Hoelang duurt het goedkeuren van een lening?

op basis van 0 beoordelingen

Heb je snel geld nodig en mag het aanvragen van een lening niet te lang duren? We hebben goed nieuws! Het aanvragen kan heel snel als je de benodigde documenten voorhanden hebt en informatie over je (netto) inkomen snel kunt aanleveren. Hoe lang duurt het voor de aanvraag definitief is?

Klok met de goedkeuring van een lening
|

De rente en aflossing berekenen gebeurt al online, daarna volgt de procedure achter de schermen. De kredietverstrekker kijkt goed naar je aanvraag voordat ze het geld aan je overmaken. Hierbij letten ze op je persoonlijke situatie en of je in het verleden financiële problemen hebt gehad. Nadat de aanvraag goedgekeurd is, krijg je het geld snel. Als je optimaal meewerkt kan het geld binnen twee werkdagen op je rekening staan. Weten hoe het werkt geeft jou een voorsprong.

Hoelang duurt goedkeuring lening?

Kredietverstrekkers hebben allemaal vergelijkbare procedures voor het beoordelen en het goedkeuren van leningen. Ze vragen een aantal gegevens op en beoordelen jouw vaste lasten en verstrekken vervolgens het aangevraagde bedrag, of niet. De procedure is als volgt.

  • Een vergelijking maken en een offerte aanvragen
  • De acceptant van de kredietverstrekker beoordeelt je aanvraag
  • Heb je de eerste toetsen doorstaan? Dan ontvang je een offerte
  • Ga je akkoord met de offerte? Onderteken de offerte en stuur de gevraagde documenten naar de kredietverstrekker (bijvoorbeeld salarisstroken, legitimatiebewijs en kopie bankafschriften)
  • De kredietverstrekker gaat de bovenstaande gegevens controleren
  • Na goedkeuring ontvang je het geld op de rekening

Hoelang duurt het vergelijken van leningen?

Het mooie van het vergelijken is dat je binnen een paar klikken inzicht krijgt in wat tientallen kredietverstrekkers jou kunnen bieden. Je vindt de beste lening wat betreft de hoogte van de rente en de voorwaarden voor het terugbetalen. Je kunt ook andere leningen bekijken. Je wilt bijvoorbeeld een doorlopend krediet, maar je kijkt ook wat er mogelijk is met een persoonlijke lening. De kredietverstrekker met de laagste rente en de voorwaarden die bij je passen, kies je om een offerte aan te vragen.

Hoelang duurt een aanvraag voor een persoonlijke lening?

Na het vergelijken geef je bij de gekozen kredietverstrekker aan dat je geïnteresseerd bent in het afsluiten van een lening. Nog dezelfde dag ontvang je de offerte. Door deze direct door te nemen, te ondertekenen en retour te sturen, voorkom je dat er tijd verloren gaat. Bij de kredietverstrekker kunnen ze vaak binnen één dag beoordelen of je de persoonlijke lening af kunt sluiten. Binnen twee dagen heb je het aangevraagde geld op je rekening.

Zorg voor een goede aanlevering van de opgevraagde documenten

Je hebt zelf invloed op de doorlooptijd van een aanvraag. Door het snel aanleveren van de gevraagde documenten kun je voorkomen dat er veel tijd verloren gaat. Zorg voordat je de aanvraag start, dat je de onderstaande gegevens al beschikbaar hebt. Zodra de kredietverstrekker deze gegevens opvraagt, kun je ze gelijk doorsturen. De volgende documenten zal de kredietverstrekker in ieder geval opvragen:

  • Kopie van je legitimatiebewijs
  • Laatste loonstrook
  • Recente bankafschriften

Welke loonstroken ze verwachten en over welke periode je bankafschriften moet aanleveren, zal de kredietverstrekker jou laten weten. Houd er ook rekening mee dat je dezelfde informatie van je partner moet verstrekken. Dit zal het geval zijn als jullie beide de aanvrager zijn, maar ook als je partner niet een van de aanvragers is, kan de kredietverstrekker de informatie wel opvragen.

Wanneer staat het geld op je rekening?

Het geld staat onder normale omstandigheden binnen twee werkdagen op je betaalrekening. Bij onduidelijkheden in je loonstrook of als ze aanvullende vragen hebben, kan het langer duren. Ook kan de kredietverstrekker aanvullende informatie bij je opvragen. In geval van twijfel kunnen ze nog vragen stellen over je financiële situatie.

Conclusie

De vraag “wanneer krijg je een lening” heeft meerdere afhankelijkheden. Onder normale omstandigheden kun je de betaling binnen twee werkdagen verwachten. Dit geldt zowel voor een doorlopend krediet als voor een persoonlijke lening. Een lening aanvragen regel je binnen tien minuten, het laten beoordelen van de aanvraag gaat vooral tijd in zitten.

Veelgestelde vraag

Goedkeuring krijgen voor een lening kan binnen één dag na het insturen van de getekende offerte en alle stukken die de bank bij jou opvraagt. Na de goedkeuring kun je het aangevraagde leenbedrag ook binnen één dag verwachten. 

Juul Dijkhuis
Over Juul Dijkhuis

Juul Dijkhuis is freelance financieel blogger en schrijft regelmatig voor Lenary. Juul z’n kracht is om financiële onderwerpen eenvoudig te verwoorden. Dankzij zijn kennis en ervaring in de financiële branche kan hij vanuit verschillende invalshoeken zijn teksten toetsen.

Lees meer

Latest articles of Juul Dijkhuis

Goederenkrediet

Goederenkrediet

Juul Dijkhuis Juul Dijkhuis
WOZ krediet
woz krediet op een huis

WOZ krediet

Juul Dijkhuis Juul Dijkhuis
Geld lenen met onderpand

Geld lenen met onderpand

Juul Dijkhuis Juul Dijkhuis

Bron en expertise

Voor dit artikel hebben we de volgende bronnen gebruikt:

0 reacties

Submit a comment