Let op! Geld lenen kost geld

Lening Aanvragen? 10 Manieren & Tips om een Lening Aan te Vragen

Online een lening aanvragen kan op verschillende manieren. In deze blog proberen we je duidelijk te maken welke manieren er zijn om online een lening aan te vragen. Naast het feit dat we tien manieren proberen toe te lichten geven we je ook nog eens tien tips om geld te lenen.

1. Afsluiten van een persoonlijke lening

lening-aanvragen-verstandig-persoonlijk

Een lening aanvragen met behulp van een persoonlijke lening is mogelijk de meest populaire leenvorm die we kennen. Een persoonlijke lening is een lening waarbij je een bepaald bedrag leent die geheel op je rekening zal worden gestort. Iedere maand zal je een bedrag moeten terugbetalen. Daarnaast staat de looptijd van een persoonlijke lening vast. Een persoonlijk krediet wordt in veel gevallen afgesloten wanneer iemand weet wat hij of zij daadwerkelijk nodig heeft voor een financiering. Zo is de persoonlijke lening erg populair voor het financieren van een auto of het financieren van een verbouwing. De rente voor een persoonlijke lening staat, tijdens de looptijd van de lening, altijd vast.

Kenmerken van een persoonlijke lening
1. Bij een persoonlijke lening is het, bij vrijwel alle aanbieders van persoonlijke leningen, mogelijk om minimaal 2500 euro tot maximaal 75000 euro te lenen.
2. Het is niet altijd mogelijk om boetevrij af te lossen.
3. Bij een persoonlijke lening weet je waar je aan toe bent. Zowel de looptijd als rente worden vooraf bepaald.
4. De looptijd van een persoonlijke lening ligt, bij vrijwel alle kredietverstrekkers in Nederland, tussen de 6 en 24 maanden.
5. De rente van een persoonlijke lening ligt vrijwel nooit hoger dan 8%. (afhankelijk van het leenbedrag en looptijd)
6. Voor het afsluiten van een persoonlijke lening dien je een gegarandeerd inkomen te hebben (loondienst) en ben je ouder dan 18, 21 of 23 jaar.
7. Je krijgt het volledige bedrag in één keer op je rekening gestort.
8. Voor het afsluiten van een persoonlijke lening in Nederland dien je te beschikken over een geldig legitimatiebewijs en woonachtig te zijn in Nederland.

Goedkope lening aanvragen?

Vind snel de beste lening op basis van de laagste rente.

2. Afsluiten van een Flexibel krediet

doorlopend-krediet-aanvragen

Een flexibel krediet, ook wel doorlopend krediet genoemd, is een vorm van lenen waarbij er een bepaald kredietlimiet wordt vastgesteld. Zo heb je de mogelijkheid om tot aan je kredietlimiet geld op te nemen. Zo betaal je alleen rente over het geld dat je daadwerkelijk hebt geleend. De rente die je betaald bij een doorlopend krediet ligt vaak vele malen lager dan bijvoorbeeld rood staan bij de bank. Bij een doorlopend krediet wordt er echter geen einddatum vastgesteld aan de lening. Een lening aanvragen met behulp van een doorlopend krediet kan handig zijn als je niet weet hoeveel geld je daadwerkelijk nodig hebt voor een eventuele aankoop of een verbouwing van je woning bijvoorbeeld. Indien je wél weet hoeveel geld je daadwerkelijk nodig hebt is het mogelijk verstandiger om een persoonlijke lening af te sluiten.

Kenmerken van een flexibel krediet
1. Je bepaald, in samenspraak met de kredietverstrekker, hoe hoog het kredietlimiet zal zijn. Bij een doorlopend krediet is het in de meeste gevallen mogelijk om een lening aan te vragen van 2500 euro tot 75000 euro.
2. Bij een doorlopend krediet is het altijd mogelijk om boetevrij af te lossen.
3. Je betaald elke maand rente over het opgenomen bedrag. Je betaald echter alleen de rente over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen.
4. Een flexibel krediet kent een ook een flexibele looptijd. Dat wil zeggen dat je zelf bepaald wanneer je de lening opzegt.
5. De rente van een flexibel krediet kan iedere maand verschillen. Zo kan de rente dalen, maar deze kan ook stijgen.
6. Voor het afsluiten van een doorlopend krediet dien je een volwassen leeftijd te hebben bereikt. Daarnaast dien je in loondienst te zijn (gegarandeerd inkomen).
7. Alle afgeloste bedragen kun je opnieuw opnemen tot aan je kredietlimiet.
8. Je dient te beschikken over een geldig (Nederlands) legitimatiebewijs om een flexibel krediet af te sluiten. Daarnaast dien je ook woonachtig te zijn in Nederland.

