1800 euro lenen

Voor het doen van een grote uitgave is een bedrag van 1800 euro lenen soms net wat je nodig hebt. Om reparaties in huis mee te financieren, een nieuwe tent te kopen of je tuin een flinke opknapbeurt te geven bijvoorbeeld. Wat je plannen ook zijn: een persoonlijke lening geeft je net wat meer speelruimte.

Voordelen van persoonlijke leningen zijn er volop. Het gehele bedrag krijg je bijvoorbeeld in één keer. Maandelijks los je een bepaald bedrag af voor een vooraf vastgestelde termijn. Duidelijkheid heb je dus al voordat je de lening afsluit. Wil je meer informatie over 1800 euro lenen? Bij Lenary.nl vind je onafhankelijke informatie over geld lenen en je vergelijkt daarnaast verschillende kredietverstrekkers met elkaar. Zo vind je eenvoudig de beste deal.

Lloyds Bank persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 5 jaar looptijd

Freo persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lender & Spender persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Defam persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

BNP Paribas persoonlijke basis lening

 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Waarom 1800 euro lenen?

1800 euro lenen komt in tal van situaties van pas. Wat te denken van een nieuwe badkamer in je huis, een dakopbouw, een nieuwe keuken of een opnieuw aangelegde tuin? Of wat als je een lange reis wil maken of een nieuwe auto wilt kopen? Sparen duurt soms lang. Door (een deel van het) geld te lenen, kan je je plannen sneller uitvoeren.

Als je niet van plan bent een grote uitgave te doen, kan het alsnog handig zijn om bestaande leningen over te sluiten. Stel dat je nu een lening met een hoge rente hebt, dan kan je die bijvoorbeeld oversluiten naar een optie met een lagere rente. Ook is het mogelijk om andere leningen en creditcards samen te voegen in een persoonlijke lening. Zo bespaar je op je maandlasten.

Mogelijkheden voor 1800 euro lenen

Geld lenen kan op verschillende manieren. Drie manieren zijn voor particulieren het bekendst. Dat zijn een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een minilening. Banken bieden vooral de eerste twee opties aan, online zit je goed voor al deze leenvormen. Wil je 1800 euro lenen, dan is een persoonlijke lening de beste keus.

Een minilening is alleen geschikt voor het maximale leenbedrag van 1500 euro. Het voordeel van zo’n relatief klein bedrag lenen, is dat een toetsing door het BKR niet nodig is.

Persoonlijke lening en geen doorlopend krediet

Bij bedragen boven de 1500 euro heb je de keuze uit persoonlijke leningen of een doorlopend krediet. Het lastige aan een doorlopend krediet is dat er geen sprake is van een vaste looptijd. Daarom kan je geld blijven lenen. 

Alleen het kredietlimiet beperkt je, maar als je geld hebt afgelost, kan je het ook opnieuw lenen. Dat klinkt misschien aanlokkelijk als je snel geld wilt hebben, maar het brengt ook met zich mee dat je ongemerkt veel geld kunt lenen. En veel geld lenen, betekent een hoog bedrag aan rente moeten betalen. De kosten kunnen hiermee enorm oplopen en tot fikse (extra) schulden leiden.

Met een persoonlijke lening is het risico op financiële problemen minder hoog. Omdat je een looptijd, een rentepercentage en een maandbedrag afspreekt, weet je voordat je de lening afsluit al waar je aan toe bent. De BKR-check zorgt ook voor extra zekerheid. Zo kun je op een verantwoorde manier 1800 euro lenen.

Voordelen van 1800 euro lenen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan 1800 euro lenen met een persoonlijke lening. Hieronder vind je de 5 belangrijkste voordelen. Lees ze en doe er je voordeel mee:

 • Volledige bedrag in een keer op je rekening

1800 euro lenen zonder fratsen? Wie kiest voor een persoonlijke lening, krijgt het afgesproken leenbedrag in een keer op zijn bankrekening. Lang wachten is er dus niet bij. Bovendien ben je vrij het bedrag naar eigen wensen en behoeften te gebruiken.

