16000 euro lenen

Wil je 16000 euro lenen om bijvoorbeeld een nieuwe auto aan te schaffen of een verbouwing te bekostigen? Je kunt ervoor kiezen om dit geld zelf bij elkaar te sparen maar geld lenen is een snellere oplossing. Daar komen natuurlijk kosten bij kijken. We leggen je graag uit wat de voor en nadelen zijn van 16000 euro lenen.

Santander persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam GreenLoans duurzaamheidslening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lloyds Bank persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 5 jaar looptijd

Freo persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Waarom 16000 euro lenen?

Bovenstaand gaven we al twee voorbeelden aan van redenen om 16000 euro te lenen. Maar je zult zelf wel weten waar je dit bedrag aan kan spenderen. Hoe dan ook, vraag jezelf goed af waarom je dit bedrag wilt lenen en wat de voordelen zijn ten opzichte van het geld zelf sparen. Later in dit artikel leg ik je uit wat de voordelen zijn en waar je goed op moet letten bij het afsluiten van een dergelijk leenbedrag.

Mogelijkheden om 16000 euro te lenen

Een van den mogelijkheden als je 16000 euro leent is dat je bestaande leningen kan samenvoegen. Op die manier maak je het financieel overzichtelijk voor jezelf.

Persoonlijke lening afsluiten

Om 16.000 euro te lenen zul je een persoonlijke lening moeten afsluiten. Dit is de meest gekozen leenvorm. Vroeger bestond ook het doorlopend krediet nog, maar inmiddels is deze nagenoeg niet meer te verkrijgen omdat je met deze leenvorm niet verplicht was om af te lossen. Daardoor kon je op de lange termijn voor grote problemen komen te staan als je opeens de lasten niet meer kon dragen. Met een persoonlijke lening los je gedurende de looptijd elke maand evenveel af. Zo weet je exact wat de lening je maandelijks kost.

De voordelen van 16000 euro lenen

15000 euro lenen

Een van de voordelen is dat je direct je aanschaf kan doen. Stel dat je huidige auto kapot is en je op zoek bent naar een nieuwe auto, dan is sparen voor een nieuwe auto een proces wat te lang gaat duren. Geld lenen daarentegen is snel. Je hebt het bedrag vaak binnen 24 uur op je rekening nadat je alle benodigde documenten hebt aangeleverd.

 • Je krijgt in één keer het geld op je rekening gestort.
 • Je kunt zelf de vaste maandlasten en looptijd bepalen aan de hand van hoeveel je leent.
 • Een vaste looptijd zodat je exact weet wat je per maand betaald. De looptijd is doorgaans 12 tot 120 maanden.
 • Gedurende de leenperiode staat het het rentepercentage vast.
 • Je hebt de mogelijkheid om tussentijds geheel boetevrije de lening af te lossen of een gedeelte van de lening af te lossen.
 • In sommige situaties is de rente aftrekbaar. Vraag voor meer informatie je boekhouder of fiscaal adviseur.

Waar op letten als je 16000 euro leent

Een nadeel is dat je inmiddels een hogere rente betaald dan een tijdje geleden. Door de inflatie en stijgende kosten zie je ook dat inmiddels de rentetarieven weer omhoog zijn gegaan. Om veilig en verantwoord 16000 euro te lenen, dien je rekening te houden met de volgende zaken:

 • warning Naast het bedrag wat je leent betaal je ook rente over het geleende bedrag. Geld lenen kost nu eenmaal geld.
 • warning Ga niet maximaal lenen, maar leen enkel het bedrag wat je daadwerkelijk nodig hebt voor je aanschaf. Je moet immers ook de ruimte hebben om je lening af te lossen en eventuele onvoorziene kosten te kunnen bekostigen.

Hoe werkt 16000 euro lenen?