3. Creditcard aanvragen

creditcard-geld-lenen-aanvragen

Het aanvragen van een creditcard is een hele andere vorm van lenen. Tegenwoordig is het aanvragen van een creditcard erg gemakkelijk. Indien je 18 jaar of ouder bent is het mogelijk om een creditcard aan te vragen. Of je weinig inkomen hebt (studenten bijvoorbeeld) of een hoog inkomen hebt: voor vrijwel iedereen is het mogelijk om een creditcard aan te vragen. Een creditcard is één van de meest gebruikte manieren van geld lenen. Zo betaal je bij een creditcard rente over het opgenomen bedrag, indien je het geld niet direct kunt terugbetalen. De rente voor het opgenomen bedrag bij een creditcard ligt echter vrij hoog. Zo betaal je vrijwel altijd meer dan 12% rente over het opgenomen bedrag. Bij een creditcard krijg je, net zoals bij een flexibel krediet, een bestedingslimiet. Zo is het mogelijk om aankopen te doen totdat je het bestedingslimiet hebt bereikt.

Kenmerken van een creditcard
1. Het geld wat je opneemt met een creditcard wordt, in tegenstelling tot het betalen met je pinpas, niet direct afgeschreven van je rekening.
2. Een creditcard is in veel gevallen overal ter wereld te gebruiken.
3. Met een creditcard betaal je veilig op het internet. Zo is het bij veel aanbieders van vluchten bijvoorbeeld alleen mogelijk om met een creditcard te betalen.
4. Met een creditcard is het mogelijk om contactloze betalingen te verrichten.
5. Bij het aanvragen van een creditcard is het mogelijk dat je wordt getoetst op je inkomen.
6. In veel gevallen wordt er een limiet ingesteld. Het limiet voor een ‘standaard’ creditcard ligt in de meeste gevallen op zo’n 2500 euro.
7. Met een creditcard betaal je het geld terug met behulp van de automatische incasso. De creditcardmaatschappij zal iedere maand het openstaande saldo van je bank afschrijven. In veel gevallen gaat dit om 3 tot 7 werkdagen nadat het rekeningoverzicht is opgesteld.
8. De creditcard kent, naast dat men in een aantal gevallen een rente moet betalen, ook jaarlijkse kosten. Zo dient men bij vrijwel alle aanbieders een bedrag van tussen de 10 en 50 euro per jaar te betalen voor het gebruik van de creditcard.

4. Lening aanvragen bij DUO

lening-aanvragen-bij-duo

De lening met de allerlaagste rente is een lening van overheidsinstantie Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Op het moment van schrijven (juli 2017) betaal je 0,0% (!) rente bij de overheidsinstelling. Studenten hebben echter alleen de mogelijkheid om een lening aan te vragen bij DUO. Het leenbedrag is afhankelijk van je opleiding, maar ook het schooltype en je woonsituatie spelen een rol bij het bepalen van het leenbedrag. Zo ben je tijdens je studie niet verplicht om het geld af te lossen. Via de website van de instantie is het mogelijk om te kiezen hoeveel geld je wilt lenen.

Kenmerken lenen bij DUO
1. Je kunt iedere maand een lening aanvragen en opzeggen.
2. Er is geen lening met een lagere rente. De rente op dit moment is 0 procent.
3. Alleen studenten krijgen de mogelijkheid om geld te lenen bij DUO. De optie om geld te lenen bij deze overheidsinstantie valt voor werkenden al af.
4. Een student dient binnen 15 jaar zijn schuld af te betalen.
5. Het is niet mogelijk om in één keer een hoog bedrag op te nemen. Daarnaast wordt je slechts één keer per maand uitbetaald door de overheidsinstantie.

5. Kopen op afbetaling

kopen-op-afbetaling

De laatste tijd kiezen consumenten er steeds vaker voor om een product aan te schaffen op afbetaling. In veel reclamespotjes kom je de slogan ‘koop nu, betaal later’ tegen. Vaak gaat het hierbij om vrij dure producten, zoals de aankoop van een keuken bijvoorbeeld. Bij deze vorm van lenen spreek je met de verkoper af binnen welk termijn de totale koopprijs afgelost moet worden. Daarnaast spreek je af wanneer de betalingen plaatsvinden en wat het bedrag is dat je moet aflossen binnen de betaalperiode. Het bedrag bestaat voor een groot gedeelte aan aflossing, maar er wordt ook een rentepercentage meegenomen in de aflossing. Óók voor kleinere (huishoudelijke) producten is kopen op afbetaling populair geworden. De rente voor het kopen op afbetaling ligt echter zeer hoog. Zo hanteren de meeste aanbieders van kopen op afbetaling een rente van maar liefst 14%.

Kenmerken kopen op afbetaling
1. Met kopen op afbetaling kun je direct over het product beschikken die je wilt hebben. Ondanks dat je het bedrag niet in één keer hoeft te betalen.
2. Als koper verwerf je direct het eigendom het gekochte product.
3. De rente van het kopen op afbetaling ligt in veel gevallen hoger dan de rente van een persoonlijke lening of een flexibele lening.
4. Kopen op afbetaling is mogelijk verstandiger dan een huurkoop aangezien je bij kopen op afbetaling direct eigenaar bent van het product.

6. Online lening aanvragen met een WOZ-krediet

woz-krediet-lening-aanvragen

Een WOZ-krediet is eigenlijk een ‘gewone’ lening, maar met een fikse korting op de rente. Om in aanmerking te komen voor een WOZ-krediet dien je te voldoen aan verschillende voorwaarden. Zo dien je bijvoorbeeld te beschikken over een koopwoning. Daarnaast dient de desbetreffende woning te beschikken over een zogenaamde overwaarde. Dat wil zeggen dat de WOZ-waarde van de woning hoger is dan de hypotheek. De overwaarde wordt door de financiële instelling gezien als onderpand. Indien je geen eigen koopwoning hebt is het niet mogelijk om in aanmerking te komen voor een WOZ-krediet. Mogelijk zou je een lening aanvragen met behulp van de persoonlijke lening of een flexibel krediet.

Kenmerken bij het aanvragen van een lening met een WOZ-krediet
1. Een lening aanvragen met behulp van een WOZ-krediet kan alleen als je een koopwoning hebt.
2. Veel kredietverstrekkers verlangen een overwaarde op de woning. Op basis van deze overwaarde verstrekt men een krediet.
3. Woningen in het buitenland tellen in de meeste gevallen niet mee.
4. Je betaald geen notariskosten en je hoeft geen taxatierapport op te laten stellen.
5. Je hebt een vaste rente en een vaste looptijd gedurende de lening.
6. Boetevrij aflossen is in veel gevallen mogelijk.
7. Het WOZ-krediet is een klein beetje vergelijkbaar met het flexibele krediet. Je kunt nog eens geld opnemen zodra je wat hebt afgelost of zodra er een hogere overwaarde is.

7. Minilening aanvragen

mini-lening-krediet-aanvragen

Een lening aanvragen met behulp van een minilening brengt in verhouding vaak hele hoge kosten met zich mee. Voorheen waren er veel aanbieders van deze zogenaamde minileningen. Door het optreden van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn er slechts twee aanbieders van minileningen. Zo is de partij Ferratum en haar dochteronderneming SaldoDipje actief. Een minilening is een lening met een leenbedrag onder de honderd euro en vraag je in veel gevallen binnen enkele minuten aan. De aanbieders van minileningen geven aan dat je zo’n 14% aan rente dient te betalen. Na verloop van tijd zal je zien dat er meer kosten zijn verbonden bij de aanvraag van een minilening. Lenary.nl wil je er op attenderen dat het afsluiten van een minilening mogelijk niet verstandig is in verband met de hoge kosten die hieraan zijn verbonden.

Kenmerken van een minilening
1. Het is de enige mogelijkheid om een lening aan te vragen zonder dat er wordt getoetst bij stichting Bureau Krediet Registratie uit Tiel.
2. Bij een minilening is het mogelijk om geld te lenen zonder loonstrook. Dat betekent dat je bij deze aanbieders ook geld kunt lenen als je een uitkering ontvangt.
3. Het is nooit mogelijk om meer dan 1500 euro te lenen bij een minilening. Daarnaast is de looptijd van een minilening vrijwel nooit hoger dan 45 dagen. Het gemiddelde leenbedrag bij een minilening ligt op 600 euro.
4. Als je op het internet zoekt naar aanbieders van minileningen kom je twee actieve spelers tegen. Er is echter maar één daadwerkelijke aanbieder van deze minileningen in Nederland. Zo is SaldoDipje namelijk onderdeel van Ferratum.

8. Particuliere lening aanvragen

particuliere-leningen-aanvragen

Particulier geld lenen kan een verstandige vorm van geld lenen zijn. Hier zitten uiteraard wel verschillende risico’s aan verbonden. Zo kan de verhouding tussen de familieleden onderling erg verstoren. Mogelijk is het verstandig om een overeenkomst te laten opstellen om problemen te vermijden. Particulier geld lenen is ook op andere manieren mogelijk. Zo zijn er verschillende platforms waarbij particulieren, leningen aanbieden aan andere consumenten. Via het internet zijn er verschillende marktplaatsen waar mensen geld kunnen lenen van particulieren. Het uitlenen van dit geld gaat vaak wel volgens de wet. Geld lenen van een particulier is vaak voordeliger dan geld lenen bij de bank. Daarnaast kiest men ook om geld te lenen van een particulier, omdat hij in veel gevallen sneller in aanmerking komt voor een lening van een particulier, dan bij de bank.

Kenmerken van een particuliere lening
1. Indien je niet te maken hebt met een financiële instelling wordt er niet getoetst bij stichting BKR. Een lening aanvragen zonder BKR toetsing is dus mogelijk met een particuliere lening.
2. Vrienden en familieleden lenen vaak geld uit tegen een lagere rente dan een financiële instelling.
3. De persoonlijke relatie tussen de lener en ontlener kan verstoren doordat één van de partijen zich niet aan de vooraf opgestelde afspraken houdt.
4. Je bepaald zelf hoeveel je particulier wilt lenen.

9. Sociale lening aanvragen

sociale-lening-aanvragen

Bij de Gemeentelijke kredietbank is het mogelijk om een sociale lening aan te vragen. Een sociale lening is een vrij kleine lening voor mensen die bij andere financiële instellingen niet in aanmerking komen voor een ‘gewone’ lening. Bij een gewone bank is het dan niet mogelijk om geld te lenen, omdat je een te laag inkomen hebt of ouder bent dan 67 jaar. De Gemeentelijke kredietbank is in vrijwel alle gevallen bedoeld voor mensen met schulden. Deze sociale bank brengt je schulden in kaart en kijkt of het mogelijk is om de leningen bij hen onder te brengen. Deze mogelijkheid is dus alleen mogelijk indien je in de schuldsanering zit.

Kenmerken van een sociale lening
1. Een lening aanvragen met behulp van een sociale lening is niet altijd goedkoper dan een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, maar heeft veel andere voordelen.
2. Je komt alleen in aanmerking voor een sociale lening als je een beschadigd kredietverleden hebt. Zo dien je bepaalde schulden te hebben.
3. Je kunt een sociale lening niet aanvragen bij een ‘gewone’ kredietverstrekker, maar bij zogenaamde gemeentelijke kredietbanken. Vrijwel iedere gemeente heeft een gemeentelijke kredietbank.
4. Om in aanmerking te komen voor een sociale lening dien je 18 jaar of ouder te zijn. Daarnaast dien je woonachtig te zijn in de gemeente waarin je de lening aanvraagt.
5. De gemeentelijke kredietbank zal kijken naar een oplossing voor je schulden. Aan de hand daarvan zullen ze een krediet voor je afsluiten.

10. Lening aanvragen met behulp van de autofinanciering

autofinanciering-leningen

Een auto financieren is vaak mogelijk met behulp van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Je kunt er echter ook voor kiezen om een nieuwe auto te kopen met behulp van private lease. Met deze vorm van lenen betaal je een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij. In ruil daarvoor krijg je de auto die je graag wilt hebben. Zo zijn er verschillende kosten inbegrepen bij de private lease. Zo wordt je in veel gevallen verzekerd door de leasemaatschappij en betalen ze in veel gevallen ook de wegenbelasting van de auto.

Kenmerken van een autofinanciering
1. Je weet vooraf wat de kosten zijn van de private lease constructie.
2. Bij een private lease constructie krijg je vaak een splinternieuwe auto tot je beschikking.
3. Je zit altijd vast aan een contract. Je kunt niet zomaar onder je contract uit komen.
4. Leasecontracten worden bij stichting BKR gemeld als langlopende financiële verplichtingen. Dat houdt in dat je mogelijk minder hypotheek kunt krijgen met een private lease bij de aanvraag van een hypotheek.

Lening aanvragen Tips

1. Leen geen geld als je dat niet nodig hebt
2. Controleer de aanbieder altijd op de juiste vergunningen
3. Vergelijk de aanbieders altijd met elkaar voor de laagste rente
4. Leen geen geld als je weet dat je het niet kunt terugbetalen
5. Bepaal de juiste rentevorm
6. Leen geen geld van vrienden of familie
7. Kijk of het mogelijk is om leningen over te sluiten
8. Kijk wat de fiscale mogelijkheden zijn
9. Betaal nooit teveel rente

Lening Aanvragen
5 (100%) 1 vote