 • Looptijd en maandbedrag staan vast
1800 euro lenen

Een tweede voordeel is dat je bepaalt in hoeveel tijd je de lening terugbetaalt. Hieraan gekoppeld zijn de vaste maandlasten. Hoe korter de aflossingstermijn, hoe hoger het maandbedrag. De looptijden waaruit je kunt kiezen, verschillen per geldverstrekker. De minimale looptijd is 12 maanden en die loopt doorgaans door tot een maximale looptijd 120 maanden, oftewel 10 jaar.

De looptijd bepaalt de hoogte van het maandbedrag. Ga je voor een korte looptijd? Dan betaal je meer per maand. Bij een lange looptijd betaal je juist lagere maandlasten.

 • Rentepercentage is vooraf al bekend

Als je een persoonlijke lening afsluit, staat ook het rentetarief vast. Je betaalt geen vaste rente, maar een vast percentage over het nog af te lossen bedrag. Hoeveel rente je exact betaalt, verschilt gedurende de looptijd. Hoe meer je aflost, hoe lager je rentekosten worden.

 • Boetevrij extra aflossingen doen

Soms heb je een financiële meevaller, zoals een bonus of vakantiegeld. Wil je dat inzetten om extra af te lossen? Bij persoonlijke leningen is extra aflossen geen probleem. Een slimme keuze voor wie wil besparen op de totale kosten. Het bedrag waarover je rente betaalt, wordt namelijk lager en dit scheelt je weer in de rentekosten.

 • De rente is aftrekbaar (in bepaalde situaties)

Onder bepaalde voorwaarden is de rente over het bedrag van 1800 euro aftrekbaar. Het gaat bijvoorbeeld om de situatie waarin je het geleende bedrag in de verbouwing van je huis investeert. Houd er rekening mee dat die gunstige voorwaarde alleen geldt voor zaken die je niet kan meenemen bij een verhuizing. Een keuken, isolatie en een dakkapel, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Waar leen ik 1800 euro?

Wie 1800 euro wilt lenen, kan terecht bij een bank of een andere (online) kredietverstrekker. Wij adviseren je de laatste optie en helpen je graag om (onafhankelijk) de beste aanbieding te vinden die past bij jouw situatie. 

Ben je benieuwd hoe? Op Lenary.nl vind je de beste deals door aanbieders met elkaar te vergelijken. Kies het leenbedrag, vergelijk de voorwaarden van beschikbare kredietaanbieders en vraag de lening van jouw keuze aan.

1800 euro lenen: waar moet ik op letten bij het afsluiten?

 • warning Een bekende uitspraak is ‘geld lenen, kost geld’. Dat is niet voor niets. Sluit alleen een persoonlijke lening af als je het geld echt nodig hebt en niet meer dan dat.
 • warning Onderzoek vooraf of het in jouw geval, met hoe jij er financieel voor staat, wel verstandig is om een geldbedrag te lenen via een kredietverstrekker.
 • warning Kies bewust. Dat doe je door niet met de eerste de beste kredietverstrekker in zee te gaan, maar meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo vind je de beste deal die past bij de situatie waarin jij verkeert.
 • warning Hou de benodigde gegevens en juiste documenten bij de hand. Zo verloopt de aanvraag soepel.

Stappenplan voor het lenen van 1800 euro

Wil je 1800 euro lenen en dat snel geregeld hebben? Als je direct geld wilt lenen met een persoonlijke lening, adviseren wij je de volgende eenvoudige stappen te doorlopen.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: bepaal de voorwaarden

Drie zaken zijn belangrijk om scherp voor jezelf te hebben voordat je een persoonlijke lening aanvraagt: 

 • Hoeveel kan ik lenen?
 • Hoeveel kan ik maandelijks aflossen?
 • Hoeveel maanden ga ik aflossen?

Als je deze informatie duidelijk hebt, is het vinden van een geschikte en verantwoorde lening een stuk gemakkelijker.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: vergelijk kredietverstrekkers

Wanneer je het gewenste leenbedrag, de looptijd van de lening en het maandelijks af te lossen bedrag hebt bepaald, kan je deze gegevens invullen op Lenary.nl. Na een druk op de knop komt er een handig overzicht in beeld. Daarop staan alle beschikbare kredietverstrekkers. Op basis van voor jou belangrijke voorwaarden vergelijk je die kredietverstrekkers snel en eenvoudig met elkaar. 


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: vul de aanvraag in

Heb je de beste lening voor jou gevonden? Dan kan je de lening aanvragen. Vul de gegevens in en lever de benodigde documenten aan. De kredietaanbieder weet op basis van die informatie wie je bent en wat je financiële situatie is.


stap 4 accepteren

Stap 4: wacht de beoordeling af

Na het indienen van je aanvraag gaan de kredietverstrekker en het BKR die beoordelen. De aanbieder kijkt of je alle benodigde informatie hebt aangeleverd en het BKR checkt je kredietwaardigheid. Dat houdt in dat het BKR onderzoekt of een nieuwe lening verstandig is voor jou. Als er een risico op betalingsproblemen is, is dat mogelijk niet het geval.

Wanneer de kredietverstrekker akkoord is met je aanvraag, krijg je een vrijblijvende offerte toegestuurd. Lees deze offerte goed door. Heb je de offerte ondertekend, dan sluit je de lening officieel af.


Stap 5: ontvang het geld op je rekening

Na het officieel afsluiten van je persoonlijke lening, maakt de kredietverstrekker de uitbetaling in orde. Het bedrag dat je leent krijg je dan al binnen een paar werkdagen op je rekening.

Direct een lening aanvragen van 1800 euro?

Vraag je lening van 1800 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Snel 1800 euro lenen en de BKR-toetsing

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) toetst officiële leningen en kredieten zodat mensen niet in de financiële problemen komen. Het BKR doet dit door te kijken of je al lopende leningen hebt en of het verantwoord is om jou een nieuwe lening te verstrekken: de zogenaamde BKR-toetsing of BKR-check.

Als dit of je eerste lening is of er geen problemen met je lopende kredieten zijn, dan is je BKR-registratie positief. Wat het BKR betreft, kom je in aanmerking voor een nieuwe lening. In het omgekeerde geval, dus dat er bij het BKR wél betalingsproblemen zijn geregistreerd, dan is er sprake van een negatieve BKR-registratie. Dat maakt het afsluiten van een nieuwe lening lastig. De meeste kredietverstrekkers willen namelijk niet het risico lopen dat jij (opnieuw) in betalingsproblemen komt.

1800 euro lenen met een negatieve BKR-registratie

Heb je een negatieve BKR-registratie en wil je toch 1800 euro lenen? Eenvoudig is dat niet, maar er zijn uitzonderingen. Uiteindelijk bepaalt de geldverstrekker of die tot het verstrekken van een lening overgaat. Er zijn kredietverstrekkers die in dergelijke gevallen alleen leningen tot een maximaal leen bedrag uitkeren. Anderen kiezen ervoor in het geheel geen lening te verstrekken bij een negatieve BKR-registratie.

Er is een manier om onder een BKR-toetsing uit te komen, maar dat kan slechts bij een minilening. Dan gaat het om een leenbedrag van 1500 euro of minder. Voor hogere bedragen kan je geen minilening afsluiten en is een BKR-toetsing wel altijd verplicht.

Voorwaarden voor een lening van 1800 euro

Snel geld lenen met een persoonlijke lening? Een persoonlijke (reguliere) lening afsluiten brengt een aantal voorwaarden met zich mee:

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of werkt minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige geldverstrekkers geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

1800 euro lenen of een ander bedrag?

1800 euro lenen kan met een persoonlijke lening, maar er zijn meer mogelijkheden. Is dit leenbedrag niet genoeg en heb je meer geld nodig? Een hoger leenbedrag is geen probleem bij een persoonlijk krediet, zolang je financiële situatie dit ook toestaat. Wil je een lager leenbedrag? Tot en met 1500 euro kun je ook een minilening afsluiten, zonder BKR-check en met een korte looptijd.

Welk leenbedrag je ook kiest, houd er rekening mee dat je de lening moet aflossen binnen een bepaalde looptijd en volgens bepaalde voorwaarden. Sluit alleen een lening af als dit verantwoord is voor jouw persoonlijke situatie.

Vergelijk geldverstrekkers & vind voordeligste lening

Wil je 1800 euro lenen en zoek je een betrouwbare aanbieder? Bij Lenary vind je alle informatie over het lenen van 1800 euro met een persoonlijke (reguliere) lening. Ook vergelijk je de beschikbare leningen eenvoudig met elkaar.

Door aanbieders met elkaar te vergelijken, vind je altijd de beste lening voor jouw situatie. Of je nu de goedkoopste lening, de scherpste rente of de meest voordelige maandlasten zoekt; je bepaalt zelf welke lening je uiteindelijk afsluit.

Snel nieuwe lening aanvragen

Je vraagt de persoonlijke lening van jouw keuze snel en eenvoudig aan door een paar stappen te doorlopen. Zodra je de aanvraag indient, wordt deze beoordeeld door de kredietverstrekker en het BKR. Als alles in orde is, ontvang je een vrijblijvende offerte. Ga je akkoord met de voorwaarden in deze offerte? Dan staat het geleende geld snel op je rekening. 

Maandelijks betaal je een vaste aflossing terug gedurende de looptijd en ook het rentepercentage over het nog niet afgeloste bedrag staat vast. Dankzij die duidelijkheid, weet je waar je aan toe bent en voorkom je dat je voor onaangename verrassingen komt te staan.

Veelgestelde vragen

Als je 1800 euro wilt lenen, kan je bij verschillende kredietverstrekkers aankloppen. Denk aan een bank of een online kredietverstrekker. Wij adviseren je het laatste. Welk bedrag je ook leent: door kredietaanbieders met elkaar te vergelijken, kom je bij de beste deal uit. Of je nu op zoek bent naar de meest voordelige lening, de scherpste rente of andere voorwaarden belangrijk vindt.

Slim besparen en eenvoudig de beste aanbieder en voordeligste lening vinden? Bij een online vergelijker als Lenary.nl wordt dit je makkelijk gemaakt. Via een website als deze vind je snel en eenvoudig de beste aanbieding voor een online geldverstrekker die past bij jouw situatie.

Het antwoord op de vraag wat het kost om 1800 euro te lenen, is niet zo makkelijk te geven. Iedere kredietverstrekker hanteert andere voorwaarden en tarieven. Om een antwoord op deze vraag te krijgen, adviseren we om verschillende geldverstrekkers te vergelijken. De kosten kunnen namelijk per kredietverstrekker verschillen.

Wie een persoonlijke lening van 1800 euro afsluit, weet vooraf wat het rentepercentage is. De totale rentekosten daarentegen hangen af van de looptijd en aflossingen die je maandelijks doet. En los je extra af, dan daalt het bedrag waarover je rente betaalt. De kosten voor de lening staan deels vast, maar je hebt ze dus ook voor een deel zelf in de hand.

Waarom wil je geld lenen? Je kunt een nieuwe lening afsluiten met verschillende redenen. Misschien heb je een lening nodig om voor het terugbetalen van een vriend. Of spaar je voor een verbouwing, nieuwe auto of wereldreis en kom je net nog wat geld tekort? Geld lenen kan het mogelijk maken om bepaalde dromen en plannen te financieren. Let wel op dat je alleen verantwoord leent: sluit geen lening af als je in de problemen komt met terugbetalen én leen niet meer dan je nodig hebt.

Naar boven