Loop de volgende stappen door om een lening af te sluiten van 16.000 euro.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: Bepaal de voorwaarden

Het is verstandig om eerst naar je huidige persoonlijke situatie te kijken. Bepaal of het financieel verantwoord is om 16000 euro te lenen. Leen nooit meer dan je nodig hebt en kijk ook of je verwacht in de toekomst de lening nog af te kunnen lossen.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: Leningen vergelijken

Als je eenmaal je eisen en wensen hebt bepaald kun je leningen vergelijken. Dit doe je heel eenvoudig via lenary.nl, onze website. Op deze pagina tref je een overzicht aan van alle lening aanbieders die jou 16000 euro kunnen lenen. Welke kredietaanbieder sluit aan bij jouw wensen?


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: Aanvraag invullen

Zodra je een lening hebt gevonden die bij jou past, dan is het tijd om de lening aan te vragen. Vul je gegevens in en lever de gevraagde documenten aan. Met deze documenten kan de kredietverstrekker zien wie jij bent en wat je financiële situatie is en of een lening van 16000 euro wel bij je past.


stap 4 accepteren

Stap 4: Offerte

De aanvraag wordt beoordeeld en er wordt gecheckt of alle informatie klopt. Ook checkt het BKR je kredietwaardigheid.

Zodra de gegevens zijn gecontroleerd en goedgekeurd, ontvang je doorgaans binnen een aantal werkdagen een offerte. Onderteken je de offerte dan heb je officieel de lening afgesloten. Gefeliciteerd!


Stap 5: Geld overmaken

De kredietverstrekker maakt het geld normaliter binnen 24 uur over naar je rekening.

Direct een lening aanvragen van 16000 euro?

Vraag je lening van 16000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

De voorwaarden voor een persoonlijke lening

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening gelden een aantal voorwaarden:

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je woont niet meer thuis, maar hebt een eigen huur of koopwoning.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen van ten minste €1500 bruto per maand.
 • Je werkt in loondienst of minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige geldverstrekkers geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

Kan ik geld lenen met een negatieve BKR-registratie?

Hier kunnen we vrij kort over zijn: het is niet mogelijk om 16000 euro te lenen met een negatieve BKR-registratie. Zorg er eerst voor dat je oude schulden aflost en je BKR notering kwijtraakt. Bedrijven zoals dynamiet Nederland kunnen hierbij helpen je notering kwijt te raken, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Ander bedrag lenen?

Wil je een ander bedrag lenen dan 16.000 euro? Onderaan deze pagina staat een overzicht van andere bedragen die je kan lenen of maak gebruik van de zoekfunctie op de website.

 • warning Let op: wil je een grote uitgave financieren met een persoonlijke lening? Bedenk altijd van tevoren of je financiële situatie het toestaat om dit geld te lenen en de lening terug te betalen binnen de looptijd.

Kredietverstrekkers vergelijken en de beste deal vinden

Voordat je een lening gaat aanvragen, is het verstandig om de rente, kosten en andere algemene voorwaarden van de verschillende lening aanbieders te vergelijken.


Bekijk het aanbod van beschikbare leningen op deze pagina en ontdek welke aanbieder de laagste rente, voordeligste lening of minste bijkomende kosten heeft. 


De beste lening gevonden? Online geld lenen is snel geregeld: je vraagt de lening eenvoudig aan en na akkoord staat het geld binnen een paar werkdagen op je rekening.

Veelgestelde vragen

De kosten van een persoonlijke lening van 16000 euro zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de looptijd, het maandbedrag en de rente. Er is een maximale wettelijke rente vastgesteld, maar het percentage kan tot dat limiet per aanbieder variëren.


Wil je een exacte berekening hebben van de kosten van de lening die je op het oog hebt? Wanneer je een aanvraag doet via onze website krijg je kosteloos een overzicht van de kosten.

Om 16000 euro te lenen kun je terecht bij een bank of een van de vele kredietverstrekkers die Nederland kent. Je kunt eenvoudig online via onze website een lening aanvragen.


Vergelijk het aanbod bij Lenary.nl. Daar vind je onafhankelijke informatie over geld lenen en je bekijkt het beste aanbod van persoonlijke leningen met de laagste rente en beste voorwaarden.