50 euro lenen: direct en zonder gedoe

Heb je snel 50 euro nodig? Een minilening biedt uitkomst voor het lenen van kleine bedragen. Al vanaf 100 euro vraag je een minikrediet aan, maar 50 euro lenen is helaas niet mogelijk.

Een minilening afsluiten is een ideale oplossing wanneer je op korte termijn geld nodig hebt en het te lang duurt voordat je je salaris weer op je betaalrekening ontvangt. Hier lees je waar je op moet letten bij het afsluiten van een minilening.

Saldodipje Minilening

 • Group 16 €100 tot €500 lenen
 • Looptijd van 30 dagen
 • coins Storting binnen 24 uur

Saldodipje Minilening

 • Group 16 €600 tot €1000 lenen
 • Looptijd van 45 dagen
 • coins Storting binnen 24 uur

Saldodipje Pluslening

 • Group 16 €1100 tot €1800 lenen
 • Looptijd van 62 dagen
 • coins Storting binnen 24 uur

Waarom wil je een minilening afsluiten?

Snel een minilening afsluiten is ideaal als je op korte termijn geld nodig hebt. Denk aan boodschappen, een openstaande boete of het bekostigen van een spoedreparatie van je auto. 

Leen je 100, 250 of 1500 euro? Je ontvangt het bedrag dat je leent vaak al binnen 24 uur op je bankrekening. Daarnaast betaal je het geld terug over een korte looptijd. Vanwege de snelheid van de uitbetaling én de aflossing staat de leenvorm dan ook bekend als flitslening of flitskrediet. 

50 euro lenen

Voordelen van een klein bedrag van meer dan 50 euro lenen

 • Snel aangevraagd
 • Geen gedoe met BKR 
 • Geen loonstrook nodig
 • Gewenste bedrag binnen 24 uur op je rekening

Waar moet je op letten als je een minilening afsluit?

 • warning De looptijd is kort, dus je moet in staat zijn het geleende bedrag en de rente snel terug te betalen.
 • warning Niet op tijd terugbetalen kan tot hoge extra kosten (boetes) leiden.
 • warning Je hebt een garantsteller nodig. Regel je dit niet op tijd, dan krijg je ook te maken met extra kosten.
 • warning Er vindt geen BKR-check of BKR-registratie plaats, maar je moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden.

Kleine lening aanvragen via Lenary.nl

Wil je snel geld lenen zonder BKR-toetsing? Bij Lenary.nl vergelijk je eenvoudig kredietverstrekkers van minileningen met elkaar en vervolgens vraag je in enkele minuten een minilening aan. We zetten een aantal stappen voor je op een rij, zodat je dit snel en eenvoudig regelt.


stap 1 bedrag invoeren

Bepaal je bedrag

Hoeveel geld heb je nodig? Met een minilening leen je geen gigantische bedragen, maar wil je een klein bedrag lenen? Dan is dit minikrediet ideaal. Je vraagt een minilening aan vanaf 100 euro. Een lager bedrag, zoals 50 euro lenen, is dus niet mogelijk. Een minikrediet werkt ook met een maximaal bedrag van 1500 euro. 

Bepaal voordat je de lening afsluit hoeveel je wilt lenen. Denk hierbij goed na of je het geleende bedrag inclusief de rente binnen de looptijd terug kunt betalen. Lukt dit niet, dan loop je het risico op een (hoge) boete.


stap 2 looptijd kiezen

Bepaal je looptijd

Als je weet hoeveel je gaat lenen, kan je de looptijd bepalen. De looptijd van een flitslening wordt bepaald door de hoogte van het leenbedrag. De meest voorkomende looptijden bij een minilening zijn 30 dagen, 45 dagen of 60 dagen. Je betaalt een minilening dus minimaal binnen een maand terug en maximaal binnen twee maanden.

Bij relatief kleine leningen is de maximale looptijd 30 dagen. Houd er wel rekening mee dat dit kan verschillen per aanbieder. Bij Saldodipje geldt een looptijd van een maand voor bedragen tot en met 500 euro. Weet je het bedrag en de looptijd? Vul de gegevens in op Lenary.nl en vraag de minilening aan bij de beste aanbieder. Saldodipje is de meest bekende en populaire aanbieder van deze minikredieten.


stap 3 gegevens invullen

Gegevens invullen

Zodra je jouw keuze hebt gemaakt, kun je de lening aanvragen. Het gaat om een simpele aanvraag, maar volledig zonder papierwerk is de aanvraag niet. De kredietverstrekker wil altijd weten wie je bent, ook bij een minilening. Daarom moet je een paar gegevens invullen, zoals je persoonsgegevens.

