat je al hebt afbetaald en wanneer de volgende incasso is.
  • Extra aflossen is mogelijk, maar verdiep je vooraf wel in de kosten die de bank in rekening brengt.

Een doorlopend krediet oversluiten naar Santander

Santander biedt geen doorlopend krediet meer aan, maar je kunt een doorlopend krediet wel oversluiten naar een persoonlijke lening bij Santander. Ook als je huidige lening al bij deze bank is afgesloten. Je kiest voor het oversluiten als je na het afsluiten een lagere rente betaalt en als de voorwaarden van de nieuwe lening beter zijn. Zoek wel vooraf uit of je de huidige lening boetevrij in één keer mag aflossen.

Hoe vraag je een (extra) lening aan bij Santander?

Op de website van de bank stel je eerst de beste lening voor jezelf samen. Je hebt bijvoorbeeld geld nodig voor het inrichten van je nieuwe woning. Je ziet gelijk de meest actuele rentes in beeld en je kiest het gewenste leenbedrag en wat je maandelijks kunt betalen aan rente en aflossingen. Nadat je akkoord bent gegaan met de offerte en alle informatie voor het beoordelen hebt gestuurd, volgt de acceptatie van de aanvraag. Binnen een paar dagen ontvang je het leenbedrag op je rekening. Online of via de Santander app kun je jouw rekening inzien en beheren.

Lening is door Santander afgewezen

Heb je te horen gekregen dat je de lening niet krijgt? Als het voor jou een optie is, kun je nog proberen om de lening wel te krijgen met een lager leenbedrag. Na een definitieve afwijzing kun je nog een aanvraag doen bij andere kredietverstrekkers. De ene kredietverstrekker is namelijk strenger dan de andere, en ze hanteren mogelijk afwijkende criteria. Zijn meerdere leningen afgewezen? Dan gaat het je waarschijnlijk niet lukken om een lening aan te vragen.

Santander verstrekt alleen leningen als het verantwoord is

Geld lenen moet er niet voor zorgen dat je financiële zorgen krijgt. Daarom let Santander goed op hun eigen en op jouw belangen. Geld lenen als het eigenlijk niet kan, is namelijk in niemands belang. Als wordt verwacht dat je niet aan de betalingsverplichtingen kunt voldoen, zal Santander (en ook andere kredietverstrekkers) uiteindelijk deurwaarders inzetten om het uitgeleende geld weer terug te krijgen. Sluit dus alleen een lening af als je de maandlasten ook echt kunt betalen.

Veelgestelde vragen

Santander is een grote bank met activiteiten in 16 Europese landen. Ze zijn financieel stabiel en zijn een betrouwbare bank. Santander was in 2007 een van de banken die ABN Amro hebben gekocht en vervolgens hebben opgesplitst. Volgens eigen zeggen is Santander een van de grootste financiële instellingen ter wereld.

Bij het verstrekken van leningen kijkt Santander vooral naar de hoogte en de stabiliteit van het inkomen. Volgens de acceptanten van de bank moet je in staat zijn om nu en in de toekomst de maandlasten te betalen. Ook zullen ze jou BKR toetsen. Ze kijken namelijk ook naar andere schulden die je op je naam hebt. Je persoonlijke gegevens worden opgevraagd en ook bewijzen waar de hoogte van je salaris uit blijkt

De bank heeft tijd nodig om de bij jou opgevraagde gegevens te beoordelen. Na aanleveren van alle informatie zal dit een aantal werkdagen in beslag nemen. Nadat je aanvraag akkoord is, ontvang je binnen twee werkdagen het aangevraagde geld op je rekening.

Een Santander lening bedraagt maximaal 50.000 euro. Het maximale leenbedrag hangt ook af van jouw persoonlijke gegevens en van je inkomsten en je schulden. Een maximale lening kan voor jou dus veel lager zijn dan 50.000 euro.

Contactgegevens van Santander

Santander
Vliegend Hertlaan 77
3526 KT Utrecht

Tel. 030 638 8000

0 reacties

Beoordeel Santander

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice