Geld lenen buitenland

op basis van 0 beoordelingen

Gaat het afsluiten van een lening niet lukken bij een Nederlandse bank? Je kunt het in sommige gevallen bij een buitenlandse bank proberen, maar dat gaat meestal niet lukken om meerdere redenen. De buitenlandse kredietverstrekkers hebben liever geen Nederlanders als klant. Zeker niet met een negatieve BKR registratie en als je bij Nederlandse banken al leningen hebt.

Zak geld op een wereldbol

Waarom geld lenen in het buitenland?

Onterecht wordt gedacht dat het lenen bij buitenlandse banken tegen een lagere rente kan en dat in het buitenland geen BKR check plaatsvindt. De rente in het buitenland kan lager zijn, maar daar kun je als Nederlander waarschijnlijk niet van profiteren. Een eerste voorwaarde om een lening in het buitenland aan te vragen, is dat je inkomen hebt uit het betreffende land. Heb je dit niet? Dan kun je toch nog lenen in het buitenland als je partner de nationaliteit van het betreffende land heeft. Is dit ook niet het geval? Dan kun je lenen in het buitenland uit je hoofd zetten.

In het buitenland lenen om de lagere rente?

De rentestanden verschillen per land. Er zijn dus landen te vinden waar je een lage rente betaalt over het geleende geld. Een lagere rente kan een groot verschil maken bij het afbetalen van een persoonlijke lening, maar kun je er ook gebruik van maken? Bijvoorbeeld geld lenen in Frankrijk als Nederlander stuit op praktische bezwaren. Ten eerste de andere taal, maar dat is niet het grootste probleem. De buitenlandse bank kan eisen stellen waar je niet aan kunt voldoen. Je moet bijvoorbeeld een woonadres hebben in het land. De laagste rente heb je mogelijk ook alleen maar recht op als jouw kredietwaardigheid perfect is. Dat is het niet als je als buitenlander een lening aanvraagt.

In het buitenland lenen vanwege de BKR?

Een negatieve BKR notering kan het lenen in Nederland onmogelijk maken. Banken willen je dan geen lening verstrekken. Een ander land kan een samenwerking hebben met Nederland voor het uitwisselen van je BKR-gegevens. In dat geval kunnen ook buitenlandse banken zien of je een groot risico vormt. Banken die geen samenwerking hebben met Nederland voor het uitwisselen van gegevens, zullen nog voorzichtiger zijn met het verstrekken van krediet aan Nederlanders. Waarschijnlijk kun je geen kredietverstrekker vinden waar je kunt lenen.

Alternatief voor het lenen in het buitenland

In plaats van zoeken naar een lening in het buitenland, kun je beter kijken wat er in Nederland nog mogelijk is. Probeer bijvoorbeeld om jouw kredietwaardigheid in Nederland te verbeteren. Heb je betalingsachterstanden? Zorg dat je deze terugbetaalt. Je kunt ook proberen om een negatieve BKR registratie te laten verwijderen. Dit kan bij de instelling die de registratie in het systeem heeft verzorgd. Je hoeft dus niet te bellen met het BKR, want zij kunnen een registratie niet verwijderen zonder de opdracht van de organisatie die de registratie erin heeft gezet.

Als dit niet gaat lukken, moet je op zoek naar andere manieren om geld te lenen. Mogelijk kun je een onderhandse lening afsluiten bij familie of vrienden. Met financiële zorgen kun je ook een gesprek aanvragen bij je gemeente. Zij kunnen jou helpen met advies en kunnen je ook koppelen aan organisaties die je verder kunnen helpen.

Conclusie: geld lenen buitenlandse bank

Een lening aanvragen bij buitenlandse kredietverstrekkers heeft een kleine kans van slagen. Buitenlandse kredietverstrekkers stellen strenge eisen voor het geven van een lening aan personen die niet in het land zelf wonen. Het is verstandiger om een oplossing te zoeken in Nederland. Met te hoge schulden in Nederland is het ook niet verstandig om nog meer leningen aan te gaan. Ook een buitenlandse lening moet je namelijk weer terugbetalen. In de ons omringende landen geld lenen (België en Duitsland) is ook niet de oplossing.

Veelgestelde vraag

Een buitenlandse lening aanvragen is niet eenvoudig als Nederlander. Het kan lukken als je inkomen uit het land krijgt of als je partner uit het land komt. In andere gevallen gaat het niet lukken. Banken zullen vaak ook nog extra streng zijn bij de beoordeling van een aanvraag voor een lening uit het buitenland.

Juul Dijkhuis
Over Juul Dijkhuis

Juul Dijkhuis is freelance financieel blogger en schrijft regelmatig voor Lenary. Juul z’n kracht is om financiële onderwerpen eenvoudig te verwoorden. Dankzij zijn kennis en ervaring in de financiële branche kan hij vanuit verschillende invalshoeken zijn teksten toetsen.

Lees meer

Latest articles of Juul Dijkhuis

Goederenkrediet

Goederenkrediet

Juul Dijkhuis Juul Dijkhuis
Hoelang duurt het goedkeuren van een lening?
Klok met de goedkeuring van een lening

Hoelang duurt het goedkeuren van een lening?

Juul Dijkhuis Juul Dijkhuis
WOZ krediet
woz krediet op een huis

WOZ krediet

Juul Dijkhuis Juul Dijkhuis

Bron en expertise

Voor dit artikel hebben we de volgende bronnen gebruikt:

0 reacties

Submit a comment