Wat verder vereist is bij het afsluiten van een minilening, is een garantsteller. Op die manier weet de kredietverstrekker zeker dat de lening wordt afgelost, zelfs als jij onverhoopt niet in staat bent om het bedrag op tijd terug te betalen.


stap 4 accepteren

Offerte accepteren

Na het indienen van de aanvraag checkt de kredietverstrekker of je aan alle voorwaarden voldoet. Die informatie haalt deze uit jouw gegevens en aangeleverde documenten. Is alles akkoord, dan ontvang je een offerte waarin precies staat welk bedrag je krijgt, wat je moet terugbetalen en wanneer je moet terugbetalen. Ben jij akkoord met de offerte? Na de acceptatie ervan regelt de kredietverstrekker de uitbetaling. Eerder dan dat zit je nergens aan vast.


Snel geld op je rekening

Een belangrijk voordeel van een minilening is dat het geld snel uit wordt betaald. De uitbetaling gebeurt meestal binnen 24 uur, maar kan ook nog sneller plaatsvinden. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je al eens eerder een lening hebt aangevraagd bij dezelfde kredietaanbieder. Je gegevens zijn dan al bekend, waardoor de aanvraag en beoordeling sneller gaat.

Direct een lening aanvragen van 50 euro?

Vraag je lening van 50 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Wat heb je nodig voor een minilening?

Het aanvragen van een minilening gaat snel en eenvoudig. Je hebt wel een aantal zaken nodig om de aanvraag te kunnen uitvoeren. Als je het volgende bij de hand hebt, gaat je aanvraag nog sneller:

 • Duidelijke scan of foto van de voor- en achterkant van een geldig identiteitsbewijs
 • Bruto maandinkomen
 • Arbeidssituatie (of je fulltime of parttime werkt)
 • Startdatum van je dienstverband
 • Maandelijkse kosten (zoals vaste lasten en betalen van leningen)
 • Je rekeningnummer (IBAN)
 • Je pinpas en digitale controle van je bank

Meer dan 50 euro lenen: de voorwaarden

Wil je snel meer dan 50 euro lenen (vanaf 100 euro) zonder gedoe en zonder BKR-check? Met een flitskrediet krijg je niet te maken met het Bureau Krediet Registratie (BKR). Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden om een minilening te kunnen afsluiten. Het gaat om de volgende:

 • Je woont in Nederland
 • Je hebt een geldig identiteitsbewijs
 • Je hebt een Nederlands telefoonnummer
 • Je bent minimaal 18 jaar oud
 • Je hebt een Nederlands rekeningnummer op je eigen naam

Daarnaast is het ook belangrijk dat je een maandelijks inkomen hebt, zodat je in staat bent het leenbedrag plus rente terug te betalen.

Garantsteller nodig bij lening van 100 euro of meer

De twee grootste voordelen van een minilening zijn dat je het bedrag binnen no-time op je rekening ontvangt en dat er geen check door het BKR plaatsvindt bij de aanvraag van de lening.

Weet wel dat het verplicht is om een garantsteller aan te wijzen. De kredietverstrekker wil er namelijk zeker van zijn dat het geleende bedrag wordt afgelost. Als jou dat onverhoopt niet lukt, kan iemand anders inspringen. Zo ontvangt de kredietverstrekker het af te lossen bedrag gegarandeerd.

Een minilening sluit je af zonder BKR-toetsing

Een minilening afsluiten is erg handig als je een relatief klein bedrag wilt lenen zonder BKR-toetsing. Vanaf 100 euro tot 1500 euro leen je krediet zonder dat het BKR jouw kredietwaardigheid toetst. Bij officiële leningen (hoger dan 1500 euro) moet dat wel. 

Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan is het vaak een flinke opgave om een nieuwe lening af te sluiten. De kredietverstrekker wil niet het risico lopen dat je het geleende bedrag niet terugbetaalt. Bij minileningen is zo’n controle er niet. Daarom kan je ook als je een negatieve BKR-registratie achter je naam hebt staan, een minilening afsluiten.

De beste deal voor meer dan 50 euro lenen

Met een minilening ontvang je binnen no-time een klein leenbedrag op je rekening, maar het minimale bedrag is 100 euro. Wil je dus snel en gemakkelijk meer dan 50 euro lenen? Laat je informeren op Lenary.nl en vraag het flitskrediet eenvoudig aan bij een betrouwbare kredietverstrekker, zoals Saldodipje. Geld lenen gaat op deze manier snel en zonder gedoe. Je vraagt de flitslening in een paar stappen aan en je hoeft gemiddeld niet langer dan 24 uur te wachten tot het geld op je rekening staat.

Veelgestelde vragen

Snel geld lenen en 50 euro nodig? Met een minilening kun je kleine bedragen lenen, maar 50 euro is niet mogelijk. Bij kredietverstrekkers zoals Saldodipje sluit je minileningen af vanaf 100 euro. Zonder gedoe en zonder BKR-toetsing of BKR-registratie.

Met een minilening 50 euro lenen is niet mogelijk, maar voor kleine bedragen vanaf 100 euro kun je terecht bij kredietverstrekkers, zoals Saldodipje. Laat je eerst goed informeren over minileningen, zodat je goed geïnformeerd je lening aanvraagt. Hiervoor kun je terecht bij een onafhankelijke vergelijkingssite zoals Lenary.nl.