Lening zonder vast contract

op basis van 0 beoordelingen

Geld lenen zonder inkomen gaat je niet lukken. Je moet de schuld namelijk ook weer betalen met rente. Geld lenen zonder een vast contract is wel mogelijk. Voordat kredietverstrekkers een lening verstrekken, willen ze eerst stukken ontvangen waaruit blijkt dat je de lasten uit de persoonlijke lening kunt betalen. Kredietverstrekkers doen dit mede om te voorkomen dat je in de financiële problemen komt.

lening met een kruis door een contract
|

Hoe kan ik geld lenen zonder inkomen?

Het lenen van geld is in sommige gevallen niet de oplossing voor een probleem. Als het niet lukt om het geleende bedrag terug te betalen, is een nieuwe lening afsluiten juist onverstandig. Ook deze lening moet je namelijk weer terugbetalen met rente. Als je onvoldoende kredietwaardig bent, gaat een kredietverstrekker jou geen lening aanbieden. Een kredietverstrekker wil namelijk de zekerheid dat je de lasten kunt betalen. Je financiële situatie verslechteren zal de financiële problemen nog groter maken.

Alternatief als je wilt lenen zonder inkomen

Het afsluiten van een lening bij familie of vrienden kan de oplossing zijn, maar deze betaal je ook niet terug zonder inkomen. Een alternatief kan zijn om (kleine) leningen met hoge rentes samen te voegen tot één lening. Door een marktconforme rente houd je geld over om de schulden extra af te lossen. De beste lening is namelijk de goedkoopste lening. Het vinden van een alternatieve lening kan een lastige opgave zijn. Zeker met een negatieve BKR registratie. Alle kredietverstrekkers zullen een BKR toetsing uitvoeren. Je kunt kiezen voor een onderhandse lening of een lening bij de gemeente.

Ook geen onderhandse lening zonder een inkomen

Als je een lening nodig hebt en niet bij kredietverstrekkers kunt aankloppen, kun je kiezen voor een onderhandse lening. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een lening bij familie. Voor een kleine lening kun je nog wel aankloppen bij mensen in je omgeving. Een lening van duizenden euro’s wordt lastiger. Maar ook bij een onderhandse lening geldt dat je inkomen moet hebben om de schuld weer terug te betalen. Als je geld wilt lenen, moet je de schuld ook weer af kunnen lossen. De mogelijkheid om een schuld weer af te lossen is een belangrijke factor bij het afsluiten van een lening.

Zonder inkomen geld lenen bij de gemeente

Jouw gemeente kan helpen met geld en met advies. Schakel de gemeente in als het onmogelijk is om de geldzorgen zelf op te lossen. Gemeenten kunnen leningen verstrekken, maar je kunt mogelijk ook in aanmerking komen voor tegemoetkomingen vanuit de gemeente. Ook kan de gemeente helpen om problematische schulden te voorkomen en op te lossen.

Snel geld lenen zonder bkr en loonstrook

Er zijn aanbieders die erg flexibel lijken en niet toetsen bij het BKR en geen loonstrook opvragen. Deze partijen stellen wel extra voorwaarden die ervoor kunnen zorgen dat de lening niet verstandig is om af te sluiten. Je kunt bijvoorbeeld 5000 euro lenen zonder inkomen check. Ze brengen een hogere rente in rekening dan banken gemiddeld vragen. Pas dus op met verstrekkers van leningen die je zonder vast inkomen kunt afsluiten. Er moet een addertje onder het gras zitten.

Kies zonder inkomen niet voor een flitslening

Zonder een loonstrook snel geld lenen is mogelijk met een flitslening, maar pas op. Voor een flitslening betaal je een hoge rente. Het niet nakomen van de betalingsverplichtingen maakt deze leenvorm nog veel duurder. Een lening aanvragen in de vorm van een flitslening raden we af. Je persoonlijke situatie zal er namelijk door verslechteren. De leningen hebben vaak ook maar een korte looptijd. Dit worden ook wel minileningen genoemd. Een minilening kan grote zorgen veroorzaken.

Conclusie geld lenen: gaat het je niet lukken om je te houden aan betalingsverplichtingen? Sluit dan geen extra lening af bij een commerciële geldverstrekker. Je wilt namelijk een verdere opeenstapeling van schulden voorkomen. Geld lenen bij buitenlandse bank is helaas ook niet de oplossing.

Veelgestelde vragen

Bij het aanvragen van leningen moet je ook financiële gegevens verstrekken. Een werknemer moet altijd een loonstrook van de werkgever aanleveren. Een overeenkomst van een uitzendbureau kan ook al voldoende zijn. Je kunt niet in aanmerking komen voor een lening zonder een stabiel inkomen.

Ook met een laag inkomen geld lenen is mogelijk. Uiteraard moet het wel lukken om de rente en de aflossingen te betalen. Geld lenen zonder vast contract lukt. Er zijn meerdere kredietverstrekkers die hier soepel mee omgaan. 

Juul Dijkhuis
Over Juul Dijkhuis

Juul Dijkhuis is freelance financieel blogger en schrijft regelmatig voor Lenary. Juul z’n kracht is om financiële onderwerpen eenvoudig te verwoorden. Dankzij zijn kennis en ervaring in de financiële branche kan hij vanuit verschillende invalshoeken zijn teksten toetsen.

Lees meer

Latest articles of Juul Dijkhuis

Goederenkrediet

Goederenkrediet

Juul Dijkhuis Juul Dijkhuis
Hoelang duurt het goedkeuren van een lening?
Klok met de goedkeuring van een lening

Hoelang duurt het goedkeuren van een lening?

Juul Dijkhuis Juul Dijkhuis
WOZ krediet
woz krediet op een huis

WOZ krediet

Juul Dijkhuis Juul Dijkhuis

Bron en expertise

Voor dit artikel hebben we de volgende bronnen gebruikt:

0 reacties

Submit a comment